האם דגמים משנים קודמות מקבלים עדכון?
היי שוב,
1) האם דגמים של מקרני קול משנים קודמות, נשארים עם אותן תכונות כשהן נמכרים השנה, או שיש שיפור כלשהו משך השנים שהחברות מכניסות/מוסיפות (כמובן כששנת הייצור היא 2025) ואז שווה לשקול לרכוש דגם "ישן" השנה, לעומת דגם חדש לחלוטין של 2025 מ-2025?
2) כשאני רואה ביקורות מקצועיות של מקרני קול מומלצים לשנת 2025 (rtings.com, CNET) הציונים של "הטובים" ביותר עומדים על סביב 8-8.5 בכללי. זה לא מוזר? הבדיקות שלהם מקיפות מהרבה הבטים וזה מה שיוצא? למה להשקיע במקרן-על כשזה הציון שלו? ויש מקרנים טובים אחרים שהציון שלהם אפילו 7-8. זה מאוד מאכזב בתכלס. זה לכאורה "מכריח" אותך לרכוש אז רק את הטובים ביותר שעולים בדכ הרבה יותר ולרב זה לא תמיד התקציב, ומתחילה התלבטות אם מקרן קול באמת שווה את ההשקעה כשהסאונד שלו לא יפיק את המירב המצופה לשיפור הסאונד מהטיוי שהיא בעצמה חדשה חלוטין (LG OLED C5) וקיבלה ביקורות טובות עד פושרות על הסאונד שלה (ולכן התחלתי להתעניין במקרני קול). דעתכם?
1) האם דגמים של מקרני קול משנים קודמות, נשארים עם אותן תכונות כשהן נמכרים השנה, או שיש שיפור כלשהו משך השנים שהחברות מכניסות/מוסיפות (כמובן כששנת הייצור היא 2025) ואז שווה לשקול לרכוש דגם "ישן" השנה, לעומת דגם חדש לחלוטין של 2025 מ-2025?
2) כשאני רואה ביקורות מקצועיות של מקרני קול מומלצים לשנת 2025 (rtings.com, CNET) הציונים של "הטובים" ביותר עומדים על סביב 8-8.5 בכללי. זה לא מוזר? הבדיקות שלהם מקיפות מהרבה הבטים וזה מה שיוצא? למה להשקיע במקרן-על כשזה הציון שלו? ויש מקרנים טובים אחרים שהציון שלהם אפילו 7-8. זה מאוד מאכזב בתכלס. זה לכאורה "מכריח" אותך לרכוש אז רק את הטובים ביותר שעולים בדכ הרבה יותר ולרב זה לא תמיד התקציב, ומתחילה התלבטות אם מקרן קול באמת שווה את ההשקעה כשהסאונד שלו לא יפיק את המירב המצופה לשיפור הסאונד מהטיוי שהיא בעצמה חדשה חלוטין (LG OLED C5) וקיבלה ביקורות טובות עד פושרות על הסאונד שלה (ולכן התחלתי להתעניין במקרני קול). דעתכם?
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7393
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 501 פעמים
לא .... כי אין 10 בדברים האלה קח לדוגמה סאב של svs באתר סאונד אנד וויזן אחד האתרים האמינים שיש הכול חמש כוכבים אדום אבל פתאום בשורה התחתונה של הציונים 4.5 למה ??? כי אין 10 מושלם פה ככה גם בסאונד בר . יש את הדגם לדוגמה של סמסונג ה 990 משהו כזה ביקורת טובה מאוד עליו וה 8 שאתה אומר עליו זה ציון טוב מאוד עליו
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
איזה שיפורים הם יכולים לקבל? אין פורמטים חדשים כל כך, איכות הסאונד לא תשתנה...
היחידים שמעדכנים עקבית זה חברות התוכנה כמו אפל, סונוס ודומיהם. גם שם, זה לרוב בשביל לשפר חיבור למערכות התוכנה החדשים שלהם.
היחידים שמעדכנים עקבית זה חברות התוכנה כמו אפל, סונוס ודומיהם. גם שם, זה לרוב בשביל לשפר חיבור למערכות התוכנה החדשים שלהם.
מפתיע מה שאתה אומר. כי למעשה אז כל המודלים אותו סאונד? לא הגיוני. אין חדשנות טכנולוגית שמשפרת את הסאונד? מבחינת עיצוב, תעלות שמע, רכיבים?...
כמו שתגיד שאין שיפור בין טלפונים, טלוויזיות משך השנים. אבל יש.
אז במה הם כ"כ נבדלים משנה לשנה? למה להשקיע אז בחדש כשמלפני 3 שנים וזול יותר אקבל אותו סאונד לדבריך?
