עזרה בבחירת מערכת בית חכם
שלום לכולם,
אני בתהליך של בניית בית פרטי ומעוניין להתקין בו מערכת בית חכם שתשלוט על תאורה, מיזוג, תריסים, אודיו, אזעקה (ובאופן כללי על כל דבר שניתן לשלוט עליו).
בדירה בה אני גר היום יש מערכת בית חכם שהתקנתי באופן עצמאי (בעזרת המדריכים המעולים שיש כאן בפורום), אך מדובר במערכת קטנה יחסית שכוללת בקר של VERA כמה מודולים של FIBARO לתאורה ולתריסים ובקר שליטה למזגן (טכנולוגיית ZWAVE בתדר לא ישראלי). ביום יום אני שולט במערכת באמצעות Google Home אליו מקושרים גם האודיו (Sonos) ושואב אבק רובוטי של שיומי.
כמה דגשים לגבי המערכת אותה אני רוצה להתקין בבית החדש:
1. המערכת צריכה להיות גמישה כך שמי שיש לו מעט רקע טכני יוכל להוסיף בקלות מוצרים חדשים למערכת באופן עצמאי מבלי להידרש לאיש מקצוע.
2. שתהיה אפשרות לשלוט על כל מוצרי/מערכות הבית החכם באמצעות אפליקציה אחת (למשל כמו Home Assistant)
3. שהמערכת לא תהיה מוגבלת רק למספר מוצרים מצומצם (ממותג מסוים או בכלל) אותם אפשר להוסיף
4. שהמערכת תהיה אמינה ככל שניתן ולא תדרוש תחזוקה בתדירות גבוהה.
בגדול במהלך ה5-6 שנים שאני משתמש במיני מערכת שבניתי בדירה הקיימת לא נדרשתי לתחזק אותה יותר מדי והיא הייתה די אמינה כך שאני מרוצה, אך בבית החדש אני מתכנן משהו הרבה יותר גדול (וכנראה מורכב) כך שאני חושש לצאת להרפתקה הזו בעצמי, ולכן פניתי לכמה אנשי מקצוע לקבלת הצעת מחיר.
באופן כללי נראה שכל החברות אליהן פניתי מנסות למשוך לכיוון של תשתית קווית (KNX) אך לאחר שבדקתי את העניין אני די בטוח שהפתרון הזה פחות מתאים עבורי. כפי שציינתי חשוב לי מאוד שאוכל להוסיף מוצרים בעצמי מבלי להיות תלוי בשירות של מתקינים אחרים.
לאחר שדחיתי את האפשרות הקווית גם כאן נראה שיש תמימות דעים בין כל החברות וכולן הציעו מערכת אלחוטית של VITREA. בדקתי קצת לגבי המערכת והמוצרים שהיא מציעה ונראה שהם ברמה לא רעה בכלל אבל זה עדיין משאיר אותי עם בעיה של מערכת סגורה שלא אוכל להוסיף לה מוצרים בעצמי (ככל הנראה) ובכל מקרה תהיה לי אפשרות לבחור מתוך מגוון מצומצם ביותר של מוצרים. לזה צריך להוסיף את המחיר האסטרונומי של המוצרים של ויטראה - ההצעה הנמוכה ביותר שקיבלתי היא 1,600 ש"ח ליחידה ואני צריך לפחות 30 כאלה (לצורך ההשוואה את המודולים של פיבארו רכשתי לפני 6 שנים בערך ב-$50 ליחידה).
בשורה התחתונה נראה לי שמה שאני צריך זה מערכת בסגנון של מה שיש לי עכשיו אך אני די בטוח שאין לי את היכולת להתקין אותה בעצמי ולא הצלחתי למצוא מישהו שיידע להתקין מערכת כזו עבורי (ידוע לי שלמתקינים ישראלים יש בעיה להתקין בתדרים שלא אושרו בישראל).
בשלב הזה אני די תקוע ולא יודע איך להתקדם ואשמח לעזרה..
תודה לכל מי שהייתה לו הסבלנות להגיע עד כאן ותודה עוד יותר גדולה מראש לכל העוזרים.
אני בתהליך של בניית בית פרטי ומעוניין להתקין בו מערכת בית חכם שתשלוט על תאורה, מיזוג, תריסים, אודיו, אזעקה (ובאופן כללי על כל דבר שניתן לשלוט עליו).
