הגברה: מנורות מול טרנזיסטורים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.

בתור אדם סקרן, טכנולוג וחובב איכות, מאוד סקרן אותי להבין טענות שנשמעות לגבי הבדלים איכותיים בין מגברי מנורות למגברי טרנזיסטורים, במיוחד שההנחה המקובלת היא שמגברי מנורות יותר איכותיים. אני מודה, אני איש תוכנה ולא איש חומרה, אבל כל אנשי האלקטרוניקה (טוב, נו - היה אחד כזה לפחות) מספרים שטרנזיסטורים זה בעצם שיפור של מנורות. פחות רעש, עקום היענות יותר לינארי, יותר קטן וזול.

בכלל - ישנם הרבה הנחות מקובלות בתחום שמעניין לחקור אותם - יש לי תחושה שבחלק מהמקרים זה מבוסס על אינטרסים כלכליים ולא מוצדק כלכלית.

לדוגמה - יש לי חבר שנדבק בחיידק של אודיו יוקרתי. ראיתי אצלו בסלון את הכבל שמחבר את המערכת שלו לרמקולים - מרחק 2 מטר. הכבל יותר עבה מכבל שהשתמשתי בו להניע טנק מרכבה שנגמרו לו הסוללות (כן, זה קורה). בהתחשב שבטנק מרכבה יש 12 מצברים של 12 וולט (מתח 24 סה"כ) - נראה לי קצת מוזר.
מישהו מדד בצורה מדעית את העניין הזה?
אני מניח שהכבל לא עלה 2 ש"ח למטר בהום סנטר.

או קיי, עכשיו אחרי שעצבנתי כאן כמה אנשים - אני אסביר את המוטו:
אני רוצה לחקור ולהבין. אני שואל שאלות קשות ומעצבנות, אבל אני פתוח לכל האפשרויות. אני מצהיר כאן בגלוי - אני לא מומחה לסאונד, לא מתמחה ולא מתחזה. אני פשוט אוהב להגיע למסקנות בעצמי ולא לקבל כמובן מאליו אקסיומות ומוסכמות קיימות. לא מספיק לי לשמוע שמשהו נשמע אחרת, בצרוף משפטים סתומים של 'מומחה' כזה ואחר שמסביר לי ש 'צליל של מנורות יותר חם'. אני צריך הוכחה מדעית.

והכי חשוב - אני מציג את השאלות כאן מכיוון שמצאתי כאן אוסף של אנשים שיש להם Passion אמיתי לתחום.

עכשיו, מי שהגיע לשורה התחתונה ולא נשבר:
אני אשאיר את שאר התעלומות לשרשור אחר, ואתמקד כפי שכתוב בכותרת, בהבדלים בין הגברה מבוססת טרנזיסטורים, לכזו המבוססת מנורות (Tubes).
מצאתי מאמר נחמד בתחום, שיכול לשמש ספתח. אשמח לשמוע דעות על המאמר והמסקנות.

http://www.butleraudio.com/tubesvstrans1.html

תודה 8)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

שלום וברוך הבא.
הנושאים שאתה מתחבט בהם שנויים במחלוקת מעל 20 שנה כבר בכל פורום אודיו עלי אדמות, לפני, ובמיוחד בעידן האינטרנט.

יש באתר שלנו מספר רב של שירשורי כבלים כאלו. ממליץ לך לקרוא כמה מהם ואז לחזור ולראות אם עדיין יש תהיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

:D :D :D :D

אתה אכן שואל את כל השאלות הכי מעצבנות...
אבל "תשמח" לדעת שלא פתרו אותן כאן בפורום!
כמו כן אם תרחיק למחוזות אינטרנט אחרים (אתרי חו"ל) - אותם ויכוחים אין סופיים ואין תשובה מוחלטת.

מה שצריך להיות חשוב לך - מה *אתה* מעדיף, סאונד מנורתי או טרנזיסטורי או אולי הברידי או דיגיטלי....

