אבל היום יום חמישיtruejoker כתב:טסקם ועוד כמה , אני בשבת לא עושה כלום , ולכן אני רואה את הדברים שלכם רק עכשיו . אז אני מודה לכול אלו שחושבים שאני פלצן ו/או טיפש ו/או לא יודע מה הצליל שאני אוהב , כי מה נעשה בפעמים שאני שמעתי ציוד , אז למצוא מגבר פרה שישמע יותר מהיר מדוייק ומפורט ונכון מהטרילוגי מנורות שלי, היה עולה כ"כ הרבה שעד היום לא היה לי מערכת , ולמצוא מגבר טרנזיסטורי שיתן איכות זהה לזו שיש מהSE40 שלי היגיע אז לרמות של לבדוק קרל או ML , אני לא צריך לומר כמה עולים קרלים ו/או ML , אבל כמעט כול אלו ששמעתי חוץ מהם לא עשו לי אפקט וואו ששוה היה לשלם פי 2 או 3 מהעלות המגוחכת יחסית של המגבר הספק שלי .
אז אני אומר את זה כך : אני מחפש מגבר מהיר מאוד מפורט מאוד אבל שלא יגרום לגבוהים לצרום , ועם מיד מעולה ועם סטייג מעולה , אני מציע לכול אלו שחושבים שמנורות הוא צליל חם ולא נכון , למצוא לי מערכת של פרה ופאוור במחיר של המערכת שלי או אפילו פי 2 , שעולה על שלי בפרמטרים האלו . וברגע שאהיה נגיש יותר לנסיעות אני מבטיח לבוא ולעשות השוואה .
אני רק אומר את זה כך שמעתי מגברי פרה די רבים , היחיד שהיה הרבה יותר טוב שווה שידרוג מהטרילוגי שלי היה הטרילוגי הגבוה יותר, שעלה אז ,אאל"ט כ30K . עם כול הכבוד לא באזור התקציב שלי . (האמת היא שגם הטרילוגי לא היה באזור התקציב , אבל ידעתי שעדיף לי לקנות מגבר הספק יותר זול משתיכננתי ולשלם את הטרילוגי ). ואז לא היו כמה שמות חדשים שיש עכשיו (ארון שאנגלינג ועו כמה ) , אבל כול הSS היו במרחק כה אדיר שהם פשוט נשמעו עמום יחסית אליו .
אז כן לדעתי מי שמחפש בהירות ופירוט ומיד ולא לקבל ריג'קטים כאלו ואחרים באיזורים שונים של הסאונד (כמו מיד לא מספיק גדול ונעים או מיד שהוא טיפה מתחת לגבוהים או לא מהיר ) , צריך בהחלט לבדוק ציוד מנורתי טוב...
הגברה: מנורות מול טרנזיסטורים
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
tascam כתב: "מיבחן עיוור- שמע מגבר בלי לדעת מי היצרן או איזה סוג הגברה הוא ואז באמת תהיה אוביקטיבי".
מסכים לחלוטין !!!
רבים בפורום עלולים/עשויים להיות מופתעים מהתוצאות לגבי עצמם והציוד שיש להם. זה לבטח ינפץ
מיתוסים ולכן כפי הנראה לא יימצאו "מתנדבים" רבים למבחן העיוור בתואנה זו או אחרת. 
מסכים לחלוטין !!!
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
אתה עשית מבחן עיוורים.chalmh כתב:tascam כתב: "מיבחן עיוור- שמע מגבר בלי לדעת מי היצרן או איזה סוג הגברה הוא ואז באמת תהיה אוביקטיבי".
מסכים לחלוטין !!!רבים בפורום עלולים/עשויים להיות מופתעים מהתוצאות לגבי עצמם והציוד שיש להם. זה לבטח ינפץ
מיתוסים ולכן כפי הנראה לא יימצאו "מתנדבים" רבים למבחן העיוור בתואנה זו או אחרת.
...
תוכל לפרט כמה ואיזה מגברים שמעת, ובאיזה סטאפים בבקשה.
ולעופר ו ל amitbak "עשיר" זה אדם שיש לא:
עיניים.
שיניים .
ידיים
רגלים.
כך שחבל להיתנצח.
עיניים.
שיניים .
ידיים
רגלים.
כך שחבל להיתנצח.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אולי אתה צודק,עופר_צפריר כתב:יואל פלרמן כתב:
גם אני חושב שהמגבר הנ"ל עושה דברים נפלאים - ולכן הוא אחד המעומדים הסופיים שלי.שמעתי אצלי בבית מגבר משולב של AARON שעושה דברים נפלאים,...
אבל, לא יעזור שום דבר, מגבר זה יכול להיות ניטראלי בטירוף, שקוף,לתת פרזנטציה מרשימה
אבל הוא לא יכול לתת לעולם מיד חם ומודגש כמו מגברים שמבוססים על מנורות
כדוגמת האנטריס 320 של KR....
אבל פה נשאלת השאלה - האם אתה רוצה שיהיה לך מיד חם ומודגש ע"ח הגבוהים או הנמוכים?
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לכל סוג ציוד ולכל פריט ציוד ספציפי יש את היתרונות והחסרונות/מגבלות שלו.
אבל בעולם האודיופיליה החיסרון הבולט של אדם אחד הוא היתרון הבולט של אדם אחר.
אם אתה שומע בעיקר ג'אז אני בטוח שתהנה מ"מגבר מנורות" טיפוסי. אם אתה לא שומע גם R&B עשית עסקה נהדרת. אם כן תוכל לבוא אח"כ בטענות רק לעצמך...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יש עוד כמה אפשריות.
בשביל להנות מכל העולמות צריך זמן סבלנות וניסיון בשילובים כאלה או אחרים. והקושי רב ביותר
כאשר שומעים כל מיני סגנונות מוזיקה,כגון - ג'אז קלאסית{ סימפוניות בעיקר} רוק אלקטרונית עולם R&B ובעוונותיי לזכר ימים עברו... גם רוק כבד { מידי פעם}... וכמובן שדברים מסוימים באים על חשבון דברים אחרים,בתוצאה שאנחנו חפצים.
לכן צריך לנסות לקחת את היתרונות הדי בולטים של AARON בניקיון שיש לו, בשקיפות, בצלילות, ובהחזקת הרמקולים באופן כמעט מושלם, לאוזניי כמובן - ולנסות לשלב לו פרה מנורות שיענה על הצרכים שציינתי. וזאת אכן ניסיתי
אך לצערי לא בצורה "מושלמת" וזאת לא באשמתו של הפרה המסוים,אלא בדברים אחרים שלא קשורים לאודיו.
אבל גם ניסיון זה למרות שלא היה מספיק ממצה, נתן לי את המיד המבוקש,ולא על חשבון דברים אחרים. אומנם לא ברמה של ה KR אבל זה התקרב במעט לייעוד...
בכל אופן אני אנסה {אם זה יסתדר}...לשלב את הפרה של SONIC FRONTIERS {או אחר} ואולי זה יהיה הפתרון להשאיר את העוגה שלמה....?
כמובן שאין להוציא מכלל אפשרות את ההשפעה שיש ל STIBBERT על אופי הצליל הסופי שיש אצלך?
למרות שאני די סקפטי מההשפעה שיש לנגנים לתוצאה הסופים בצורה קריטית ומוחשית כל כך.
כאשר שומעים כל מיני סגנונות מוזיקה,כגון - ג'אז קלאסית{ סימפוניות בעיקר} רוק אלקטרונית עולם R&B ובעוונותיי לזכר ימים עברו... גם רוק כבד { מידי פעם}... וכמובן שדברים מסוימים באים על חשבון דברים אחרים,בתוצאה שאנחנו חפצים.
לכן צריך לנסות לקחת את היתרונות הדי בולטים של AARON בניקיון שיש לו, בשקיפות, בצלילות, ובהחזקת הרמקולים באופן כמעט מושלם, לאוזניי כמובן - ולנסות לשלב לו פרה מנורות שיענה על הצרכים שציינתי. וזאת אכן ניסיתי
אך לצערי לא בצורה "מושלמת" וזאת לא באשמתו של הפרה המסוים,אלא בדברים אחרים שלא קשורים לאודיו.
אבל גם ניסיון זה למרות שלא היה מספיק ממצה, נתן לי את המיד המבוקש,ולא על חשבון דברים אחרים. אומנם לא ברמה של ה KR אבל זה התקרב במעט לייעוד...
בכל אופן אני אנסה {אם זה יסתדר}...לשלב את הפרה של SONIC FRONTIERS {או אחר} ואולי זה יהיה הפתרון להשאיר את העוגה שלמה....?
כמובן שאין להוציא מכלל אפשרות את ההשפעה שיש ל STIBBERT על אופי הצליל הסופי שיש אצלך?
למרות שאני די סקפטי מההשפעה שיש לנגנים לתוצאה הסופים בצורה קריטית ומוחשית כל כך.
ויכוח עקר
כתבתי בעבר בפורום על ההבדלים בין הטכנולוגיות בהקשר של הרמוניות זוגיות ואי זוגיות- זה אחד הגורמים החשובים ביותר עבורי בבחינת הצליל.
עבורי חשוב "המשמעות של הצליל" ולא שורה של אפקטים שבינהם למוזיקה אין קשר.