בדירה בה אני גר היום יש מערכת בית חכם שהתקנתי באופן עצמאי (בעזרת המדריכים המעולים שיש כאן בפורום), אך מדובר במערכת קטנה יחסית שכוללת בקר של VERA כמה מודולים של FIBARO לתאורה ולתריסים ובקר שליטה למזגן (טכנולוגיית ZWAVE בתדר לא ישראלי). ביום יום אני שולט במערכת באמצעות Google Home אליו מקושרים גם האודיו (Sonos) ושואב אבק רובוטי של שיומי.
כמה דגשים לגבי המערכת אותה אני רוצה להתקין בבית החדש:
1. המערכת צריכה להיות גמישה כך שמי שיש לו מעט רקע טכני יוכל להוסיף בקלות מוצרים חדשים למערכת באופן עצמאי מבלי להידרש לאיש מקצוע.
2. שתהיה אפשרות לשלוט על כל מוצרי/מערכות הבית החכם באמצעות אפליקציה אחת (למשל כמו Home Assistant)
3. שהמערכת לא תהיה מוגבלת רק למספר מוצרים מצומצם (ממותג מסוים או בכלל) אותם אפשר להוסיף
4. שהמערכת תהיה אמינה ככל שניתן ולא תדרוש תחזוקה בתדירות גבוהה.
בגדול במהלך ה5-6 שנים שאני משתמש במיני מערכת שבניתי בדירה הקיימת לא נדרשתי לתחזק אותה יותר מדי והיא הייתה די אמינה כך שאני מרוצה, אך בבית החדש אני מתכנן משהו הרבה יותר גדול (וכנראה מורכב) כך שאני חושש לצאת להרפתקה הזו בעצמי, ולכן פניתי לכמה אנשי מקצוע לקבלת הצעת מחיר.
באופן כללי נראה שכל החברות אליהן פניתי מנסות למשוך לכיוון של תשתית קווית (KNX) אך לאחר שבדקתי את העניין אני די בטוח שהפתרון הזה פחות מתאים עבורי. כפי שציינתי חשוב לי מאוד שאוכל להוסיף מוצרים בעצמי מבלי להיות תלוי בשירות של מתקינים אחרים.
לאחר שדחיתי את האפשרות הקווית גם כאן נראה שיש תמימות דעים בין כל החברות וכולן הציעו מערכת אלחוטית של VITREA. בדקתי קצת לגבי המערכת והמוצרים שהיא מציעה ונראה שהם ברמה לא רעה בכלל אבל זה עדיין משאיר אותי עם בעיה של מערכת סגורה שלא אוכל להוסיף לה מוצרים בעצמי (ככל הנראה) ובכל מקרה תהיה לי אפשרות לבחור מתוך מגוון מצומצם ביותר של מוצרים. לזה צריך להוסיף את המחיר האסטרונומי של המוצרים של ויטראה - ההצעה הנמוכה ביותר שקיבלתי היא 1,600 ש"ח ליחידה ואני צריך לפחות 30 כאלה (לצורך ההשוואה את המודולים של פיבארו רכשתי לפני 6 שנים בערך ב-$50 ליחידה).
בשורה התחתונה נראה לי שמה שאני צריך זה מערכת בסגנון של מה שיש לי עכשיו אך אני די בטוח שאין לי את היכולת להתקין אותה בעצמי ולא הצלחתי למצוא מישהו שיידע להתקין מערכת כזו עבורי (ידוע לי שלמתקינים ישראלים יש בעיה להתקין בתדרים שלא אושרו בישראל).
בשלב הזה אני די תקוע ולא יודע איך להתקדם ואשמח לעזרה..
תודה לכל מי שהייתה לו הסבלנות להגיע עד כאן ותודה עוד יותר גדולה מראש לכל העוזרים.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
הי, הייתי עם VERA ומודולים פיבארו כמה שנים, לפני כחצי שנה עברתי לHA לאחר שהבנתי שאפשר להיעזר ב AI ושל - HA
יש UI שאפשר דרכו לבנות את האוטומציות/סקריפטים ולא חייבים לדעת לכתוב קוד.
קודם כל אציין שאין לי רקע במחשבים ובכל שלב היו מצבים שנתקעתי ולהתקדם לעיתים לקח כמה ימים, שליטה מרחוק היא לא בדיפולט,
מצד שני אין מה להשוות את אפשרויות האביזרים שחיברתי, מהירות התגובה, ממשק, בהשוואה ל VERA - זה עולם אחר.
