הדור החדש של A1 Evo ה A1 Evo AcoustiX
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
הבחור OCA שיחרר את הדור החדש בסדרת ה A1 Evo, של כיול סאונד לרסיברים של דנונן ומרנץ,
ה - A1 Evo AcoustiX Automated Sound Optimization Tool
התוכנה הזאת היא הכי מתקדמת מבין הגרסאות שהוא שיחרר.
הוא כולל בנוסף גם MIMO (פיצ'ר אופציונאלי בנוסף) לקדמיים ולסאב בלבד (Limited DIRAC ART like Filters), לבעלי רסיברים XT32.
אבל זה גם לא כזה ביג דיל שה פונקציה של MIMO מוגבל רק לקדמיים ולסאב ולא לשאר הערוצים,
כי 90% מכל תוכן הקולנוע ו-100% מכל תוכן המוזיקה מגיעים ממילא מהבמה הקדמית ומהסאב-וופרים.
שאר הפונקציות והכיול הוא תקף על כל הערוצים והסאבים. מה שבטוח תקבלו תוצאות הרבה הרבה יותר טובות מהאודיסי המובנה ברסיבר.
הוא בגדול אומר שהוא לא יכול לנצח את DIRAC ART ב-RT60, פשוט כי הוא (או אתם) אין גישה ל-FIR פילטרים הרב-ערוציים שלהם.
אבל הם (DIRAC) עדיין עושים מספיק דברים לא נכון שה-Evo החדש עם הפילטרים המוגבלים כמו ART יישמע טוב יותר ברוב המערכות, והכי חשוב, תוכלו לשמר את ה-900$ שלכם.
זו התוכנה הכי טובה שאתם יכולים לקבל שהכי קרוב ל DIRAC ART בחינם.
להורדה: https://drive.google.com/drive/folders/ ... iD-qKMPb5h
ה - REW (צריך אותו גם): https://www.avnirvana.com/threads/rew-a ... ses.12981/
לקבוצת דיון ב AVSforums לדיונים בנושא: https://www.avsforum.com/threads/a1-evo ... ca.3335129
לערוץ הפייסבק של OCA שבו הוא נותן מענה: https://www.facebook.com/groups/1178372390239705/
- -
מדריך כללי ומקיף לשימוש בכלי:
-
-
מדריך מתקדם יותר למשתמשים מתקדמים.
הוא קצת חופר, אבל שווה מאד ע"מ לקבל סאונד מושלם (תצפו במהירות x2 בגלל החפירות שלו):
-
ה - A1 Evo AcoustiX Automated Sound Optimization Tool
התוכנה הזאת היא הכי מתקדמת מבין הגרסאות שהוא שיחרר.
הוא כולל בנוסף גם MIMO (פיצ'ר אופציונאלי בנוסף) לקדמיים ולסאב בלבד (Limited DIRAC ART like Filters), לבעלי רסיברים XT32.
אבל זה גם לא כזה ביג דיל שה פונקציה של MIMO מוגבל רק לקדמיים ולסאב ולא לשאר הערוצים,
כי 90% מכל תוכן הקולנוע ו-100% מכל תוכן המוזיקה מגיעים ממילא מהבמה הקדמית ומהסאב-וופרים.
שאר הפונקציות והכיול הוא תקף על כל הערוצים והסאבים. מה שבטוח תקבלו תוצאות הרבה הרבה יותר טובות מהאודיסי המובנה ברסיבר.
הוא בגדול אומר שהוא לא יכול לנצח את DIRAC ART ב-RT60, פשוט כי הוא (או אתם) אין גישה ל-FIR פילטרים הרב-ערוציים שלהם.
אבל הם (DIRAC) עדיין עושים מספיק דברים לא נכון שה-Evo החדש עם הפילטרים המוגבלים כמו ART יישמע טוב יותר ברוב המערכות, והכי חשוב, תוכלו לשמר את ה-900$ שלכם.
זו התוכנה הכי טובה שאתם יכולים לקבל שהכי קרוב ל DIRAC ART בחינם.
להורדה: https://drive.google.com/drive/folders/ ... iD-qKMPb5h
ה - REW (צריך אותו גם): https://www.avnirvana.com/threads/rew-a ... ses.12981/
לקבוצת דיון ב AVSforums לדיונים בנושא: https://www.avsforum.com/threads/a1-evo ... ca.3335129
לערוץ הפייסבק של OCA שבו הוא נותן מענה: https://www.facebook.com/groups/1178372390239705/
- -
מדריך כללי ומקיף לשימוש בכלי:
-
-
מדריך מתקדם יותר למשתמשים מתקדמים.
הוא קצת חופר, אבל שווה מאד ע"מ לקבל סאונד מושלם (תצפו במהירות x2 בגלל החפירות שלו):
-
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 28/01/2026 13:45, נערך 12 פעמים בסך הכל.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
אני משתמש ב evo הישן והמושלם ,עשיתי כיול כזה למספר חברים ,האפשרות להכניס גרף מטרה פנימה נותן תוצאות מדהימות שמתאימות לכל אוזן.
ההבדל מהאודיסי של הרסיבר הוא ממש מורגש גם כאשר רוצים סטראו.
היתרון בevo הישן שהוא מושלם ואין צורך להמשיך לעשות לו עדכונים.
מעניין עם החדש כבר נקי מבאגים ובאמת מעלה את הרמה.
ההבדל מהאודיסי של הרסיבר הוא ממש מורגש גם כאשר רוצים סטראו.
היתרון בevo הישן שהוא מושלם ואין צורך להמשיך לעשות לו עדכונים.
מעניין עם החדש כבר נקי מבאגים ובאמת מעלה את הרמה.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

