סוני bravia 8 qd-oled או LG g5?
לפי RTINGS, ה-G5 טובה יותר מה-Bravia 8 II, מה שאומר שהיא כנראה תהיה טובה גם מה-Bravia 8:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 8601/92248
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 8601/92248
לדעתי, להסתפק בשורה התחתונה זה להחטיא במקצת.
הסוני אמנם מדורגת נמוך יותר מה-LG בבהירות, אבל נכתב עליה Sony has the advantage when it comes to color vibrancy and gradient handling due to its QD-OLED panel.
מרוב שהמסכים הופכים בהירים כ"כ, הבהירות המקסימלית הופכת מאד לא נעימה לעין לאורך זמן ואני מוצא אותה ככמעט מסנוורת, ולכן מוריד משמעותית את הבהירות.
בכל הנוגע בצבעים הסוני מדורגת טוב יותר, וזה כבר משמעותי יותר להבנתי.
בנוסף, לשוני ממשק גוגל TV, שמאפשר להתקין גם אפליקציות חיצוניות, וכאלה שכדי להינות מהן ב- LG ללא פרסומות, צריך לשלם מנוי עליהן (כמו יו טיוב).
הסוני אמנם מדורגת נמוך יותר מה-LG בבהירות, אבל נכתב עליה Sony has the advantage when it comes to color vibrancy and gradient handling due to its QD-OLED panel.
מרוב שהמסכים הופכים בהירים כ"כ, הבהירות המקסימלית הופכת מאד לא נעימה לעין לאורך זמן ואני מוצא אותה ככמעט מסנוורת, ולכן מוריד משמעותית את הבהירות.
בכל הנוגע בצבעים הסוני מדורגת טוב יותר, וזה כבר משמעותי יותר להבנתי.
בנוסף, לשוני ממשק גוגל TV, שמאפשר להתקין גם אפליקציות חיצוניות, וכאלה שכדי להינות מהן ב- LG ללא פרסומות, צריך לשלם מנוי עליהן (כמו יו טיוב).
1. ועדיין, נכתב שם בבירור "The LG G5 OLED is better overall than the Sony BRAVIA 8 II OLED".
לא מדובר רק בבהירות (נקודה שאני מסכים איתך עליה) אלא גם על תכונות אחרות.
2. שוב, צריך לזכור ש-RTINGS טוענים כאן שה-G5 טובה מה-BRAVIA 8 II.
גם אם נניח שאתה צודק, סיכוי נמוך שהדור הקודם של ה-BRAVIA 8 (שעליו בעצם שואל פותח השרשור) טוב יותר מה-G5 שמנצחת כאן את היורשת שלו.
3. מסכים לחלוטין, למרות שלדעתי סטרימר פשוט כמו ה-Mi Box S 3rd Gen פותר את הבעיה.
גם אם נניח שאתה צודק, סיכוי נמוך שהדור הקודם של ה-BRAVIA 8 (שעליו בעצם שואל פותח השרשור) טוב יותר מה-G5 שמנצחת כאן את היורשת שלו.
3. מסכים לחלוטין, למרות שלדעתי סטרימר פשוט כמו ה-Mi Box S 3rd Gen פותר את הבעיה.
פותח השרשור רשם qd-oled , משמע מתכוון בדיוק ל Bravia 8 II29/11/2025 0:36sabres כתב: 1. ועדיין, נכתב שם בבירור "The LG G5 OLED is better overall than the Sony BRAVIA 8 II OLED".
3. מסכים לחלוטין, למרות שלדעתי סטרימר פשוט כמו ה-Mi Box S 3rd Gen פותר את הבעיה....
לדעתי, יש להיזהר כשממליצים על סמך ממוצע, ולהביט בקצוות. כש-Rting כותב "better overall", הם בעצם אומרים שבסכימה של כל הניקודים ה- G5 עולה על ה-8. לדוגמא, יש בינינו אנשים שלהם הניקוד של Vibrant Color, חשוב יותר מזה של בהירות מקסימלית.29/11/2025 0:36sabres כתב: 1. ועדיין, נכתב שם בבירור "The LG G5 OLED is better overall than the Sony BRAVIA 8 II OLED".