מכיוון שיש לי מודולים ZWAVE קניתי בקר Z WAVE USB ובקר ZIGBEE(מודולים זולים וסנסורים שמחזיקים זמן סוללה) והמוצרים שהיו ברשת קווית ו WIFI כגון דוד ושקע חכם היה די פשוטים להוסיף לHA.
בקיצור, יש עקומת למידה במעבר ל HA אבל זו חיה אחרת לגמרי ואם יש לך רקע מתאים במחשבים/קוד לדעתי עם ההכנות המתאימות מבחינת תשתית תוכל להעמיד מערכת שליטה באופן עצמאי.
יש UI שאפשר דרכו לבנות את האוטומציות/סקריפטים ולא חייבים לדעת לכתוב קוד.
קודם כל אציין שאין לי רקע במחשבים ובכל שלב היו מצבים שנתקעתי ולהתקדם לעיתים לקח כמה ימים, שליטה מרחוק היא לא בדיפולט,
מצד שני אין מה להשוות את אפשרויות האביזרים שחיברתי, מהירות התגובה, ממשק, בהשוואה ל VERA - זה עולם אחר.
מכיוון שיש לי מודולים ZWAVE קניתי בקר Z WAVE USB ובקר ZIGBEE(מודולים זולים וסנסורים שמחזיקים זמן סוללה) והמוצרים שהיו ברשת קווית ו WIFI כגון דוד ושקע חכם היה די פשוטים להוסיף לHA.
בקיצור, יש עקומת למידה במעבר ל HA אבל זו חיה אחרת לגמרי ואם יש לך רקע מתאים במחשבים/קוד לדעתי עם ההכנות המתאימות מבחינת תשתית תוכל להעמיד מערכת שליטה באופן עצמאי.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
מניסיון של יותר מ 10 שנים עם כמעט כל טכנולוגיה אפשרית בתחום וכמה התקנות גדולות.
1. Home Assistant זה הבקר הכי גמיש וחכם שיש שכולל אין סוף ממשקים לכל דבר (raspberry pi 5 עם כמה שיותר זיכרון).
2. את כל הפעולות הבסיסיות של בית חכם +++ אפשר לבצע באמצעות הממשק של הHome Assistant בלי הרבה מאמץ והרבה מדריכים ביוטיוב.
3. כשרוצים משהוא חכם מאד אז צריך להתאמץ ו GPT עוזר מאד.
4. אפשר להשאיר את ה ZWAVE והפיברו אבל כל תוספת אחרת מומלץ ב WIFI הכי זול, קל לתחוזה ופשוט. ממליץ על מוצרים של Shelly במיוחד מהדור החדש GEN4 (ניתן לרכוש בארץ או בעליאקספרס).
5. חישנים אפשר להשתמש בחשני BT של Shelly עובדים על סוללות זולות שמחזיקות הרבה זמן.
6. ממליץ להתקין רשת אלחוטית WIFI של ubiquiti ולהשתמש בראוטר שלהם (יש דגמים שתומכים גם במצלמות), זה פותר את כל בעיות התקשורת עם הציוד.
בהצלחה
1. Home Assistant זה הבקר הכי גמיש וחכם שיש שכולל אין סוף ממשקים לכל דבר (raspberry pi 5 עם כמה שיותר זיכרון).
2. את כל הפעולות הבסיסיות של בית חכם +++ אפשר לבצע באמצעות הממשק של הHome Assistant בלי הרבה מאמץ והרבה מדריכים ביוטיוב.
4. אפשר להשאיר את ה ZWAVE והפיברו אבל כל תוספת אחרת מומלץ ב WIFI הכי זול, קל לתחוזה ופשוט. ממליץ על מוצרים של Shelly במיוחד מהדור החדש GEN4 (ניתן לרכוש בארץ או בעליאקספרס).
5. חישנים אפשר להשתמש בחשני BT של Shelly עובדים על סוללות זולות שמחזיקות הרבה זמן.
6. ממליץ להתקין רשת אלחוטית WIFI של ubiquiti ולהשתמש בראוטר שלהם (יש דגמים שתומכים גם במצלמות), זה פותר את כל בעיות התקשורת עם הציוד.
בהצלחה
סיקרנת, איזה בעיות תקשורת עם הציוד יש שubiquiti פותר?25/12/2025 11:55Grappa כתב: 6. ממליץ להתקין רשת אלחוטית WIFI של ubiquiti ולהשתמש בראוטר שלהם (יש דגמים שתומכים גם במצלמות), זה פותר את כל בעיות התקשורת עם הציוד.
בהצלחה...
