בקר (מחשב) השקיה WIFI של DSMART
היי,
אני מקים תשתית השקיה בחצר ואני צריך לרכוש מחשב השקיה.
אין לי תשתית חשמל אז שיעבוד על סוללות ושיהיה לו WIFI.
בבית הישן היה לי מחשב השקיה DC מופעל סוללת 9V והוא היה מצויין אבל ללא תקשורת חיצונית.
כל התכנות מתבצע מהמסך שלו עם תפריטים ולחצנים של פעם.
הפעם בא לי משהו יותר משודרג עם שליטה מאפליקציה או מהמחשב דרך HA או תכנה אחרת.
כמובן צריך שיתמוך ביותר מברז חשמלי אחד כדי לאפשר קווי השקיה נפרדים לטפטוף והמטרה.
כשחיפשתי בגוגל נתקלתי באתר של DSMART, מישהו מכיר ?
על פניו זה עונה על הדרישות אבל לא מוכר ולא מצאתי הרבה הגוגל עליהם.
https://www.dsmart.co.il/%D7%97%D7%A0%D ... 7%98%D7%97.
אני מקים תשתית השקיה בחצר ואני צריך לרכוש מחשב השקיה.
אין לי תשתית חשמל אז שיעבוד על סוללות ושיהיה לו WIFI.
בבית הישן היה לי מחשב השקיה DC מופעל סוללת 9V והוא היה מצויין אבל ללא תקשורת חיצונית.
כל התכנות מתבצע מהמסך שלו עם תפריטים ולחצנים של פעם.
הפעם בא לי משהו יותר משודרג עם שליטה מאפליקציה או מהמחשב דרך HA או תכנה אחרת.
כמובן צריך שיתמוך ביותר מברז חשמלי אחד כדי לאפשר קווי השקיה נפרדים לטפטוף והמטרה.
כשחיפשתי בגוגל נתקלתי באתר של DSMART, מישהו מכיר ?
על פניו זה עונה על הדרישות אבל לא מוכר ולא מצאתי הרבה הגוגל עליהם.
https://www.dsmart.co.il/%D7%97%D7%A0%D ... 7%98%D7%97.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לא מכיר את כל התוכנות האלה במחשב dc (לרוב יש שליטה בלותות' או רשת פנימית). לגישה מבחוץ, מה שאני מכיר, זה מחשבים שתמיד מחוברים לחשמל (יש להאנטר מחשב ממש מצויין).
שווה להזכיר שאם אתה רוצה להעביר ברזים קיימים, לרוב ברזי ac הם עם 3 גידים ולא 2.
שווה להזכיר שאם אתה רוצה להעביר ברזים קיימים, לרוב ברזי ac הם עם 3 גידים ולא 2.
אני לא חייב גישה מבחוץ, שליטה דרך הרשת LAN של הבית מספיק טוב לי.
אם אין ברירה אני אתפשר על BT אבל זה מכריח אותי להתקרב עם הטלפון למחשב השקיה שזה קצת פחות טוב.
מצד שני יש הרבה יותר אפשרויות וגם הרבה פחות יקר.
בקיצור יש המלצות למחשב DC על סוללה שעובד עם אפליקציה או HA או תכנה אחרת ?
אם אין ברירה אני אתפשר על BT אבל זה מכריח אותי להתקרב עם הטלפון למחשב השקיה שזה קצת פחות טוב.
מצד שני יש הרבה יותר אפשרויות וגם הרבה פחות יקר.
בקיצור יש המלצות למחשב DC על סוללה שעובד עם אפליקציה או HA או תכנה אחרת ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

