סוויץ׳ (switch) סיני
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
אני רואה לא מעט מכשירים סינים, גם באמאזון וכמובן שבאלי.
המחירים מאוד זולים ביחס לתמורה - PoE, 2.5G, SFP-10G ועוד כל מיני.
מה דעת המומחים, יש סיבה לא לקנות אותם? ההפרש מהחברות המֻכָּרוֹת יותר משמעותי למדי.
מה דעת המומחים, יש סיבה לא לקנות אותם? ההפרש מהחברות המֻכָּרוֹת יותר משמעותי למדי.
מהנסיון שלי23/11/2025 19:28PCingAddict כתב: אני רואה לא מעט מכשירים סינים, גם באמאזון וכמובן שבאלי.
מה דעת המומחים, יש סיבה לא לקנות אותם? ההפרש מהחברות המֻכָּרוֹת יותר משמעותי למדי....
אם אתה רוצה שקט לטווח ארוך או שזה לעסק שהשרידות והאבטחה חשובים בו, אל.
אם זה לבית שלא אכפת לך מהאבטחה או זמינות, לך על זה
אני קצת חולק עליך, המחירים הסיניים עלו השנה, ולמשל מתג 2.5 8 פורטים לפני שנה קניתי ב~25$ כיום נמכר ב ~40$ ...23/11/2025 19:28PCingAddict כתב: אני רואה לא מעט מכשירים סינים, גם באמאזון וכמובן שבאלי.
מה דעת המומחים, יש סיבה לא לקנות אותם? ההפרש מהחברות המֻכָּרוֹת יותר משמעותי למדי....
זה עדיין פחות מחמישית מהדגם המקביל של TP-Link (סיני גם הוא אך ממותג) ב-SENETIC.16/12/2025 18:50rafi_d כתב: אני קצת חולק עליך, המחירים הסיניים עלו השנה, ולמשל מתג 2.5 8 פורטים לפני שנה קניתי ב~25$ כיום נמכר ב ~40$ ...יש מקום לשיפורים במחיר...
...
הכל יחסי... 
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

קניתי אחד כזה + מתאם SFP 10G בעוד 80 ש״ח בערך. עד כה עובד מדהים.
לגבי ה 10G - אין לי ציוד מתאים לבדיקה, אבל יש אינדיקציה בראוטר לחיבור במהירות 10G. בהזדמנות אריץ בדיקה בין שני מחשבים שמחוברים דרך הסוויץ הזה על 2.5G.
לגבי ה 10G - אין לי ציוד מתאים לבדיקה, אבל יש אינדיקציה בראוטר לחיבור במהירות 10G. בהזדמנות אריץ בדיקה בין שני מחשבים שמחוברים דרך הסוויץ הזה על 2.5G.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
הבעיה עם סוויצ’ים זולים היא תמיכה בעייתית ברוחב הפס המקסימלי לאורך זמן, מה שלרוב מוביל לחוסר יציבות. בנוסף, שימוש ברכיבים זולים יותר על גבי ה- PCB גורם להתחממות גבוהה יותר, דבר שמשפיע ישירות על היציבות ועל אורך חיי המוצר. מצד שני, אם הצרכים הם צנועים (ואני די משוכנע שלכל הנוכחים כאן הצרכים הביתיים הם כאלו), כנראה המגבלות האלו לא יגיעו לידי ביטוי.
יצא לי לראות הדגמה מצוינת לכך בתערוכת COMPUTEX האחרונה במסגרת סשן של כמה יצרני ציוד תקשורת, שהציגו בצורה מאוד משכנעת את ההבדלים, תוך שימוש במספר מותגים אנונימיים.
הערת אגב, האמת שאני מתפלא, בכל שרשור מצביעים כאן שצריך חיבוריות פייבר בשביל להעביר 10Gbps בין החדרים כי זה פשוט חובה עבור נטפליקס וטלפונים, אנשים קונים AP של $500 ליחידה ובסוף הכל עובר דרך סוויץ סיני זול של $25
יצא לי לראות הדגמה מצוינת לכך בתערוכת COMPUTEX האחרונה במסגרת סשן של כמה יצרני ציוד תקשורת, שהציגו בצורה מאוד משכנעת את ההבדלים, תוך שימוש במספר מותגים אנונימיים.
הערת אגב, האמת שאני מתפלא, בכל שרשור מצביעים כאן שצריך חיבוריות פייבר בשביל להעביר 10Gbps בין החדרים כי זה פשוט חובה עבור נטפליקס וטלפונים, אנשים קונים AP של $500 ליחידה ובסוף הכל עובר דרך סוויץ סיני זול של $25

- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1454
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
עברו דרכי כ-20 סוויצ'ים כאלו, וכדי לא להתבזות השקעתי בבדיקה ככל שיכולתי.
לגבי צריכת ההספק: לדוגמא, סוויץ' כזה עם ארבעה פורטים של 2.5G ושני פורטים של SFP PLUS: צריכת ההספק היא 2.3W כאשר שני הפורטים SFP PLUS מחוברים: (נתעלם כרגע מנצילות הספק הממותג) זה די נמוך.
חיבור של הכבל של 2.5 ובדיקת מהירות, צריכת ההספק עולה ל-2.8W הוספת חיבורים נוספים מתנהגת אותו דבר, כלומר עומס של 0.5W/port לפורט נחושת, ובעומס מקסימלי המתג הזה צורך בסביבות 5W. בהספקים אלו יתאים קירור פאסיבי. גם עם נחבר התקנים שצורכים יותר הספק בפורטים של SFP PLUS עדיין ההספק הכולל יהיה בוודאי פחות מ-10W וזה בתרחיש קיצון.
לכן, אין שום בעיה עם פיזור החום של ההתקן עצמו. תיאורטית אולי יכולה להיות בעיה אם ממקמים את המתג בסביבה סגורה ולא מאווררת, מניסיון, גם עם זה אין בעיה.
כל המתגים האלה עובדים היטב, חלקם מעל שנה, וללא בעיות.
כל האמור מתייחס למתגים בתצורה של שישה פורטים ועשרה פורטים לא מנוהלים. מתגים מנוהלים לא הייתי רוכש סיניים זולים מסיבות אחרות לגמרי.
לגבי צריכת ההספק: לדוגמא, סוויץ' כזה עם ארבעה פורטים של 2.5G ושני פורטים של SFP PLUS: צריכת ההספק היא 2.3W כאשר שני הפורטים SFP PLUS מחוברים: (נתעלם כרגע מנצילות הספק הממותג) זה די נמוך.
חיבור של הכבל של 2.5 ובדיקת מהירות, צריכת ההספק עולה ל-2.8W הוספת חיבורים נוספים מתנהגת אותו דבר, כלומר עומס של 0.5W/port לפורט נחושת, ובעומס מקסימלי המתג הזה צורך בסביבות 5W. בהספקים אלו יתאים קירור פאסיבי. גם עם נחבר התקנים שצורכים יותר הספק בפורטים של SFP PLUS עדיין ההספק הכולל יהיה בוודאי פחות מ-10W וזה בתרחיש קיצון.
לכן, אין שום בעיה עם פיזור החום של ההתקן עצמו. תיאורטית אולי יכולה להיות בעיה אם ממקמים את המתג בסביבה סגורה ולא מאווררת, מניסיון, גם עם זה אין בעיה.
כל המתגים האלה עובדים היטב, חלקם מעל שנה, וללא בעיות.
אפשר להבין את האינטרסים המסחריים מאחורי מצגת כזו, ועצם קיום הדגמה כזו מעיד על כך שקיום של מתגים זולים כאלה מציק להם. ללא בחינה מדוקדקת של אופן הבדיקה והממצאים הטכניים קשה לדעת עד כמה זה משקף את המציאות.צא לי לראות הדגמה מצוינת לכך בתערוכת COMPUTEX האחרונה במסגרת סשן של כמה יצרני ציוד תקשורת, שהציגו בצורה מאוד משכנעת את ההבדלים, תוך שימוש במספר מותגים אנונימיים....
כל האמור מתייחס למתגים בתצורה של שישה פורטים ועשרה פורטים לא מנוהלים. מתגים מנוהלים לא הייתי רוכש סיניים זולים מסיבות אחרות לגמרי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