- Grappa
- חבר ותיק

מנסיון עם כמה ראוטרים מיצרנים טובים שלא עבדו טוב בסיביבת IOT מדובר בליגה אחרת של ראוטר, יחידת ה WIFI יודעת לתמוך בכמות גדולה של חיבורים בלי להתבלבל....
ניתן ומומלץ ליצר SSID נוסף אך ורק לציוד ה IOT כולל הגדרה בראוטר לתמיכה ב IOT.
בנוסף וללא כל קשר ל ubiquiti יש צורך להשתמש בראוטר שתומך בתקנים חדשים כמו WIFI6 ואפילו WIFI7 התקנים האלו מאפשרים ניהול טוב יותר של רכיבי IOT.
עברתי לאחרונה ליוביקויטי ולא ראיתי איזה שיפור בIOT (גם לא היו לי בעיות מיוחדות בעבר)26/12/2025 16:04Grappa כתב: מנסיון עם כמה ראוטרים מיצרנים טובים שלא עבדו טוב בסיביבת IOT מדובר בליגה אחרת של ראוטר, יחידת ה WIFI יודעת לתמוך בכמות גדולה של חיבורים בלי להתבלבל.
ניתן ומומלץ ליצר SSID נוסף אך ורק לציוד ה IOT כולל הגדרה בראוטר לתמיכה ב IOT.
בנוסף וללא כל קשר ל ubiquiti יש צורך להשתמש בראוטר שתומך בתקנים חדשים כמו WIFI6 ואפילו WIFI7 התקנים האלו מאפשרים ניהול טוב יותר של רכיבי IOT....
- Grappa
- חבר ותיק

אם לא היו לך בעיות איך תראה שיפור ?28/12/2025 10:04shahar31 כתב: עברתי לאחרונה ליוביקויטי ולא ראיתי איזה שיפור בIOT (גם לא היו לי בעיות מיוחדות בעבר)...
בכל מקרה במידה ולא הקמת כבר ממליץ לך להקים רשת אלחוטית נפרדת לציוד ה IOT ולהפעיל בה את הגדרות ה IOT
ראה תמונה
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
גם אני עברתי לאחרונה מ-OpenWrt ל-Ubiquiti, ולא הייתי צריך להפעיל שום דבר, הכול ב-Default (גם לפני). יש לי רק SSID יחיד. אבל ה-IoT בבית הוא של SonOff סיני ולא Shelly.
ישנם פיצרים של WiFi 7, שאם תפעיל אותם זה כמובן יתנגש עם IoT, צריך לדעת שאלו מיקרו-בקרים ושמבחינת פרוטוקלים חדשים כדוגמת הצפנת WPA3, הם כמובן לא יתמכו בהם...
ישנם פיצרים של WiFi 7, שאם תפעיל אותם זה כמובן יתנגש עם IoT, צריך לדעת שאלו מיקרו-בקרים ושמבחינת פרוטוקלים חדשים כדוגמת הצפנת WPA3, הם כמובן לא יתמכו בהם...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

לגבי המיקרו-בקרים:
הכי ישן הוא ESP8266 וכבר לא מומלץ. כאמור אין לו תמיכה ב-WPA3.
ויש את ESP32 המקורי, שנמצא במכשירים אלו:
SONOFF MINIR4 - מגיע רק עם 4MB נפח פלאש.
עדיין רק WiFi 4 אבל כן אמור לתמוך ב-WPA3. אך ב-GitHub של Tasmota דווח כי נאלצו לבטל את התמיכה בעקבות זה שהתכונה הזאת לוקחת הרבה נפח אחסון.
ומכשירי Shelly GEN3 הם בעצם ESP32-C3 שלא מציע משהו חדש.
ויש את Shelly GEN4 שהומלץ פה ומבוסס על ESP32-C6 שתומך ב-WiFi 6.
הכי ישן הוא ESP8266 וכבר לא מומלץ. כאמור אין לו תמיכה ב-WPA3.
ויש את ESP32 המקורי, שנמצא במכשירים אלו:
SONOFF MINIR4 - מגיע רק עם 4MB נפח פלאש.
עדיין רק WiFi 4 אבל כן אמור לתמוך ב-WPA3. אך ב-GitHub של Tasmota דווח כי נאלצו לבטל את התמיכה בעקבות זה שהתכונה הזאת לוקחת הרבה נפח אחסון.
ומכשירי Shelly GEN3 הם בעצם ESP32-C3 שלא מציע משהו חדש.