כמה ברזים ?
יש את Hunter Node-BT, יש לו 1, 2 או 4 ברזים (100, 200, 400 זה שם הדגם בהתאמה). אפשר לחבר לו גם חיישן גשם.
גם לגלקון יש מחשב מקביל dc 6100, שיש לו תת דגם 6 עם 6 פתיחות.
בעייני ומניסיוני הם יותר אמינים מנטפים ומתחרים אחרים.
המלצה אישית, אם אתה מקים השקיה חדשה תאפיין היטב את הצרכים מראש ותתקין מחשב השקיה בתוך ארון, עם וסת לחץ טוב, מסנן של עמיעד ומדשנת אם צריך אז רק של דזטרון.
יש את Hunter Node-BT, יש לו 1, 2 או 4 ברזים (100, 200, 400 זה שם הדגם בהתאמה). אפשר לחבר לו גם חיישן גשם.
גם לגלקון יש מחשב מקביל dc 6100, שיש לו תת דגם 6 עם 6 פתיחות.
בעייני ומניסיוני הם יותר אמינים מנטפים ומתחרים אחרים.
המלצה אישית, אם אתה מקים השקיה חדשה תאפיין היטב את הצרכים מראש ותתקין מחשב השקיה בתוך ארון, עם וסת לחץ טוב, מסנן של עמיעד ומדשנת אם צריך אז רק של דזטרון.
בשנים האחרונות יש לי מחשב השקיה של נטפים- SMARTGARDEN.
הוא עובד על סוללה, יודע לשלוט על 6 ברזים ויש לו BT.
גם אני בהתחלה חיפשתי משהו שיתחבר לרשת, אבל הבנתי די מהר שזה מיותר ולא בטוח שקיים במחשבים שעובדים על DC.
בסופו של דבר, אני עושה שינויים בערך פעמיים בשנה ולא יותר. כמובן שיש לי רגש גשם שמאוד עוזר.
המחשב של נטפים מאוד אמין, ללא שום תקלה. הדבר היחיד שכדאי לעשות זה להחליף סוללות בזמן, אני עושה זאת פעם בשנה לערך ופעם ב 4-5 שנים מחליף את הברזים עצמם...ואני אסביר.
סוללות שמתרוקנות במחשב גורמות לברז להפתח, אך לא להסגר וזה מנפח מיד את חשבון המים לפני שאתה מגלה זאת.
גם ברזים נסתמים כנראה מאבנית וגם הם נפתחים ולא נסגרים. אצלי זה התחיל לקרות אחרי כ 5 שנים. אז הבנתי שחייבים להחליף את כולם.
הוא עובד על סוללה, יודע לשלוט על 6 ברזים ויש לו BT.
גם אני בהתחלה חיפשתי משהו שיתחבר לרשת, אבל הבנתי די מהר שזה מיותר ולא בטוח שקיים במחשבים שעובדים על DC.
בסופו של דבר, אני עושה שינויים בערך פעמיים בשנה ולא יותר. כמובן שיש לי רגש גשם שמאוד עוזר.
המחשב של נטפים מאוד אמין, ללא שום תקלה. הדבר היחיד שכדאי לעשות זה להחליף סוללות בזמן, אני עושה זאת פעם בשנה לערך ופעם ב 4-5 שנים מחליף את הברזים עצמם...ואני אסביר.
סוללות שמתרוקנות במחשב גורמות לברז להפתח, אך לא להסגר וזה מנפח מיד את חשבון המים לפני שאתה מגלה זאת.
גם ברזים נסתמים כנראה מאבנית וגם הם נפתחים ולא נסגרים. אצלי זה התחיל לקרות אחרי כ 5 שנים. אז הבנתי שחייבים להחליף את כולם.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

הוסת לחץ מתקינים לפני הברזים כמובן. לא לשכוח גם פילטר עמיעד (לדעתי הכי טובים).
אני באופן אישי ניסתי את המחשב הזה של נטפים ולא יכול להגיד שיש לי חוויה חיובית במיוחד, בעיקר כמה תקלות (וזה בלי להתייחס לברזים שלהם שהלכו לי כבר כמה מהם בזמן קצר יחסית).
אני באופן אישי ניסתי את המחשב הזה של נטפים ולא יכול להגיד שיש לי חוויה חיובית במיוחד, בעיקר כמה תקלות (וזה בלי להתייחס לברזים שלהם שהלכו לי כבר כמה מהם בזמן קצר יחסית).
יש לי וסת כמובן, גם פילטר יש לי, אבל הוא דוקא על קו אחר ולא על קו ההשקיה.
על אמינות המחשב אין לי מילה רעה ! פשוט 0 תקלות ! יש לי אותו כבר מעל 5 שנים.
ברזים של גלקון רגישים גם הם כנראה לאבנית ואכן דפקו אותי כמה פעמים בזה שנתקעו במצב פתוח.
הגעתי למסקנה שחייבים להחליף אותם לפחות אחת ל 5 שנים. "נזילה" אחת עלתה לי משמעותית יותר מעלות 3 ברזים.
על אמינות המחשב אין לי מילה רעה ! פשוט 0 תקלות ! יש לי אותו כבר מעל 5 שנים.
ברזים של גלקון רגישים גם הם כנראה לאבנית ואכן דפקו אותי כמה פעמים בזה שנתקעו במצב פתוח.
הגעתי למסקנה שחייבים להחליף אותם לפחות אחת ל 5 שנים. "נזילה" אחת עלתה לי משמעותית יותר מעלות 3 ברזים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

סנן אבנית כדאי לשים על הקו הראשי של הבית, בלי קשר להשקייה. בשנים האחרונות האבנית היא בעיה פחותה ואפילו לא קיימת במקומות רבים (ואפילו יש שמחשבים לחיסרון בריאותי) בשל השימוש במים מותפלים.
אני פחות אוהב ברזי DC - בתקלה עלולים להשאר פתוחים להבנתי
ולכן מעדיף ברזי AC ובהתאם מחשב השקייה AC
ראיתי והזמנתי מחשב השקייה מבוסס TUYA מ aliexpress . עוד לא בדקתי אותו אבל נראה נחמד
והיתרון ב tuya שאפשר יחסית בקלות לחבר לבית החכם
ולכן מעדיף ברזי AC ובהתאם מחשב השקייה AC
ראיתי והזמנתי מחשב השקייה מבוסס TUYA מ aliexpress . עוד לא בדקתי אותו אבל נראה נחמד
והיתרון ב tuya שאפשר יחסית בקלות לחבר לבית החכם