כללים לבחירת קובץ סרט איכותי
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4778
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 763 פעמים
שאלה קצת לא ברורה כי לכל אחד יש סט-אפ שונה...
האם יש צורך באטמוס ? האם יש צורך ב-dv ? האם יש נגן שתומך בכל זה ?
האם יש צורך באטמוס ? האם יש צורך ב-dv ? האם יש נגן שתומך בכל זה ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תראה הגישה שלי אומרת שהכי נכון זה לדאוג לקובץ עם הנתונים הכי טובים ושהתעסקו איתו כמה שפחות ולא מזיז לי שהקובץ גדול, כי אני לא סוחב אותו על הגב.11/12/2025 13:23stive כתב: מזרים לטיוי באמצעות פלקס.
בדכ חושב שתומך בהכל. לא נתקלתי שלא תומך.
לרבות 4K
אני לא מדבר על סרטים ברמת בלוריי בנפחים עצומים....
במידה ותשווה נתוני אודיו/וידאו של קובץ 4k בגודל נניח 20 גיגה לעומת קובץ של אותו סרט בגודל נניח 45 גיגה אתה תראה שנתוני האודיו של הקובץ הקטן הן ברמה של DVD, וגם נתוני הוידאו לא מזהירים לעומת הקובץ הגדול.
יש שיגידו שלא ניתן להרגיש בהבדל אולי הם צודקים אבל אני לא רואה אפילו לא סיבה אחת לא להעדיף את הקובץ עם הנתונים הטובים יותר.
אולי יש סיבה אחת שיכולה להיות והיא הזמינות , כי בדרך כלל קבצי הקומבינה הדחוסים משוחררים הרבה לפני הקבצים המלאים.
לשיקולך.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
תודה.
סלח לי על הבורות אבל איך אני מבחין במה שאמרת?
"במידה ותשווה נתוני אודיו/וידאו של קובץ 4k בגודל נניח 20 גיגה לעומת קובץ של אותו סרט בגודל נניח 45 גיגה אתה תראה שנתוני האודיו של הקובץ הקטן הן ברמה של DVD, וגם נתוני הוידאו לא מזהירים לעומת הקובץ הגדול."
סלח לי על הבורות אבל איך אני מבחין במה שאמרת?
"במידה ותשווה נתוני אודיו/וידאו של קובץ 4k בגודל נניח 20 גיגה לעומת קובץ של אותו סרט בגודל נניח 45 גיגה אתה תראה שנתוני האודיו של הקובץ הקטן הן ברמה של DVD, וגם נתוני הוידאו לא מזהירים לעומת הקובץ הגדול."
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אתה יכול להסתכל על פרמטרים כמו ביטסטרים, מספר ערוצי שמע וכו'
מה הסטאפ שלך? מה הטלוויזיה? מערכת הסאונד?
הכי טוב - קובץ REMUX
אישית, יש לי OLED ומערכת סאונד טובה:
בסאונד, זה אקוטי, ההבדל בין DD+ שנפוץ בשירותי הסטרימינג הוא באיכות מזעזעת, אני מתבאס לשמוע בו.
לכן, או TrueHD או DTS-HD או DTS-X, כולם נשמעים מצוין ובגדול מי מהם תלוי בבלוריי - אלו הפורמטים באיכות הכי טובה שזמינים הכיום
אבל אם אתה שומע ברמקולים של המסך, זה לא משנה.
בוידאו: הרזולוציה המקסימלית שהסרט שוחרר בה (לרוב היום זה 4K), בנוסף עם DV או HDR - כתלות עם מה הסרט שוחרר.
מבחינת הנפח - באופן אישי, על מסך ה-OLED שאצלי, אני מתקשה מאוד לשים לב להבדל בין סרט שגודלו 35-40GB לבין סרט ב-REMUX ששוקל כמעט פי 2.
הכל נראה נהדר ומרהיב בעיני (שחרורים של הסטרימינג נראים פחות טוב, אני מעדיף שחרורים שמבוססים על הבלוריי). כנראה לבעלי מסכים גדולים יותר ו/או מקרנים ההבדל יהיה ברור הרבה יותר.
