התלבטות קשה לגבי G/C/B
-
BennyDudy
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: Benny duddy
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יום יש לי בסלון סמסונג 65״ NU7090 בת ~7 שנים שעשתה עבודה סבירה.
הטלוויזיה פונה לדרום־מערב, יש שמש בערך מ־13 עד 18 (יש וילונות לבנים חצי שקופים שעוזרים ביום).
אני רוצה לשדרג ל־77 אינץ׳ ומתלבט:
LG G4 (~11K) מול LG B5 (~7K) – האם באמת שווה הפער לשימושים שלי? FreeTV, IPTV, PLEX וסטרימינג (Apple / Disney וכו׳).
רוב הצפייה בערב, ביום בעיקר שישי–שבת וחופשות.
הקיר גבס, צריך הכנות מראש (קו 0, מסילות לכבלים וכו׳), וההכנות שונות בין הדגמים אז זה אומר שאני צריך לשלם גם לאיש מקצוע סכום לא ידוע כרגע בשביל זה.
השאלה שלי:
האם B5 כבר שדרוג ענק לעומת מה שיש לי היום, או שבסלון מואר כזה עדיף ללכת על G4 ולא להתפשר?
שאלות המשך:
- אם הולכים על אחד הדגמים האלו יש הבדל בהזמנה בין מקומות שונים אונליין?
- מישהו כבר התנסה בהכנה כזו ויודע להמליץ על איש מקצוע?
הטלוויזיה פונה לדרום־מערב, יש שמש בערך מ־13 עד 18 (יש וילונות לבנים חצי שקופים שעוזרים ביום).
אני רוצה לשדרג ל־77 אינץ׳ ומתלבט:
LG G4 (~11K) מול LG B5 (~7K) – האם באמת שווה הפער לשימושים שלי? FreeTV, IPTV, PLEX וסטרימינג (Apple / Disney וכו׳).
רוב הצפייה בערב, ביום בעיקר שישי–שבת וחופשות.
הקיר גבס, צריך הכנות מראש (קו 0, מסילות לכבלים וכו׳), וההכנות שונות בין הדגמים אז זה אומר שאני צריך לשלם גם לאיש מקצוע סכום לא ידוע כרגע בשביל זה.
השאלה שלי:
האם B5 כבר שדרוג ענק לעומת מה שיש לי היום, או שבסלון מואר כזה עדיף ללכת על G4 ולא להתפשר?
שאלות המשך:
- אם הולכים על אחד הדגמים האלו יש הבדל בהזמנה בין מקומות שונים אונליין?
- מישהו כבר התנסה בהכנה כזו ויודע להמליץ על איש מקצוע?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
סדרת G מטפלת בהשתקפויות הרבה יותר טוב מסדרות C ו-B. אמנם ב-G4 בגלל שכבת ה-MLA, בחדר עם הרבה אור המסך יראה קצת יותר אפור (תחשוב בסגנון מה שהיה פעם עם טלוויזיות CRT כשהמסך כבוי, אבל לא באותה רמה)
סדרה G5 הרבה יותר מוצלחת מהבחינה הזו, היא גם בהירה יותר וגם מתמודדת מעולה עם השתקפויות. (אין MLA, ועם אותו ציפוי נוגד השתקפות)
סדרה C בהירה יותר מ-B ולכן תתמודד טוב יותר בחדר מואר. אבל B5 כבר לא פראיירית, ותהיה בסדר גם כן. הכל עניין של ציפיות.
נראה שהציפוי של B5 הוא סוג של semi-glossy ולא glossy לגמריי.
סדרה G5 הרבה יותר מוצלחת מהבחינה הזו, היא גם בהירה יותר וגם מתמודדת מעולה עם השתקפויות. (אין MLA, ועם אותו ציפוי נוגד השתקפות)
סדרה C בהירה יותר מ-B ולכן תתמודד טוב יותר בחדר מואר. אבל B5 כבר לא פראיירית, ותהיה בסדר גם כן. הכל עניין של ציפיות.
נראה שהציפוי של B5 הוא סוג של semi-glossy ולא glossy לגמריי.
כמו שנאמר, אם אתה צופה בשעות החשיכה, B4 מדהימה! (במקרה ראיתי אחת השבוע באולם תצוגה. יש לי C1 בבית).
אם אתה צופה בשעות האור, תשקול מינילד (נניח של TCL).
בכל מקרה לזכור שטלויזיה גדולה - הכל גדול, גם שידורים באיכות גרועה, אז מי שצופה בערוצי 11/12/13/14, שלא יפתח ציפיות לגבי איכות.
סטרימינג או סרטים איכותיים נראים וואו.
בכל מקרה לזכור שטלויזיה גדולה - הכל גדול, גם שידורים באיכות גרועה, אז מי שצופה בערוצי 11/12/13/14, שלא יפתח ציפיות לגבי איכות.
סטרימינג או סרטים איכותיים נראים וואו.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
עוצמות התאורה של OLED מתקרבות למינילד ובלי החסרונות עם שחור מושלם ובטח בצפייה בחושך עדיפות על מינילד.30/12/2025 19:17emage כתב: כמו שנאמר, אם אתה צופה בשעות החשיכה, B4 מדהימה! (במקרה ראיתי אחת השבוע באולם תצוגה. יש לי C1 בבית).
סטרימינג או סרטים איכותיים נראים וואו....
שידורי 11/12/13 משודרים ב HD ורואים לא רע בכלל.
- bilbog
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ממליץ לרכוש בחנות מתמחה ולא אונליין. לא תקבל תמיכה ושירות כאלו בשום אתר, והמחיר לא יהיה יותר יקר.
Gravity cannot be held responsible for people falling in love