האם מומלץ לכבות מחשב מדי יום?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בגדול, אם אתה מדליק\מכבה פעם אחת ביום, אז זה לא באמת משנה כל כך.
אישית, אני לא מכבה את המחשבים האישיים שלי אף פעם, ויש לי דיסק מכאני שעובד 7\24 כמעט ברצף כבר 13 שנה. מצד שני, את המחשב הנייד של העבודה (עם 64GB RAM) אני מכניס להייברנייט בסוף כל יום עבודה.
אין שום תלונות.
אישית, אני לא מכבה את המחשבים האישיים שלי אף פעם, ויש לי דיסק מכאני שעובד 7\24 כמעט ברצף כבר 13 שנה. מצד שני, את המחשב הנייד של העבודה (עם 64GB RAM) אני מכניס להייברנייט בסוף כל יום עבודה.
אין שום תלונות.
אם יש לך במחשב דיסק מכאני (תלוי גם איזה)- כדאי לכבות את המחשב מדי פעם לא רק בגלל הדיסק , ולתת לו "לנוח".
בסופו של דבר לכל רכיב יש "אורך חיים" ,על חלק משפיע מעט ועל חלק יותר .
בכל מקרה - אם המחשבב שלך והרכיבים שבתוכו הם בטמפ' ששומרת עליהם (דיסקים מכאניים מתחת ל- 45 מעלות)
ויש אוורור טוב לכל הרכיבים אז זה פחות קריטי.
בסופו של דבר לכל רכיב יש "אורך חיים" ,על חלק משפיע מעט ועל חלק יותר .
בכל מקרה - אם המחשבב שלך והרכיבים שבתוכו הם בטמפ' ששומרת עליהם (דיסקים מכאניים מתחת ל- 45 מעלות)
ויש אוורור טוב לכל הרכיבים אז זה פחות קריטי.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
זה מאוד תלוי.
אם יש לך מערכת קירור אגרסיבית שכדי להזיז את הטמפ' במארז מעלה אחת נדרש להיות בהספק מירבי של GPU + CPU למשך הרבה זמן (עשרות דקות), אז לא יקרה כלום אם לא תכבה.
אבל אם המחשב נוטה להעלות טמפ' בכל פתיחה של חלון - תכבה (הקצנתי את הצד הזה בכוונה).
האינדיקציה הזו מצביעה על הנטייה של הרכיבים להחשף לתנודתיות בטמפ'. ככל שהנטייה לתנודתיות גדולה - הסיכון לרכיבים גדל. ככל שהמחשב מבלה יותר זמן בטמפ' גבוהות - כך הסיכון לרכיבים גדל.
אצלי אני מכבה את המחשב פעם בשנה לניקוי אבק עם מדחס אוויר, ומאתחל רק בעידכוני מערכת הפעלה.
יש לי קירור יחסית אגרסיבי, בנוסף ל downclock למעבד והגבלת הספק ל- GPU, בדיוק כדי לשמור על החיים שלהם, במחיר צנוע יחסית בביצועים.
אני מאמן מודלים לצרכי מחקר, כך שהמערכת יכולה להמצא במעין "שיא" של הספק למשך שעות ואף ימים (לא קורה הרבה, פעם בחודש בערך, אבל זו סיטואציה שדורשת טיפול ממוקד כדי שהמערכת לא תהיה חד פעמית).
אם יש לך מערכת קירור אגרסיבית שכדי להזיז את הטמפ' במארז מעלה אחת נדרש להיות בהספק מירבי של GPU + CPU למשך הרבה זמן (עשרות דקות), אז לא יקרה כלום אם לא תכבה.
אבל אם המחשב נוטה להעלות טמפ' בכל פתיחה של חלון - תכבה (הקצנתי את הצד הזה בכוונה).
האינדיקציה הזו מצביעה על הנטייה של הרכיבים להחשף לתנודתיות בטמפ'. ככל שהנטייה לתנודתיות גדולה - הסיכון לרכיבים גדל. ככל שהמחשב מבלה יותר זמן בטמפ' גבוהות - כך הסיכון לרכיבים גדל.
אצלי אני מכבה את המחשב פעם בשנה לניקוי אבק עם מדחס אוויר, ומאתחל רק בעידכוני מערכת הפעלה.
יש לי קירור יחסית אגרסיבי, בנוסף ל downclock למעבד והגבלת הספק ל- GPU, בדיוק כדי לשמור על החיים שלהם, במחיר צנוע יחסית בביצועים.
אני מאמן מודלים לצרכי מחקר, כך שהמערכת יכולה להמצא במעין "שיא" של הספק למשך שעות ואף ימים (לא קורה הרבה, פעם בחודש בערך, אבל זו סיטואציה שדורשת טיפול ממוקד כדי שהמערכת לא תהיה חד פעמית).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא עושה שום דבר מאמור לעיל והמחשב שהיה ראשי ועכשיו הפך לשרת NAS עובד רצוף (עם הפסקות תחזוקה לעיתים רחוקות) כבר 7 שנים.
רצוי קירור הגיוני למארז כמובן, אבל הוא לא חייב להיות אגרסיבי או משהו מטורף.
לפניו ה-NAS רץ על Core i7-2600K שהיה המחשב הראשי שלי החל מ-2012 ועד 2020... והמשיך לעבוד כ-NAS עד 2025 עד השדרוג ואז פרש לגמלאות במצב עובד ותקין...
רצוי קירור הגיוני למארז כמובן, אבל הוא לא חייב להיות אגרסיבי או משהו מטורף.
לפניו ה-NAS רץ על Core i7-2600K שהיה המחשב הראשי שלי החל מ-2012 ועד 2020... והמשיך לעבוד כ-NAS עד 2025 עד השדרוג ואז פרש לגמלאות במצב עובד ותקין...
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
מנסיון בלא מעט מחשבים - מחשב שעובד ברצף יהיה אמין יותר ויחווה פחות תקלות ממחשב שנכבה כל לילה.
יש רק לשים לב שנדרשים ניקויי אבק תכופים יותר, ויש גם עלות לצריכת החשמל העודפת.
יש רק לשים לב שנדרשים ניקויי אבק תכופים יותר, ויש גם עלות לצריכת החשמל העודפת.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
אם אין צורך שיהיה דלוק 24/7 - אין שום מניעה לכבות מחשב, להיפך, זה רק יוביל לחיסכון בחשמל ואין בזה שום דבר שלילי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
מנסיון של עשרות שנים (ונראה לי שלכולם כאן יש אותו פרק זמן של נסיון), זה לא משנה.