ולכן, ה-MUST שלי - 4K וDV/HDR ונפח קובץ מעל 40 ג'יגה. פורמטים מתקדמים בסאונד אפילו יותר חשוב מהאודיו בעיני.
הכי טוב - קובץ REMUX
אישית, יש לי OLED ומערכת סאונד טובה:
בסאונד, זה אקוטי, ההבדל בין DD+ שנפוץ בשירותי הסטרימינג הוא באיכות מזעזעת, אני מתבאס לשמוע בו.
לכן, או TrueHD או DTS-HD או DTS-X, כולם נשמעים מצוין ובגדול מי מהם תלוי בבלוריי - אלו הפורמטים באיכות הכי טובה שזמינים הכיום
אבל אם אתה שומע ברמקולים של המסך, זה לא משנה.
בוידאו: הרזולוציה המקסימלית שהסרט שוחרר בה (לרוב היום זה 4K), בנוסף עם DV או HDR - כתלות עם מה הסרט שוחרר.
מבחינת הנפח - באופן אישי, על מסך ה-OLED שאצלי, אני מתקשה מאוד לשים לב להבדל בין סרט שגודלו 35-40GB לבין סרט ב-REMUX ששוקל כמעט פי 2.
הכל נראה נהדר ומרהיב בעיני (שחרורים של הסטרימינג נראים פחות טוב, אני מעדיף שחרורים שמבוססים על הבלוריי). כנראה לבעלי מסכים גדולים יותר ו/או מקרנים ההבדל יהיה ברור הרבה יותר.
ולכן, ה-MUST שלי - 4K וDV/HDR ונפח קובץ מעל 40 ג'יגה. פורמטים מתקדמים בסאונד אפילו יותר חשוב מהאודיו בעיני.
תודה.
צופה בסוני OLED איכותית 65" שיש לה עיבוד אפסקייל מצוין.
מזרים מהמחשב לטי וי באמצעות פלקס.
לא מגיע בדכ לנפחים כאלו.
מתעסק פחות בסאונד בטלויזיה ( אם כי הרבה במערכת האודיו והתקליטים שלי...) , שומע דרך הרמקולים והסאב המובנה שלה.
יש מצב שלכן כל הנושא פחות קריטי אצלי?
לא מגיע בדכ לנפחים כאלו.
מתעסק פחות בסאונד בטלויזיה ( אם כי הרבה במערכת האודיו והתקליטים שלי...) , שומע דרך הרמקולים והסאב המובנה שלה.
יש מצב שלכן כל הנושא פחות קריטי אצלי?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 11/12/2025 21:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

במהירויות האינטרנט היום ובעלות הנמוכה של הכוננים (שהרי מדובר ברכישה חד פעמית) מה ההגיון להוריד קובץ מקומבן ?11/12/2025 21:37stive כתב: תודה.
לא מגיע בדכ לנפחים כאלו.
יש מצב שלכן כל הנושא פחות קריטי אצלי?...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
מודה שלא ברורה לי הסיבה לכך, אבל למרות שיש לי סיבים 1 גיגה ומחובר קווית מהרואטר לטלויזיה הרי שבקבצים כבדים זה לפעמים לא מגיב טוב.12/12/2025 9:24istarmini כתב: במהירויות האינטרנט היום ובעלות הנמוכה של הכוננים (שהרי מדובר ברכישה חד פעמית) מה ההגיון להוריד קובץ מקומבן ?...
אולי קשור ל plex אתו אני מזרים
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7643
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אם הכל תקין אז הסאונד אמור להיות זהה, בודקים ב INFO של הקובץ, יש שם מידע על כל פסי הקול בקובץ, הנפח של הסאונד אמור להיות זהה בשניהם וגם הביטרייט.11/12/2025 19:03istarmini כתב: תראה הגישה שלי אומרת שהכי נכון זה לדאוג לקובץ עם הנתונים הכי טובים ושהתעסקו איתו כמה שפחות ולא מזיז לי שהקובץ גדול, כי אני לא סוחב אותו על הגב.