ויש את Shelly GEN4 שהומלץ פה ומבוסס על ESP32-C6 שתומך ב-WiFi 6.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@Grappa צודק. מאוד מומלץ להקים VLAN נפרד ל-IoT ו-SSID שונה שמוגדר לצרכים המוגבלים של הרכיבים האלה. אין להם שום צורך במשהו יותר מאשר WiFi 4, ובטח שלא ביכולות ה-roaming המתקדמות של WiFi 6 ומעלה.
יותר מזה, בגלל מגבלות הפרוטוקול של WiFi, המהירות של טלפונים ומחשבים נפגעת אם אותה אנטנה משרתת אותם ואת רכיבי ה-IoT האיטיים - וזה מושפע יותר ככל שיש יותר רכיבי wifi כאלה (יש לי מעל 60). עדיף שה-SSID של המחשבים והטלפונים יכלול רק את ה-5GHz וה-6GHz. בהנחה שהפריסה של ה-APs מספיק טובה, הכיסוי של רשת ה-2.4GHz האיטית לא תחסר.
יותר מזה, בגלל מגבלות הפרוטוקול של WiFi, המהירות של טלפונים ומחשבים נפגעת אם אותה אנטנה משרתת אותם ואת רכיבי ה-IoT האיטיים - וזה מושפע יותר ככל שיש יותר רכיבי wifi כאלה (יש לי מעל 60). עדיף שה-SSID של המחשבים והטלפונים יכלול רק את ה-5GHz וה-6GHz. בהנחה שהפריסה של ה-APs מספיק טובה, הכיסוי של רשת ה-2.4GHz האיטית לא תחסר.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

איך זה קשור ל-SSID נפרד? הרי הם בכל זאת בתדר אחר לחלוטין.
צריך לאשרר את מה שכתבת כאן.
המיקרו-בקרים האלו לא עוברים את ה-2Mbps, וגם אין סיבה שיעברו. אני לא יודע איזה פרמטרים יאטו את הרשת.
אולי @sys_admin יודע.
צריך לאשרר את מה שכתבת כאן.
המיקרו-בקרים האלו לא עוברים את ה-2Mbps, וגם אין סיבה שיעברו. אני לא יודע איזה פרמטרים יאטו את הרשת.
אולי @sys_admin יודע.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
כאשר יוצרים SSID נפרד להתקני IoT, אז עושים את זה משיקולים אחרים לגמרי. בראש ובראשונה משיקולים של אבטחת מידע.
הסיפור הוא די פשוט, יש הרבה רכיבי IoT, אשר מתחברים לשרת סיני כלשהו ועובדים ישירות מולו. וברגע שיש חולשות אבטחה בשרת זה, כל גורם זדוני ישר מקבל גישה לכל אותם ההתקנים שמחוברים לשרת זה. ואף אחד לא רוצה שההתקנים אלה שניתן בקלות להשתלט עליהם מרחוק יהיו באותה הרשת עם כל הציוד הביתי.
אבל, בשביל לפתור את הבעיה זו, בטח שלא מספיק ליצור SSID נפרד ל IoT, אלה שנדרשים עוד כמה דברים קטנטנים, כאלה כמו למשל שיהיה מתג מנוהל שניתן בו להגדיר VLANs ו VLAN Trunks , שיהיה נתב שניתן גם בו ליצור את ה VLAN Trunks המתאימים, שיהיה בנתב זה גם מנגנון של FireWall אמיתי, שבו ניתן יהיה להגדיר כללים נדרשים לתתי רשתות שונות, שגם הנקודות גישה יתמכו בכל מה שנדרש בהקשר זה.
וכמובן, שיהיה, מי שידע להגדיר את כל הדברים אלה נכון.
הסיפור הוא די פשוט, יש הרבה רכיבי IoT, אשר מתחברים לשרת סיני כלשהו ועובדים ישירות מולו. וברגע שיש חולשות אבטחה בשרת זה, כל גורם זדוני ישר מקבל גישה לכל אותם ההתקנים שמחוברים לשרת זה. ואף אחד לא רוצה שההתקנים אלה שניתן בקלות להשתלט עליהם מרחוק יהיו באותה הרשת עם כל הציוד הביתי.
אבל, בשביל לפתור את הבעיה זו, בטח שלא מספיק ליצור SSID נפרד ל IoT, אלה שנדרשים עוד כמה דברים קטנטנים, כאלה כמו למשל שיהיה מתג מנוהל שניתן בו להגדיר VLANs ו VLAN Trunks , שיהיה נתב שניתן גם בו ליצור את ה VLAN Trunks המתאימים, שיהיה בנתב זה גם מנגנון של FireWall אמיתי, שבו ניתן יהיה להגדיר כללים נדרשים לתתי רשתות שונות, שגם הנקודות גישה יתמכו בכל מה שנדרש בהקשר זה.
