ציוד פרטי בחיבור סיבים לתשתית סיבים בזק 2.5
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אחרי סדרת בדיקות ארוכה ומייגעת, אחרי שעברתי מפרטנר, לגילת, לבזק ואפילו לסלקום.
אני משוכנע לגמרי שבזק מגבילה מהירות בציוד שהיא/ספקיות אחרות לא מספקות/משכירות.
אחרת אף אחד לא יכול להסביר לי למה מחשב עם כרטיס רשת שתומך 100-5000 שמסתנכרן עם פורט ה-LAN של go fiber וגם של Nokia (כן, ניסיתי את כולם) במהירות 2.5 ב-SPEED TEST לעולם לא עובר את ה-700 ביום טוב. בלי ראוטר, בלי סוויץ, רק כבל CAT8/7 מחובר ל-ONT וחייגן בWIN11.
כאשר מחברים לראוטר עם חיבור 2.5 ועם חייגן pppoe מובנה (UDM Pro), בלי שום תוספות והגנות ברקע, עדיין בקושי מגרד את ה-700 לרוב 500-600.
מלחבר את הנתב של סלקום או של בזק, מול מחשב עם אותו כבל ואותו כרטיס והפלא ופלא מגיע ל-2Gb בבדיקות מהירות.
מה אני מפספס?
כדי להמנע משרשור ארוך עם אלף הצעות, אני מנסה להבין למה חיבור של מחשב חדיש עם כרטיס מהיר לא עובר את ה-600 בחיבור ישיר עם PPPOE. (נתעלם מכל התשתית שיש לי ברקע)
אני משוכנע לגמרי שבזק מגבילה מהירות בציוד שהיא/ספקיות אחרות לא מספקות/משכירות.
אחרת אף אחד לא יכול להסביר לי למה מחשב עם כרטיס רשת שתומך 100-5000 שמסתנכרן עם פורט ה-LAN של go fiber וגם של Nokia (כן, ניסיתי את כולם) במהירות 2.5 ב-SPEED TEST לעולם לא עובר את ה-700 ביום טוב. בלי ראוטר, בלי סוויץ, רק כבל CAT8/7 מחובר ל-ONT וחייגן בWIN11.
כאשר מחברים לראוטר עם חיבור 2.5 ועם חייגן pppoe מובנה (UDM Pro), בלי שום תוספות והגנות ברקע, עדיין בקושי מגרד את ה-700 לרוב 500-600.
מלחבר את הנתב של סלקום או של בזק, מול מחשב עם אותו כבל ואותו כרטיס והפלא ופלא מגיע ל-2Gb בבדיקות מהירות.
מה אני מפספס?
כדי להמנע משרשור ארוך עם אלף הצעות, אני מנסה להבין למה חיבור של מחשב חדיש עם כרטיס מהיר לא עובר את ה-600 בחיבור ישיר עם PPPOE. (נתעלם מכל התשתית שיש לי ברקע)
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- קיבל תודות: 37 פעמים
בזק לא מגבילה.
החייגן של Windows ידוע כבעייתי ולא עומד בקצבים גבוהים. בתור התחלה אל תבדוק עם חייגן Windows, אלא עם ציוד שידוע שעומד בקצב.
מעבר לכך, יש הרבה פרטים חסרים ואף מוזרים בסיפור שלך..
החייגן של Windows ידוע כבעייתי ולא עומד בקצבים גבוהים. בתור התחלה אל תבדוק עם חייגן Windows, אלא עם ציוד שידוע שעומד בקצב.
מעבר לכך, יש הרבה פרטים חסרים ואף מוזרים בסיפור שלך..
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

מה חסר או מוזר אשמח לפרט21/10/2025 19:28whatevernevermind כתב: בזק לא מגבילה.
מעבר לכך, יש הרבה פרטים חסרים ואף מוזרים בסיפור שלך.....
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

חסר: דגמים של הכל ובמיוחד של כרטיס הרשת (ראה סעיף ה"מוזר") ושל הONTים. איך נעשתה בדיקת המהירות (דפדפן/cli/תוכנה native), מול אילו שרתים, מה אמרו הטכנאים שבאו לבדוק ובפרט מה העוצמה שמדדו, שעות הבדיקה ביום...
מוזר: כרטיס 100-5000, חייגן ראוטר שכביכול יותר איטי מחייגן ווינדוס, סלקום ברשימה למרות שהם מספקים מתאם סיב שלהם בחינם ומאוד מאוד מקשים על חיבור מתאם פרטי
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

ראוטר - UDM PRO אבל עושה גם בדיקות בלעדיו21/10/2025 20:09whatevernevermind כתב: חסר: דגמים של הכל ובמיוחד של כרטיס הרשת (ראה סעיף ה"מוזר") ושל הONTים. איך נעשתה בדיקת המהירות (דפדפן/cli/תוכנה native), מול אילו שרתים, מה אמרו הטכנאים שבאו לבדוק ובפרט מה העוצמה שמדדו, שעות הבדיקה ביום
מוזר: כרטיס 100-5000, חייגן ראוטר שכביכול יותר איטי מחייגן ווינדוס, סלקום ברשימה למרות שהם מספקים מתאם סיב שלהם בחינם ומאוד מאוד מקשים על חיבור מתאם פרטי...
כרטיסי רשת- TPLINK TX201 (PCIE) וגם Club3D CUC-530 (USB3.X)
ONTים - GoFiber GF25C (שלי פרטי) וגם Nokia G-010G-T (של סלקום)
בדיקות מהירות - אפליקצית speedtest מותקנת, אבל גם דרך הbrowser עם speedtest.net ועם Fast.com
שרתים - של סלקום בנתניה, גילת טירת הכרמל, הוט, בזק, you name it הבדלים מינוריים
שעות - בוקר, צהריים וגם עכשיו ב-23:30 אין המון הבדל 450-650מ"ב
חייגן PPPOE- של UDM PRO או מובנה של WIN11
עוצמת סיב תקינה לחלוטין, בחיבור ראוטר של סלקום מקבל מהירות גבוהה 2000+
טכנאי סלקום במקום וטכנאי בזק בטלפון לא יודעים להצביע על הבעיה מעבר לקישקוש שכולם מספרים לי על בעיה בקונפיגורציה של הראוטר או שחיבור ישיר הוא לא מהיר כמו עם ראוטר תואם.
פיסת מידע נוספת שנראה לי מאוד שייכת, ה-ONT "כאילו" מדווח לבזק על מהירות ה-LAN. שחיברתי את ה-ONT לפורט של 1גיגה הוא ראה בבזק שזה מסונכרן על 100!!! שחיברתי לפורט 2.5 הוא ראה שזה מחובר ל1000. תמוה ביותר, וזו כנראה הסיבה.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

שכחתי לציין את הדבר המוזר שקראת לו כבל cat8/cat7.
המהירות של הפורט של ממיר הסיב אכן יכולה להיות מדווחת אחורה לספקית. נראה שיש כאן בעיה כלשהי עם הציוד בצד שלך שלא רוצה לדבר במהירות המתאימה...
אני אישית לא משתמש בubiquiti לניתוב, בין היתר כי היו ועדיין יש הרבה תלונות על ביצועי pppoe שלו והיעדר האצת חומרה הנדרשת למהירויות כאלה. אולי משתמשי פורום אחרים יכולים לתרום מנסיונם עם הציוד הספציפי. אצלי בבזק ובסלקום ע"ג תשתית בזק ועם ממירי הסיב האלה לא היו בעיות כאלה - אבל עבדתי עם נתבים אחרים בעלי האצת חומרה (מיקרוטיקים).
אם אתה יכול:
1. לשדרג גרסת תוכנה ל udmp שלך
2. להחליף כבל לאחד נורמלי, כמו מה שמגיע עם הממירי סיב
3. לבטל את כל האופציות של ips/ids וכו על הudmp
4. לקבע את המהירות של הפורט בudm - ללא autonegotiation ולבדוק גם במהירות 2500 וגם 1000.
לא ציינת או שפספסתי, באיזו חבילה אתה? 2500/100? 2500/250?
חוזר על ההמלצה לבדוק עם אותו ממיר סיב ורק נתב אחר שידוע שעובד טוב במהירות כזו.
המהירות של הפורט של ממיר הסיב אכן יכולה להיות מדווחת אחורה לספקית. נראה שיש כאן בעיה כלשהי עם הציוד בצד שלך שלא רוצה לדבר במהירות המתאימה...
אני אישית לא משתמש בubiquiti לניתוב, בין היתר כי היו ועדיין יש הרבה תלונות על ביצועי pppoe שלו והיעדר האצת חומרה הנדרשת למהירויות כאלה. אולי משתמשי פורום אחרים יכולים לתרום מנסיונם עם הציוד הספציפי. אצלי בבזק ובסלקום ע"ג תשתית בזק ועם ממירי הסיב האלה לא היו בעיות כאלה - אבל עבדתי עם נתבים אחרים בעלי האצת חומרה (מיקרוטיקים).
אם אתה יכול:
1. לשדרג גרסת תוכנה ל udmp שלך
2. להחליף כבל לאחד נורמלי, כמו מה שמגיע עם הממירי סיב
3. לבטל את כל האופציות של ips/ids וכו על הudmp
4. לקבע את המהירות של הפורט בudm - ללא autonegotiation ולבדוק גם במהירות 2500 וגם 1000.
לא ציינת או שפספסתי, באיזו חבילה אתה? 2500/100? 2500/250?
חוזר על ההמלצה לבדוק עם אותו ממיר סיב ורק נתב אחר שידוע שעובד טוב במהירות כזו.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
כבר ענינו על זה בפורום. תסתכל על הדיון שהיה לי.
החייגן PPPoE בתשתית של סלקום רגיש לצווארי בקבוק.
ה-UDM PRO מגביל את הפורט ל-1000Mbps מה שיוצר צוואר בקבוק ולכן אתה מקבל 600-700 מגה (זהה לחלוטין למה שקיבלתי).
החייגן PPPoE בתשתית של סלקום רגיש לצווארי בקבוק.
ה-UDM PRO מגביל את הפורט ל-1000Mbps מה שיוצר צוואר בקבוק ולכן אתה מקבל 600-700 מגה (זהה לחלוטין למה שקיבלתי).
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
לדייק: הביצועים בקו המוצרים החדש של Ubiquity טובים מאד, כולל עם PPPOE, ויש Hardware offloading שעובד היטב. UCG FIBER לדוגמא יכול בקלות לסחוב קרוב ל-10Gbps, ועם IPS/IDS מופעל - 5Gbpsאני אישית לא משתמש בubiquiti לניתוב, בין היתר כי היו ועדיין יש הרבה תלונות על ביצועי pppoe שלו והיעדר האצת חומרה הנדרשת למהירויות כאלה...
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

מקבל, נראה שנסגרו על עצמם סוף סוף? למרות תלונות על הAPים מהסדרות החדשות?22/10/2025 15:50DanielGR כתב: לדייק: הביצועים בקו המוצרים החדש של Ubiquity טובים מאד, כולל עם PPPOE, ויש Hardware offloading שעובד היטב. UCG FIBER לדוגמא יכול בקלות לסחוב קרוב ל-10Gbps, ועם IPS/IDS מופעל - 5Gbps...
- DanielGR
- גורו רשתות

נראה כך, הסדרה החדשה של הנתבים הקווים, ובמיוחד ה-UCG FIBER מהווה שיפור משמעותי. UDM ודומיו - אכן בעייתית מאד בהיבט הזה.22/10/2025 17:58whatevernevermind כתב: מקבל, נראה שנסגרו על עצמם סוף סוף? למרות תלונות על הAPים מהסדרות החדשות?...
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

אני מחובר עפ SFP+ של UBIQUITI שמסתנכרן ב-2.5 הוא בטח לא צוואר הבקבוק.22/10/2025 15:50DanielGR כתב: לדייק: הביצועים בקו המוצרים החדש של Ubiquity טובים מאד, כולל עם PPPOE, ויש Hardware offloading שעובד היטב. UCG FIBER לדוגמא יכול בקלות לסחוב קרוב ל-10Gbps, ועם IPS/IDS מופעל - 5Gbps...
וכמו שאני מנסה להסביר, עשיתי אלימינציה מלאה, עובד רק עם לפטופ וכרטיס 5GB .
UDM PRO אמור לסחוב עד 3GB בכיף עם IPS
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

אסביר שוב.22/10/2025 20:39DanielGR כתב: נראה כך, הסדרה החדשה של הנתבים הקווים, ובמיוחד ה-UCG FIBER מהווה שיפור משמעותי. UDM ודומיו - אכן בעייתית מאד בהיבט הזה....
לפטופ עם כרטיס רשת USB 3.1 gen2 שתומך 1-5GBE ומסתנכן ב-2.5 עם ה-ONT של נוקיה או גו-פייבר ולא עובר את ה-600MB
- DanielGR
- גורו רשתות

ההערה שלי היתה כללית, ללא קשר לתקלה הספציפית שלך. מוצר עם פורט SFP + שלא עובר את ה-3.5Gbps (שזה המצב עם Firmware עדכני) זה לא בדיוק תיכנון טוב. UCG Fiber יכול להגיע ללא IPS/IDS קרוב ל-Line rate.
יש פוסטים בפורום על הנושא הזה
יש פוסטים בפורום על הנושא הזה
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

שוב, המימוש pppoe הלא-יעיל של Windows הוא כנראה זה שלא עומד בקצב, כמו המימוש הלא-יעיל של UDMP ושל מספר מוצרים אחרים. זה כביכול known issue. העיבוד הנוסף שדורש pppoe בקצבים גבוהים מחייב מימוש יעיל (multithreaded) ולרוב גם האצת חומרה ייעודית שזה כל מה שהיא נועדה לעשות. לפי הנאמר כאן, הנושא טופל בסדרת UCG. גם בpfSense טופל רק ממש לאחרונה, ובווינדוס עדיין לא.22/10/2025 23:19EyalSharon1 כתב: אסביר שוב.
לפטופ עם כרטיס רשת USB 3.1 gen2 שתומך 1-5GBE ומסתנכן ב-2.5 עם ה-ONT של נוקיה או גו-פייבר ולא עובר את ה-600MB...
הנתבים שהספקיות מחלקות עובדים טוב ולא במקרה - מן הסתם הספקיות וידאו היטב שהמוצרים שמחלקים ללקוחות עומדים בדרישות של הרשת שלהן.
כרטיס usb אגב מוסיף עוד קצת תקורה עיבודית כך שזה עוד יותר מגביל - זו הסיבה ששאלתי על הדגם מההתחלה, כי 100-5000 לא נפוץ בכלל בpcie והרבה יותר נפוץ בusb3.2 gen1 (עד 5 mbps שלמעשה מוגבל ב3.5 בגלל תקורות פרוטוקול usb). בכרטיס gen2 אפשר לקבל גם 10 ולכן כרטיס של 5 קצת רמז לי על usb3.2 gen1. לא מצאתי מוצר בשם club3d cuc530 כפי שציינת, הכי קרוב זה club3d cac2530 והוא אכן נראה gen1 (למרות שהלפטופ שלך יכול לתמוך עד gen2...)
- DanielGR
- גורו רשתות

עדיין לא ברור לי:
ל- UDM PRO שני פורטים של SFP+ והשאר של ג׳יגה. הפורטים של SFP + תומכים ב-10Gbps או 1Gbps, לא ב-2.5g.
גם אם תחבר מודול של SFP to RJ45 התומך ב-2.5Gb לא תוכל לעקוף את המגבלה הזו.
לכן הבדיקה עם UDM כבר מתחילה מבסיס של 1Gbps בתור התחלה. (כפי שציין @Jabberwock )
בדיקה של חייגן מ-Windows היא טובה לבדוק האם יש חיבור, והאם מבוצע אימות, פרט לכך זו לא אינדיקציה לכלום.
ל- UDM PRO שני פורטים של SFP+ והשאר של ג׳יגה. הפורטים של SFP + תומכים ב-10Gbps או 1Gbps, לא ב-2.5g.
לכן הבדיקה עם UDM כבר מתחילה מבסיס של 1Gbps בתור התחלה. (כפי שציין @Jabberwock )
בדיקה של חייגן מ-Windows היא טובה לבדוק האם יש חיבור, והאם מבוצע אימות, פרט לכך זו לא אינדיקציה לכלום.
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

בנוגע לכרטיס זה אכן ה-club3d cac2530 והוא לא מזיע בכלל, ה-CPU לא מתעורר מה-DIALER של ווינדוס.23/10/2025 0:41whatevernevermind כתב: שוב, המימוש pppoe הלא-יעיל של Windows הוא כנראה זה שלא עומד בקצב, כמו המימוש הלא-יעיל של UDMP ושל מספר מוצרים אחרים. זה כביכול known issue. העיבוד הנוסף שדורש pppoe בקצבים גבוהים מחייב מימוש יעיל (multithreaded) ולרוב גם האצת חומרה ייעודית שזה כל מה שהיא נועדה לעשות. לפי הנאמר כאן, הנושא טופל בסדרת UCG. גם בpfSense טופל רק ממש לאחרונה, ובווינדוס עדיין לא.
הנתבים שהספקיות מחלקות עובדים טוב ולא במקרה - מן הסתם הספקיות וידאו היטב שהמוצרים שמחלקים ללקוחות עומדים בדרישות של הרשת שלהן.
כרטיס usb אגב מוסיף עוד קצת תקורה עיבודית כך שזה עוד יותר מגביל - זו הסיבה ששאלתי על הדגם מההתחלה, כי 100-5000 לא נפוץ בכלל בpcie והרבה יותר נפוץ בusb3.2 gen1 (עד 5 mbps שלמעשה מוגבל ב3.5 בגלל תקורות פרוטוקול usb). בכרטיס gen2 אפשר לקבל גם 10 ולכן כרטיס של 5 קצת רמז לי על usb3.2 gen1. לא מצאתי מוצר בשם club3d cuc530 כפי שציינת, הכי קרוב זה club3d cac2530 והוא אכן נראה gen1 (למרות שהלפטופ שלך יכול לתמוך עד gen2...)...
-
EyalSharon1
- חבר שרק התחיל

בנוגע למתאמי SFP+ יש לי את שני אלה והם מסתנכרנים יופי ב-2.5 וב-5 על גבי RJ45 (מעבר ל-1 ו-10)23/10/2025 1:38DanielGR כתב: עדיין לא ברור לי:
בדיקה של חייגן מ-Windows היא טובה לבדוק האם יש חיבור, והאם מבוצע אימות, פרט לכך זו לא אינדיקציה לכלום....
Ubiquiti SFP to RJ45 UACC-CM-RJ45-MG
+Mikrotik S+RJ10 10000Mbit/s SFP
ממשק הניהול גם מראה סינכרון של 2.5.
- DanielGR
- גורו רשתות

בצד ה-Ethernet ייתכן סינכרון על 2.5G, אבל המהירות הזו לא נתמכת בין המודול ל-Host ב-UDM
באותו אופן ניסיתי להפוך כרטיסי רשת SFP + לכאלו התומכים ב-2.5G על ידי מתאמי SFP PLUS to RJ45 התומכים ב-2.5G, לא עבד (וברור למה)
ה-Host לא תומך ב-HSGMII
באותו אופן ניסיתי להפוך כרטיסי רשת SFP + לכאלו התומכים ב-2.5G על ידי מתאמי SFP PLUS to RJ45 התומכים ב-2.5G, לא עבד (וברור למה)
ה-Host לא תומך ב-HSGMII
מסכים עם ההערות שהיו, שקשה (עד לא אפשרי..) להגיע עם חלונות וusb לביצועים סבירים מעל גיגה.
הבדיקה הרלוונטיות היא עם ממשק חומרה pci בלבד ועם אפליקצית בדיקה (עדיף cli) ולא דפדפן.
הבדיקה הרלוונטיות היא עם ממשק חומרה pci בלבד ועם אפליקצית בדיקה (עדיף cli) ולא דפדפן.
לא יודע על מה אתם מדברים. יש לי חבילה של בזק 2.5. בעת חיבור סופק לי הנתב שלהם sagemcom - פח אשפה! (אגב גם גילת משתמשים בו ויס בחיבור לפייבר ועוד חברות רק בעיצוב שונה). המהירות הכי גבוה שהגעתי 1.1. שהייתי מחובר לגילת טלקום דרך יס - לא עבר את ה-1.0. הנתבים של החברה הזו מגיעים עם הגנת סייבר מובנת שבוודאות מאיטה את האינטרנט וחוסמת אתרים אפילו של הממשלה. החזרתי להם את הנתב WiFi 7 שלהם, קניתי נתב פרטי ומתאם sfp וכרגע אני מקבל כן כן 2.4 כמעט באופן קבוע ועוד בWiFi 7, לא התקרבתי אפילו למהירויות האלה עם הנתבים של החברות. הכל עובד מעולה ואין ניתוקים מאז שעברתי לציוד פרטי.
מסקנה - הנתבים שמספקות החברות הם פח אשפה עם מעבדים הכי זולים שיש. המחיר שלהם לא עולה על 300 ש״ח בשוק החופשי (בבדיקה שלי בחו״ל). ציוד פרטי יעשה לכם הבדל גדול בחווית גלישה.
מסקנה - הנתבים שמספקות החברות הם פח אשפה עם מעבדים הכי זולים שיש. המחיר שלהם לא עולה על 300 ש״ח בשוק החופשי (בבדיקה שלי בחו״ל). ציוד פרטי יעשה לכם הבדל גדול בחווית גלישה.