בעבר היו אצלי שורה של מגברים טרנסיסטורים. הראשון ה"אודיופילי" שהיה אצלי זה מגבר הראשון של MF שנקרא ד"ר תומס ( אני עד היום חושב שזה המוצר ההגברה הכי חשוב של MF)
בשלב מסויים התחלתי להקשיב למגברי מנורות. בשלב מסויים התחלתי לרכוש מגברי מנורות.
לא היה לזה שום קשר לפלצנות או מראה או טמפ'.
מאז שמעתי גם וגם והעדפה שלי היא ברורה למנורות. לא בגלל הצליל החם-שיש כאילו שמיחסים למנורות אלא בגלל חוסר הופעת הרמוניות אי זוגיות מסדר גבוהה -משהו שמפריע לי .
להתיחס לARRON כמגבר "צלול"- עם כל הכבוד למגבר, זה אומר לי שלא שמעת מגברים "צלולים" (גם טרנסיסטורים) או שהדרישות "לצלילות" שונות אצל אנשים שונים.
כנ"ל לגבי הבחור שמציין את הטרילוגי כפרה כל רגע ורגע- סורי , שמעתי את הטרילוגי כפרה- ויש הרבה הרבה פרה שפופרות טובים ממנו ובקלילות.
יש מגברי מנורות יקרים ולא פרקטים למשל ההוריקן שמישהו ציין כאן. הוא כל כך לא פרקטי עד שאפילו ASL הוציאה דגם אחר עם קצת פחות שפופרות.
יש מגברים טרנסיסטורים מצויינים (למרות שאנשים נמנעים מלהשתמש בהם ברמקולים סופר נצילים ) - אבל הם עולים הרבה הרבה ומאוד כסף.
לדעתי , הדיון על הגברה בלבד הוא עקר מאחר שמגבר צריך להתיחס לרמקול ועבורי הם יחידה אחת.
עבורי חשוב "המשמעות של הצליל" ולא שורה של אפקטים שבינהם למוזיקה אין קשר.
בעבר היו אצלי שורה של מגברים טרנסיסטורים. הראשון ה"אודיופילי" שהיה אצלי זה מגבר הראשון של MF שנקרא ד"ר תומס ( אני עד היום חושב שזה המוצר ההגברה הכי חשוב של MF)
בשלב מסויים התחלתי להקשיב למגברי מנורות. בשלב מסויים התחלתי לרכוש מגברי מנורות.
לא היה לזה שום קשר לפלצנות או מראה או טמפ'.
מאז שמעתי גם וגם והעדפה שלי היא ברורה למנורות. לא בגלל הצליל החם-שיש כאילו שמיחסים למנורות אלא בגלל חוסר הופעת הרמוניות אי זוגיות מסדר גבוהה -משהו שמפריע לי .
להתיחס לARRON כמגבר "צלול"- עם כל הכבוד למגבר, זה אומר לי שלא שמעת מגברים "צלולים" (גם טרנסיסטורים) או שהדרישות "לצלילות" שונות אצל אנשים שונים.
כנ"ל לגבי הבחור שמציין את הטרילוגי כפרה כל רגע ורגע- סורי , שמעתי את הטרילוגי כפרה- ויש הרבה הרבה פרה שפופרות טובים ממנו ובקלילות.
יש מגברי מנורות יקרים ולא פרקטים למשל ההוריקן שמישהו ציין כאן. הוא כל כך לא פרקטי עד שאפילו ASL הוציאה דגם אחר עם קצת פחות שפופרות.
יש מגברים טרנסיסטורים מצויינים (למרות שאנשים נמנעים מלהשתמש בהם ברמקולים סופר נצילים ) - אבל הם עולים הרבה הרבה ומאוד כסף.
לדעתי , הדיון על הגברה בלבד הוא עקר מאחר שמגבר צריך להתיחס לרמקול ועבורי הם יחידה אחת.
"שמגבר צריך להתיחס לרמקול ועבורי הם יחידה אחת" יפה כתבתה אף רמקול לא נישמע אותו הדבר עים בגבר אחר וגם אף מגבר לא נישמע אותו הדבר עים רמקול אחר. לעוומת מקור כמו CD או פטיפון שכן קובעים משפיעים נחרצות על התוצאה הסופית בלי קשר למגבר שאליו יחוברו.... גם החדר עצמו משפיע רבות ולעיתים אף הכי הרבה.
רב סרן-רועי קליין.
DIZ1
תובנה ראשונה
כתבת שהעדפה שלך היא מנורות , דבר המעיד לפחות שקיים הבדל בין טרנזיסטורי לבין מנורות .