הדיון התאורטי לא יביא לשום מקום - רק יעצבן את אלו שנוטים להתעצבן...
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

אני אנסה להסביר לך , יש כאן בעיה אמיתית , יש המון מחקרים ש"קובעים" איך אנו שומעים , כמו הרבה דברים במדע , כנראה שגם כאן יש GAP קטן/גדול . כי על פניו מגבר מנורתי יש לו THD יותר גדול ממגבר טרנזיסטורי, ואם תבדוק אתה תמצא שמגבר טרנזיסטרי עם THD גדול נשמע גרוע מאוד . אז למה לקחת מנורתי ? כי מנורתי טוב הוא מגבר מדוייק יותר ושקוף יותר והכי חשוב מהיר יותר . עכשיו כול אלו הם דברים שאינם ניתנים להוכחה , כי אי אפשר לשים דברים מסויימים תחת שולחן המנתחים ולעשות להם אנליזות . מה עוד שיש אנשים שפשוט לא מתחברים לנושא האודיופילי מספיק (מסיבות אלו ואחרות) , ואז הם גם לא "שומעים" הבדלים.
אז ניתן לקרוא לזה "פלצבו" , וניתן לחשוב שאחרי ככלות הכול עדיין אנו לא ממש מבינים את המוחות שלנו (לאחר כול המחקרים והתיאוריות היפות שמלמדים ), ולא ממש יודעים למה דברים מסויימים "נכונים" יותר לאחד ופחות לשני .

אני בכלל חושב שברגע שיש שלוש תיאוריות על מה מרכיב את החומר הבסיסי ביותר (תאורית המיתרים , ותאורית החומר שהוא אנרגיה ועוד תיאוריה ) , היגיע הזמן שהמדענים לא ינסו כול הזמן למכור לנו שיש להם את התשובות . כי אין להם , הם רק מכניסים אנשים למדידות /מבחנים/אמות מידה שלאנשים קשה לקבל/להסתגל .
ולכן עצתי לך , תבדוק אם בכלל אתה אודיופיל ,ואח"כ תבדוק לעצמך מה מוצא חן בעינך

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

truejoker כתב: . אז למה לקחת מנורתי ? כי מנורתי טוב הוא מגבר מדוייק יותר ושקוף יותר והכי חשוב מהיר יותר .
...
לא הבנתי מהיכן הבאת את הקביעות הללו .
זה רחוק מלהיות נכון גם לא על שולחן המנתחים
מגברי מנורות (לא כולם כמובן ) אבל רובים מנגנים לאט ז"א לייד באק , הם מאוד לא שקופים ואפילו "צובעים" את המוסיקה ומעגלים פינות ,
איך אפשר להגיד על מגבר מנורות מדוייק . :מבולבל:

היתי אומר בלשון המעטה שמה שכתבת זה רחוק 10000 שנות אור מהמציאות .

יתכן שאנחנו חיים בספרות שונות .
בכל מקרה אהבתי את הנחרצות בחוסר הדיוק .

פרטים

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

truejoker

יש לי סחרחורת, מה הקשר, אתה תותח.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #8 

truejoker כתב:
כי מנורתי טוב הוא מגבר מדוייק יותר ושקוף יותר והכי חשוב מהיר יותר .
...
:roll: לא יודע... עד כמה שאוזני הערלות שומעות ועד כמה שידיעתי הקלוקלת קובעת - דוקא מגברי מנורות בדרך כלל מדויקים פחות , שקופים פחות , מעוותים יותר ובפירוש יותר איטיים ... מה שלא עושה אותם פחות טובים ממגברי טרנסיסטורים ... (i)
לו הייתי רוטשילד ...

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

nirses

זה לא טוב יותר או טוב פחות זה פשיט עניין של טעם.

פרטים

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #10 

(Y) לזה בדיוק התכוונתי... במילים קצת שונות .
לו הייתי רוטשילד ...