דיברתי על מתגים לא מנוהלים. כפי שרשמתי, צריך לבדוק את המתגים בעומס לאורך זמן, כולל בדיקת Integrity של המידע שמועבר. מה שהצגת שבדקת זה לא מספק.
האינטרסים של היצרנים כמובן שברורים, אבל זה לא פוגע במהימנות הבדיקה, במיוחד בגלל הפאנל הביקורתי של אנשי המקצוע שהיו הקהל של הדמו.
מעבר לזה, כפי שכתבתי, לכולם יש כאן צרכים ביתיים ולכן מתגים כאלו יספקו.
האינטרסים של היצרנים כמובן שברורים, אבל זה לא פוגע במהימנות הבדיקה, במיוחד בגלל הפאנל הביקורתי של אנשי המקצוע שהיו הקהל של הדמו.
מעבר לזה, כפי שכתבתי, לכולם יש כאן צרכים ביתיים ולכן מתגים כאלו יספקו.
- DanielGR
- גורו רשתות

זו בוודאי לא בדיקה מעמיקה, ולתת תיאור שלם זה מעבר לזמן שלקח לכתוב את התגובה. STH בזמנו גם פרסמו ביקורת על מתג דומה שנמכר באמזון, המספרים דומים (מבחינת פיזור הספק).
ב-Understatement, יש לזה ״פוטנציאל״ לפגוע במהימנות הבדיקה.האינטרסים של היצרנים כמובן שברורים, אבל זה לא פוגע במהימנות הבדיקה, במיוחד בגלל הפאנל הביקורתי של אנשי המקצוע שהיו הקהל של הדמו....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה לא אמור להפריע לך או לאף אחד מהקוראים, כי לכולם צרכים ביתיים שסוויצים כאלו יהיו די והותר.
באיזה מסגרת יצא לך לבדוק 20 סוויצים? זה לא משהו שיש לצרכן מו השורה.
באיזה מסגרת יצא לך לבדוק 20 סוויצים? זה לא משהו שיש לצרכן מו השורה.
Servethehome בחנו המון סוויצ'ים סינים כאלו
גם מנוהלים וגם לא מנוהלים
https://www.servethehome.com/the-ultima ... l-tp-link/
גם מנוהלים וגם לא מנוהלים
https://www.servethehome.com/the-ultima ... l-tp-link/
- DanielGR
- גורו רשתות

בדקתי שניים, והתרשמתי שהם מספיק טובים להתקנות, כאמור התקנתי כ-20 כאלו.16/12/2025 23:55ziv_r כתב: זה לא אמור להפריע לך או לאף אחד מהקוראים, כי לכולם צרכים ביתיים שסוויצים כאלו יהיו די והותר.
באיזה מסגרת יצא לך לבדוק 20 סוויצים? זה לא משהו שיש לצרכן מו השורה....
כבר לפני שנה וחצי המלצתי עליהם בפורום:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3331969+
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

קניתי את הסוויץ שהמליצו עליו פה, 2.5g עם 10g sfp (קניתי מודול ב 80 ש״ח).
וואלה עובד יפה.
אבל - כשחיברתי אותו למערכת ai mesh של אסוס, הוא לא מצליח למצוא את ה node.
אם אני מחליף את הסוויץ לאחד פשוט של netgear אותו node מזוהה בשניה.
[עדכון]
כשהראוטר הראשי היה האסוס בעצמו, לא היו בעיות.
התופעה התחילה כשהחזרתי את ה OpenWRT לתפקד כראוטר.
הטופולוגיה הנוכחית:
Bpi R3 > Switch > Main AP, Mesh node
וואלה עובד יפה.
אבל - כשחיברתי אותו למערכת ai mesh של אסוס, הוא לא מצליח למצוא את ה node.
אם אני מחליף את הסוויץ לאחד פשוט של netgear אותו node מזוהה בשניה.
[עדכון]
כשהראוטר הראשי היה האסוס בעצמו, לא היו בעיות.
התופעה התחילה כשהחזרתי את ה OpenWRT לתפקד כראוטר.
הטופולוגיה הנוכחית:
Bpi R3 > Switch > Main AP, Mesh node