סנטר - טיפ מפתיע שגיליתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

כשהתקינו אצל אמא שלי את הטלוויזיה, אורן המתקין (המומלץ מאד, כזכור) שם דיוידי הדגמה שהיה לו. כשהוא ניגן אותו בהתחלה, זה נשמע כאילו מישהו יושב בסלון ומדבר. אחרי יומיים הגעתי לשם לכוון את המגבר כמו שצריך, גיליתי שהסנטר לא היה מוגדר, והערוץ המרכזי יצא משני הרמקולים הקדמיים.

חזרתי הביתה, ובמהלך תוכנית טלוויזיה ביטלתי את הסנטר (ברסיבר שלי אפשר לעשות את זה מהשלט, וזה מאד נוח, כי הכורסה שלי יותר נוחה מהשטיח...). מיד קולות הדיבור נשמעו אחרת. הם באמת היו טבעיים יותר, אבל הם גם היו עמומים יותר. כשהחזרתי את הסנטר, החדות חזרה, אבל הקולות נשמעו פחות טבעיים ויותר כאילו הם באים מטלוויזיה.

הפתרון שמצאתי היה להחליש את הסנטר. לא לגמרי, אבל ברמה כזו שהקולות נשמעים טבעיים יותר בלי שהם הופכים ליותר מדי קשים להאזנה. עכשיו במקום שהסנטר ישמיע את הקולות, הוא רק מחזק מעט את הרמקולים הקדמיים ועוזר להם. זה עדיין לא נשמע כמו מישהו שיושב בסלון (גם אצל אמא שלי התחושה הזו לא חוזרת, זו כנראה היתה הקלטה שבמקרה נשמעה לי ככה), אבל זה הרבה יותר טוב מאשר קודם.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אתה מתאר מצב לא נכון במהותו.
כאשר אתה מחליט שיהיה סנטר אז המידע שקשור לסנטר הוא עובר אליו, כאשר אתה מחליט שלא יהיה סנטר אז המידע הזה עובר לשני הקידמיים. מכאן הטענה שלך שכאשר החלשת את הסנטר הוא שיפר את הקדמיים היא לא נכונה; כי במצב שיש סנטר הקידמיים לא ממש מתנהגים כסנטר ( אין מצב כזה ששלושת הקידמיים הם סנטר).
מצד שני יכול להיות שאתה חשת בשיפור הזה כי פשוט המערכת שלך לא מכוילת נכון. אתה צריך לדאוג שכל 5 או 6 או 7 הרמקולים המחוברים למערכת יישמעו באותה עוצמה מנקודת ההאזנה.
חפש במאמרים על נושא כיול המערכת.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בוא נתחיל בכך שאני מתאר מצב שנשמע לי יותר טוב, ולכן הוא כן נכון. יכול להיות שעוד מישהו מתחבט בדיוק באותה הבעיה, וגם לו זה יועיל, ואז גם אצלו זה יהיה נכון.

אני מדבר על שידורי טלוויזיה, לא על DVD. בטלוויזיה, מה לעשות, מקודדים רק שני ערוצים קדמיים, והמגבר מוציא מהם גם את הסנטר. כך שגם באופן תיאורטי מה שעשיתי לא מופרך. המצב כרגע באמת נשמע כמו מצב ביניים בין סנטר חזק לבין בלי סנטר בכלל.

עד לשינוי המערכת אצלי היתה מכויילת, ואף על פי כן, דווקא להוציא אותה מכיול עזר. גם ב-DVD כשהמערכת היתה מכויילת, אבל הייתי חייב להגביר את הקדמיים כדי לשמוע אפקטים שאינם דיבור יותר טוב (מוזיקת רקע נעלמה כמעט לגמרי עד שהגברתי אותם).

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כמובן שאתה יכול לעשות את כל העולה על דעתך ועל אחת כמה וכמה אם זה משפר לך את השמיעה. רק אמרתי שמבחינה תיאורטית המצב שאתה מתאר הוא לא מצב תקין. וחשוב לזכור שברגע שאתה כן מאפשר סנטר אז הקידמיים מתנהגים אחרת ולא כסנטר כפי שתיארת.
בכל מקרה אני מתנצל אם התגובה שלי לא הייתה לרוחך! :4u:
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אצלי אין את הבעיות הללו.
פשוט אין סנטר.
הקולות מגיעים יופי מהאמצע.

