הערכת מחיר למחשב נייח ישן
כללי הפורום
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
-
בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם,
מה להערכתכם ערכו של המחשב הבא:
מארז CoolerMaster ATX רחב ודי גדול
ספק כוח Seasonic 500W
מעבד i7- 4790k (קירור למעבד NOCTUA 14)
לוח אם ג'יגהבייט מבוסס צ'יפסט Z97
זיכרון 20 ג"ב DDR3
כרטיס גרפי Radeon Rx-560 (המחשב לא שימש לגיימינג)
כונן אופטי עם צורב DVD
שלושה דיסקים:
דיסק סמסונג SSD בגודל 250 ג"ב
דיסק סמסונג "רגיל" 500 ג"ב
דיסק סיגייט ברקודה 1T
מה להערכתכם ערכו של המחשב הבא:
מארז CoolerMaster ATX רחב ודי גדול
ספק כוח Seasonic 500W
מעבד i7- 4790k (קירור למעבד NOCTUA 14)
לוח אם ג'יגהבייט מבוסס צ'יפסט Z97
זיכרון 20 ג"ב DDR3
כרטיס גרפי Radeon Rx-560 (המחשב לא שימש לגיימינג)
כונן אופטי עם צורב DVD
שלושה דיסקים:
דיסק סמסונג SSD בגודל 250 ג"ב
דיסק סמסונג "רגיל" 500 ג"ב
דיסק סיגייט ברקודה 1T
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
0 שקלים...
לא רוצה להעליב כמובן, פשוט לא מבין למה לשלם על זה אפילו אגורה. יש היום מחשבי מיני חזקים פי כמה במחירים של עד 1500 שקלים (יש גם ב-600-700 שקלים).
לא רוצה להעליב כמובן, פשוט לא מבין למה לשלם על זה אפילו אגורה. יש היום מחשבי מיני חזקים פי כמה במחירים של עד 1500 שקלים (יש גם ב-600-700 שקלים).
-
בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
הכל בסדר זה לא מעליב
לא 0, אבל לא רחוק.02/01/2026 11:13ChinggisKhan כתב: 0 שקלים...
לא רוצה להעליב כמובן, פשוט לא מבין למה לשלם על זה אפילו אגורה. יש היום מחשבי מיני חזקים פי כמה במחירים של עד 1500 שקלים (יש גם ב-600-700 שקלים)....
יש מי שבשביל השימושים שלו (גלישה/אופיס) המחשב הזה מתאים בעד 100 ש"ח.
יש אצלנו מחשב אחד אפילו קצת יותר ישן (חגג בר מצווה) i7 דור 3, בלי כרטיס מסך ועם 24GB - מתאים לשימושים שציינתי.
להסתכל באתרי יד2 ולראות מה סדר הגודל של מחירים.
לא בדקתי אז אני לא יודע, אבל הייתי מעריך כמה מאות שקלים.
אפשר גם למכור חלקים.
אגב, זכרונות כרגע במגמת עליית מחיר. DDR3 כבר לא באופנה אבל אולי גם לזה יש דרישה כלשהי.
נראה לי שיחידה של 8GB יכולה להיות שווה בפני עצמה כמה עשרות ש"ח.
כרטיס מסך כזה אולי 100-200 ₪.
לא בדקתי אז אני לא יודע, אבל הייתי מעריך כמה מאות שקלים.
אפשר גם למכור חלקים.
אגב, זכרונות כרגע במגמת עליית מחיר. DDR3 כבר לא באופנה אבל אולי גם לזה יש דרישה כלשהי.
נראה לי שיחידה של 8GB יכולה להיות שווה בפני עצמה כמה עשרות ש"ח.
כרטיס מסך כזה אולי 100-200 ₪.
דעתי האישית שהמגיבים מעט מגזימים.
גם היום מדובר במחשב עם יכולות מעולות.
אני אישית עובד עם שני מחשבים, הראשי I7-4770 והשני מיני פיסי מודרני עם Ryzen 5400U מבוסס ZEN3.
בין שניהם ה4770 מרגיש מהיר יותר.
הבעיה העיקרית של מחשב דור רביעי זה שהוא לא תומך בוינדוס 11. מה שאומר להיתקע על וינדוס 10, ספצפית LTSC IOT, שזה בסדר גמור אבל מה לאדם מן הרחוב ולזה.
או, לבצע את המעקף ל11 וכן להתקין אותה אבל אז לא מקבלים את העדכון לגרסה הבאה. כלומר 25H2 לא יעבור ל26H1 אלא אם שוב יש התערבות administrator.
אי7 דור 4 גם יחזיק את רוב המשחקים יפה. היה לי עליו RX6600 ושיחקתי עליו והיה אחלה. חוץ ממשחקים שכבדים על הCPU
בנוסף אפשר לשים 32GB בזול שזה גם כן מעולה.
נגיע לשורה התחתונה: אני חושב שהמחשב הזה שווה איפשהו בין 200-400, תלוי כמה השוק ישלם.
אני מכרתי מחשב 4770 בלי כרטיס מסך באזור ה320 שקלים לא מזמן.
הכרטיס מסך די מיותר במחשב הזה כי אני לא חושב שהוא מוסיף ערך כלשהו. משחקים הוא לא כלכך מריץ וכרטיס מסך יש מובנה כבר. אבל אולי זה יהיה תמריץ לקונה.
אפשר גם לתמחר חלקים. מאז עליית מחירי הNAND, הSSD בטח שווה 50, ספק כוח 50, מארז 50, לוח+מעבד+זכרון 100-150, כרטיס מסך 50
אני אישית שיחקתי עם הרעיון של לשדרג לAM4 אבל עליית המחירים של החודשים האחרונים הקפיאה את הרעיון הזה ואני אשאר עם ה4770 המצויין שלי.
בהצלחה.
גם היום מדובר במחשב עם יכולות מעולות.
אני אישית עובד עם שני מחשבים, הראשי I7-4770 והשני מיני פיסי מודרני עם Ryzen 5400U מבוסס ZEN3.
בין שניהם ה4770 מרגיש מהיר יותר.
הבעיה העיקרית של מחשב דור רביעי זה שהוא לא תומך בוינדוס 11. מה שאומר להיתקע על וינדוס 10, ספצפית LTSC IOT, שזה בסדר גמור אבל מה לאדם מן הרחוב ולזה.
או, לבצע את המעקף ל11 וכן להתקין אותה אבל אז לא מקבלים את העדכון לגרסה הבאה. כלומר 25H2 לא יעבור ל26H1 אלא אם שוב יש התערבות administrator.
אי7 דור 4 גם יחזיק את רוב המשחקים יפה. היה לי עליו RX6600 ושיחקתי עליו והיה אחלה. חוץ ממשחקים שכבדים על הCPU
בנוסף אפשר לשים 32GB בזול שזה גם כן מעולה.
נגיע לשורה התחתונה: אני חושב שהמחשב הזה שווה איפשהו בין 200-400, תלוי כמה השוק ישלם.
אני מכרתי מחשב 4770 בלי כרטיס מסך באזור ה320 שקלים לא מזמן.
הכרטיס מסך די מיותר במחשב הזה כי אני לא חושב שהוא מוסיף ערך כלשהו. משחקים הוא לא כלכך מריץ וכרטיס מסך יש מובנה כבר. אבל אולי זה יהיה תמריץ לקונה.
אפשר גם לתמחר חלקים. מאז עליית מחירי הNAND, הSSD בטח שווה 50, ספק כוח 50, מארז 50, לוח+מעבד+זכרון 100-150, כרטיס מסך 50
אני אישית שיחקתי עם הרעיון של לשדרג לAM4 אבל עליית המחירים של החודשים האחרונים הקפיאה את הרעיון הזה ואני אשאר עם ה4770 המצויין שלי.
בהצלחה.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
מחזק את זה שמעלי, הבן שלי קיבל את המחשב הקודם שלי עם מעבד 4790K עם 32 ג'יגה זיכרון ובצירוף של כרטיס מסך GTX 2060 Super, הוא מריץ משחקים לא רע.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
יש הבדל בין לקבל או למסור למישהו לבין למכור. תפתח הודעת מכירה ותראה כמה הודעות רלוונטיות אתה מקבל...
לפני שנה פתחתי את ההודעה הזו: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=396055. פרסמתי גם בעוד מקומות. אפס פניות.
השוק שוק פתוח וכמובן שפותח השרשור מוזמן לפתוח הודעות וכו'. לדעתי זה לא יהיה שווה לו את הזמן והטרחה.
לפני שנה פתחתי את ההודעה הזו: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=396055. פרסמתי גם בעוד מקומות. אפס פניות.
השוק שוק פתוח וכמובן שפותח השרשור מוזמן לפתוח הודעות וכו'. לדעתי זה לא יהיה שווה לו את הזמן והטרחה.
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
אפשר להתקין בקלות windows 11.
חפשו את tiny11
חפשו את tiny11