כשאני קורא על הביקורות , הן לרב על הסאונד בסופו של דבר מן הסתם. ולא יכול להיות שממליצים "מאוד" על מוצר שהסאונד שלו לא השתפר פלאים (לאו דווקא משנה קודמת, אלא אם נעשה מהפך טכנולוגי שאיפשר זאת).
אז במה הם כ"כ נבדלים משנה לשנה? למה להשקיע אז בחדש כשמלפני 3 שנים וזול יותר אקבל אותו סאונד לדבריך?
כשאני קורא על הביקורות , הן לרב על הסאונד בסופו של דבר מן הסתם. ולא יכול להיות שממליצים "מאוד" על מוצר שהסאונד שלו לא השתפר פלאים (לאו דווקא משנה קודמת, אלא אם נעשה מהפך טכנולוגי שאיפשר זאת).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה מפתיע?14/10/2025 11:12mc80 כתב: מפתיע מה שאתה אומר. כי למעשה אז כל המודלים אותו סאונד? לא הגיוני. אין חדשנות טכנולוגית שמשפרת את הסאונד? מבחינת עיצוב, תעלות שמע, רכיבים?...
כשאני קורא על הביקורות , הן לרב על הסאונד בסופו של דבר מן הסתם. ולא יכול להיות שממליצים "מאוד" על מוצר שהסאונד שלו לא השתפר פלאים (לאו דווקא משנה קודמת, אלא אם נעשה מהפך טכנולוגי שאיפשר זאת)....
אתה שאלת אם מוצר ישן נשאר כמו שהוא, או יקבל עדכון.
איך בדיוק "חדשנות טכנולוגית שמשפרת את הסאונד? מבחינת עיצוב, תעלות שמע, רכיבים?" ישפיעו על מוצר ישן? איך יבוצע לו עדכון?
אם אתה קונה "דגמים של מקרני קול משנים קודמות", אז הם... דגמים משנים קודמות, ו- "חדשנות של 2025" כמובן שלא קיימת בהם.
תמיד במוצר חדש עושים שינוי לעומת הדגם הקודם. לרוב מדובר בשינויים שלא קשורים לסאונד אלא לתמיכה בתכונות אחרות (תקשורת, התאמה למוצרים אחרים, תיקוני באגים או תקלות שהתגלו במוצר מהדור הקודם, ועדכוני אבטחה)
סאונדבר זו פשרה בין איכות אודיו ובין גודל קטן ומחיר זול, יחסית למערכת אודיו שלמה.
אחד הדברים הכי חשובים כדי להפיק אודיו כמו שצריך זה גודל האלמנטים בדרייברים שמפיקים את האודיו, והחלוקה - איזה דרייבר מקבל איזה חלק מהאודיו. אפשר לשפר סאונדבר כדי שיפיק סאונד טוב יותר, זה אומר להפוך אותו למערכת קולנוע ביתי.
לא יקרה, ולכן סאונדבר לא יכול לקבל ציון גבוה, ומי שיתן לו בביקורת ציון 9 או 10 הוא שקרן.
הציונים אולי צריכים להיות מותאמים ביחס למוצר והציפייה ממנו. ברור שמוצר מהיום לא יהיה כמו מוצר בעוד 5 שנים. יהיו שינויים ושיפורים מסויימים. אבל זה לא אומר שנכון להיום, אי אפשר לתת לו 9-10 ביחס למה שניתן להפיק בעולם הטכנולוגי.
אייפון למשל "מפתיעה" לפעמים בחידושים שקיימים באנדרואיד כבר כמה שנים לפני כן. זה לא שהיא לא יכלה לאמץ אותם גם באותו זמן. אבל עדיין הטל' שלהם נחשבים חוד החנית בד"כ (אישית לא חובב אייפון כלל ובשנים האחרונות לדעתי הוא פחות מוערך ומגלים את כל הפייק הייפ שלו). אז אני אומר שאין סיבה נכון לאותה נק' זמן לתת ציון כמעט מושלם למוצר שבאמת מגיע לו. ברור שתמיד יש לאן לשאוף ושנגלה טכנולוגיה מתקדמת. אין לזה סוף (או שכן מתישהו). אבל אם 8.5 נחשב למוצר מצויין זה פשוט נשמע מאכזב לקנות מוצר כזה. לא אומר שלא מגיע לו או כן, פשוט זה מוזר קצת בתפיסה.
בהתעמלות באולימפיאדה, מקבלים ציונים 9 -10, הכל לפי היכולות שלך. זה לא שבעוד עשר שנים יעלו על צורת גוף או גמישות שעוד לא גילו כבר אנושית. אבל סוג המהירות התרגיל היציבות וכדו' מעניקה ציון גבוה מאוד כשמגיע. לא- 8 כ"מצויין". אם נדיה קומנצ'י קיבלה לפני 200 שנה ציון 10 והיום אין כבר כמעט דבר כזה בתחרויות, מה נאמר? למה נשאף? חחח
לא אמרתי אז לשקר, פשוט לדרג נכון לעת הטכנולוגית ובהשוואה למתחרים.
יודע שסאונד בר זה לא בית קולנוע. אבל הוא עדיין מספיק חזק עוצמתי וחוויתי כדי להמדד כקטגוריה עצמאית ולא בהשוואה לוילת מליונר שהשקיע מליון שקל ברמקולים בכל ס"מ בתקרה שלו.
אייפון למשל "מפתיעה" לפעמים בחידושים שקיימים באנדרואיד כבר כמה שנים לפני כן. זה לא שהיא לא יכלה לאמץ אותם גם באותו זמן. אבל עדיין הטל' שלהם נחשבים חוד החנית בד"כ (אישית לא חובב אייפון כלל ובשנים האחרונות לדעתי הוא פחות מוערך ומגלים את כל הפייק הייפ שלו). אז אני אומר שאין סיבה נכון לאותה נק' זמן לתת ציון כמעט מושלם למוצר שבאמת מגיע לו. ברור שתמיד יש לאן לשאוף ושנגלה טכנולוגיה מתקדמת. אין לזה סוף (או שכן מתישהו). אבל אם 8.5 נחשב למוצר מצויין זה פשוט נשמע מאכזב לקנות מוצר כזה. לא אומר שלא מגיע לו או כן, פשוט זה מוזר קצת בתפיסה.
בהתעמלות באולימפיאדה, מקבלים ציונים 9 -10, הכל לפי היכולות שלך. זה לא שבעוד עשר שנים יעלו על צורת גוף או גמישות שעוד לא גילו כבר אנושית. אבל סוג המהירות התרגיל היציבות וכדו' מעניקה ציון גבוה מאוד כשמגיע. לא- 8 כ"מצויין". אם נדיה קומנצ'י קיבלה לפני 200 שנה ציון 10 והיום אין כבר כמעט דבר כזה בתחרויות, מה נאמר? למה נשאף? חחח
יודע שסאונד בר זה לא בית קולנוע. אבל הוא עדיין מספיק חזק עוצמתי וחוויתי כדי להמדד כקטגוריה עצמאית ולא בהשוואה לוילת מליונר שהשקיע מליון שקל ברמקולים בכל ס"מ בתקרה שלו.
- Amir64
-
- גורו

הציונים הם שקלול של הכל.14/10/2025 11:55mc80 כתב: הציונים אולי צריכים להיות מותאמים ביחס למוצר והציפייה ממנו. ברור שמוצר מהיום לא יהיה כמו מוצר בעוד 5 שנים. יהיו שינויים ושיפורים מסויימים. אבל זה לא אומר שנכון להיום, אי אפשר לתת לו 9-10 ביחס למה שניתן להפיק בעולם הטכנולוגי.
יודע שסאונד בר זה לא בית קולנוע. אבל הוא עדיין מספיק חזק עוצמתי וחוויתי כדי להמדד כקטגוריה עצמאית ולא בהשוואה לוילת מליונר שהשקיע מליון שקל ברמקולים בכל ס"מ בתקרה שלו....
מוצר שהוא פשרה, יורד לו ציון על הפשרות שבוצעו.
מוצר שהוא "משולם" אבל יקר יחסית למה שהוא נותן - יורד לו ציון בגלל המחיר.
בסקירות בד"כ כתוב ממה לא היו מרוצים.
אם יש שם תכונה שדווקא מעניינת אותך, תחפש מוצר אחר.
אם יש שם תכונה שלא מעניינת אותך, תתעלם ותרים את הציון בעצמך.
מה אכפת לך מה הסקאלה של הציונים?
אם הסקירות מעניינות אותך, ואתה סומך עליהן (אני לא מבין למה, אבל שיהיה), אז המוצר שקיבל את הציון הגבוה ביותר הוא המוצר המנצח שכדאי לקנות. מה זה משנה אם הוא קיבל 10 או 7?
אני חושב שאם יש מגזין מקצועי (ברשת או ביוטיוב למשל) שבמשך שנים בנה רקורד איכות, ומותגים ויצרנים מביאים לו מוצרים לביקורות עמוקות (או שהוא מבקר עצמאית מה חדש השנה ומשווה בין המותגים), אני כן חושב שמותר ואפשר להבין מזה על המוצר והקטגוריה יותר- מה חשוב מה פחות מה נכון לשים לב וכו'.
