כתובת IPv6 בסלקום סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Oranav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לאחרונה הפסקתי לקבל כתובת IPv6 מסלקום (אני מחובר בסיבים על תשתית בזק). בכל פעם שאני מחייג ב-PPPoE אני מקבל רק IPv4. ניסיתי לחייג ישירות מהמחשב (ללא הנתב שלי), ואני רואה בסשן ה-PPP שאני מוציא פקטת IPV6CP Configuration Request אבל מקבל מהם בחזרה IPV6CP Termination Request, כלומר הצד של הספקית מסרב לייצר חיבור IPv6 מעל PPP.

נציגי התמיכה הטכנית שדיברתי איתם מסרבים לקחת אחריות וטוענים שהציוד שלי "מקולקל" ושאני צריך להחליף לנתב של סלקום כדי שזה יעבוד (נו באמת...). ניסיתי להסביר להם שהסנפתי את התקשורת ואני רואה Termination Request מהצד שלהם, אבל אין כ"כ עם מי לדבר.

1. אולי זו תקלה גלובלית? עוד מישהו חווה את זה?
2. יש לכם רעיונות איך להתקדם מכאן (חוץ מלהחליף ספקית)?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #2 

מה הציוד שלך? ראוטר + מתאם סיב
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Oranav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

17/11/2025 12:44  
Jabberwock כתב:
מה הציוד שלך? ראוטר + מתאם סיב
...
מתאם סיב Nokia G-010G-Q.
נתב פחות רלוונטי, כי ניסיתי גם להתחבר למודם ישירות מהמחשב (MacBook), יצרתי חייגן PPPoE והסנפתי את התקשורת. המחשב שלי מנסה למשוך IPv6 באופן תקין.

יש לציין שכל הסטאפ עבד (במשך כמה שנים) עד לפני כמה ימים. לא עשיתי שום שינוי הגדרות בזמן הזה.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 758
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #4 

אני מחובר עם סלקום ו ibc 5000/1000 למרות שאני מקבל ipv6 עם ה RT-AX88U אסוס שלי גם מרלין
החלטתי לוותר על ה ipv6 - גם אני לא מצליח לשלוח קבצי וידאו מה whatsapp האפליטבי שיש לי במק וגם ה failover לא עובד כמו שצריך - למרות שהקו הראשי חוזר (הקו של סלקום) משום החיבור נתקע לי עם הגיבוי שמחובר לנתב דרך ה usb שבעצם זה אייפון עם קו של 019 - כל התקלות הללו נעלמות במעבר מלא ל ipv4

Oranav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

17/11/2025 16:01  
gabif כתב:
אני מחובר עם סלקום ו ibc 5000/1000 למרות שאני מקבל ipv6 עם ה RT-AX88U אסוס שלי גם מרלין
החלטתי לוותר על ה ipv6 - גם אני לא מצליח לשלוח קבצי וידאו מה whatsapp האפליטבי שיש לי במק וגם ה failover לא עובד כמו שצריך - למרות שהקו הראשי חוזר (הקו של סלקום) משום החיבור נתקע לי עם הגיבוי שמחובר לנתב דרך ה usb שבעצם זה אייפון עם קו של 019 - כל התקלות הללו נעלמות במעבר מלא ל ipv4
...
דווקא קודם לכן היתה לי חוויה מצוינת, ואפילו לחלק משרתי ה-dual stack ראיתי latencies נמוכים יותר ב-IPv6 (מניח שזה בגלל ניתוב שונה).
אתה עדיין מצליח לקבל כתובת IPv6? אני מנסה להבין אם התקלה היא רוחבית או משהו בהגדרות של המנוי שלי.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני בסלקום ועדיין מקבל IPv6
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

yuckfou
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #7 

17/11/2025 18:19  
Jabberwock כתב:
אני בסלקום ועדיין מקבל IPv6
...
גם אני

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 758
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #8 

17/11/2025 17:27  
Oranav כתב:
דווקא קודם לכן היתה לי חוויה מצוינת, ואפילו לחלק משרתי ה-dual stack ראיתי latencies נמוכים יותר ב-IPv6 (מניח שזה בגלל ניתוב שונה).
אתה עדיין מצליח לקבל כתובת IPv6? אני מנסה להבין אם התקלה היא רוחבית או משהו בהגדרות של המנוי שלי.
...
כן אני מקבל ipv6
בסופו של דבר גם רכשתי ip קבוע (אני מניח שהוא קבוע רק ב ipv4) כדי לפחות שיהיה לי ipv4 הכי סביר שיש
כנראה עוד אין בשלות מלאה לעבור ל ipv6

