ביקורת אחרי 3 חודשים עם 98C8K TCL MINI LED
רקע: יש לי 90D OLED של סמסונג בחדר השינה. התלבטנו אם ללכת על OLED גם בסלון (אחרי שירדנו ממקרן), והחלטנו ללכת על המיני לד 98 של TCL.
יתרונות:
איכות תמונה מצוינת. שחורים עמוקים, כמעט באותה רמה של ה OLED.
בהירות גבוהה יותר. יש הבדל בין ה OLED בחדר שינה עם תריסים פתוחים אל מול הסלון עם תריסים פתוחים, מרגישים את זה.
מחיר - קשה למצוא משהו שמתחרה במפרט ברמת מחיר כזאת.
GOOGLE TV - ממשק די מוצלח מבוסס ANDROID TV 12 ועובד עם Google Home.
תמיכה ב AIRPLAY2 וקאסט + מירור של הטלפון.
רמקולים של bang and olufsen (לא בדקתי).
מנגנון אפסקיילינג טוב ולא מוגזם. כלומר כשהוא עושה אפסקיילינג לתוכן של ערוצים ישראליים, הוא לא מחדד יותר מדי תווי פנים כמו ה NVIDIA שילד שיש לי בחדר שינה.
שומר מסך נחמד שדומה ל SAMSUNG FRAME.
חסרונות:
בגלל המשקל והגודל, אם אתם גרים בדירה סביר להניח שתצטרכו מנוף + גוף ייעודי על הקיר.
הממשק לפעמים תופס לאג ומג׳עג׳ע. לא כל הזמן, אבל לפעמים. בדרך כלל ריסטרט פותר את זה.
בגלל מנגנון הדימינג, זה יוצר משהו מוזר בכתוביות של 2 שורות: אחת מהן נראית לבן והשנייה מתחת דהויה יותר.
ניפטאקינג. בגדול, קשה למצוא חיסרונות והיא מומלצת בחום!
יתרונות:
בהירות גבוהה יותר. יש הבדל בין ה OLED בחדר שינה עם תריסים פתוחים אל מול הסלון עם תריסים פתוחים, מרגישים את זה.
מנגנון אפסקיילינג טוב ולא מוגזם. כלומר כשהוא עושה אפסקיילינג לתוכן של ערוצים ישראליים, הוא לא מחדד יותר מדי תווי פנים כמו ה NVIDIA שילד שיש לי בחדר שינה.
חסרונות:
בגלל המשקל והגודל, אם אתם גרים בדירה סביר להניח שתצטרכו מנוף + גוף ייעודי על הקיר.
הממשק לפעמים תופס לאג ומג׳עג׳ע. לא כל הזמן, אבל לפעמים. בדרך כלל ריסטרט פותר את זה.
בגלל מנגנון הדימינג, זה יוצר משהו מוזר בכתוביות של 2 שורות: אחת מהן נראית לבן והשנייה מתחת דהויה יותר.
אפשר, אני הסרתי ושמתי Apple TV14/12/2025 16:33tamirl כתב: אותי מעצבן שאי אפשר לקנפג בכלל את מסך הבית.
מוצגים לי שם כל מיני תכנים משירותים שאני לא מנוי אליהם - אמזון למשל - ואני לא יכול להעיף את זה מהמסך....
לדעתי אפשר. לא בדקתי כי הלאנצ׳ר הנוכחי סבבה לגמרי....
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11514
- נתן תודות: 1195 פעמים
- קיבל תודות: 2425 פעמים
יפה, תתחדש. נראה שאתה צריך גדולה יותר למרחק הזה. מדהים כמה המסכים הופכים "לקטנים" מדור לדור.
פעם היה לי 32 לווה אופטה (מסך מדהים) וזה היה נחמד עם תג מחיר ממש גבוה. לאחר מכן עברתי למסך קורו 50" שהיה מסך גדול ומרשים בהחלט.