במידה ותשווה נתוני אודיו/וידאו של קובץ 4k בגודל נניח 20 גיגה לעומת קובץ של אותו סרט בגודל נניח 45 גיגה אתה תראה שנתוני האודיו של הקובץ הקטן הן ברמה של DVD, וגם נתוני הוידאו לא מזהירים לעומת הקובץ הגדול.
יש שיגידו שלא ניתן להרגיש בהבדל אולי הם צודקים אבל אני לא רואה אפילו לא סיבה אחת לא להעדיף את הקובץ עם הנתונים הטובים יותר.
אולי יש סיבה אחת שיכולה להיות והיא הזמינות , כי בדרך כלל קבצי הקומבינה הדחוסים משוחררים הרבה לפני הקבצים המלאים.
לשיקולך....
מי שלא שומר קבצים שיוריד גם 100GB .. אני אוהב לשמור הרבה סרטים ולכן מחפש את הכי טוב בגודל המינימלי. עד עכשיו לא התאכזבתי ולא ראיתי או שמעתי שום בעיה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

זה כבר סיפור אחר אולי שווה לבדוק הגדרות רשת כאלו ואחרות ודרך אגב ב PLEX אין בעיה להזרים קבצים הכי תובעניים שיש.12/12/2025 10:06stive כתב: מודה שלא ברורה לי הסיבה לכך, אבל למרות שיש לי סיבים 1 גיגה ומחובר קווית מהרואטר לטלויזיה הרי שבקבצים כבדים זה לפעמים לא מגיב טוב.
אולי קשור ל plex אתו אני מזרים...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

סביר להניח שיש לך בעיה של קידוד מחדש או האצת חומרה שלא מאופשרת12/12/2025 10:06stive כתב: מודה שלא ברורה לי הסיבה לכך, אבל למרות שיש לי סיבים 1 גיגה ומחובר קווית מהרואטר לטלויזיה הרי שבקבצים כבדים זה לפעמים לא מגיב טוב.
אולי קשור ל plex אתו אני מזרים...
באתרי הורדות למיניהם מקובל לנפח את הגודל של הקבצים פי 10 ויותר משיקולים שונים של המעלים.11/12/2025 12:56stive כתב: האם יש לכך כללים מסוימים?
האם קובץ עם נפח גדול יותר בהכרח עם אחכות תמונה טובה יותר?...
קובץ יכול להגיע ל 50 ג'יגה במקום 3 ג'יגה שהיה במקור.
לא הייתי מסתמך על הגודל כמדד לאיכות.
אבל אפשר לחשב גודל מינימלי ל 4k עבור סרט מסויים לפי האורך שלו: נניח אם הסרט הספציפי מכווץ ב h265: מכפילים את מספר השניות בגודל ממוצע לשניה של אותה רמת כיווץ בשביל לדעת מה המינימום.
-
- חבר מביא חבר

מה ??? איזה שטויות כתבת עכשיו.
מנפחים את הקבצים ? הפוך, גוטה, הפוך
מנפחים את הקבצים ? הפוך, גוטה, הפוך
משתמש בradarr
החוקים הם להוריד WEB-DL וRemux (הכל 4K)
כשיש עדיפות לRemux
ויש גם אפשרות לשדרוג, כלומר כשיוצא Remux הוא מחליף את הWEB-DL.
יש גם ניקוד ספציפי להפצות מועדפות, תוספת DV וכו', ככה שבסוף אני מסיים עם הגירסה שאני רוצה בכל מקרה. בלי להתעסק עם זה בכלל.
בסוף יוצא שהספריה שלי כמעט כולה היא Remux של Framestor באיכות 4K עם DV.
החוקים הם להוריד WEB-DL וRemux (הכל 4K)
כשיש עדיפות לRemux
ויש גם אפשרות לשדרוג, כלומר כשיוצא Remux הוא מחליף את הWEB-DL.
יש גם ניקוד ספציפי להפצות מועדפות, תוספת DV וכו', ככה שבסוף אני מסיים עם הגירסה שאני רוצה בכל מקרה. בלי להתעסק עם זה בכלל.
בסוף יוצא שהספריה שלי כמעט כולה היא Remux של Framestor באיכות 4K עם DV.