שאלה בקשר לחשיפה שפורסמה באתר: NEC מכריזה על פלאזמות HDTV
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נראה לי עופר יתחיל לצעוק עליך בעוד זמן קצר
לגבי הכתבה, כתוב "מעניין מה תהיה התגובה של פיונייר ופנסוניק וכו'",
אז, פיונייר לא השיקה כבר יחסית מזמן את הדור השישי של הפלאזמות שלה? 436, 506 וכו'...
בדור החמישי ל435 היה יחס ניגודיות של 1200:1, ולאומת זאת ל436 יש 3000:1
ל505 1:1100, וב506 1:4000 (!!) אני חושב שאמור להיות הבדל די משמעותי בשחורים לפי המספרים הללו...
אז זאת לא בעצם התשובה של NEC לPIONEER?
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... y_id=62-63
ולגבי מה שכתוב בכתבה:
"המסכים תואמים לחלוטין את תקן HDTV והם המסכים הראשונים אשר צפויים להגיע עם כיול מוכן לפי ISF!"
כתוב בספציפיקציות של הפיונייר החדשים בבירור, שגם הם עם כיול מוכן של ISF...
אז איך NEC הם הראשונים?
לגבי הכתבה, כתוב "מעניין מה תהיה התגובה של פיונייר ופנסוניק וכו'",
אז, פיונייר לא השיקה כבר יחסית מזמן את הדור השישי של הפלאזמות שלה? 436, 506 וכו'...
בדור החמישי ל435 היה יחס ניגודיות של 1200:1, ולאומת זאת ל436 יש 3000:1
ל505 1:1100, וב506 1:4000 (!!) אני חושב שאמור להיות הבדל די משמעותי בשחורים לפי המספרים הללו...
אז זאת לא בעצם התשובה של NEC לPIONEER?
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... y_id=62-63
ולגבי מה שכתוב בכתבה:
"המסכים תואמים לחלוטין את תקן HDTV והם המסכים הראשונים אשר צפויים להגיע עם כיול מוכן לפי ISF!"
כתוב בספציפיקציות של הפיונייר החדשים בבירור, שגם הם עם כיול מוכן של ISF...
אז איך NEC הם הראשונים?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
איך זה יכול להיות, שניהם משתמשים באותה זכוכית בדיוק.emordeko כתב:מפידבקים שקיבלתי מאנשים
המסכים של נק רגישים מאוד לנושא הצריבה(יותר ממסכים של פיוניר לדוגמא).
מספיק כמה דקות עם פסים שחורים בצדדים וזה נשאר לך על המסך.
לא נצרב לתמיד אלא נמחק אחרי זמן לא קצר....
בקיצור, לא נכון מה ששמעת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
sunny,
אני בד"כ לא צועק, מקסימום מרים קול...
לגבי התופעה, מה שאתם מתארים זה לא צריבה אלא IMAGE RETENTION. זו תופעה הפוכה מצריבה.
אם בצריבה קטע בהיר מופיע לאחר צריבה מעט כהה יותר, ב-IMAGE RETENTION זה הפוך - קטע בהיר (למשל כתוביות) ישאירו פס בהיר אחריהן ופסים שחורים יהפכו שחורים יותר (כי בעצם כל שאר התמונה בעצם הפכה טיפה יותר בהירה...).
IMAGE RETENTION חולף אחרי זמן מה, בעוד שצריבה דורשת זמן ארוך (אם בכלל) בכדי להעלים לצמיתות.
אני בד"כ לא צועק, מקסימום מרים קול...
לגבי התופעה, מה שאתם מתארים זה לא צריבה אלא IMAGE RETENTION. זו תופעה הפוכה מצריבה.
אם בצריבה קטע בהיר מופיע לאחר צריבה מעט כהה יותר, ב-IMAGE RETENTION זה הפוך - קטע בהיר (למשל כתוביות) ישאירו פס בהיר אחריהן ופסים שחורים יהפכו שחורים יותר (כי בעצם כל שאר התמונה בעצם הפכה טיפה יותר בהירה...).
IMAGE RETENTION חולף אחרי זמן מה, בעוד שצריבה דורשת זמן ארוך (אם בכלל) בכדי להעלים לצמיתות.
- oferlaor
- מנהל

shmulikwe,
אם זה לא היה נראה לעין, אז לא היינו טורחים לספר על כך...
פעם הבעיה היתה חריפה בהרבה. מסכי HDTV יותר רגישים לכך ממסכי EDTV.
האם זה שיקול מול LCD? תחשוב מה יותר קריטי לך, צריבה או בעיות מריחה/יחס קונטרסט...
לכל טכנולוגיה יש יתרונות וחסרונות. ברגע ש-LCD יתגבר על החסרונות הוא ישתלט על השוק בגודל 42" ומטה (כאמור, לפי ההדגמות שראיתי הצפי הוא סוף 2006 לדגמים שמתגברים על הבעיות העיקריות ב-LCD קרי: עלות, יחס קונטרסט ומריחה).
אם זה לא היה נראה לעין, אז לא היינו טורחים לספר על כך...
פעם הבעיה היתה חריפה בהרבה. מסכי HDTV יותר רגישים לכך ממסכי EDTV.
האם זה שיקול מול LCD? תחשוב מה יותר קריטי לך, צריבה או בעיות מריחה/יחס קונטרסט...
לכל טכנולוגיה יש יתרונות וחסרונות. ברגע ש-LCD יתגבר על החסרונות הוא ישתלט על השוק בגודל 42" ומטה (כאמור, לפי ההדגמות שראיתי הצפי הוא סוף 2006 לדגמים שמתגברים על הבעיות העיקריות ב-LCD קרי: עלות, יחס קונטרסט ומריחה).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני הרגע קיבלתי כמעט התקף לב...