אני אישית הבנתי על ה-OLED ככה כמה שנים והקשבתי לנושא ומה התפתח עד שהחלטתי מתי לקנות ממי ומה, ועובדה שבחנות יש לך יכולת מיקוח והבנה כשאתה בא עם ידע (זה עבד טוב מאוד גם כעזרתי לחבר לקנות משקפי מולטיפוקל- תורה שלמה של איכות שלא מתבססת כמעט על ייצור ופיתוח בארץ וזה מאוד הקל על צמצום המבחר ומיקוד במה שנכון ולא מה שמוכרים לך, וידעתי לבקש גם הנחה בשל ידע גם על רמת המחירים של זה. אבל זו רק דוגמא).
אתה היית קונה מוצר טכנולוגי שאתה יודע שהוא 7? (ללא הגבלת תקציב). לא. (ומי בחנות למשל יגיד לך שהוא ממוצע?)
אבל אם מוצר שאתה רואה שהוא 8 וטוענים שהוא מהטובים ביותר כיום- אתה אומר אוקיי מוזר. זה לא אומר שלא תקנה.
סה"כ העליתי תמיהה. לא פסלתי ולא אמרתי שזה לא נכון לדרג ככה.
בתור מומחה שכמוך, למדת הרי איך להכיר את התחום ולייעץ פה בין השאר. חלק מזה זה גם לקרוא על מה שקורה ומה מבקרים ואיך. לא נולדים עם הידע הזה משום מקום.
אני אישית הבנתי על ה-OLED ככה כמה שנים והקשבתי לנושא ומה התפתח עד שהחלטתי מתי לקנות ממי ומה, ועובדה שבחנות יש לך יכולת מיקוח והבנה כשאתה בא עם ידע (זה עבד טוב מאוד גם כעזרתי לחבר לקנות משקפי מולטיפוקל- תורה שלמה של איכות שלא מתבססת כמעט על ייצור ופיתוח בארץ וזה מאוד הקל על צמצום המבחר ומיקוד במה שנכון ולא מה שמוכרים לך, וידעתי לבקש גם הנחה בשל ידע גם על רמת המחירים של זה. אבל זו רק דוגמא).
אתה היית קונה מוצר טכנולוגי שאתה יודע שהוא 7? (ללא הגבלת תקציב). לא. (ומי בחנות למשל יגיד לך שהוא ממוצע?)
אבל אם מוצר שאתה רואה שהוא 8 וטוענים שהוא מהטובים ביותר כיום- אתה אומר אוקיי מוזר. זה לא אומר שלא תקנה.
סה"כ העליתי תמיהה. לא פסלתי ולא אמרתי שזה לא נכון לדרג ככה.
בתור מומחה שכמוך, למדת הרי איך להכיר את התחום ולייעץ פה בין השאר. חלק מזה זה גם לקרוא על מה שקורה ומה מבקרים ואיך. לא נולדים עם הידע הזה משום מקום.
- Amir64
-
- גורו

כבר מזמן אין מגזינים מקצועיים.
כולם מכונת פרסומת אחת גדולה.
את כל ההשוואות והביקורות - קח בעירבון מוגבל.
אני לא מומחה.
אני אוהב את התחום, מתעניין, ורוצה לדעת כמה שיותר על הפיזיקה שמאחורי האודיו (מה שאני מסוגל להבין, לפחות).
אם עקבת אחרי כאן, אולי שמת לב שאני לא נוהג להמליץ על מוצר כזה או אחר לאף אחד.
המקרים היחידים שעשיתי זאת הם כשביקשו עזרה לבחירה מתוך 2-3 אפשרויות שרשמו מה הן.
אף פעם לא עניתי לשאלה כללית (איזה רמקול כדאי לקנות עד 10K ש"ח, למשל) כי אני חושב שזו לא הדרך הנכונה לקנות.
הידע שיש לי בא מההבנה איך קוראים מפרטים, למה שמים לב בהם, איך שמים לב מה מסתירים בהם, ואת זה למדתי בעיקר מהעבודה, שלא קשורה לתחום.
ההמלצה שלי, תמיד, היא ללכת ולשמוע לבד כמה שאפשר יותר, כדי להבין מה אתה אוהב.
אחר כך, אם יש התלבטות, תתחיל לשאול שאלות.
בסאונדברים זה יותר קשה כי אין מבחר להשמעה, והרוב קונים "חתול בשק".
הרוב גם לא מתעניינים באודיו אלא רק רוצים לשפר מה שהטלויזיה נותנת, אז קונים בתקציב שהחליטו ונהנים ממה שקיבלו.
לעניין הציונים, בוא ניקח דוגמה:
מודדים Frequency Response לסאונד בר.
לא משנה איזה סאונדבר זה, הוא בחיים לא יהיה מסוגל לייצר גרף שמתקרב לאופטימאלי הרצוי, מה שאפשר להשיג עם מערכת קולנוע ביתי, תלוי כמה תשקיע במערכת ובכיול.
אם רק הסעיף הזה מקבל ציון, הוא יכול להיות 10? אף פעם לא. וזה דבר מדיד ולא "תחושה".