לא מדובר רק בבהירות (נקודה שאני מסכים איתך עליה) אלא גם על תכונות אחרות....
מנסיוני, הנוחות שבשימוש בממשק הטלוויזיה עצמו על מנת להזרים תכנים, עולה אלפי מונים על זו של סטרימר חיצוני שיש להפעיל בנפרד.29/11/2025 0:36sabres כתב: 3. מסכים לחלוטין, למרות שלדעתי סטרימר פשוט כמו ה-Mi Box S 3rd Gen פותר את הבעיה....
סטרימר חיצוני צריך לאתחל מידי פעם כיוון שכבר אינו עובד באותה המהירות תגובה לאורך השימושים שלו, צריך לעבור למקור חיצוני בטלוויזיה שלא מאפשר להציג תמונה בתוך תמונה, או לזפזפ בין מקורות.
בקיצור, יתכן שפותח השירשור יחליט בכ"ז ללכת דווקא על ה- G5, אבל כדאי לעשות זאת לאחר הבנת כל ההיבטים, ולא רק בשל ממוצע משוקלל של ניקוד, שיתכן שחלק מהסעיפים שלו כלל אינם רלוונטים לשימושים שהוא מייעד לה.
ככל שידוע לי, ישפאר לא מציעה ללקוחותיה הרחבת אחריות מעבר ל-3 שנים....
https://www.alm.co.il/sony010224
בקיצור, אחרי 3 שנים נראה שזה אתה, הטלוויזיה והחרדות מפני צריבה
ויש אנשים שלהם הבהירות המקסימלית חשובה יותר מהניקוד שניתן ל-Vibrant Colour. זה טיעון רלוונטי באותה מידה.29/11/2025 15:22lasik כתב: לדעתי, יש להיזהר כשממליצים על סמך ממוצע, ולהביט בקצוות. כש-Rting כותב "better overall", הם בעצם אומרים שבסכימה של כל הניקודים ה- G5 עולה על ה-8. לדוגמא, יש בינינו אנשים שלהם הניקוד של Vibrant Color, חשוב יותר מזה של בהירות מקסימלית....
מי שסוקר מוצר לא יכול לדעת מראש מהן הנקודות הקריטיות לכל קורא וקורא, ולכן הוא בודק את מה שניתן ומשקלל את זה בסיכום.
האם ה-G5 טובה יותר מה-Bravia 8 II בכל דבר אפשרי? לא.
האם היא טובה ממנה ברוב הדברים? לפי הסקירה הזאת, התשובה היא כן.
אני חולק עליך. אם הטלוויזיה מקונפגת לעלות ישירות למקור האחרון שהיה בשימוש (למשל כניסת ה-HDMI של הסטרימר), והסטרימר מדליק\מכבה אותה באופן אוטומטי דרך ה-CEC - אין שום הבדל.29/11/2025 15:22lasik כתב: מנסיוני, הנוחות שבשימוש בממשק הטלוויזיה עצמו על מנת להזרים תכנים, עולה אלפי מונים על זו של סטרימר חיצוני שיש להפעיל בנפרד.
סטרימר חיצוני צריך לאתחל מידי פעם כיוון שכבר אינו עובד באותה המהירות תגובה לאורך השימושים שלו, צריך לעבור למקור חיצוני בטלוויזיה שלא מאפשר להציג תמונה בתוך תמונה, או לזפזפ בין מקורות....
לא ברור לי לאיזו האטה במהירות התגובה אתה מתכוון, וגם לא ברור לי למה ה-SoC בסטרימר יסבול ממנה וזה שבטלוויזיה דווקא לא.
עוד יתרון חשוב של סטרימר הוא שסביר להניח שהחומרה תהיה מתקדמת יותר מה-SoC שנמצא בטלוויזיה.
אני לא רואה שום יתרון בלכבול את עצמך למערכת שמגיעה עם המכשיר.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אני חושב שכקונים מסך אולד בכזה מחיר כדאי מאוד שהאחריות תכלול צריבה, שההגנה נגד צריבה תהיה ל 5 שנים כמו בסדרה G של LG ושאפשר יהיה להרחיב אחריות על הכול ל 6 שנים אם רוצים במחיר הגיוני מה ש LG מאפשרת (בכל מסך).29/11/2025 15:26lasik כתב: ככל שידוע לי, ישפאר לא מציעה ללקוחותיה הרחבת אחריות מעבר ל-3 שנים.