ברבות השנים החלפתי למסך 75" וזה היה באמת מסך גדול בכל קנה מידה. מסיבות שונות שדרגתי למסך 85" שזה באמת ענק
ולפתע אחרי תקופה לא ארוכה הוא נראה לי לא מספיק גדול... מנפלאות הקדמה.
פעם היה לי 32 לווה אופטה (מסך מדהים) וזה היה נחמד עם תג מחיר ממש גבוה. לאחר מכן עברתי למסך קורו 50" שהיה מסך גדול ומרשים בהחלט.
ברבות השנים החלפתי למסך 75" וזה היה באמת מסך גדול בכל קנה מידה. מסיבות שונות שדרגתי למסך 85" שזה באמת ענק
ולפתע אחרי תקופה לא ארוכה הוא נראה לי לא מספיק גדול... מנפלאות הקדמה.
מדוייק לחלוטין15/12/2025 12:24Kondo10 כתב: יפה, תתחדש. נראה שאתה צריך גדולה יותר למרחק הזה. מדהים כמה המסכים הופכים "לקטנים" מדור לדור.
ולפתע אחרי תקופה לא ארוכה הוא נראה לי לא מספיק גדול... מנפלאות הקדמה....
אני זוכר קניתי סוני 75 אינץ ומזה התלהבתי מהגודל אמרתי זה עצום! היום אני עם 100 אינץ ורוצה יותר
לא יודע מה עשית, אני לא מצליח לשנות כלום.15/12/2025 12:04סנופקין26 כתב: אפשר, אני הסרתי ושמתי Apple TV
לדעתי אפשר. לא בדקתי כי הלאנצ׳ר הנוכחי סבבה לגמרי....
לפני כן השתמשתי ב-MI BOX עם אנדרואיד TV ושם אפשר היה לסדר הכל:
לבחור איזה המלצות מאפליקציות מופיעות על המסך, באיזה סדר הן מוצגות, לבחור אפליקציות מועדפות שנמצאות כקיצור דרך והשאר מוסתרות.
עם המסך הזה - לא יכול לשנות כלום.
יש גם כמה אפליקציות שמותקנות מראש ואי אפשר להסיר כמו אמאזון, נטפליקס, אפל טיוי ועוד. לא נורא שיהיו מותקנות, אבל לפחות שלא אצטרך לראות המלצות מהן בלי אפשרות להסתיר אותן.
אפשר להזיז את הסדר. הייתי באמת שמח שהכפתור של אמזון פריים יפנה לדיסני. כנראה מקבלים על זה כסף.
אני מנסה להבין אם שווה להתקין אפליקציה של הtcl על הנייד ואיך הכי נכון להגדיר צפיה בטלויזיה בעידן ריבוי ילדים/מסכים/מכשירים.
לגבי הסידור - נראה לי שהזזתי, זה קצת מוזר אבל עבד. ונראה לי שברגע שהגדרתי משתמש גוגל, המסך משתנה ויש הגדרות חדשות.
זה גוגל טיוי אחרי הכל, מצד שני גם פוקו זה טלפון אנדרואיד וכל פעם שצריך להתעסק עם מכשיר של הילד, אני מקבל עצבים.
Mibox פעם לא היה גוגל טיוי, היה אנדרואיד טיוי והיה איזה גירסא 9. לא יודנ מה היה דור 2. מיבוקס דור1 היה מיושן כבר שיצא ולא ממש התעדכן מבחינת מערכת ההפעלה.
אני מנסה להבין אם שווה להתקין אפליקציה של הtcl על הנייד ואיך הכי נכון להגדיר צפיה בטלויזיה בעידן ריבוי ילדים/מסכים/מכשירים.
לגבי הסידור - נראה לי שהזזתי, זה קצת מוזר אבל עבד. ונראה לי שברגע שהגדרתי משתמש גוגל, המסך משתנה ויש הגדרות חדשות.
זה גוגל טיוי אחרי הכל, מצד שני גם פוקו זה טלפון אנדרואיד וכל פעם שצריך להתעסק עם מכשיר של הילד, אני מקבל עצבים.