וכמובן, שיהיה, מי שידע להגדיר את כל הדברים אלה נכון.
- Grappa
- חבר ותיק

המלצתי לרשת IOT נפרדת בUbiquiti מתייחסת לתקשורת מול המודול, ללא כל קשר יש את סוגית אבטחת המידע שהוזכרה כאן והיא חשובה למי שלא אוהב שמחטטים לו במידע.
למרות שרכיבי IOT עובדים בקצבים נמוכים התקנים החדשים WIFI7 ו WIFI6 משפרים את התקשורת מול רכיבים אלו גם בתדר 2.4 וגם ב WPA2. הרבה חושבים שתקני WIFI7 ו WIFI6 נועדו לספק מהירות תקשורת גבוהה יותר אבל מציע למי שמבין לעיין לעומק בדפי התקן שם אפשר לראות שבתקנים אלו יש גם דגש על רכיבי IOT ישנים שעובדים בקצבים נמוכים.
מנסיון עם עשרות מודולים של Shelly מחזק את המלצתי לגבי Shelly GEN4 בסביבת WIFI אלו מודולים זולים הכוללים גמישות ויכולות כולל ראייה לעתיד.
למרות שרכיבי IOT עובדים בקצבים נמוכים התקנים החדשים WIFI7 ו WIFI6 משפרים את התקשורת מול רכיבים אלו גם בתדר 2.4 וגם ב WPA2. הרבה חושבים שתקני WIFI7 ו WIFI6 נועדו לספק מהירות תקשורת גבוהה יותר אבל מציע למי שמבין לעיין לעומק בדפי התקן שם אפשר לראות שבתקנים אלו יש גם דגש על רכיבי IOT ישנים שעובדים בקצבים נמוכים.
מנסיון עם עשרות מודולים של Shelly מחזק את המלצתי לגבי Shelly GEN4 בסביבת WIFI אלו מודולים זולים הכוללים גמישות ויכולות כולל ראייה לעתיד.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
אני היום עם רשת של אסוס (מבוסס על שני BE88U) ורשת ה IoT לא 100%, יש רכיבים שמתנתקים מידי פעם וחוזרים אחרי כמה זמן (שניות או ימים, תלוי). חשוב לציין שהרשת הרגילה עובדת מדהים.25/12/2025 11:55Grappa כתב: מניסיון של יותר מ 10 שנים עם כמעט כל טכנולוגיה אפשרית בתחום וכמה התקנות גדולות.
בהצלחה...
אתה חושב שמעבר ל Ubi באמת יעשה הבדל משמעותי?
- Grappa
- חבר ותיק

הראוטר האחרון שלי לפני היוביקוויטי היה אסוס ZenWiFi שנחשב לראטור טוב ואיתו היו לי ניתוקים.31/12/2025 19:54PCingAddict כתב: אני היום עם רשת של אסוס (מבוסס על שני BE88U) ורשת ה IoT לא 100%, יש רכיבים שמתנתקים מידי פעם וחוזרים אחרי כמה זמן (שניות או ימים, תלוי). חשוב לציין שהרשת הרגילה עובדת מדהים.
אתה חושב שמעבר ל Ubi באמת יעשה הבדל משמעותי?...
בנוסף עד כמה שאני יודע האסוס לא יודע ליצר VLAN נפרד ל IOT.
עברתי ל U6+ עם UCG-Ultra כראוטר ומאז הכל עובד נפלא, היום הייתי משתמש ב UCG-Fiber (בגלל החיבור הישיר לפיבר של הספק) ו U7.
בנוסף עשיתי כמה פרויקטים עם U6+ וראוטר מרכזי Dream Machine SE (מצלמות + בקרת כניסה....) שבגדול שבהם יש בערך כ 70 יחידות שלי שמתפקדות ללא בעיה.
הייתרון הגדול שכל יחידת שלי מ GEN3 והלאה משמשת גם כ BT רפיטר זה מאפשר חיבור חישני BT על סוללה ובקרת נוכחות באמצעות ניטור טלפונים (וגם לקלוט את המשקל שיאומי של השכנים
מאמין שעם 2 יחידות U7-Lite או U6 וראוטר של יובקווטי תקבל תוצאות טובות