אני מניח שזו שאלה קצת יותר מקצועית, אבל אשמח לשמוע תגובות.
חיברתי מסך טיפש (bare panel) למחשב עם כרטיס מסך 8600 של חברת NVIDIA שאמור להיות הכרטיס המוצלח ביותר עבור שידורי HD.
המטרה, הייתה לבדוק את איכות התמונה מבלי לבצע שיפורים ע"י הטלויזיה.
כמו שנהוג בארה"ב (וללא הצדקה), השתמשתי ב HD-HQV וב BR-HQV לטובת הבדיקה. כבר בהתחלה, גיליתי שאין שליטה על hardware acceleration או על De Interlace כמו אצל המתחרים ATI.
בתור נגן, השתמשתי ב PAWER DVD ULTRA שתומך בשני הפורמטים וגם ב hardware acceleration.
המסך 40" של Samsung , מחובר באמצעות כרטיס מתאם מ DVI ל LVDS וכולל EDID עם רזולוצית יציאה של WXGA כלומר 1366x768. פרוש הדבר, ש NVIDIA יבצע הורדת רזולוציה מ 1080i.
בדיקה מקדימה באינטרנט, העלתה ש NVIDIA מקבלים בממוצע 95 מתוך 100 ולכן הציפיות היו גבוהות.
הנגן זיהה 3 DI בחומרה. BOB ו WEAVE הסטנדרטיים ו DI אחד נוסף(להבדיל מ 3 נוספים ב ATI). ההפתעה הייתה גדולה כשהוא התחיל לחתוך שורות ונראה זועה. ריבועים שאמורים להציג שורות מדורגות בשחור ולבן, נראו בצבע מלא (מה שמראה שוב על חיתוך שורות).
חשבתי שהבעיה במסך ועברתי למוניטור 23" של סוני שתומך ברזולוציה של 1920x1200 כשאני מגדיר את התוכנה שלא תמתח את השורות (מ 1800 ל 1200).
התוצאות היו זהות.
ה DI של NVIDIA נראה זועה ושום עידכון דרייבר לא פטר את הבעיה.
עכשיו, אני שואל את עצמי ואותכם. או שאני מפספס משהו (ומאחר שאני קצת מבין בנושא, נראה ש NVIDIA קצת הקשו על המשתמש אם זה נכון) או שהבדיקות שנעשו ע"י אתרים מסויימים מזוייפות.
מישהו מסוגל לשפוך קצת אור ??
HD-HQV בכרטיס מסך 8600 של NVIDIA
זה לא אמור לקרות, זה אמור לתת תוצאה (כמעט) מושלמת, לא כפי שאתה מתאר. יש כמה אפשרויות:
- דרייברים לא מעודכנים, או לחילופין שימוש ב BETA DRIVERS לא בשלים.
- לא סימנת NVIDIA PUREVIDEO ACCELERATION בהגדרות ה VIDEO של PDVD (אם אתה בוחר בזה, לא אמורה להיות לך אפשרות לבחור שיטת DI כפי שציינת שהיה לך)
- אם אתה עובד ב 50HZ הבדיקות האלה יוצאות זוועה מהניסיון שלי (אני מניח שהדיסק בדיקה שלך היא NTSC)
- בהגדרות המתקדמות של לוח הבקרה של NVIDIA יש להפעיל את אופציית ה "USE INVERSE TELECINE". אני חושב שזה משפיע רק על בדיקת ה FILM DETECTION (באיצטדיון) ולא לבעיה שציינת אבל בכל זאת כדאי להפעיל את זה.
- דרייברים לא מעודכנים, או לחילופין שימוש ב BETA DRIVERS לא בשלים.
- לא סימנת NVIDIA PUREVIDEO ACCELERATION בהגדרות ה VIDEO של PDVD (אם אתה בוחר בזה, לא אמורה להיות לך אפשרות לבחור שיטת DI כפי שציינת שהיה לך)
- אם אתה עובד ב 50HZ הבדיקות האלה יוצאות זוועה מהניסיון שלי (אני מניח שהדיסק בדיקה שלך היא NTSC)
- בהגדרות המתקדמות של לוח הבקרה של NVIDIA יש להפעיל את אופציית ה "USE INVERSE TELECINE". אני חושב שזה משפיע רק על בדיקת ה FILM DETECTION (באיצטדיון) ולא לבעיה שציינת אבל בכל זאת כדאי להפעיל את זה.
השתדלתי לתת מכסימום פרטים אבל כנראה שלא מספיק.
מאחר ואתה מדבר על NTSC, כנראה שלא שמת לב שמדובר בHD ולכן זה לא ממש משנה. גם 50HZ לא אמור לשנות עבור מסך LCD אבל אני דוקא עובד ב 60.
מן הסתם, דבר ראשון בחרתי ב VIDEO ACCELERATION בPDVD.
הדרייבר אינו בטא אלא הדרייבר האחרון של NVIDIA, וגם את ה 2 שקדמו לו נסיתי.
מה שלא ציינתי זה שמדובר ב WIN XP.
בדקתי את הכרטיס על מחשב אחר עם ויסטה והופתעתי לגלות 3 DI שונים חוץ מ BOB ו WEAVE, אבל כולם מאכזבים באותה מידה.
אחרי זה, התקנתי ויסטה על המחשב המקורי ולפתע ה PDVD זיהה אך ורק WEAVE.
מאחר ואתה מדבר על NTSC, כנראה שלא שמת לב שמדובר בHD ולכן זה לא ממש משנה. גם 50HZ לא אמור לשנות עבור מסך LCD אבל אני דוקא עובד ב 60.
מן הסתם, דבר ראשון בחרתי ב VIDEO ACCELERATION בPDVD.
הדרייבר אינו בטא אלא הדרייבר האחרון של NVIDIA, וגם את ה 2 שקדמו לו נסיתי.
מה שלא ציינתי זה שמדובר ב WIN XP.
בדקתי את הכרטיס על מחשב אחר עם ויסטה והופתעתי לגלות 3 DI שונים חוץ מ BOB ו WEAVE, אבל כולם מאכזבים באותה מידה.
אחרי זה, התקנתי ויסטה על המחשב המקורי ולפתע ה PDVD זיהה אך ורק WEAVE.
May the schwartz be with you !
למה זה לא משנה ב HD? הכוונה שלי ב NTSC היתה שהדיסק מתאים לשיטת שידור HD האמריקאית, הכוונה לא היתה ל NTSC של DVD.
הבדיקות שאתה מריץ מקודדות 1080i60.
מחשב הוא לא כמו נגן BLURAY או HD CABLE BOX, שמוציא את קצב הרענון בהתאם למקור.
אם הגדרת את המחשב ל 50HZ הוא יוציא תמיד 50HZ גם כשתנגן תוכן 1080i60, וזה יכול לגרום לתופעות לא רוצויות בבדיקות האלה.
הבדיקות שאתה מריץ מקודדות 1080i60.
מחשב הוא לא כמו נגן BLURAY או HD CABLE BOX, שמוציא את קצב הרענון בהתאם למקור.
אם הגדרת את המחשב ל 50HZ הוא יוציא תמיד 50HZ גם כשתנגן תוכן 1080i60, וזה יכול לגרום לתופעות לא רוצויות בבדיקות האלה.