...
זה המצב, כמו שאומרים...29/11/2025 15:52integral כתב: אני חושב שכקונים מסך אולד בכזה מחיר כדאי מאוד שהאחריות תכלול צריבה, שההגנה נגד צריבה תהיה ל 5 שנים כמו בסדרה G של LG ושאפשר יהיה להרחיב אחריות על הכול ל 6 שנים אם רוצים במחיר הגיוני מה ש LG מאפשרת (בכל מסך)....
מצד שני, אם אתה רוכש OLED מח.י , כדאי לזכור שבעצם מדובר בעיסקת רכישה משולבת בליסינג. אתה משלם מחיר מלא + ביטוח שש שנים בערך של כ- 15-20% ממחירה הכולל.
מאחר ויש סיכוי סביר שתיצרב וח.י תיתן לך הצעה שלא ניתן לסרב לה
מכאן קרוב לוודאי שבחלוף מספר שנים תשדרג את ה- OLED של LG לדגם חדש יותר שלהם בתוספת כספית, וחוזר חלילה.
אז אנחנו מסכימים שבמיוחד כששתי טלוויזיות מושוות זו לזו, וההכרעה היא בנקודות ולא טוטאלית בכל הסעיפים, חשוב להביט בכלל הפרמטרים שהביאו לכדי הציון המשוקלל, ולא להצביע רק על הציון הכולל.29/11/2025 15:49sabres כתב: ויש אנשים שלהם הבהירות המקסימלית חשובה יותר מהניקוד שניתן ל-Vibrant Colour. זה טיעון רלוונטי באותה מידה.
מי שסוקר מוצר לא יכול לדעת מראש מהן הנקודות הקריטיות לכל קורא וקורא, ולכן הוא בודק את מה שניתן ומשקלל את זה בסיכום.
האם ה-G5 טובה יותר מה-Bravia 8 II בכל דבר אפשרי? לא.
האם היא טובה ממנה ברוב הדברים? לפי הסקירה הזאת, התשובה היא כן....
חשוב למי? יש קוראים שרוצים להיכנס לפרטי הפרטים כדי להשוות תכונות מסוימות ויש כאלו (ואני מניח, הרוב),
שמעוניין בשורה התחתונה שאומרת לו איזו מהן טובה יותר לדעת הסוקר.
ההכרעה היא אכן לא טוטאלית בכל הסעיפים אלא כמו ש-RTINGS כותבים: "better overall".
מי שחשוב לו להבין איך הגיעו למסקנה הזאת יכול לקרוא בעיון את הביקורת ולבדוק האם הוא מסכים עם הקביעה הזאת.
שים לב גם שבפוסט המקורי שלי כתבתי "טובה יותר", ולא משהו שמרמז על הבדל תהומי בין הדגמים.
שמעוניין בשורה התחתונה שאומרת לו איזו מהן טובה יותר לדעת הסוקר.
ההכרעה היא אכן לא טוטאלית בכל הסעיפים אלא כמו ש-RTINGS כותבים: "better overall".
מי שחשוב לו להבין איך הגיעו למסקנה הזאת יכול לקרוא בעיון את הביקורת ולבדוק האם הוא מסכים עם הקביעה הזאת.
שים לב גם שבפוסט המקורי שלי כתבתי "טובה יותר", ולא משהו שמרמז על הבדל תהומי בין הדגמים.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

נו באמת....מבין שאתה מעריץ נלהב של סוני, אבל אם נדייק אז:29/11/2025 16:27lasik כתב: זה המצב, כמו שאומרים...
מצד שני, אם אתה רוכש OLED מח.י , כדאי לזכור שבעצם מדובר בעיסקת רכישה משולבת בליסינג. אתה משלם מחיר מלא + ביטוח שש שנים בערך של כ- 15-20% ממחירה הכולל.
מאחר ויש סיכוי סביר שתיצרב וח.י תיתן לך הצעה שלא ניתן לסרב להאלא אם כן אתה מעמעם אותה משמעותית כמו שחלק עשו כאן.
