בתור אדם סקרן, טכנולוג וחובב איכות, מאוד סקרן אותי להבין טענות שנשמעות לגבי הבדלים איכותיים בין מגברי מנורות למגברי טרנזיסטורים, במיוחד שההנחה המקובלת היא שמגברי מנורות יותר איכותיים. אני מודה, אני איש תוכנה ולא איש חומרה, אבל כל אנשי האלקטרוניקה (טוב, נו - היה אחד כזה לפחות) מספרים שטרנזיסטורים זה בעצם שיפור של מנורות. פחות רעש, עקום היענות יותר לינארי, יותר קטן וזול.
בכלל - ישנם הרבה הנחות מקובלות בתחום שמעניין לחקור אותם - יש לי תחושה שבחלק מהמקרים זה מבוסס על אינטרסים כלכליים ולא מוצדק כלכלית.
לדוגמה - יש לי חבר שנדבק בחיידק של אודיו יוקרתי. ראיתי אצלו בסלון את הכבל שמחבר את המערכת שלו לרמקולים - מרחק 2 מטר. הכבל יותר עבה מכבל שהשתמשתי בו להניע טנק מרכבה שנגמרו לו הסוללות (כן, זה קורה). בהתחשב שבטנק מרכבה יש 12 מצברים של 12 וולט (מתח 24 סה"כ) - נראה לי קצת מוזר.
מישהו מדד בצורה מדעית את העניין הזה?
אני מניח שהכבל לא עלה 2 ש"ח למטר בהום סנטר.
או קיי, עכשיו אחרי שעצבנתי כאן כמה אנשים - אני אסביר את המוטו:
אני רוצה לחקור ולהבין. אני שואל שאלות קשות ומעצבנות, אבל אני פתוח לכל האפשרויות. אני מצהיר כאן בגלוי - אני לא מומחה לסאונד, לא מתמחה ולא מתחזה. אני פשוט אוהב להגיע למסקנות בעצמי ולא לקבל כמובן מאליו אקסיומות ומוסכמות קיימות. לא מספיק לי לשמוע שמשהו נשמע אחרת, בצרוף משפטים סתומים של 'מומחה' כזה ואחר שמסביר לי ש 'צליל של מנורות יותר חם'. אני צריך הוכחה מדעית.
והכי חשוב - אני מציג את השאלות כאן מכיוון שמצאתי כאן אוסף של אנשים שיש להם Passion אמיתי לתחום.
עכשיו, מי שהגיע לשורה התחתונה ולא נשבר:
אני אשאיר את שאר התעלומות לשרשור אחר, ואתמקד כפי שכתוב בכותרת, בהבדלים בין הגברה מבוססת טרנזיסטורים, לכזו המבוססת מנורות (Tubes).
מצאתי מאמר נחמד בתחום, שיכול לשמש ספתח. אשמח לשמוע דעות על המאמר והמסקנות.
http://www.butleraudio.com/tubesvstrans1.html
תודה