תובנה שניה
אולי בכלל מדובר בהעדפה אישית שלך , ובטעמך בעצם , מבלי קשר לפלצנות וטמפ.
תובנה שלישית
ההרמוניות שאתה אוהב אולי בכלל הם בעצם ה"עיוות" ביחס למגברים טרנזיסטורים
כידוע יכולו להמשיך לייצר מגברי מנורות , אבל מספר יצרנים לא קטן הבין ומצא דרך אחרת שבה הסאונד אומנם שונה (יש כאלו שיקרו לזה אנאליטי יותר ) אך בהחלט לא פחות טוב ממגברי מנורות .
אני מניח שהבחור התיחס ל AARON התכוון "לבהיר " לא צלול .
ואותי דווקא מפליא ההערה שלך "זה אומר לי שלא שמעת מגברים "צלולים"
וכמה מגברי מנורות צלולים אתה שמעת ?
וכדאי שתוסיף גם כמה הצלולים הללו עולים
וקצת מניסיוני שמעתי לא מעט קונפיגורציות מבוססי מנורות וטרנזיסטוריים .
ומעט מאוד מגברי מנורות הצליחו לספק לי את החוויה בינהם כמובן WVAC , ו VTL .
תובנה ראשונה
כתבת שהעדפה שלך היא מנורות , דבר המעיד לפחות שקיים הבדל בין טרנזיסטורי לבין מנורות .
תובנה שניה
אולי בכלל מדובר בהעדפה אישית שלך , ובטעמך בעצם , מבלי קשר לפלצנות וטמפ.
תובנה שלישית
ההרמוניות שאתה אוהב אולי בכלל הם בעצם ה"עיוות" ביחס למגברים טרנזיסטורים
כידוע יכולו להמשיך לייצר מגברי מנורות , אבל מספר יצרנים לא קטן הבין ומצא דרך אחרת שבה הסאונד אומנם שונה (יש כאלו שיקרו לזה אנאליטי יותר ) אך בהחלט לא פחות טוב ממגברי מנורות .
אני מניח שהבחור התיחס ל AARON התכוון "לבהיר " לא צלול .
ואותי דווקא מפליא ההערה שלך "זה אומר לי שלא שמעת מגברים "צלולים"
וכמה מגברי מנורות צלולים אתה שמעת ?
וכדאי שתוסיף גם כמה הצלולים הללו עולים
וקצת מניסיוני שמעתי לא מעט קונפיגורציות מבוססי מנורות וטרנזיסטוריים .
ומעט מאוד מגברי מנורות הצליחו לספק לי את החוויה בינהם כמובן WVAC , ו VTL .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
"כידוע יכולו להמשיך לייצר מגברי מנורות "...
רק שייצור מגברי הטרנסיטורים היו הרבה יותר זולים לייצור וריווחים (ותמיד קל לימכור יותר טכנולגיה חדשה שמחליפה את הישנה כמו שקרה ב CD מול הפטיפון) וגודל המוצרים יותר קטן ולא חייבים חשמל אלה יכולים לעבוד על סוללות גם כן וככה נולדו המכשירים הניידים.....
זה קרה גם במסכי המחשב וטלביזיות ה CRT...
רק שייצור מגברי הטרנסיטורים היו הרבה יותר זולים לייצור וריווחים (ותמיד קל לימכור יותר טכנולגיה חדשה שמחליפה את הישנה כמו שקרה ב CD מול הפטיפון) וגודל המוצרים יותר קטן ולא חייבים חשמל אלה יכולים לעבוד על סוללות גם כן וככה נולדו המכשירים הניידים.....
זה קרה גם במסכי המחשב וטלביזיות ה CRT...
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 20/10/2007 21:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.
Re: ויכוח עקר
פשוט בשביל הזמן שבו אתחיל עם מחלת ה"שידרוגיטיס" (מחלה קבועה עם התפרצויות מידי פעם בפעם כמו גייזרdiz1 כתב:
לדעתי , הדיון על הגברה בלבד הוא עקר מאחר שמגבר צריך להתיחס לרמקול ועבורי הם יחידה אחת....
אשמח לשמוע
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בוודאי שהוויכוח עקר!
הרי מה הטעם {הלוגי }... לבחון ציוד שאינו מגביל במחירו
ועוד להסיק מזה מסקנות מרחיקי לכת! נו טוב...
ועוד להסיק מזה מסקנות מרחיקי לכת! נו טוב...
ואני טוען משהו אחר
מה הטעם כל הזמן לבחון ציוד ולא לרכוש כלום
זה נראה לי כמו פיטפוטי זקנות על ספסל בגן ציבורי.
זה נראה לי כמו פיטפוטי זקנות על ספסל בגן ציבורי.