הם טוענים שהיו טיוב והרשתות החברתיות ניצחו אותם בשמיעת המוזיקה.
ואני מנחש שחלק מערוצי המוזיקה של MTV, המשודרים בחברות הטלוויזיה הרב ערוצית בישראל, חוץ מאולי MTV ישראל, משדרים מבריטניה.
כתוב בכתבה זו,
MTV תבטל את ערוצי המוזיקה שלה בבריטניה.
MTV, רשת השידור הראשונה בעולם המשדרת מוזיקה 24 שעות ביממה, תפסיק לשדר קליפים של פופ בבריטניה לאחר כמעט 40 שנה, כאשר היא סוגרת חמישה ערוצים בסוף השנה.
רשת ה-BBC מבינה כי ערוצי MTV Music, MTV 80s, MTV 90s, Club MTV ו-MTV Live יפסיקו לשדר לאחר ה-31 בדצמבר, (יתכן שזה יכלול גם את ערוצי MTV Hits, ו MTV 00s, ששייכים לרשת הבריטית MTV)
עם זאת, ערוץ הדגל, MTV HD, יישאר בשידור, וישדר סדרות ריאליטי הכוללות את Naked Dating UK ו-Geordie Shore.
המהלך משקף שינוי בהרגלי הצפייה, כאשר קליפים נצרכים בעיקר ביוטיוב וברשתות החברתיות ולא בטלוויזיה. דובר חברת האם של MTV, פרמאונט, סירב להגיב.
שובר לי את הלב,
סימון אנג'ל, כוכבת ה-VJ לשעבר של MTV, אמרה ל-BBC News שהיא "מאוד עצובה, ואני קצת לא מאמינה, ואני יודעת שזה לקח הרבה זמן".
"אנחנו צריכים לתמוך באמנים האלה וכולנו צריכים לרקוד שוב ולהאזין למוזיקה", אמרה. "ואני יודעת שאנחנו עושים את זה באינטרנט בבועות הקטנות שלנו, אבל MTV היה המקום שבו הכל התחבר. אז זה באמת שובר לי את הלב".
MTV הושקה בארה"ב בשנת 1981 וערוץ הטלוויזיה הצעיר כבש במהרה את דמיון הציבור על ידי שידור קליפים של פופ "לפי דרישה", שהוצגו על ידי "VJs" (אומני וידאו) נלהבים, שהתפרסמו כמעט כמו הכוכבים שהציגו.
בין הרגעים פורצי הדרך בשנותיו הראשונות כללו את הבכורה העולמית של הקליפ של מייקל ג'קסון לשיר Thriller, שידור בן 16 שעות של הופעות Live Aid ב-1985, ואת לידת פרסי הווידאו של MTV.
שלוחה אירופית הושקה בשנת 1987 ובריטניה קיבלה ערוץ ייעודי משלה בשנת 1997 - עם הושק הקליפ להמנון הכדורגל של דיוויד באדיאל ופרנק סקינר, "שלושת האריות".
הערוץ נתן הפסקות מוקדמות למגישים, ביניהם קאט דילי, זיין לאו ואמה וויליס, ומאוחר יותר התרחב לתכנות מקורי עם סדרות כמו "אקס און דה ביץ'" ו"טין מאם בריטניה".
אנג'ל, שעבד גם ב-MTV אירופה וגם ב-MTV בריטניה בשנות ה-90, אמר שזו הייתה תקופה "פרועה".
"זה היה כמו להיות בטיול בית ספר בלי מורים. נהנינו כל כך", היא אמרה.
"MTV אירופה הייתה באמת מבשרת האינטרנט. היינו ערוץ הטלוויזיה הנפוץ ביותר בעולם באותה תקופה. היו לנו בין 100 ל-150 מיליון צופים."
"לא אמור להיות רק תוכניות ריאליטי",
היא סיפרה סיפור שסיפר פעם המנהיג הסובייטי לשעבר מיכאיל גורבצ'וב למנהל MTV, לפיו לערוץ הייתה השפעה על צעירים במדינות הקומוניסטיות שמאחורי מסך הברזל בשנות ה-80.
"הוא אמר, 'מוזיקה השיגה יותר מטילים', כי MTV אירופה היה הערוץ הראשון שהראה איך נראים החיים המערביים. זה עבר את כל התעמולה והצגנו את תרבות הנוער, ואנשים רצו את זה. זה היה חשוב בצורה מדהימה."
אנג'ל מאמין שעדיין יש מקום למוזיקה בטלוויזיה.
"אתה פשוט צריך להתקדם עם הזמן. עד היום, זה אחד המותגים המוכרים ביותר בעולם. למה לעזאזל לזרוק את זה? זה לא נזרק, אבל זה פשוט ריאליטי. זה לא מה ש-MTV הוא או צריך להיות."
פיטורים רחבים יותר,
פרמאונט צפויה גם לסגור ערוצי מוזיקה של MTV המשדרים ממדינות בהן אוסטרליה, פולין, צרפת וברזיל, על פי דיווחים בתקשורת במדינות אלו.
הסגירות מגיעות על רקע ניסיון החברה לקצץ בעלויות של עד 500 מיליון דולר (376 מיליון ליש"ט) בכל תיק העבודות הגלובלי שלה.
באוגוסט, היא סגרה את אולפני פרמאונט, שהפיקו סדרות כולל מותחן האקשן ג'ק ראיין וסדרת ההרפתקאות לילדים "דברי הימים של ספיידרוויק".
הפיטורים השפיעו גם על הפקות MTV בבריטניה, שם בוטלו התוכניות המקוריות Gonzo ו-Fresh Out UK.
לפי נתוני הרייטינג האחרונים של ברב, ערוצי המוזיקה של MTV המשיכו למשוך קהל צנוע בבריטניה. ל-MTV Music היו 1.3 מיליון צופים ביולי, כאשר ל-MTV שנות ה-90 משכו 949,000.
המותג ימשיך להיות נוכח גם ברשתות החברתיות ובשירות הסטרימינג של פרמאונט, Paramount+.
בשנת 2011, ערוץ MTV הבריטי הראשי זנח לחלוטין את שידורי הקליפים, ודחף את כל שידורי המוזיקה לתחנות האחות שלו, למעט טקס פרסי המוזיקה האירופיים השנתי של MTV.
הטקס הזה - שהיה זירת רגעים בלתי נשכחים, כולל הופעתן האחרונה של הספייס גירלז לפני פרידה בשנת 2000, והמחווה הדומעת של ריטה אורה לליאם פיין בשנה שעברה - מושהה כעת.
פרמאונט הקפיאה את האירוע מוקדם יותר השנה, במסגרת ניסיון מיזוג עם חברת הבידור Skydance Media.
העסקה אושרה ביולי , אך טרם התקבלה החלטה לגבי עתיד ה-EMAs.
https://www.bbc.com/news/articles/cdr612yz8p0o
אז במצב כזה מה לדעתכם חברות הטלוויזיה הרב ערוצית בישראל תשדרנה בחבילות המוזיקה שלהן?
הסוף של ערוצי המוזיקה של MTV בשנת 2026, זה גם בישראל?
זו כתבה לקריאה בחינם, והוספתי קישור לכתבה.13/10/2025 19:18Batnun כתב: אז אתה פשוט לוקח כתבות באנגלית, מתרגם אותן ב-Google Translate, ומדביק את התוצאה בפוסטים כאן באתר?
Batnun
....
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין