האם קיימת אפשרות להשתמש במודם סלולרי כטלפון?
מזה מספר חודשים שאני עובד עם Femtocell של פרטנר כי בחדר העבודה שלי אין קליטה בכלל, ונראה שמדי פעם הוא נופל (אין בעיה במכשיר עצמו, הוא דורש גישה לאינטרנט ונראה שמשהו מהצד של פרטנר שקשור לאינטרנט לא עובד כמו שצריך בחלק מהזמן) ונראה שאף נציג בפרטנר לא מכיר את המכשיר הזה, לא יודע לתפעל אותו, לא יודע איך לטפל בתקלות - אי אפשר לסמוך עליהם בכלל.
מה שאני עושה כרגע, ואני לא צוחק, זה לזרוק את הטלפון שלי מחוץ לחלון בשביל שיקבל פס אחד של קליטה, ואז אני מתחבר אליו באוזניית בלוטוס ומקרין את הצג שלו למחשב בשביל שאוכל לקבל ולצפות בקודי האימות במכשיר, רק שאוטוטו גשם.
חשבתי אולי להביא אנטנה+מודם של 4G ולהתקין אותה איפה שאני מקבל את הפס הבודד של הקליטה, ולחבר אותה גם כ-FAILOVER לראוטר שלי, התהייה שלי היא האם ניתן יהיה להשתמש במודם שכזה כטלפון, דהיינו לעשות לעשות TOGGLE ל(E)סים שבמכשיר שלי לOFF ולזה שבמודם לON ובאמצעות ממשק וירטואלי כזה או אחר להשתמש באנטנה כטלפון עם ה-HEADSET שיש לי במחשב? כמו שעושים עם VOIP כשתמשים בחייגן וירטואלי במקום בטלפון פיזי.
חשבתי אולי לחפש מגבר קליטה בALI אבל הבנתי שזה לא חוקי כל הייבוא אנטנות וכאלה, אז תהיתי אם אפשר לעשות משהו אחר בשימוש של מודם מTELTONIKA \ MIKROTIK וכו'
מה שאני עושה כרגע, ואני לא צוחק, זה לזרוק את הטלפון שלי מחוץ לחלון בשביל שיקבל פס אחד של קליטה, ואז אני מתחבר אליו באוזניית בלוטוס ומקרין את הצג שלו למחשב בשביל שאוכל לקבל ולצפות בקודי האימות במכשיר, רק שאוטוטו גשם.
חשבתי אולי להביא אנטנה+מודם של 4G ולהתקין אותה איפה שאני מקבל את הפס הבודד של הקליטה, ולחבר אותה גם כ-FAILOVER לראוטר שלי, התהייה שלי היא האם ניתן יהיה להשתמש במודם שכזה כטלפון, דהיינו לעשות לעשות TOGGLE ל(E)סים שבמכשיר שלי לOFF ולזה שבמודם לON ובאמצעות ממשק וירטואלי כזה או אחר להשתמש באנטנה כטלפון עם ה-HEADSET שיש לי במחשב? כמו שעושים עם VOIP כשתמשים בחייגן וירטואלי במקום בטלפון פיזי.
חשבתי אולי לחפש מגבר קליטה בALI אבל הבנתי שזה לא חוקי כל הייבוא אנטנות וכאלה, אז תהיתי אם אפשר לעשות משהו אחר בשימוש של מודם מTELTONIKA \ MIKROTIK וכו'
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
קבלה ושליחה של SMS מן הסתם עובדת מצויין דרך WiFi calling ואת זה ניתן לראות תוך שנייה.
בגלל זה, לא מובן בכלל על מה מדובר באמירה זו ש:
בגלל זה, לא מובן בכלל על מה מדובר באמירה זו ש:
הרי שSMS שמכיל קוד אימות חד פעמי, לא שונה בכלום מכל מסרון SMS אחר, מכיוון שהוא גם נשלח, גם מתקבל וגם עובר בדיוק כמו כל מסרון אחר בשירות של SMS....
תלוי בחברה בה אתה מנוי. יש חברות (בד"כ ווירטואליות, כגון 019) בהן WIFI CALLING בעייתי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

פותח השירשור, כותב בפירוש שמדובר על חברה בשם "פרטנר", במקרה שלו ובה אין שום בעיה בהקשר זה. כך שמה שיכול להיות בחברות אחרות, "בד"כ ווירטואליות", זה כלל לא רלוונטי במקרה זה.28/10/2025 16:29rafi_d כתב: תלוי בחברה בה אתה מנוי. יש חברות (בד"כ ווירטואליות, כגון 019) בהן WIFI CALLING בעייתי....
אכן, פספסתי... אלא אם אולי דגם הטלפון שלו "לא נתמך " שם.. 
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 743
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
@sys_admin
עשיתי עכשיו נסיון התחברות ל-gov.il. סמס עם הסיסמא לא הגיע.
הטלפון מחובר לרשת פלאפון ואני בבית עם Wifi calling עובד (עשיתי בדיקה וחייגתי למספר בזק והכל עבד מצויין).
מה אני עושה לא טוב?
הטלפון מחובר לרשת פלאפון ואני בבית עם Wifi calling עובד (עשיתי בדיקה וחייגתי למספר בזק והכל עבד מצויין).
מה אני עושה לא טוב?
תתחיל עם לשלוח סמס ממכשיר אחר כלשהו. זה כן עובד?
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 743
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
בבית אין קליטה סלולרית (ולכן הטלפון עובר ל-Wifi calling). אני יודע שלפעמים סמסים ממני לאחרים עוברים ואני גם מקבל חזרה, אבל, אף פעם לא קיבלתי סמס ממערכת עימות ששולחת קוד.
נערך לאחרונה על ידי UriM ב 29/10/2025 10:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
כדאי שתוודא שהמכשיר מכוון על WIFI CALLING בעדיפות על סלולאר (כלומא הוא ישתמש בWIFI גם כשיש סיגנל טוב...) . זה מפחית סיכוי למעבר לסלולאר אקראית תוך כדי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מה? מה? מה?28/10/2025 17:08rafi_d כתב: נראה שהוא החליט שפרוייקט ממסר חודר תריס אתגרי יותר...
אגב, כנראה שתקנות התכנון והבניה הזניחו התקנת נקודות תקשורת גם במרפסות. חבל....
תוכל בבקשה לספר לנו מהיכן הגעת לתובנות מרחיקות לכת אלה או לפחות להראות לנו איפו בדיוק פותח השירשור כותב או שואל על משהוא מכל זה שכתבת.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

עד כה בכל החברות שבדקתי, למשל בפרטנר, גולן, סלקום וכו' כלל לא היו תופעות מהסוג זה. כך שרוב הסיכויים שהבעיה או בכך שלא הגדרת נכון את השירות זה במכשיר נייד שלך או בסיכוי יותר נמוך, שהפרופיל של המנוי שלך ברשת פלאפון לא הוגדר נכון. מכיוון שלפני שנים שבדקתי לפני שנים את השירות ברשת פלאפון, לא הייתה שום בעיה מסוג זה. וגם היום יש לי משתמשים שצריכים לקבל קודי OTP ממערכות שלי, כולל גם ברשת פלאפון, ואף אחד מהם אף פעם לא התלונן. וחלק מהם עובדים עם הציוד שלהם גם עם Wifi calling.28/10/2025 20:43UriM כתב: @sys_admin
מה אני עושה לא טוב?...
זה היה UriM, לא פותח השרשור..29/10/2025 7:40sys_admin כתב: להראות לנו איפו בדיוק פותח השירשור כותב או שואל על משהוא מכל זה שכתבת....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

"כאן , תחת g2c.... " אין לא את UriM, לא את משתמש SaarNamir, ולא שום דבר אחר שקשור ל SMS או ל WIFI CALLING, זה דיון אחר לגמרי, בנושא אחר לגמרי, של משתמש אחר לגמרי, שלא קשור בכלום לשרשור זה.29/10/2025 8:07rafi_d כתב: כאן , תחת g2c....
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=400067
כוס קפה תעזור לי
להתעורר......
ההודעה השגויה נמחקה...
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
פותח השירשור הציג את הבעיה. להבנתי הפיתרון הפשוט ביותר הוא WiFi calling. בהמשך לדיון שהתפתח, מתבקש שפותח השירשור יבדוק את ההצעה ויחלוק את התוצאות.
לא קשור להודעות אחרות.
לא קשור להודעות אחרות.