Oranav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה לכולם. גם אני עם כתובת IPv4 קבועה האמת.
נשמע שהאופציה היחידה שלי היא לעבור ספק אם כך 😞 מסלקום לא תבוא הישועה. הם טוענים שאני צריך להחליף לנתב שלהם כדי לקבל IPv6. למרות שהציוד שלי עבד עד לפני כמה ימים, ובלי קשר - התחברתי עם הלפטופ, הגדרתי חייגן PPPoE ועדיין לא קיבלתי כתובת IPv6...

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תנסה לשנות MAC ADDRESS

Oranav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

17/11/2025 19:42  
Jabberwock כתב:
תנסה לשנות MAC ADDRESS
...
תודה, אבל ניסיתי כבר. ובכל מקרה לא ציפיתי שזה יעזור, כי ניסיתי להתחבר גם עם הנתב וגם עם המחשב (שיש להם כמובן כתובות MAC שונות).

rabin.io
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

אותה בעיה, היום עברתי לפרטנר, בלי לשנות דבר בהגדות שלי (פרק לפרטי הזיהוי של החייגן) IPv6 חזר ואני מקבל עכשיו כתובות.

סלקום עשו שינוי כל שהוא שדפק הכל והתמיכה לא רצו לעזור (כי זה לא הציוד שלהם) אפילו לא לתת מידע.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

גם לי הייתה בעיה עם IPv6 בסלקום, באתר של דואר ישראל יש רכיב CDN שלא עולה. פניתי לתמיכה שלהם וטענו שהבעיה בציוד שלי ולא רצו לעזור. הציעו לבטל את ה-IPv6, וזה מה שעשיתי בסופו של דבר. מעצבן אבל אם אתה חושב על זה, סלקום לא מכניסים אותך ל-CGNAT ואין בעיה לפתיחת פורטים אצלם, אז ניחא.

rabin.io
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0

שליחה #14 

כל השלושה הגדולים עדיין נותנים כתובות V4 בנתיים כי יש להם, הספקיות הקטנות נאלצות לעשות זאת כי אין להם ברירה הם נכנסו מאוחר לתמונה, ומאגר הרשתות IPv4 שהם יכלו לקבל מ-RIPE הלך וקטן משמעותית. אבל כתובות IPv4 שוות הרבה כסף, אם הם יחליטו שהם יכולים לחסוך כסף ולמכור\להשכיר את הכתובות שלהם לאיזה חברה אחרת (חברות הענן קונות כל טווח אפשרי היום) כנראה יגיע היום שכולנו נהיה מאחורי CGNAT אצל כל הספקים.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

בזק בינלאומי לא העבירה את הכתובות שלה לספקית החדשה של בזק B1000. ובתכלס, למה שהם יעשו את זה.

HeroesPower
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה #16 

טוב לדעת שאני לא היחידי שנתקל בבעיה הזו.
אני גם לקוח של סלקום עם מתאם סיב Nokia, לכאורה לא על תשתית בזק.

הפסקתי לקבל בזמן האחרון כתובת IPv6

Oranav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אחרי הרבה מריבות עם התמיכה הטכנית - ואחרי הרבה טענות מצידם שהציוד שלי "מקולקל" וש"אני צריך להחליף לנתב של סלקום", הרמתי ידיים ועברתי ספק. ברגע ששיניתי את פרטי ה-PPPoE לספק החדש - קיבלתי כתובת IPv6. השימור בסלקום הציעו לי את הנתב שלהם בחינם כפיצוי כדי "לתקן את התקלה" 😂 הצעתי לה שאדבר עם מחלקת הנדסה ואשלח להם pcap כדי שלפחות יפתרו את התקלה ללקוחות אחרים, אבל הם לא הבינו מה אני רוצה מהם.

הגשתי תלונה למשרד התקשורת.

אני לקוח של כתובת IP קבועה כך שלא אכפת לי מספקיות קטנות שאין להן pool גדול - אני גם ככה לא מאחורי CGNAT.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

התקלה במוח שלהם. חצופים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”