אם יש לך קידמיים טובים שיוצרים אימאג'ינג נורמאלי, ההפסד הוא אפסי (אם בכלל).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מרטין,

האם יש אימאג' גם כאשר אין הרבה מידע שעובר דרך הקידמיים? למשל זכוכית שנשברת או רישרוש עלים או קולות שלוחשים. נראה לי שזה תפקידו של הסנטר, להדגיש את הדברים הקטנים האלה. אימאג' מקידמיים בלבד, נוצר כאשר יש VOLUME גבוהה יחסית, אז באמת מרגישים שהקול בוקע מהאמצע ולא מהצדדים

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #7 

gershon17

לדעתי Vick צודק.במצב של 'לא סטריאו', כל מידע שקיים בערוץ ימין וערוץ שמאל באותה עוצמה ופאזה, מועבר ע"י המגבר מהרמקולים הצדדיים לרמקול המרכזי.
כמובן שהיכולת ודיוק המפענח תלוים במגבר. אם אתה מנתק את הרמקול המרכזי (כשהמערכת במצב 5 ערוצים) ועדיין שומע בברור מהרמקולים הצדדיים את מה שאתה מצפה לשמוע מהרמקול המרכזי, אז זה חשוד.

בכל מקרה, שמיעה ב 2 ערוצים נותנת אימג מרכזי רק אם אתה יושב במרכז. אוזן ימין ואוזן שמאל אמורים לקבל עוצמת אות שוה ויותר חשוב, בזמן זהה, כדי שהמוח יתרגם (יחשוב) שהאות מגיע מהמרכז.
מוטי

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני שוב מדגיש, שאני מדבר רק על שידורי טלוויזיה, לא על DVD. בשידורי טלוויזיה אם אני לא טועה, לא מקודד שום מידע שמיועד לסנטר. מקסימום ב-Prologic מקודדים מידע שמיודע לערוץ האחורי.

כשאני מבטל את הסנטר לגמרי, המגבר יודע שאין סנטר, ואמור לדעת לפצות בכל מקרה (גם במקרה של ערוץ סנטר יעודי). מה שאני אומר, זה שבמגבר שלי (HK DPR-2005), להחליש את הסנטר לא פוגע באיכות אלא לטעמי משפר אותה. כשרואים טלוויזיה, המגבר על מצב שנקרא Logic 7 (נראה לי שזה משהו יחודי ל-HK), יכול להיות שזה אחראי לחלק מההבדל. ובכל מקרה, כשהסנטר חלש יותר, לדעתי שומעים טוב יותר.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #9 

gershon17

בשידור טלויזיה הצליל מגיע ב 2 ערוצים. במצב זה, חלק מהצלילים קיימים בערוץ שמאל וחלק בערוץ ימין וחלק גם בימין וגם בשמאל.
אם הבנתי נכון אתה עובד במצב 5 ערוצים (עם סנטר).
המגבר במצב זה, "מאתר" את הצלילים שקיימים בערוץ ימין ובערוץ שמאל באותו זמן, ובאופן מלאכותי מסיר אותם מהרמקולים הצדדיים ומעביר לרמקול המרכזי.
אם הרמקול המרכזי פעיל, אתה לא אמור לשמוע את מה שמופיע בסנטר גם ברמקולים הצדדיים.

אני רק תומך במה ש- Vick כתב: אם אתה שומע את אותם צלילים (מוזיקה דיבורים וכו') גם ברמקולים הצדדיים וגם במרכזי אז משהו לא בסדר, תאורטית לפחות.
מוטי

odedn
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79

שליחה #10 

gershon17 כותב שהוא עובד במצב LOGIC 7 בזמן האזנה למקור סטריאופוני.
שיטת LOGIC 7 שבמקור היתה ספינת הדגל של Lexicon באמת דוגמת את ערוצי L+R
הקדמיים ומשלבת אותם ברמקול האמצעי כדוגמת DPL , אך היא משאירה את ערוצי L ו-R
ללא כל שינוי !.
כך שהתופעה שגרשון מציין היא הגיונית לגמרי ולמעשה ע"י החלשת הסנטר הקידמי
הוא "מתקן" את ההגברה ש - LOGIC7 עושה ומנרמל את עוצמות הערוצים.

gershon17, לפי דעתי עליך לכוון את עוצמות ערוצי המגבר שלך עם מד DB חיצוני
ולא הפנימי של HK שיכול להיות מושפע מעיבודיו הפנימיים.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

