שרשור תגובות: למה לא כל מערכות ה-NAS כבר עם 10GbE? והרי אנחנו ב-2025!

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46318
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=99176

האתגרים הטכניים והכלכליים המונעים מחיבור 10GbE להפוך לסטנדרט במערכות האחסון הביתיות

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

אצלי ב-QNAP הותיק שלי קניתי כרטיס משולב NVME ורשת 10GBE

והוספתי למחשב כ. רשת 10GBE וחיברתי ישירות

מה שכן אין ניצול מלא של רוחב הפס כי הוא נחלק בין הדיסקים לרשת

וגם במחשב אין לי דיסק שמסוגל לנצל את מלוא המהירות בהורדה או בהעלאה

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #3 

ממשק 2.5GbE או 5GbE גם יכול היה להיות נחמד ל NAS בסיסי
פתרון טוב בלי צורך להחליף תשתית כבילה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

2.5 מהווה פשרה טובה מאד, כי גם סוויצ'ים זולים מספיק היום, וגם כל התשתיות של 1 גיגה אמורות לעבוד בלי שום בעיה.
גם נותן ביצועים טובים בהרבה (פי 2.5, כן?) וגם סביר להניח שאפשר יהיה למקסם את התעבורה גם מ-NASים עם חומרה חלשה ו\או עם מעט דיסקים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73183
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #5 

התשובה היא חד וחלק בעיקר "עלות ורווחיות".

הקטע העצוב היא ש Synology מתמחים בלמקסם רווחים הרבה לפני תמורה ללקוח. בטווחי מחירים שלהם יש פתרונות עם 2.5GbE כשלמתחרות יש כבר פתרונות עם 10GbE, ובדורות קודמים שלמתחרות היה פתרונות עם 2.5GbE הם היו רק עם 1GbE.

בואו נקח לשם השוואה את ה DS925+ מהליין האחרון שהם שחררו. נאס 4 מפרצים בעלות של כ 600-700$ עם כרטיס רשת 2.5GbE בלבד. ל UGREEN יש את ה NASync DXP4800 שמגיע עם 10GbE ונמצא באותו טווח מחיר ואפילו לרב זול יותר (ומגיע עם מעבד קצת יותר חזק, יותר זיכרון, תמיכה ב HDMI 2.0b ועוד שאין ב Synology). ל TERRAMASTER יש את ה F8 SSD Plus ואת F5-422 שמגיעים עם 10GbE. ל Asustor יש את ה AS4004T שעולה פחות ומגיע עם 10GbE. ל QNAP יש את ה ts-432x שמגיע עם 10GbE.

בקיצור לרב החברות המתחרות בטווח מחיר הזה כבר יש 10GbE מיושם מה שהופך את הבחירה של Synology לשווק ב 2025 דגמים עם 2.5GbE פשוט מגוכחת והמסקנה היחידה שניתן להגיע אליה היא שזו בחירה שנובעת מחסכון בעלויות ייצור על חשבון הלקוח.

נאס לא מחליפים כל 2-3 שנים. אז היום פתרונות 10GbE לשוק הביתי עוד קצת יקרים אבל כפי שרואים פה בפורום יש כבר אימוץ שלהם והמחירים רק ילכו וירדו (כפי שהיה עם 2.5GbE שהיה די יקר שלסיינולגי היה רק 1GbE וכיום כבר די משתלמים - רק שמי שרכש אז נאס של סיינולוגי יאלץ לשדרג אותו בשביל להינות מהם). אני כיום לא הייתי שוקל לרגע לרכוש נאס שיגביל אותי בעתיד הדי קרוב כשיש כ"כ הרבה אופציות שלא.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73183
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #6 

המאמר הוא סיכום של הווידאו הזה?

ד"א - הוא מציין פה בפירוש בסיינולוגי החדשים מעבדי ה RYZEN שמשולבים שם חזקים מספיק לעיבוד ומגיעים עם מספיק נתיבי PCI-E לספק רוחב פס ל 10GbE. אז חזרנו לנושא חסכון עלויות על חשבון הצרכן.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”