מכאן קרוב לוודאי שבחלוף מספר שנים תשדרג את ה- OLED של LG לדגם חדש יותר שלהם בתוספת כספית, וחוזר חלילה.
...
1. אם הסוני ייצרב יום אחרי האחריות (בהנחה שמכסים צריבה בתקופת האחריות), לך תהיה אופציה לשים בפח ולקנות חדשה , או לשלם סכום ניכר ביותר כדי להחליף פאנל (אם בכלל הם מחליפים פאנלים בתשלום).
2. ללקוחות LG עם אחריות מורחבת תהיה אופציה אחת של להחליף פאנל (כמו שעשו רבים מהפורום ובמחיר האחריות שנמוך מהותית ממחיר החלפת פאנל) ואולי אופציה שניה לשדרג לדגם חדש יותר בהנחה משמעותית. שלא לדבר על זה שהאחריות המורחבת מכסה הכול ולא רק פאנל. גם מנסיוני כתלות בטלוויזיה עלות האחריות המורחבת יכולה להיות נמוכה יותר ממה שציינת.
ובנוסף, שכחנו שבסדרה G האחריות על הפנל היא ל 5 שנים ללא אחריות מורחבת ואנחנו בדיון על סדרה G!
ההיפך! לקוחות שרוכשים OLED של סוני, נמצאים אחרי 3 שנים במצב בעייתי עוד יותר, ללא כל אלטרנטיבה או כיסוי אפשרי....
אגב, מדובר בכיסוי זהה לסמסונג OLED. עד 3 שנים.
https://newpro.co.il/%D7%AA%D7%A7%D7%A0 ... %A0%D7%92/
אבל זה לא גורע מהמודל של ח.י שחשוב לציין שמדובר ברכישה + ליסינג.
בעיני, לקוחות שרוכשים OLED צריכים לדעת שהם משלמים על טכנולוגיה בעלת תמונה עילאית, אולם שתוקפו קצוב, שכן היא מבוססת פנל עם חומר אורגני.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מה הקשר לליסינג?...
ליסינג פרטי הוא שיטת רכישה פופולרית המאפשרת ללקוחות פרטיים לנהוג ברכב חדש בתנאי שכירות ארוכי טווח, מבלי לשאת בעלויות הגבוהות של קנייה מיידית של רכב. השיטה כוללת תשלום חודשי קבוע ובסוף התקופה (בדרך כלל 36 חודשים), ניתנת אפשרות בחירה בין רכישת הרכב, החזרתו לחברת הליסינג, או כניסה לעסקת ליסינג חדשה על רכב אחר
יש רכישה עם אחריות 3 שנים ויש רכישה עם אחריות מורחבת ל 6 שנים.
גם אם תקנה רכב בצ'מפיון, תקבל שנתיים אחריות ובסכום נמוך תוכל לשדרג אותה ל 3. זה לא אומר שעשית ליסינג מצ'מפיון.
אפשר לקרוא לזה מודל של "ביטוח מורחב"
זה לא סתם ביטוח. אתה משלם תשלום חודשי בעבור הבטחה שאם תתקלקל, תקבל הצעה מפתה לשדרוג הטלוויזיה במחיר מוזל.
ממש כמו שבסוף ה- 3 שנים בליסינג, אתה מקבל הצעה מוזלת לרכוש את הרכב בו עשית שימוש עד כה.
אתה בפיתוי עם הצעת מחיר שלא שווה לך לעבור למותג אחר.
ממש כמו שבסוף ה- 3 שנים בליסינג, אתה מקבל הצעה מוזלת לרכוש את הרכב בו עשית שימוש עד כה.
אתה בפיתוי עם הצעת מחיר שלא שווה לך לעבור למותג אחר.
סוני גם מציעים הרחבה ל 6 שנים.29/11/2025 15:26lasik כתב: ככל שידוע לי, ישפאר לא מציעה ללקוחותיה הרחבת אחריות מעבר ל-3 שנים.
...
https://outlet.isfar.co.il/pages/%D7%AA ... 3_m7e4Zg9V...
זה לא כתוב כאן.
תוכל לשתף בתקנון האחריות ל-6 שנים?