גם אם הוא הכי טוב שאפשר, במגבלות הגודל והתכנון שלו, ומעל כל המתחרים, עדיין הוא לא יקבל 10. פשוט כי הוא לא מסוגל להגיע לשם.
תתחיל לאסוף מגבלות שמורידות ציון, ותגלה בסוף שציון 8 זה ציון מעולה למוצר שהוא מראש לא יכול להיות פאר היצירה מבחינת היכולת לייצר אודיו איכותי.
ועכשיו...
אין תקן לציונים.
מבקר אחד ייתן ציון 7 לאותה תכונה באותו מוצר בדיוק, שמבקר אחר ייתן 9.
וכמובן שזה יכול להיות הפוך בתכונה אחרת.
זה יגרום לדירוג שונה של המוצרים שנבדקו.
ואז מה?
כולם מכונת פרסומת אחת גדולה.
את כל ההשוואות והביקורות - קח בעירבון מוגבל.
אני לא מומחה.
אני אוהב את התחום, מתעניין, ורוצה לדעת כמה שיותר על הפיזיקה שמאחורי האודיו (מה שאני מסוגל להבין, לפחות).
אם עקבת אחרי כאן, אולי שמת לב שאני לא נוהג להמליץ על מוצר כזה או אחר לאף אחד.
המקרים היחידים שעשיתי זאת הם כשביקשו עזרה לבחירה מתוך 2-3 אפשרויות שרשמו מה הן.
אף פעם לא עניתי לשאלה כללית (איזה רמקול כדאי לקנות עד 10K ש"ח, למשל) כי אני חושב שזו לא הדרך הנכונה לקנות.
הידע שיש לי בא מההבנה איך קוראים מפרטים, למה שמים לב בהם, איך שמים לב מה מסתירים בהם, ואת זה למדתי בעיקר מהעבודה, שלא קשורה לתחום.
ההמלצה שלי, תמיד, היא ללכת ולשמוע לבד כמה שאפשר יותר, כדי להבין מה אתה אוהב.
אחר כך, אם יש התלבטות, תתחיל לשאול שאלות.
בסאונדברים זה יותר קשה כי אין מבחר להשמעה, והרוב קונים "חתול בשק".
הרוב גם לא מתעניינים באודיו אלא רק רוצים לשפר מה שהטלויזיה נותנת, אז קונים בתקציב שהחליטו ונהנים ממה שקיבלו.
לעניין הציונים, בוא ניקח דוגמה:
מודדים Frequency Response לסאונד בר.
לא משנה איזה סאונדבר זה, הוא בחיים לא יהיה מסוגל לייצר גרף שמתקרב לאופטימאלי הרצוי, מה שאפשר להשיג עם מערכת קולנוע ביתי, תלוי כמה תשקיע במערכת ובכיול.
אם רק הסעיף הזה מקבל ציון, הוא יכול להיות 10? אף פעם לא. וזה דבר מדיד ולא "תחושה".
גם אם הוא הכי טוב שאפשר, במגבלות הגודל והתכנון שלו, ומעל כל המתחרים, עדיין הוא לא יקבל 10. פשוט כי הוא לא מסוגל להגיע לשם.
תתחיל לאסוף מגבלות שמורידות ציון, ותגלה בסוף שציון 8 זה ציון מעולה למוצר שהוא מראש לא יכול להיות פאר היצירה מבחינת היכולת לייצר אודיו איכותי.
ועכשיו...
אין תקן לציונים.
מבקר אחד ייתן ציון 7 לאותה תכונה באותו מוצר בדיוק, שמבקר אחר ייתן 9.
וכמובן שזה יכול להיות הפוך בתכונה אחרת.
זה יגרום לדירוג שונה של המוצרים שנבדקו.
ואז מה?
בשונה מחברי אני חושב שהשאלות שאתה מעלה כאן דווקא במקום.13/10/2025 10:40mc80 כתב: היי שוב,
2) כשאני רואה ביקורות מקצועיות של מקרני קול מומלצים לשנת 2025 (rtings.com, CNET) הציונים של "הטובים" ביותר עומדים על סביב 8-8.5 בכללי. זה לא מוזר? הבדיקות שלהם מקיפות מהרבה הבטים וזה מה שיוצא? למה להשקיע במקרן-על כשזה הציון שלו? ויש מקרנים טובים אחרים שהציון שלהם אפילו 7-8. זה מאוד מאכזב בתכלס. זה לכאורה "מכריח" אותך לרכוש אז רק את הטובים ביותר שעולים בדכ הרבה יותר ולרב זה לא תמיד התקציב, ומתחילה התלבטות אם מקרן קול באמת שווה את ההשקעה כשהסאונד שלו לא יפיק את המירב המצופה לשיפור הסאונד מהטיוי שהיא בעצמה חדשה חלוטין (LG OLED C5) וקיבלה ביקורות טובות עד פושרות על הסאונד שלה (ולכן התחלתי להתעניין במקרני קול). דעתכם?...