Mibox פעם לא היה גוגל טיוי, היה אנדרואיד טיוי והיה איזה גירסא 9. לא יודנ מה היה דור 2. מיבוקס דור1 היה מיושן כבר שיצא ולא ממש התעדכן מבחינת מערכת ההפעלה.
תוכל לשתף באיזה מתקן קיר השתמשת?13/12/2025 17:14סנופקין26 כתב: רקע: יש לי 90D OLED של סמסונג בחדר השינה. התלבטנו אם ללכת על OLED גם בסלון (אחרי שירדנו ממקרן), והחלטנו ללכת על המיני לד 98 של TCL.
יתרונות:
חסרונות:
WhatsApp Image 2025-12-13 at 4.32.34 PM.jpeg
WhatsApp Image 2025-12-13 at 4.32.39 PM.jpeg
WhatsApp Image 2025-12-13 at 4.32.47 PM.jpeg...
אנחנו גם מתכננים נגרות כזו
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
סנופקין 26
תודה על הביקורת.
אתה מרוצה מהסטרימיו?
יפה שההנהלה אישרה לך לתלות תמונות בסלון.
תודה על הביקורת.
אתה מרוצה מהסטרימיו?
יפה שההנהלה אישרה לך לתלות תמונות בסלון.
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 29/03/2026 21:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
המעבד של הטלוויזיה לא מספיק ל GOOGLE TV
אני אישית מעדיף Android TV ולכן עובד עם סטרימר חיצוני.
חוץ מזה - מרוצה מהטלוויזיה. אחלה תמורה לכסף
רק לא מבין מדוע עדכונים מגיעים באיחור של חודשים אחרי שהם יוצאים.. יש כבר 2-3 עדכונים שיצאו מאז וטרם התקבלו
אני אישית מעדיף Android TV ולכן עובד עם סטרימר חיצוני.
חוץ מזה - מרוצה מהטלוויזיה. אחלה תמורה לכסף
רק לא מבין מדוע עדכונים מגיעים באיחור של חודשים אחרי שהם יוצאים.. יש כבר 2-3 עדכונים שיצאו מאז וטרם התקבלו
היי, יש אפשרות לעשות את זה אבל זה טיפה טריקי.15/12/2025 16:59tamirl כתב: לא יודע מה עשית, אני לא מצליח לשנות כלום.
לפני כן השתמשתי ב-MI BOX עם אנדרואיד TV ושם אפשר היה לסדר הכל:
לבחור איזה המלצות מאפליקציות מופיעות על המסך, באיזה סדר הן מוצגות, לבחור אפליקציות מועדפות שנמצאות כקיצור דרך והשאר מוסתרות.
עם המסך הזה - לא יכול לשנות כלום.
יש גם כמה אפליקציות שמותקנות מראש ואי אפשר להסיר כמו אמאזון, נטפליקס, אפל טיוי ועוד. לא נורא שיהיו מותקנות, אבל לפחות שלא אצטרך לראות המלצות מהן בלי אפשרות להסתיר אותן....
אתה צריך ללכת לחשבון שלך (בצד שמאל למעלה) ולהדליק את האופציה Apps only mode
https://support.google.com/googletv/ans ... 0784?hl=en
מרוצה עד השמיים. קבצים איכותיים מאוד של 50-80 ג׳יגה עובדים פיקס על הטלוויזיה והסאונד. כל הסרטים, כל הסדרות....
לא ראיתי הבדל בכלל בזווית צפייה.29/12/2025 7:26yaronkle כתב: תודה על הביקורת!
אמנם זה לא רלוונטי אצלך, אבל איך לדעתך התמונה כשיושבים ב 45 מעלות למסך? יש דהייה בצבעים?...
זה עדיין קיים. אני בעבודה, אנסה לצלם שאחזור.28/12/2025 15:46Shasoosh כתב: תודה על העדכון. האם תוכל לשתף תמונה של הבעיה בכתוביות? זה בהחלט יכול להיות deal breaker מבחינתי...