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2082
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #11 

truejoker כתב: אני בכלל חושב שברגע שיש שלוש תיאוריות על מה מרכיב את החומר הבסיסי ביותר (תאורית המיתרים , ותאורית החומר שהוא אנרגיה ועוד תיאוריה ) , היגיע הזמן שהמדענים לא ינסו כול הזמן למכור לנו שיש להם את התשובות . כי אין להם
...
לא ברורה לי ההתלהמות הזאת.

הפרדיגמה המדעית אף פעם לא מתיימרת לתת תשובות מוחלטות. היא כן מתיימרת לתת את התאוריה הטובה ביותר נכון לאותו הרגע. תאוריה טובה:
1. יכולה להסביר את כל התצפיות הידועות עד לאותו הרגע.
2. היא הפשוטה ביותר מבין אלה שיכולות לענות על (1) למעלה (התער של אוקאם)
3. היא יכולה לתת תחזיות הניתנות לבדיקה בניסוי.

שים לב שכל התאוריות המדעיות ב- 500 השנה האחרונות הן קרוב הולך ומשתפר של אותה התמונה, מה שנובע ישירות מסעיף (1).
הפיזיקה של ניוטון טובה בקרוב טוב מאד לכל דבר מעשי, אלא אם כן אתה מתחיל להתקרב למהירות האור.
התאוריה של איינשטיין מתנהגת במהירויות נמוכות כמו התאוריה של ניוטון, אבל מתנהגת נכון יותר במהירויות הקרובות למהירות האור.
תאוריות חדשות יותר מתקנות את התאוריה של איינשטיין בנקודות בהן היא נכשלה (סליחה, אני לא פיזיקאי).

ספציפית לגבי תאוריית המיתרים - עד לאחרונה בכלל חשבו שלא ניתן יהיה להוציא ממנה תחזיות היות שהיא מתעסקת בקני מידה כל כך קטנים שלא ניתנים למדידה, אבל למיטב זכרוני כבר הציעו ניסוי שיאפשר מדידות הניתנות לחיזוי לפי תורת המיתרים.
truejoker כתב: הם רק מכניסים אנשים למדידות /מבחנים/אמות מידה שלאנשים קשה לקבל/להסתגל .
...
המשפט הזה סתם לא קוהרנטי. כשתחליט מה אתה בדיוק רוצה לומר כאן, אתה מוזמן לכתוב אותו מחדש באופן מובן, כך שגם יאמר משהו.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

טוב לכול אלו שדיברו על מנורות , דבר ראשון אני לפחות בודק מגברים ע"פ הפרמטרים האלו , ועם כול הכבוד כול מגברים טרנזיסטוריים שבדקתי לפני שקניתי את ההגברה המנורתית שלי היו פחות טובים בכמעט כול אספקט . אני חייב להודות שהמגבר הספק שלי הוא פחות טוב מהמגבר פרה , ומאוד יתכן והוא אינו יכול לעמוד בסנדרטים האלו , אבל הקארי 805 כן (רק שאין לי את הכסף לקנות אותו)
וכן אני בהחלט חושב שהם יותר מהירים ומפורטים , לפחות הפרה מנורות שלי היה בכמה דרגות הרבה יותר טוב מפרה טרנזיסטורי , שעלה פי 5 ממנו . מהנסיון הקצר שלי להשיג פירוט ודינמיקהמ מהירה מטרנזיסטרי דורש המון כסף (אם זה בכלל אפשרי) כשאני מוצא שמגבר מנורתי נותן את זה בהרבה פחות כסף . אז נכון שאני משלם בכך שאני צריך רמקולים נצילים ואני לא מקבל באס חזק והדוק ויורד ל50HZ ומטה , אבל היות וממילא המוסיקה שאני שומע אינה משופעת בזה זה לא אכפת לי

