21/12/2025 13:02
oferlaor כתב:
כבר כמה שנים שלא ברור כמה משתמשים יש בפועל לעידן+. הוא היה בשלב מסויים פופולרי למדי (בשיא כוחו ככל הנראה 200k מקלטים שנרכשו). אף אחד שאני מכיר לא משתמש בזה כיום (כולל כאלה שממש רוצים להשתמש כמו ההורים שלי).
Dab דורש החלפת כל המקלטים בארץ והרצת תשעת כפולה עד שכל הרכבים יכללו מקלט כזה (סיפור של 10-20 שנה). אני מניח שליצרנים הסיניים יהיה קל להחליף כזה מקלט כי הכל אצלם מודולרי.
יצרנים אירופאים גם לדעתי זה לא מסובך כי גם להם יש תשתיות דומות באירופה.
יצרנים אמריקאים שאלה מעניינת. בגדול טסלה למשל לא רוצה לכלול רכיב רדיו שאינו סלולרי בכלל. לא fm ולא dab. הם רוצים רק רדיו סלולרי.
תאכלס אני משתמש בשירות הזה שלהם כבר כמה שנים. גם רדיו מקומי אני צורך דרכו. נדיר שיש בעיה. קורה, אבל נדיר.
...
אם יורשה לי (אני לא איש מקצוע, סתם מישהו שזה מעניין אותו, סוג של סטיה):
1. לפלטפורמת שידור נוספת שאיננה אינטרנט יש חשיבות כפולה בישראל: בטחונית (ערוץ צריכת והעברת מידע נוסף למקרה שיפילו את האינטרנט) וצרכנית- פלטפורמה לשידורים ללא תשלום ואפילו VOD במחיר מופחת
2. כמו בהרבה דברים, כשהשירות יהיה יציב ואטרקטיבי הקהל יגיע
3. כרגע ממשלות ישראל (לא רק הנוכחית) עסוקות בלהחריב את עידן פלוס במקום בלהשקיע בו כסף לטובת הציבור. הרעיון השולט במשרדי האוצר והתקשורת הוא להפריט את התשתית כדי לפתח אותה. זאת גישה גם לא יעילה (כבר 20-30 שנה שלא מצליחים למצוא את הפראייר מהשוק הפרטי שיקח על עצמו את התשתיות בתמורה ל- למה בעצם?) וגם לא נכונה עקרונית. הציבור משלם מסים עבור תשתיות ממשלתיות, תשתית תקשורת לא שונה מתשתית מים או חשמל או כבישים
4. לעניין הרדיו הדיגיטלי: על פניו רדיו אינטרנטי ממילא מחליף את רדיו ה OTT המסורתי, אבל אני חושב (מחשבה לא מתוקפת אמנם) שציבור הנהגים עדיין מעדיף רדיו בתצורת straightforward מסוג FM, כלומר: יש לרדיו כזה קהל
5. רדיו דיגיטלי אמור לפתור את בעיית התדרים ולאפשר ריבוי תחנות ארציות. יש פה עוד בונוס קטן שהוא לבדו שווה השקעה ממשלתית בתחום: רדיו דיגיטלי מאפשר שידור פרסומות מבוססות מיקום, כלומר: אם כיום דקת פרסומת נמכרת ב X ש"ח, על בסיס רדיו דיגיטלי יכולה אותה התחנה לשדר פרסומות לאיזורים שונים בארץ (כל נהג או מאזין ישמע פרסומת בהתאם למיקום שלו). אם התחנה הארצית תחליט שיש n איזורים בישראל היא תוכל למכור דקת שידור ב nX ש"ח, וזה כאמור משהו שיאפשר רווחיות הרבה יותר גדולה לתחנות רדיו