הרבה מאד שינויים וטיובים בוצעו מאז.04/12/2025 8:12claudia5 כתב: היתרון בevo הישן שהוא מושלם ואין צורך להמשיך לעשות לו עדכונים.
מעניין עם החדש כבר נקי מבאגים ובאמת מעלה את הרמה....
איזה גירסה ישנה אתה מריץ בדיוק? יש לו לפחות כמה ישנות כבר..
בשביל זה יש את הסרט יוטוב בפוסט הראשון. הוא לא סתם שם ליופי להידלק על מכוניות מירוץ.......
זה סרט הדרכה מלא כולל כל האופציות ומה טוב ולא טוב בהתאם למצב, יתרונות חסרונות וכו.
אחרי שתראה את ההדרכה, אם יהיו לך עוד שאלות, אז שאל.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
A1 Evo Nexus Finale04/12/2025 21:03Akila כתב: הרבה מאד שינויים וטיובים בוצעו מאז.
בשביל זה יש את הסרט יוטוב בפוסט הראשון. הוא לא סתם שם ליופי להידלק על מכוניות מירוץ....
זה סרט הדרכה מלא כולל כל האופציות ומה טוב ולא טוב בהתאם למצב, יתרונות חסרונות וכו.
אחרי שתראה את ההדרכה, אם יהיו לך עוד שאלות, אז שאל....
חשבתי זה ליופי. תודה!04/12/2025 21:03Akila כתב: הרבה מאד שינויים וטיובים בוצעו מאז.
בשביל זה יש את הסרט יוטוב בפוסט הראשון. הוא לא סתם שם ליופי להידלק על מכוניות מירוץ....
אחרי שתראה את ההדרכה, אם יהיו לך עוד שאלות, אז שאל....
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

הכל מוסבר בסרט יוטוב שצירפתי בפוסט הראשון, הוא מסביר ועובר על הכל...05/12/2025 16:01mulder כתב: השתמשתי רק בגרסה הראשונה שיצאה, אם אני זוכר היה אפשר להשתמש במדידות של האפליקציה מולטי EQ במקום REW , לא הבנתי אם זה ככה גם הפעם או שחובה לבצע מדידות REW ?...
בגדול: בדומה כמו בגרסאות הקודמות..
את המדידות לא מבצעים ב REW בכלל, זה לא כמו הנקסוס שהיה בעבר שהיה צריך מדידות עצמאיות ב REW.
את המדידות אפשר דרך התוכנה שלו ישירות (ברקע הוא מתחבר ל AVR שלך מרחוק ומפעיל Audyssey ומבצע את המדידות),
או ע"י הזנה של קובץ (*.ady) מדידות קיים שיש לך כבר דרך התוכנה MultiEQ או ממדידות קודמות שבצעת עם odd.wtf/Acoustica.
אבל לא קובץ ADY שבוצע מ Express, זה לא יעבוד.
בכל מקרה, תמיד משתמשים במיקרופון המובנה שבא עם הרסיבר, לא שום UMIK-1 או כל דבר fancy כזה או אחר.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