לUDIF העובדה היא שכול פעם יש תאוריה שמנסה להסביר את הכול , כי אתה לא יכול לומר שתאוריה אחת מסבירה את הכוח החלש ואחרת את הכוח החזק אתה חייב תאוריה שמחזיקה את כולם , וכפי שאמרת כול פעם מביאים נסיונות לתת תאוריה , ועדיין לא מצליחים . ולגבי תחזיות לניסוי כבר ראינו תאוריות שהופרכו בגלל ניסוי . מה שניסיתי לומר כאן , שבסופו של דבר הכול תאוריות , אבל , עשו מהמדע משהו שיכול להסביר את הכול ואז אם מדען אומר שהוא יודע איך האוזן עובדת כולם מתיישרים ע"פ זה , וקובעים שMP3 למשל מוריד רק דברים שהאוזן אינה צריכה , ועוד כמה תיאוריות כאלו שמתברר לבסוף שהן פשוט לא עובדות
ולא אני לא רוצה להכנס לוויכוחים מדעיים . אני רק בא לומר לך , שלנסות להבין מוסיקה בצורה מדעית ולאלץ להכניס את הנושא לפרדיגמות מדעיות , פשוט לא יעבוד .

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #13 

למנורות אן CLIPING קשה כולמר רוויה ועיווט לגל מרובע בקצה ה PEAK של העוצמה ולכן הם נישמעים דינמיים יותר..
במגבר מנורות יש שנאי מוצא בן המנורות לרמקול שמרכך ונותן לצליל אופי חוץ מהסיבה הטכנית שלא לישמור על חוג סגור שלא ישרפו המנורות.
ההרמוניה במגבר מנורות היא הרמוניה שניה מאוד נעימה לאוזן האדם.
למנורות יש מיקרופוניה והם מושפעות מרעשים והמוזיקה סיביבם וזה הופך את הצליל למעניין..
מגבר מנורות לא סטרילי ממש כמו פטיפון וטייפ ולכן הוא אנושי יותר ומעניין יותר... אנחנו אנשם נושמים מזיעים אנושיים ולכן מעדיפים ואוהבים מתופף אינושי ולא מכונת טופים, גיטרה באס ולא סמפלר אורגן המונד ולא סנטיסייזר, זמר אינושי ולא מחשב מזמר.... סקס אמיתי ולא וירטואלי... אופרה, קונצרט, הופעה חייה באולם ולא בדיסק, טיול אמיתי לחו"ל ולא תוכניות "רואים עולם", הגברת גיטרה חשמלית ובאס ע"י מגבר מנורות ולא חיבור ל DI...
עים כל הכבוד למגברי קלאס D הם סינטטים...
מגברי מנורות הם אפליה מתקנת להקלטות הדיגיטליות על המחשב....
לאחרונה אני שומע על הרבה מאוד שימוש במנורות בעשיית מאסטריניג לפני הדפסת הדיסק ויש עוד המעבירים את החומר מהמחשב לסרט חצי אינץ או רבע וחזרה מהטייפ למחשב כדי לצבוע את הצליל לאנושי יותר שלא לדבר על החזרה להקלטה ב 2אינץ 24 ערוצים (23+סינכרון) למקפידים על סאונד אינושי... דינמי ולא סטרילי... כמו :כנסיית השכל, אביב גפן, מטרופולין, עיברי לידר ועוד....

מגברי מנורות שייכים יותר לפורום אנלוגי.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

מגברי מנורות שייכים יותר לפורום אנלוגי.
...
למה?
במה שונה מגבר טרנזיסטורי ממנורות בצורת ההגברה?
שניהם מטפלים באות אנלוגי לחלוטין.
פורום אנלוגי מדבר על המקורות בעיקר.
About.me

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

truejoker כתב:...מה עוד שיש אנשים שפשוט לא מתחברים לנושא האודיופילי מספיק (מסיבות אלו ואחרות) , ואז הם גם לא "שומעים" הבדלים.
אז ניתן לקרוא לזה "פלצבו" , וניתן לחשוב שאחרי ככלות הכול עדיין אנו לא ממש מבינים את המוחות שלנו (לאחר כול המחקרים והתיאוריות היפות שמלמדים ), ולא ממש יודעים למה דברים מסויימים "נכונים" יותר לאחד ופחות לשני .