הDVD של פיונייר שיש לי, כשהוא פועל ולא רץ סרט, יש לוגו סגול של פיונייר על המסך. לפעמים קורה שאני משאיר את הDVD דלוק בלי שהוא רץ, ל10 דקות גג(גג!)... עכשיו הלכתי לסלון, כיביתי את הDVD ואני רואה מסך שחור, ובאמצע אותיות הפיונייר!(לא סגולות, אך בהירות)... ישר כמובן לחץ דם גבוה, זיעה קרה וכל החיים עוברים מול העיניים... העברתי לTV, העברתי בחזרה, ונהיה הרבה פחות... העברתי שוב לTV, השארתי דקה, העברתי בחזרה ונעלם, למרות שאם להסתכל טוב טוב, כאילו עדיין קצת בהיר באמצע...
זה הIMAGE RETENTION המדובר?
הDVD של פיונייר שיש לי, כשהוא פועל ולא רץ סרט, יש לוגו סגול של פיונייר על המסך. לפעמים קורה שאני משאיר את הDVD דלוק בלי שהוא רץ, ל10 דקות גג(גג!)... עכשיו הלכתי לסלון, כיביתי את הDVD ואני רואה מסך שחור, ובאמצע אותיות הפיונייר!(לא סגולות, אך בהירות)... ישר כמובן לחץ דם גבוה, זיעה קרה וכל החיים עוברים מול העיניים... העברתי לTV, העברתי בחזרה, ונהיה הרבה פחות... העברתי שוב לTV, השארתי דקה, העברתי בחזרה ונעלם, למרות שאם להסתכל טוב טוב, כאילו עדיין קצת בהיר באמצע...
זה הIMAGE RETENTION המדובר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

shmulikwe,
יש כאלה שזה מטריד אותם מאוד, אבל לדעתי לא צריך להתרגש יותר מדי מהתופעה.
יש כאלה שזה מטריד אותם מאוד, אבל לדעתי לא צריך להתרגש יותר מדי מהתופעה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
עופר,oferlaor כתב:shmulikwe,
יש כאלה שזה מטריד אותם מאוד, אבל לדעתי לא צריך להתרגש יותר מדי מהתופעה....
מלבד צפיה בד.ו.ד הפלאזמה אמורה לשמש גם לצפיה ביס, לכל ערוץ יש את הלוגו שלו.
לפי התאור של מרטין (לוגו של sky ) ובמידה וארכוש פלזמה HD , אני אסבול ממספר רב של צריבות (לכל בן משפחה יש את הערוץ המועדף שלו).
כאמור לך יש יס עם מסך HD , האם קיימת אצלך תופעת הצריבה של הלוגוים השונים?
שמוליק ו.
עופר אתה באמת מאמין שתוך שנה תהיה 42" LCD באיכות טובה מאוד בסדר גודל של 15000 שח??oferlaor כתב: ברגע ש-LCD יתגבר על החסרונות הוא ישתלט על השוק בגודל 42" ומטה (כאמור, לפי ההדגמות שראיתי הצפי הוא סוף 2006 לדגמים שמתגברים על הבעיות העיקריות ב-LCD קרי: עלות, יחס קונטרסט ומריחה)....
אני הייתי בטוח שזה יקרה אולי ב 2008
שמוליק,
אני גם לא חושב שצריך להתרגש מזה יותר מדי.
המסך שלי, nec vr5 אמנם לא hd, עבר כבר מאות שעות עבודה והוא פתוח המון שעות כל יום, הרבה טלוויזיה, תקוע שעות על אותו ערוץ ואין שום זכר לצריבה אמיתית.
image retention קיים אחרי שרואים סרט עם פסים שחורים או כל תמונה סטטית אחרת אבל זה בולט רק על מסך שחור וברגע שתקרין תמונה על האיזור הזה במשך כמה דקות זה יעלם לגמרי.
אני גם קצת הייתי נלחץ בהתחלה אבל מדובר בתופעה שולית ביותר שלא ממש מפריעה וכמו שזה נראה גם לא ממש משפיעה על מצב המסך.
אני אגיד לך אפילו יותר מזה על התופעה הזאת: אני הייתי תמיד לחוץ להריץ כמה דקות של תמונה מלאה אחרי סרט שלא מילא את כל המסך ומתברר שפעם אחת שכחתי מזה ולמחרת בערב כשהגעתי לפתוח את הטלוויזיה נבהלתי לראות את השאריות על המסך השחור
אבל גם זה נעלם אחרי כמה דקות של צפיה
ניר
אני גם לא חושב שצריך להתרגש מזה יותר מדי.
המסך שלי, nec vr5 אמנם לא hd, עבר כבר מאות שעות עבודה והוא פתוח המון שעות כל יום, הרבה טלוויזיה, תקוע שעות על אותו ערוץ ואין שום זכר לצריבה אמיתית.
image retention קיים אחרי שרואים סרט עם פסים שחורים או כל תמונה סטטית אחרת אבל זה בולט רק על מסך שחור וברגע שתקרין תמונה על האיזור הזה במשך כמה דקות זה יעלם לגמרי.
אני גם קצת הייתי נלחץ בהתחלה אבל מדובר בתופעה שולית ביותר שלא ממש מפריעה וכמו שזה נראה גם לא ממש משפיעה על מצב המסך.
אני אגיד לך אפילו יותר מזה על התופעה הזאת: אני הייתי תמיד לחוץ להריץ כמה דקות של תמונה מלאה אחרי סרט שלא מילא את כל המסך ומתברר שפעם אחת שכחתי מזה ולמחרת בערב כשהגעתי לפתוח את הטלוויזיה נבהלתי לראות את השאריות על המסך השחור
אבל גם זה נעלם אחרי כמה דקות של צפיה
ניר