אם אתה מנתק את הרמקול המרכזי (כשהמערכת במצב 5 ערוצים) ועדיין שומע בברור מהרמקולים הצדדיים את מה שאתה מצפה לשמוע מהרמקול המרכזי, אז זה חשוד.
...
למה חשוד? המגבר פשוט שולח את ערוץ הסנטר לשני הקדמיים כאשר נאמר לו שאין סנטר מחובר, אז למה זה חשוד בדיוק :?:, במקרה שהרמקולים שלך בעלי אימיג'ינג טוב מספיק אתה אכן תאורתית לא אמור להרגיש בחיסרון הסנטר.
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

leshets כתב:
אם אתה מנתק את הרמקול המרכזי (כשהמערכת במצב 5 ערוצים) ועדיין שומע בברור מהרמקולים הצדדיים את מה שאתה מצפה לשמוע מהרמקול המרכזי, אז זה חשוד.
...
למה חשוד? המגבר פשוט שולח את ערוץ הסנטר לשני הקדמיים כאשר נאמר לו שאין סנטר מחובר, אז למה זה חשוד בדיוק :?:, במקרה שהרמקולים שלך בעלי אימיג'ינג טוב מספיק אתה אכן תאורתית לא אמור להרגיש בחיסרון הסנטר.
...
הכוונה הייתה "לנתק" אתה הסנטר בהחלשת העוצמה שלו דרך הרסיבר ולא לבטלו בכלל. ז"א יש סנטר ואתה מחליש אותו לגמרי ואז הקידמיים עובדים במקומו. זאת הייתה הטענה הלא נכונה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

Vick כתב:מרטין,

האם יש אימאג' גם כאשר אין הרבה מידע שעובר דרך הקידמיים? למשל זכוכית שנשברת או רישרוש עלים או קולות שלוחשים. נראה לי שזה תפקידו של הסנטר, להדגיש את הדברים הקטנים האלה. אימאג' מקידמיים בלבד, נוצר כאשר יש VOLUME גבוהה יחסית, אז באמת מרגישים שהקול בוקע מהאמצע ולא מהצדדים
...
אין שום קשר לווליום.
אימאג'ינג טוב הוא תכונה של המערכת והמיקום שלה.
זה קורה אצלי בכל ווליום - זה תמיד מגיע מהמרכז.

אתה מוזמן לבוא לשמוע..
:wink:
About.me

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #14 

MartinHSabag כתב: אתה מוזמן לבוא לשמוע..
...
בסוף מישהו ייקח את זה ברצינות ויבוא עם כל המשפחה להתארח אצלך.
שמוליק ו.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מרטין אני אבוא בשמחה!

שמתי לב שאתה תמיד יוצא נגד ערוץ הסנטר ואף מעדיף אם הוא לא היה קיים בכלל..למה? :D

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

shmulikwe כתב:
...
...
:lol: :lol: :lol:

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #17 

הכוונה הייתה "לנתק" אתה הסנטר בהחלשת העוצמה שלו דרך הרסיבר ולא לבטלו בכלל. ז"א יש סנטר ואתה מחליש אותו לגמרי ואז הקידמיים עובדים במקומו. זאת הייתה הטענה הלא נכונה
...
כשכתוב לנתק אני מבין לנתק ולא להחליש, אבל זה רק אני ומי כמוך יודע שיש לי "בעיות הבנה" :wink: .
מיכאל .

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

odedn כתב:gershon17 כותב שהוא עובד במצב LOGIC 7 בזמן האזנה למקור סטריאופוני.
שיטת LOGIC 7 שבמקור היתה ספינת הדגל של Lexicon באמת דוגמת את ערוצי L+R
הקדמיים ומשלבת אותם ברמקול האמצעי כדוגמת DPL , אך היא משאירה את ערוצי L ו-R
ללא כל שינוי !.
כך שהתופעה שגרשון מציין היא הגיונית לגמרי ולמעשה ע"י החלשת הסנטר הקידמי
הוא "מתקן" את ההגברה ש - LOGIC7 עושה ומנרמל את עוצמות הערוצים.
...
כן, כן, בדיוק. המקור הוא טלוויזיה, כזכור, ולא מוזיקה.

המצב כרגע נשמע לי עדיף על פני Pro Logic או Pro Logic II (שוב, באותו המגבר).

לגבי כיוון חיצוני - לא צריך מד חיצוני כדי לדעת שעכשיו הסנטר יותר חלש מהקדמיים (מספיק להשמיע את ה-Test Tone). לא נראה לי שזה משנה יותר מדי, אני הרי לא מאזין ל-Test tone...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #19 

shmulikwe כתב:
...
...
סתם קשקשנים אתם.
כבר יצא לי לארח כמה חברים מהפורום.
האחרון היה ביום שישי בעל כינוי "גוטמן_האפור".
אני אשאיר לו לכתוב רשמים...
About.me

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

leshets כתב:
...
כשכתוב לנתק אני מבין לנתק ולא להחליש, אבל זה רק אני ומי כמוך יודע שיש לי "בעיות הבנה" :wink: .
...
אין לי שום ספק שבסוף נתרגל לזה.. :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”