נפרק את הטיעונים על מנת לענות:
נניח לצורך הדיון
שמשתמש החליט שהוא רוצה רשת מהירה בבית, ומתלבט בין שתי אפשרויות לממש את זה - סיבים או נחושת (או שילוב), וזה כבר מעבר לדיון על הצורך. ניתן לומר כך:
1. עלות המתגים של SFP PLUS נמוכה יותר מעלות מתגי נחושת על אותו מספר פורטים
2. מתגים של נחושת פולטים יותר חום ומעבר לקיבולת מסוימת יש צורך בקירור אקטיבי, זה שיקול אם רוצים למקם את המתג ב-"כוך" תקשורת ללא איוורור
3. מתגי נחושת בקיבולת גבוהה (16 פורטים לדוגמא) פחות נפוצים, ואלה שקיימים - מאד יקרים
4. עלות הסיב עצמו לפריסה נמוכה, ובכל מקרה איננה גבוהה יותר מכבל נחושת איכותי
5. עלות ציוד הנוסף (מחברים, קיסטונים וכו' הדרושים להתקנה עבור סיבים אינם יקרים יותר מהמקבילים עבור נחושת
6. כרטיסי רשת SFP PLUS ניתנים להשגה בעלות נמוכה יותר מכרטיסי נחושת. יש גמישות רבה יותר בכבילה - מכבלי DAC, דרך AOC, וכלה בטרנסיברים לסיבים שגם הם אינם יקרים
7. סיבים אינם רגישים להפרעות אלקטרומגנטיות למי שמודאג מסופת ברקים פעם בשנה
8. מתגים לתאום לרשת נחושת כאשר צריך - שני פורטים של SFP PLUS ושמונה פורטים של 2.5G - זולים וזמינים
9. סיבים אינם תומכים ב- POE
10. ניתן להשתמש באותו סיב למהירויות גבוהות מ-10Gbps. קצבים גבוהים יותר על נחושת לא זמינים כרגע, ולא ברור אם יוכלו להשתמש באותה כבילה
כל האמור לעיל איננו בגדר פרשנות, ומגובה במספרים, ובמספר חיפושים ניתן לאמת זאת. זוהי ההתייחסות לפותח השירשור ששאל לדעה על התקנה בבית **חדש**, ולדעתי זה מייצג אלטרנטיבה ראויה לכל הפחות, זו השאלה של השירשור - לא הצורך ומה עושים עם זה.
@tzah אם התכוונת למשהו אחר אנא התייחס.
כעת הדיון גלש לנושא הצורך. אני בדרך כלל משתדל להימנע מדיון כזה משום שדיון כזה לא יוכל להתכנס. מכיוון שאני עובד בתצורה כזו ומכיר בתועלת שלה -
@ziv_r לא יוכל לשכנע אותי שאין בזה צורך, ואני לא מתיימר לשכנע אותו שיש בזה צורך, ו-או שזה מייצג את המשתמש הממוצע וכו'. זה מסוג הדברים שמתייקים בראש ועוברים הלאה, ואם זה הופך להיות רלוונטי אז מתייחסים.
וכדי לא להשאיר נושאים פתוחים:
אינני משווה בין אייפון לסיבים. תמצית הטענה היא שברגע שלא מכירים מה פיתרון מסוים יכול לעשות אז גם לא קיים צורך. חברות התקשורת הציעו והכריזו על חיבורים מהירים לפני שנוצר הצורך, וכאשר נוצרה התשתית הגיעו גם האפליקציות. אני די משוכנע שלא קיימת מודעות ליכולת לפרוס סיבים בתוך הבית, ומה היתרונות, ולכן הדיון הזה מעניין.
ולבסוף:
וכן, דעתי עדיין היא כי מי שמשדרג רשת לסיב, זה לא בגלל צורך, זה בגלל פשרה.
...
דעתי שונה לחלוטין.
(פונקציית) המטרה של התיכנון של הרשת היא מקסימום פרודוקטיביות (=תועלת) והאילוצים הם עלות. תעבורת הרשת היא אמצעי לממש את הפרודוקטיביות אבל איננה מטרה בפני עצמה. לכן מינימיזציה של תעבורה היא לא שיקול תיכנון, שיקול תכנון יכול להיות עלות או יציבות שפוגעת בפרודוקטיביות. מבחינתי אם פיתרון מסוים מאפשר פרודוקטיביות גבוהה אך במקביל גורר תעבורה גבוהה - זה לגיטימי לחלוטין, הבלאי של ה- SSD לא מעניין כי ה- SSD צריך לשרת אותי ולא אני צריך לשמור על ה- SSD לצורך הדיון.