אני בכלל חושב שברגע שיש שלוש תיאוריות על מה מרכיב את החומר הבסיסי ביותר (תאורית המיתרים , ותאורית החומר שהוא אנרגיה ועוד תיאוריה ) , היגיע הזמן שהמדענים לא ינסו כול הזמן למכור לנו שיש להם את התשובות . כי אין להם , הם רק מכניסים אנשים למדידות /מבחנים/אמות מידה שלאנשים קשה לקבל/להסתגל .
ולכן עצתי לך , תבדוק אם בכלל אתה אודיופיל ,ואח"כ תבדוק לעצמך מה מוצא חן בעינך
...
קודם כל - אהבתי.. :lol:
אבל:
1) מדענים לא טוענים שיש להם את התשובות הנכונות. הם קודם כל טוענים שיש להם שאלות מעניינות, ואח"כ הם מחפשים תיאוריות שמסבירות את הטענות, ואח"כ הם מנסים להוכיח / לפסול את התיאוריות.
גישה מאוד מעייפת ומעצבנת לרוב האנשים, אבל מרתקת והכרחית. אין אינסטאנט, אין אמת אחת, כל דבר צריך להוכיח.

2) איך בודקים אם אני אודיופיל, והאם קופת חולים מכסה את העלויות? ;-)

3) ברצינות - מה זה "חם", "שקוף" ולמה זה לא ניתן למדידה?
דרך אגב - האם מגבר "שקוף" זה לא ההיפך ממגבר ש"צובע" ו "מעגל פינות"?

תודה :-)
נערך לאחרונה על ידי JRun ב 01/10/2007 11:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

למרטין , תסכים איתי שברגע שאתה מדבר על כך שיש לך קלאס A אמיתי (הן קתודה והן אנודה) ובמיוחד בSE הסאונד נשמע הרבה יותר "ישר" מאשר מגבר דיגיטאלי שבו תמיד יש הרגשה שמדובר במשהו שקשור לדגימה ? ונכון אני מודע לצורת עבודה של המגבר הדיגיטאלי ואני יודע שזה לא ממש נכון , אבל בכול פעם ששמעתי מגבר דיגיטאלי למכונית זה נשמע היה פחות טוב מA/B (ודרך אגב כול מתחרי הSQ בעולם לוקחים למגבר סאב מגברי מונו A/B או מגברי JL שנשמעים כמוהם ), ולפני שתתחיל , תאמין לי שמתחרי SQ שצריכים לתת מערכת שדומה לביית בתנאי רכב יודעים היטב מה זה סאונד , ומשתמשים בהרבה רכיבים/ידע של מערכות ביתיות

לJRUN הנקודה הייתה שיש מקומות שבהם לשים מדע ולומר תשובות נחרצות זה פשוט לא הולך (יש כאן וויכוח לגבי MP3 וטכנולוגיות דחיסה , אז אמרתי למה הוויניל במגמת עליה) , אודיופיל יודע שנתונים אינם אלא קווים מנחים במקרה הטוב , ותאוריות מדעיות כבודן במקומם מונח , אבל המציאות היא שX נשמע לי יותר טוב בסטאפ שלי מאשר Y .
הנה ראה את הכמעט צליבה על כך שאמרתי שמגבר מנורות יותר מהיר מפורט ומדוייק ממגבר טרנזיסטורי , אבל העובדה היא שלדידי למוסיקה יש יותר מיקרודינמיקה במגבר מנורות טוב מאשר במגבר טרנזיסטורי , והיות וממילא אני מעדיף את המוסיקה מהירה ומרחפת ע"פ מוסיקה עם המון באס , וחלק לא קטן מהמגברים הטרנזיסטוריים שמומחי האתר נשבעים עליהם , נשמעו לי כמו שלוקחים את המוסיקה ונותנים לה סנדלי דנוור ואח"כ רוצים שתנגן . זה רק אומר שאתה לא יכול לבוא עם דיעות של מגברי מנורות הם X ומגבר טרנזיסטורי הוא Y . נכון לרגע זה מה ששמעתי טרנזיסטורי ובמיוחד פרה היו , עלובים לעומת הפרה המנורתי שיש לי למרות שמחירם היגיע גם ל30K למגבר פרה . אז אולי אני אמצא מגבר פרה טרנזיסטורי שישנה את דעתי אבל הוא עלול לעלות לי במשכנתה ובתרומת איברים מאסיבית

ואיך יודעם אם אתה אודיופיל ? מוודאיןם שכול התיאוריות נזרקות לפח , כולל דיבורים נחרצים על לאייד בק על מנורות , והולכים לשמוע עם האוזניים. ולא עם דעות קדומות (שידועות לי היטב , רק שעם כול הכבוד את החום אני מחפש במקומות אחרים ולא במגבר ) :lol:

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

מגברחם זה מגבר שהמיד שלא נישמע נכון וצלול ולאו דווקא מגבר בו המיד הינו בעל האמליטודה הגבוהה ביותר על פני ספקטרום התדרים של יציאת המגבר.
הטענה שמגבר מנורות יותר מהיר מפורט ומדוייק ממגבר טרנזיסטורי היא כל כך לא נכונה כי גם עים הגברת המנורות מדויקת שנאי המוצא של המגבר מאט מאוד את מהירות תגובת המגבר לשינויים מהירים בצליל וגם מורח קצת את האות כי האות עובר בצימוד השראתי בן הסלילים של השנאי מוצא ...
אבל זה מה שמייחד בן היתר את הצליל האופייני של מגברי המנורות...

למה פורום אנלוגי כי בכל זאת כל התהליך של ההגברה של האצת אלקטרונים על ידי אור וחום בחוג סגור עים שנאי מוצא בצימוד להספק הסליל הראשוני שסוגר את המעגל ומשאיר את המנורות בחוג סגור שלא ישרפו וקבלת המוצא לרמקול על הסליל המישני מאוד מאוד אנלוגי וההפך הגמור ממגבר CLASS D
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

trujoker,
אני ממש לא מסכים איתך.

tascam,
ואיך מתבצע הזרם בתוך טרנזיסטור? (במגברי CLASS A,AB)
About.me

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

או שאלה טוב בטרנזיסטורים זה יתר מעניין ההגבר מיתחלק לשני סוגי טרנזיסטורים (נגטיב פוסטיב נגטיב) NPN וPNP (פוזיטיז נטיב פוזיטיב )שבגדול על אחד מהם מגביר חצי מגל הסינוס והמוצא של שנהם מרכיב את הגל המלא לפנהם יש בדרך כלל עוד דרגה PUSH POLL.
הטרנזיסטורים נימצאים בנקודם עבודה בכדי להכנס להולכה שזה בעצם מתח האמיטר.

כיוון הביוס זרם המיקדם של הטרנזיסטור קובע את נקודת העבודה של דרגת ההגבר ככול שהביוס גבוהה יותר הטרנזיסטורים נימצאים
קרוב יותר לנקודה בו ההגברה היא אופטימלית אך צריכת הזרם גם ללא אות וללא הגברה וביזבוז ההספק שהופך ללחום גדלים מאוד
נצילות המגבר יורדת וצריך שנאים רכיבים וקרור עמידים הרבה יותר וזה בעצם ההבדל בן A-B ל A..
ביוס מכוון ללא אות לאחר כחצי שעה עבודה ללא עומס ו אות כניסה.
גם במנורות ניתן לכוון את הביוס שהוא בעצם הזרם לשריג שנותן אור וחום.

http://www.sweetwater.com/expert-center ... 01/12/2005

מקווה שהיסברתי ברור כי מיזמן לא עסקתי בזה ובעבר הרחוק אף תיכננתי מגברים פשוטים לכריזה וצפירה.
רב סרן-רועי קליין.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #20 

דן ידידי,
איך זה עובד אני יודע (אני אלקטרונאי בעוונותי...), אבל העיקרון לא ממש שונה ולבטח בהקשר של זרימת האלקטרונים....
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”