עזרה, שיפור אינטרנט בחדר מרוחק
היי, די נואש כבר אבל אולי יהיה פתרון יצירתי.
אשמח את תקחו את שתי הנקודות הבאות כנתון, אני בטוח שניתן לחצוב, ניתן להעביר תעלות מחוץ לבית וכו אבל כרגע לא רוצה לסבך.
1. הנקודה הראשית בה הסיב נמצא היא בחדר שנמצא במרכז הבית בקומה הראשונה. חדר זה נמצא מתחת לממד.
2. לסלון שנמצא באותה קומה לא ניתן להעביר כבל רשת. ניסינו כמה פעמים (עם מתקין) ולא ניתן.
למתאם הסיב מחובר TP LINK DECO M9 כיחידה הראשית. אליו מחוברים יחידות נוספות ב ETHERNET BACKHAUL בשאר החדרים, אין שום בעיה בשום מקום חוץ מבסלון.
בסלון ופה הבעיה - יש יחידה נוספת של M9 מחוברת ב WIRELESS BACKHAUL (TRI BAND).
עכשיו, לרוב זה בסדר ויציב, מקבל כמאה מגה.
לפעמים, זה פחות יציב.
לקרב את יחידת ה M9 מהסלון לחדר הראשי בעייתי, פשוט אין איפה, אין בדרך חשמל.
רעיונות?
אולי חיבור יחידות שמעבירות דרך החשמל? הבנתי שגם זה לא משהו בעיקר בתלת פאזי?
שדרוג ה DECO ואם כן לאיזה?
אולי תגידו שפשוט כרגע זה מה יש?
תודה!
אשמח את תקחו את שתי הנקודות הבאות כנתון, אני בטוח שניתן לחצוב, ניתן להעביר תעלות מחוץ לבית וכו אבל כרגע לא רוצה לסבך.
1. הנקודה הראשית בה הסיב נמצא היא בחדר שנמצא במרכז הבית בקומה הראשונה. חדר זה נמצא מתחת לממד.
2. לסלון שנמצא באותה קומה לא ניתן להעביר כבל רשת. ניסינו כמה פעמים (עם מתקין) ולא ניתן.
למתאם הסיב מחובר TP LINK DECO M9 כיחידה הראשית. אליו מחוברים יחידות נוספות ב ETHERNET BACKHAUL בשאר החדרים, אין שום בעיה בשום מקום חוץ מבסלון.
בסלון ופה הבעיה - יש יחידה נוספת של M9 מחוברת ב WIRELESS BACKHAUL (TRI BAND).
עכשיו, לרוב זה בסדר ויציב, מקבל כמאה מגה.
לפעמים, זה פחות יציב.
לקרב את יחידת ה M9 מהסלון לחדר הראשי בעייתי, פשוט אין איפה, אין בדרך חשמל.
רעיונות?
אולי חיבור יחידות שמעבירות דרך החשמל? הבנתי שגם זה לא משהו בעיקר בתלת פאזי?
שדרוג ה DECO ואם כן לאיזה?
אולי תגידו שפשוט כרגע זה מה יש?
תודה!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
אישית, לא נתקלתי במצב בו השחלה של כבל לא אפשרית כלל. אבל בהנחה שזה המקרה כאן ...
- העברה על גבי חשמל (Powerline) אפשרית על גבי תלת-פאזי. יש לוודא כמובן ששתי היחידות מחוברות לאותה פאזה.
- מערך mesh אחר. מנסיון אישי, דגמים של Asus מפגינים ביצועים מצויינים. למשל https://ksp.co.il/web/item/369467
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
תודה! ASUS אומר להחליף את כל היחידות שכבר יש לי בחדרים, אחשוב על זה, הוצאה רצינית (יש לי 3 יחידות בקומה השניה).
לצערי עבדנו קשה, בסלון אין נקודה של הוט והייתה נקודת בזק בודדת.
הסטלבנד (זה השם?) שהועבר שם במאמץ של כמה שעות פשוט נתקע בדרך, לא יצא ולא נכנס ובאמת שהבחור ניסה. לצערי בסוף הוא נאלץ לחתוך אותו והתעלה סתומה.
יש שם זווית בעייתית ככל הנראה. כן יש שם גלאי של אזעקה שתאורתית ניתן אולי לנסות בתעלה שלו יום אחד אבל קיוויתי לפתרון ביניים סביר לפני שנחשוב על זה.
הסטלבנד (זה השם?) שהועבר שם במאמץ של כמה שעות פשוט נתקע בדרך, לא יצא ולא נכנס ובאמת שהבחור ניסה. לצערי בסוף הוא נאלץ לחתוך אותו והתעלה סתומה.
יש שם זווית בעייתית ככל הנראה. כן יש שם גלאי של אזעקה שתאורתית ניתן אולי לנסות בתעלה שלו יום אחד אבל קיוויתי לפתרון ביניים סביר לפני שנחשוב על זה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4768
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לחתוך סטלבנד תקוע זה עוד לא שמעתי
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
מה גודל הבית? 3 יחידות בקומה נשמע לי מיותר...17/12/2025 10:49shemsha כתב: תודה! ASUS אומר להחליף את כל היחידות שכבר יש לי בחדרים, אחשוב על זה, הוצאה רצינית (יש לי 3 יחידות בקומה השניה).
יש שם זווית בעייתית ככל הנראה. כן יש שם גלאי של אזעקה שתאורתית ניתן אולי לנסות בתעלה שלו יום אחד אבל קיוויתי לפתרון ביניים סביר לפני שנחשוב על זה....
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
קצת קשה לעקוב אחרי הטופולוגיה ללא סקיצה... מה עוצמת האות ( dBm ) שאתה מקבל כיום מול/ליד הדקו הראשי, ולעומת זאת בסלון?
https://play.google.com/store/apps/deta ... oid.telnet
המחשבה אולי לעבור לנתב כיווני יותר , שיתן אות פשוט חזק יותר בכיוון הסלון. כאן האנטנות מפוזרות מסביב ..
https://www.smallnetbuilder.com/wireles ... -reviewed/
https://play.google.com/store/apps/deta ... oid.telnet
המחשבה אולי לעבור לנתב כיווני יותר , שיתן אות פשוט חזק יותר בכיוון הסלון. כאן האנטנות מפוזרות מסביב ..
https://www.smallnetbuilder.com/wireles ... -reviewed/
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1398
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 117 פעמים
לכל דבר יש פיתרון - הכל זה עניין של עלות ומורכבות17/12/2025 10:49shemsha כתב: תודה! ASUS אומר להחליף את כל היחידות שכבר יש לי בחדרים, אחשוב על זה, הוצאה רצינית (יש לי 3 יחידות בקומה השניה).
יש שם זווית בעייתית ככל הנראה. כן יש שם גלאי של אזעקה שתאורתית ניתן אולי לנסות בתעלה שלו יום אחד אבל קיוויתי לפתרון ביניים סביר לפני שנחשוב על זה....
סיימתי לאחרונה שיפוץ של דירה שהכל בה היה סתום שכן רץ דרך התקרה, היו זוויות שפשוט הסטלבנד לא עבר כשניסינו בעבר
השיפוץ כלל החלפת ריצוף, הנחת נקודת תקשורת בכל חדר בדירה כאשר הצנרת הותקנה מתחת לריצוף וכמובן גם ארון תקשורת חדש (לא מספיק גדול)
חברת פרטנר מגיעים לחבר את הדירה והסטלבנד לא עובר, קרוב לדירה בתקרה יש כיפוף של הצינור - מה שלא עשו לא הצליחו להעביר. באם היתי יודע זאת במהלך השיפוץ הייתי מפרק את הקטע בתקרה ודואג לסדר את הכיפוף. לסיכום מי שהתקין לי את התקשורת חיבר לכבל טלפון של בזק את הסיב האופטי בצד בו אין מחבר ותוך זמן קצר השחיל את הסיב. העלות לא יהיה קו בזק בדירה דבר שאין כבר שנים רבות. גם הקואקס של הכבלים נחתכו שכן הם תקועים ולא הצלחנו להשחיל בצנרת שלהם ולא מעניין להשאיר אותם שכן הכל דרך האינטרנט כיום
כבל רשת/אופטי הם דקים מספיק והייתי מריץ אותם לחדר הבעייתי בפינת התקרה עם הדבקה בדבק חם במספר נקודות, לדעתי לא יפגע באסטטיות ויתן לך פיתרון
צילום של ארון התקשורת שהותקן