לאחר חילוץ המדידות מקובץ AcoustiX .ady, נראה כי קיים רק מיקום מדידות אחד בקובץ.
ולכן כל החישובים הממוצעים של כל המיקומים (מדידות) מתבצעים בשלב המדידה ב-AcoustiX לפני יצירת קובץ ה-.ady.
נראה כי הסקריפט מצפה שתבצע את המדידה באמצעות AcoustiX,
ולכן הוא שולף רק את מדידת ה-MLP הראשית כאשר משתמשים בקובץ קיים עם ריבוי מיקומים.
מהתגובה שקיבלתי בפייסבוק, אין להשתשתמש ב-ADYs קיים בשום אופן, הוא קורא רק את המיקום הראשון (MLP) ולא תקבלו תוצאה טובה.
השתמשו במדידות "נכונות" שבוצעו ישירות ב-AcoustiX, לא להשתשתמש בשום דבר אחר, כי אז תתלוננו שזה לא נשמע טוב ב-AcoustiX...
אולי בגרסאות הבאות זה יתוקן, אבל כרגע, יש לקחת את המדידות מ-AcoustiX ולהשתמש רק ב-ADY שבאו מהמדידות של-AcoustiX.
ולכן כל החישובים הממוצעים של כל המיקומים (מדידות) מתבצעים בשלב המדידה ב-AcoustiX לפני יצירת קובץ ה-.ady.
נראה כי הסקריפט מצפה שתבצע את המדידה באמצעות AcoustiX,
ולכן הוא שולף רק את מדידת ה-MLP הראשית כאשר משתמשים בקובץ קיים עם ריבוי מיקומים.
מהתגובה שקיבלתי בפייסבוק, אין להשתשתמש ב-ADYs קיים בשום אופן, הוא קורא רק את המיקום הראשון (MLP) ולא תקבלו תוצאה טובה.
השתמשו במדידות "נכונות" שבוצעו ישירות ב-AcoustiX, לא להשתשתמש בשום דבר אחר, כי אז תתלוננו שזה לא נשמע טוב ב-AcoustiX...
אולי בגרסאות הבאות זה יתוקן, אבל כרגע, יש לקחת את המדידות מ-AcoustiX ולהשתמש רק ב-ADY שבאו מהמדידות של-AcoustiX.
סוף סוף תליתי אתמול את הרמקולים האחוריים החדשים שקניתי (Monitor Audio BRONZE FX) והשבוע תכננתי לעשות את הכיול.
תכננתי להשתמש ב- A1 EVO EXPRESS שיש הסבר מלא עליו בוידאו הזה:
לינק להסבר A1 EVO Express
האם כדאי לי לשנות תוכניות ולהשתמש בחדש הזה?
תכננתי להשתמש ב- A1 EVO EXPRESS שיש הסבר מלא עליו בוידאו הזה:
לינק להסבר A1 EVO Express
האם כדאי לי לשנות תוכניות ולהשתמש בחדש הזה?
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

ע"פ הדיווחים בפורום של AVS וב FB, בהחלט כן. הטרנד בכללי ע"פ הדיווחים שהוא מספק סאונד טוב יותר בהשוואה ל אקספרס.
ה AcX הוא למעשה לוקח את כל היכולות של Express ושל Acoustica ומרחיב אותם עוד יותר.
תיקח מדידות מתוך ה AcX (ולא להשתמש ב ADY ישן או מדידות עם ה MultiEQ וכו), מספר מיקומים (נגיד 8 מיקומים) ומינימום 3 חזרות פר מיקום (הגדרה בתוכנה),
עדיף יותר אם אפשר, אבל מעבר ל 6 אתה כבר נכנס לטריטוריה של תפוקה שולית פוחתת.
ה AcX הוא למעשה לוקח את כל היכולות של Express ושל Acoustica ומרחיב אותם עוד יותר.
תיקח מדידות מתוך ה AcX (ולא להשתמש ב ADY ישן או מדידות עם ה MultiEQ וכו), מספר מיקומים (נגיד 8 מיקומים) ומינימום 3 חזרות פר מיקום (הגדרה בתוכנה),
עדיף יותר אם אפשר, אבל מעבר ל 6 אתה כבר נכנס לטריטוריה של תפוקה שולית פוחתת.
הייתי תחת הרושם שה-express מיועד למישהו כמוני שלא חיי ונושם את זה הפיצ'רים והדקויות הקטנות ורק רוצה בלי יותר מידי הבנה ומאמץ להגיע לתוצאה כמעט טובה כמו של האפליקציה המלאה. מקווה שאם החדש אני לא אכנס לכל מיני תהליכים ארוכים ומסובכים של אודיופילים מדופלמים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
זה רק נראה מורכב אבל זה די פשוט, מחברים את המיקרופון ועוקבים אחרי ההוראות.07/12/2025 23:13raoul כתב: הייתי תחת הרושם שה-express מיועד למישהו כמוני שלא חיי ונושם את זה הפיצ'רים והדקויות הקטנות ורק רוצה בלי יותר מידי הבנה ומאמץ להגיע לתוצאה כמעט טובה כמו של האפליקציה המלאה. מקווה שאם החדש אני לא אכנס לכל מיני תהליכים ארוכים ומסובכים של אודיופילים מדופלמים....
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
היום עודכנה לגרסה 1.4. כמו תמיד, הייתי ממליץ להמתין שהכלי יתיצב (ז"א שיעבור ךפחות חודש ללא עדכונים). אבל זו בהחלט התקדמות מצידו. חסר בו את האופציה לקבוע ROLL OFF לסאבים כי בחדרים קטנים לפעמים מקבים תוצאות מדידה שגויות בתחום הנמוך על הגבר שלא קיים באמת. אצלי זה כך לפחות.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

ל AcX יש גם מצב הפעלה אוטומטי לחלוטין, בדומה ל Expess. מעיין שגר ושכח.07/12/2025 23:13raoul כתב: הייתי תחת הרושם שה-express מיועד למישהו כמוני שלא חיי ונושם את זה הפיצ'רים והדקויות הקטנות ורק רוצה בלי יותר מידי הבנה ומאמץ להגיע לתוצאה כמעט טובה כמו של האפליקציה המלאה. מקווה שאם החדש אני לא אכנס לכל מיני תהליכים ארוכים ומסובכים של אודיופילים מדופלמים....
הוא מדגים את זה בחלק הראשון של הסרט שפרסמתי בלינק/הפוסט הראשון.
עוד לא למדת שאם הוא לא מעדכן את הכלי למעלה משבועיים ברצף, זה אומר שהוא עובד על כלי חדש?09/12/2025 23:28יהלי ב כתב: היום עודכנה לגרסה 1.4. כמו תמיד, הייתי ממליץ להמתין שהכלי יתיצב (ז"א שיעבור לפחות חודש ללא עדכונים)....
- יהלי ב
- חבר ותיק

איך התרשמת מכיול MIMO אצלך? אני מניח שצריך לפחות שני סאבים ורצוי 3 כדי להרגיש הבדל משמעותי. אני שוקל להוסיף סאב שלישי מאחור10/12/2025 18:54Akila כתב: ל AcX יש גם מצב הפעלה אוטומטי לחלוטין, בדומה ל Expess. מעיין שגר ושכח.
הוא מדגים את זה בחלק הראשון של הסרט שפרסמתי בלינק/הפוסט הראשון.
עוד לא למדת שאם הוא לא מעדכן את הכלי למעלה משבועיים ברצף, זה אומר שהוא עובד על כלי חדש?
...
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

אין לי שניים רק אחד, אבל הקדמיים שלי הם 10" דרייבר , אז אני מניח שזה יפצה.
עדיין לא הרצתי, כי אני רוצה לבצע מדידות שוב.
עדיין לא הרצתי, כי אני רוצה לבצע מדידות שוב.
- יהלי ב
- חבר ותיק

תמדוד 7נקודות עם 5 חזרות. ראשונה ב MLP, וה 6 האחרות במרחק 30 ס"מ מסביב לה: ימין\שמאל\מעל\מתחת\קדימה\אחורה.10/12/2025 23:26Akila כתב: אין לי שניים רק אחד, אבל הקדמיים שלי הם 10" דרייבר , אז אני מניח שזה יפצה.
עדיין לא הרצתי, כי אני רוצה לבצע מדידות שוב....
זה לפי המדריך לאודיסי ומבטיח תוצאות מעולות.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

חשבתי על 8 נקודות. אתה חושב 5 חזרות מספיק או צריך 6?