בנוגע למקרני הקול, תיאורטית עדכוני תוכנה יכולים לשפר את ביצועיהם ב- DSP שלהם, באפליקציה הנילווית בכיול, באמצעי התצוגה על מקרן הקול, ועוד תכונות רבות. הסיבה שהיצרנים מפיצים רק עדכוני תוכנה ספורים לאחר ההשקה, היא הרצון שלהם לפתור רק בעיות קריטיות, ולהותיר את השיפורים בדגם שיושק בשנה הבאה.
בנוגע לביקורות המיקצועיות מנסיוני מצאתי שאין מוצר מושלם. הסוקר תמיד ימצא חסרונות בסאונד, באפליקציה הנילווית, בעיצוב או בפורמטים הנתמכים.
ובאשר להוגנות ומהימנות הסקירות, לדעתי דווקא יש צדיקים בסדום.
- Amir64
-
- גורו

לרוב, יצרנים מסיימים פיתוח לפני שהמוצר יוצא לשוק.14/10/2025 18:32lasik כתב: בשונה מחברי אני חושב שהשאלות שאתה מעלה כאן דווקא במקום.
בנוגע למקרני הקול, תיאורטית עדכוני תוכנה יכולים לשפר את ביצועיהם ב- DSP שלהם, באפליקציה הנילווית בכיול, באמצעי התצוגה על מקרן הקול, ועוד תכונות רבות. הסיבה שהיצרנים מפיצים רק עדכוני תוכנה ספורים לאחר ההשקה, היא הרצון שלהם לפתור רק בעיות קריטיות, ולהותיר את השיפורים בדגם שיושק בשנה הבאה.
בנוגע לביקורות המיקצועיות מנסיוני מצאתי שאין מוצר מושלם. הסוקר תמיד ימצא חסרונות בסאונד, באפליקציה הנילווית, בעיצוב או בפורמטים הנתמכים.
ובאשר להוגנות ומהימנות הסקירות, לדעתי דווקא יש צדיקים בסדום....
אין היגיון להמשיך פיתוח לאחר שהמוצר יצא לשוק, כי הפיתוח עובד על הדורות הבאים, וזה בזבוז זמן להמשיך לפתח מוצר וותיק. זה לא ייגמר אף פעם.
יש עדכונים, אם חייבים לעדכן משהו שהתגלה בעייתי, או שהובטח שיהיה במוצר ולא קיים במוצר כשהוא יצא. (סתם לדוגמה - תמיכה עתידית ב- ROON)
אם יצרן יעדכן כל מה שהוא יכול לעדכן מרחוק במוצר ישן, איך ימכור את החדש?
הוא יצטרך לתת בו ערך מוסף, שלא בטוח שהוא יכול, או שזה ייקר עוד את המוצר.
- Amir64
-
- גורו

את כולם תפסו בביקורות לא אמיתיות, מוטות לטובן היצרן ששילם יותר, או שהסוקר מטעם הגוף קיבל "מתנה" אישית מהיצרן.14/10/2025 18:42עופרפולק כתב: יש את סאונד אנד ווין יש סטריאופייל יש הוםטיאטאר יש עוד 2-----3 אתרים שהם אצלי אמינים יכול להיות שאצלכם לא...
לא בטוח אם זה מתנהל ככה גם היום, אבל מי שאיבד אמינות, מאוד קשה לקבל אותה בחזרה.
- Amir64
-
- גורו

קחו את ההשוואה שעשו cnet שהזכיר פותח השרשור.
Best Overall זה מוצר שמחירו חצי מהמועדף שלהם בקטגוריית התקציב הנמוך?
מישהו שם התבלבל קשות.
אנשים לא מתעמקים. רואים סקירה - מי מועדף השנה, והראשון ברשימה? Roku ב- 70$
ועכשיו לציונים...
ה- Roku שעולה 70$ קיבל ציון 8.0
ה- Sennheiser Ambeo Max שעולה 2000$ קיבל ציון 8.3
האם אפשר בכלל להשוות בין 2 מכשירים כל כך שונים ולתת להם ציון כל כך דומה?
מצטער.
זו רמאות ולא סקירה אובייקטיבית המציגה את האמת.
באמת?Best Soundbar Overall - Roku ב- 70$
Best value Soundbar - Sonos - ב- 219$
Best Budjet Soundbar - Visio ב- 150$...
Best Overall זה מוצר שמחירו חצי מהמועדף שלהם בקטגוריית התקציב הנמוך?
מישהו שם התבלבל קשות.
אנשים לא מתעמקים. רואים סקירה - מי מועדף השנה, והראשון ברשימה? Roku ב- 70$
ועכשיו לציונים...
ה- Roku שעולה 70$ קיבל ציון 8.0
ה- Sennheiser Ambeo Max שעולה 2000$ קיבל ציון 8.3
האם אפשר בכלל להשוות בין 2 מכשירים כל כך שונים ולתת להם ציון כל כך דומה?
מצטער.
זו רמאות ולא סקירה אובייקטיבית המציגה את האמת.
אז בואו רגע נהיה פרקטים: SC9S או LG S70TY
אם הייתם צריכים לבחור- במי?
יש לי את ה-LG OLED C5 לשם ההבהרה, יושבת יפה על מזנון, והבנתי שה-SC9S מותאם לסדרת ה-C (אומנם מציינים לדגמים C2-C3) אבל להבנתי גם ל-C5 עם סטנד מזנון מותאם לסאונדבר שמתחבר לטיוי (במקום הסטנד היפיפה של הטיוי עצמה שלא באלי להחליף, אבל אם צריך...)
בנוסף, ה-SC9S דגם של שנים קודמות לעומת ה-S70TY משנה שעברה. אבל שניהם תומכים באטמוס שזה חשוב לי. שניהם להבנתי גם בעלי חיבור eARC.
הוואט אותו וואט.
בקיצור מאוד מבלבל.
ואם לא LG אז חשבתי ללכת על סמסונג. לא סגור על איזה. קשה למצוא בסינונים לפי תכונות בסיס שחובה מבחינתי כמו הנ"ל.
תקציב שימו בצד- תתיחסו נטו לתכונות ואופציות.
מה אומרים?
אם הייתם צריכים לבחור- במי?
יש לי את ה-LG OLED C5 לשם ההבהרה, יושבת יפה על מזנון, והבנתי שה-SC9S מותאם לסדרת ה-C (אומנם מציינים לדגמים C2-C3) אבל להבנתי גם ל-C5 עם סטנד מזנון מותאם לסאונדבר שמתחבר לטיוי (במקום הסטנד היפיפה של הטיוי עצמה שלא באלי להחליף, אבל אם צריך...)
בנוסף, ה-SC9S דגם של שנים קודמות לעומת ה-S70TY משנה שעברה. אבל שניהם תומכים באטמוס שזה חשוב לי. שניהם להבנתי גם בעלי חיבור eARC.
הוואט אותו וואט.
בקיצור מאוד מבלבל.
ואם לא LG אז חשבתי ללכת על סמסונג. לא סגור על איזה. קשה למצוא בסינונים לפי תכונות בסיס שחובה מבחינתי כמו הנ"ל.
תקציב שימו בצד- תתיחסו נטו לתכונות ואופציות.
מה אומרים?
אם יש לך טלוויזיית LG, הכי נכון יהיה מבחינתך לקנות מקרן קול של LG. התאימות כאן חשובה מאד כדי ליהנות מאפקט LG WOW שמשלב בין רמקולי הטלוויזיה למקרן הקול, ובהתממשקות נוחה בשליטה.
אשר להבדלים, ה- SC9S בעל 3 רמקולי אטמוס ותמיכה בפורמט הוירטואלי IMAX Enhanced, לעומת ה- S70TY בעל רמקול אטמוס אחד בלבד וללא תמיכה בפורמט זה.
לכן אם חשוב לך להעצים אפקטים סביבתיים בסרטים, הרי שה- SC9S לוקח.
קיימים גם הבדלים בגודל הסאב, ולכן יתכן שהוא יותר דומיננטי ב- SC9S.
בהצלחה
אשר להבדלים, ה- SC9S בעל 3 רמקולי אטמוס ותמיכה בפורמט הוירטואלי IMAX Enhanced, לעומת ה- S70TY בעל רמקול אטמוס אחד בלבד וללא תמיכה בפורמט זה.
לכן אם חשוב לך להעצים אפקטים סביבתיים בסרטים, הרי שה- SC9S לוקח.
קיימים גם הבדלים בגודל הסאב, ולכן יתכן שהוא יותר דומיננטי ב- SC9S.
בהצלחה
גם אני תהיתי האם באמת קריטי אותו מותג לעומת אחר. הרי מזה משנה בגדול טכנולוגית אם הכבל מעביר סאונד ממותג כזה או אחר?
יש לזה באמת הסבר טכנולוגי או שזה נשמע פשוט יותר "הגיוני" שיהיה סט טיוי+מקרן קול? (אני שם בצד את עניין התאימות לתושבת שלו שבא מובנה לטיוי הספציפית).
אני יודע שיש אפליקציה לכל מותג כמעט ומן הסתם LG יהיה המתאים בלית ברירה.
אגב קראתי ש-IMAX Enhanced מתאים למי שיש תוכן מאמזון (שאין לי) ובלו ריי (שלא יהיה גם), ו"כאשר “IMAX DTS” מוצג, מצב IMAX מותאם להשמעה של תוכן 5.1 IMAX Enhanced וכאשר “IMAX DTS:X” מוצג, מצב IMAX מותאם להשמעה של תוכן IMAX Enhanced סוחף לחלוטין לכל הרמקולים שלכם." - כלומר לא בטוח שגם אם המקרן יתמוך בכך, יוצג לי תוכן כזה בהתאם. אז אולי תכונה זו פחות קריטית בבחירה.
אגב יש הטוענים שאפקט WOW לא תמיד וואו. צריך לבדוק אם זה באמת נעים לאוזן. כמה ווליום אני גם צריך בסלון הלא גדול שלי...
אבל הבנתי את הראש שלך בגדול ובהחלט אבדוק שוב את האופציות.
תודה
יש לזה באמת הסבר טכנולוגי או שזה נשמע פשוט יותר "הגיוני" שיהיה סט טיוי+מקרן קול? (אני שם בצד את עניין התאימות לתושבת שלו שבא מובנה לטיוי הספציפית).
אני יודע שיש אפליקציה לכל מותג כמעט ומן הסתם LG יהיה המתאים בלית ברירה.
אגב קראתי ש-IMAX Enhanced מתאים למי שיש תוכן מאמזון (שאין לי) ובלו ריי (שלא יהיה גם), ו"כאשר “IMAX DTS” מוצג, מצב IMAX מותאם להשמעה של תוכן 5.1 IMAX Enhanced וכאשר “IMAX DTS:X” מוצג, מצב IMAX מותאם להשמעה של תוכן IMAX Enhanced סוחף לחלוטין לכל הרמקולים שלכם." - כלומר לא בטוח שגם אם המקרן יתמוך בכך, יוצג לי תוכן כזה בהתאם. אז אולי תכונה זו פחות קריטית בבחירה.
אגב יש הטוענים שאפקט WOW לא תמיד וואו. צריך לבדוק אם זה באמת נעים לאוזן. כמה ווליום אני גם צריך בסלון הלא גדול שלי...
אבל הבנתי את הראש שלך בגדול ובהחלט אבדוק שוב את האופציות.
תודה
מנסיוני, זה משנה מאד.
החיבור ב- HDMI יעבוד בכל מקרה, אבל השליטה במקרן הקול מהשלט של הטלוויזיה וההיפך, והשידור של אטמוס ללא צורך בכבל HDMI, וההתממשקות המהירה (handshake בעת ההדלקה) מהירים יותר כשזה אותו המותג לשמו יוצר מקרן הקול.
ה- IMAX ENHANCED זמין מאד בהורדות תכנים.
בהצלחה!
החיבור ב- HDMI יעבוד בכל מקרה, אבל השליטה במקרן הקול מהשלט של הטלוויזיה וההיפך, והשידור של אטמוס ללא צורך בכבל HDMI, וההתממשקות המהירה (handshake בעת ההדלקה) מהירים יותר כשזה אותו המותג לשמו יוצר מקרן הקול.
ה- IMAX ENHANCED זמין מאד בהורדות תכנים.
בהצלחה!
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
17/10/2025 16:54mc80 כתב: אגב קראתי ש-IMAX Enhanced מתאים למי שיש תוכן מאמזון (שאין לי) ובלו ריי (שלא יהיה גם), ו"כאשר “IMAX DTS” מוצג, מצב IMAX מותאם להשמעה של תוכן 5.1 IMAX Enhanced וכאשר “IMAX DTS:X” מוצג, מצב IMAX מותאם להשמעה של תוכן IMAX Enhanced סוחף לחלוטין לכל הרמקולים שלכם." - כלומר לא בטוח שגם אם המקרן יתמוך בכך, יוצג לי תוכן כזה בהתאם. אז אולי תכונה זו פחות קריטית בבחירה....
אין הרבה תכנים ברשת עם IMAX Enhanced DTS:X Profile 1 (DTS XLL X IMAX), מעט מאד שיחרורים של UHD...
עם הפורמט הזה.
ולגבי IMAX Enhanced (DTS-UHD / DTS:X Profile 2) , מה שיש בדיסני+, אף סטרימר היום (ו/או נגן) לא תומך בזה.
לא השילד, לא ההומטיקס +R4K ולא +Ugoos AM6B על CoreELEC/CPM, אז זה לא רלוונטי.
בקיצור, זה לא שיקול בכלל...
הערה: זה לא אמזון שיש להם את התכנים של איימקס, זה דיסני+
והם משדרים את ה IMAX Enhanced (DTS-UHD / DTS:X Profile 2) שלא נתמך גם ככה בשום סטרימר היום.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.