פתרון לאינטרנט בקיבוץ ללא אפשרות כלל
היי חברים,
נקלעתי לסיטואציה בה גר בקיבוץ שלא מוכן להתקין תשתיות אינטרנט (סיבים או ישנות) באזור הספציפי בו אני שוכר. זו ההחלטה ולצערי אין לא יכולת להתערב בה כיוון שבניגוד לעיר, איני יכול פשוט לשלם לספק כלשהו ולעשות כרצוני.
משיטוט בצ'אט הבנתי שדי אכלתי את הלקרדה ובהינתן המצב הזה- נותרו לי רק נקודה חמה או נטסטיק במחיר מופקע (שלא יועיל כיוון שגם הקליטה הרגילה פה איומה ביותר).
רציתי לבדוק מולכם האם כן ניתן לעשות משהו בכל זאת?
תודה.
נקלעתי לסיטואציה בה גר בקיבוץ שלא מוכן להתקין תשתיות אינטרנט (סיבים או ישנות) באזור הספציפי בו אני שוכר. זו ההחלטה ולצערי אין לא יכולת להתערב בה כיוון שבניגוד לעיר, איני יכול פשוט לשלם לספק כלשהו ולעשות כרצוני.
משיטוט בצ'אט הבנתי שדי אכלתי את הלקרדה ובהינתן המצב הזה- נותרו לי רק נקודה חמה או נטסטיק במחיר מופקע (שלא יועיל כיוון שגם הקליטה הרגילה פה איומה ביותר).
רציתי לבדוק מולכם האם כן ניתן לעשות משהו בכל זאת?
תודה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אשכרה.. הייתי בטוח שמדובר בעלות עצומה. איך הביצועים?11/12/2025 21:53TheCoolest כתב: לא אופציה זולה במיוחד, אבל אם אין משהו אחר:
https://starlink.com/il/residential...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני מניח שלא שונה משאר העולם. אני לא מעודכן, אבל נראה לי כמו משהו בין 100-200 מגה הורדה ו-30 מגה העלאה.
...
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
בדקת את כל רשתות הסלולר?
תקנה סים פריפייד של שלושת החברות, תטעין בכל כרטיס כזה חבילה מינימלית, נגיד 5GB
תחבר נתב סלולרי, תראה מה המהירות שאתה מקבל.
לא מאמין שבקיבוץ הזה הקליטה של שלושת הרשתות היא רק 3G ומעבר מעבר לזה.
מניח שאחד מהם תומך 4G ואז פתרת את הבעיה
מניח שאחד מהם תומך 4G ואז פתרת את הבעיה
מה זה נתב סלולרי ובמה הוא מסייע לי? לגבי החברה- אני בגולן טלקום (סלקום) לאחר שעברתי מפלאפון עקב קליטה מזעזעת וזה עוד היה בעיר ענקית במרכז.. מאמין שקלוש שאקבל יותר ממה שמקבל פה כעת בחברה שונה וזה קווים בודדים של 3+4G. פשוט באמת אין פה שום עיר מהותית לידי, אני מניח שאין אינטרס כלכלי להתקין אנטנות.13/12/2025 20:45elad919 כתב: בדקת את כל רשתות הסלולר?
מניח שאחד מהם תומך 4G ואז פתרת את הבעיה...
אם זה מה שמפריד ביני לבין העולם האינטרנט, ללא ספק רוכש את זה בלי למצמץ, במיוחד שכל האפשרויות שלך חסומות....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
אם לפני זה כתבת, שמה שזמין באזור שלך זה רק 3G ובקושי, אז איך בדיוק מהירות שתקבל מסטארלינק לא תעלה על זה?...
הרי היא תהיה פי כמה וכמה יותר, עד לפי 10 ממה שתקבל בחיבור סלולרי במקום.
גם המחיר, מדובר על מחיר חודשי של כ 230 ש''ח, שזה לכל הדעות זול ביותר לחיבור לווייני ונועד בדיוק למקומות כאלה שאין בהם אפשרויות אחרות.
מה גם, שבחיבור סלולרי אתה מוגבל מבחינת נפח חודשי, שלשימוש כהוטספוט הוא יגמר מהר מאוד לפני סיום החודש.
ובכל האפשרויות החיבור האלחוטיות אחרות, שיספקו מהירות של כמה ג'יגה במקום זה, הציוד יעלה פי כמה יותר יקר וגם לפי איך שזה נראה יהיה לך מורכבות מדי.
אז אני מודה שלא מבין בזה מספיק, הקליטה הסלולרית נחשבת לאיטית יותר מזה במהירותה? ואגיד לך מה, ה-230 ש"ח זה יקר מאוד אבל ניחא, פשוט עלות ההתקנה וכו' נראית הזויה ואני בכלל לא יודע כמה זמן אשאר פה.. מבין? יכול להיות שבעוד חודש, חודשיים או וואטבאבר, אעבור מפה למקום נורמלי. זו המטרה לפחות.14/12/2025 15:46sys_admin כתב: אם לפני זה כתבת, שמה שזמין באזור שלך זה רק 3G ובקושי, אז איך בדיוק מהירות שתקבל מסטארלינק לא תעלה על זה?
הרי היא תהיה פי כמה וכמה יותר, עד לפי 10 ממה שתקבל בחיבור סלולרי במקום.
גם המחיר, מדובר על מחיר חודשי של כ 230 ש''ח, שזה לכל הדעות זול ביותר לחיבור לווייני ונועד בדיוק למקומות כאלה שאין בהם אפשרויות אחרות.
מה גם, שבחיבור סלולרי אתה מוגבל מבחינת נפח חודשי, שלשימוש כהוטספוט הוא יגמר מהר מאוד לפני סיום החודש.
ובכל האפשרויות החיבור האלחוטיות אחרות, שיספקו מהירות של כמה ג'יגה במקום זה, הציוד יעלה פי כמה יותר יקר וגם לפי איך שזה נראה יהיה לך מורכבות מדי....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
אם אנו מדברים על מקרה שלך שקליטה הסלולרית היא רק 3G וחלשה, אז המהירות שלה היא סדר גודל של כ 15 עד 25 מגה ופחות מזה בשעות השיא. מנגד, חיבור של סטארלינק, נותן באזור של 150 עד 300 מגה, שזה יותר מפי עשרה של מהירות. גם במקרה של סטארלינק אין שום עלות של התקנה, כי אתה מקבל וממקם את הציוד לבד ובמקרה הצורך יכול לקחת אותו לכל מקום שאתה עובר, אם מדובר על מקומות שלא זמין בהם חיבור טוב יותר. כל מה שמשלמים בצורה חד פעמית במקרה זה, זה מחיר של ציוד, של כ 1500 ש''ח. שזה לכל הדעות זול יותר גם ביחס לפתרונות אחרים למקומות שאין בהם שום חיבור אחר סביר אפשרי.15/12/2025 0:11Doli כתב: אז אני מודה שלא מבין בזה מספיק, הקליטה הסלולרית נחשבת לאיטית יותר מזה במהירותה? ואגיד לך מה, ה-230 ש"ח זה יקר מאוד אבל ניחא, פשוט עלות ההתקנה וכו' נראית הזויה ואני בכלל לא יודע כמה זמן אשאר פה.. מבין? יכול להיות שבעוד חודש, חודשיים או וואטבאבר, אעבור מפה למקום נורמלי. זו המטרה לפחות....
אבל, אם עכשיו אתה מספר לנו שכל זה אתה צריך רק לחודש, אז זה באמת מיותר וגם לא מובן מה חשבת, אם הייתה שם אפשרות להזמנה והתקנה של סיבים אופטיים. הרי, עד שהיית מזמין את החיבור, עד שהיו מתקינים לך אותו ועד שמסדרים ומגדירים הכל, כבר היית צריך לעזוב את המקום.
למה לסבך לו את החיים13/12/2025 20:45elad919 כתב: בדקת את כל רשתות הסלולר?
מניח שאחד מהם תומך 4G ואז פתרת את הבעיה...
מתחברים עם איסים בדקה וחצי ומנתקים אחרי כמה דקות מה שלא מתאים
בכללי יש ל3 חברות אנטנות פיזיות, כל השאר רוכבים עליהם
כדי לאתר את הטוב והמהיר עבורך אתה צריך לנסות את השלישיה
הוט-פרטנר (חולקים אנטנות)
פלאפון
סלקום
לאחר שתראה מי הכי טוב עבורך, אתה יכול לחפש חברה מוזלת שרוכבת על האנטנות של החברה הרצויה
במקביל שים לב שיתכן שבחברה המשנית המהירות תהיה איטית יותר
מנסיון שלי במספר מקומות בארץ, סלקום הכי מהירה ויש להם גם חבילה שנותנת עדיפות בגלישה