GoFiber GF25C תקול?
לפני שבועיים קניתי את הממיר כדי שאוכל להתחבר אל HOT עם הציוד הפרטי שלי - ראוטרר Asus XT9.
הגיע טכנאי, מתח סיב מהמסדרון, אראה לי שהעוצמה שאקבל היא -23db ואיקטב את הממיר מול HOT.
דרך לפטופ שמחובר לממיר קיבלתי DHCP ובדיקת מהירות הראתה שהקו שהובטח אכן התקבל - 1000/100.
לאחר מכן, כשחיברתי את הראוטר לממיר (+להגידר vlan601) והמשכתי בחיי התחלתי לשים לב לבעיות..
בגדול, נראה שה-GF25C פשוט קורס/מתרסט בכל כמה דקות.
התחלתי לבדוק את כל הציוד.
ראוטר:
* ניסיתי להשתמש בציוד אחר. חיברתי fortigate 30E ישן, pc ואפילו raspberry pi במקום הראוטר.
בכל אחד מהם (אחרי הגדרת vlan601) קיבלתי dhcp ויכולתי לגלוש אבל לאחר מספר דקות ה-link בין המכשיר (ראוטר או אחרים) לבין ה-gf25c פשוט נפל וחזר לאחר 3-6 שניות. במצב כזה גם ה-pon כבה ולוקח לו יותר זמן לחזור..
אגב, קורה גם בלינק של 1000 mbps וגם בלינק של 2500 mbps מול הציוד שלי (ראוטר או אחרים).
* כדי להיות בטוח שאין בעיית negotiation בין הציוד שלי לבין ה-gf25c גם ניסיתי לחבר switch של 1000 mbps כדי "להנחית" את 2 הצדדים (שוב, בין ה-gf25c ובין הראוטר או הקנדידטים האחרים). במקרה הזה הציוד שלי לא ידע שהלינק נפל אלא פשוט לא קיבל תשובה על packets ששלח ב-wan.
* החלפתי כבל ethernet - על הכבל שסופק בערכה אין כיתוב.. ניסיתי להחליף 2 כבלים קצרים cat7 וגם cat8. ללא שינוי.
* הסנפתי את צד ה-wan של הראוטר כשה-link חוזר ונראה שהראוטר מנסה לקבל dhcp אבל הצד השני לא עונה (כנראה שבכלל עוד לא מתקשר מול ה-OLT).
* את הבדיקות עשיתי עם ובלי gpon מחובר.
gf25c:
* ניתקתי את ה-gpon וגלשתי לממשק ניהול (אפשר לגלוש אליו רק כשה-gpon מנותק) - גלישה לממשק נקטעת (בשלב מסויים הדפדפן לא טוען עמודים). כשהממשק "חוזר" ולאחר חיבור מחדש לממשק לאחר הקיטוע (שמתאפשרת אחרי 40-50 שניות) נראה שה-uptime של הרכיב שמוצג התאפס וכעת מוצג uptime נמוך משהיה קודם. רמז חזק לזה שהמכשיר עבר reset בזמן הזה.
* ניסיתי לבצע factory reset, לא עזר.
* ניסיתי שנאי אחר 12V 3A במקום השנאי שסופק בערכה 12V 0.5A. אותם התופעות.
* בכלליות הנורה של ה-PON לא דוקלת לזמן רב, מקסימום 3-5 דק וכבית עד שחוזרת או שבכלל לא חוזרת ואז צריך לרסט את ה-gf25c.
* קראתי לטכנאי של HOT שיסתכל, לא היה לו הרבה מה לעשות חוץ מלבדוק שוב שהסיגנל עומד על -23db (הכבל תקין).
אני די בטוח שה-gf25c פשוט תקול. קרה לכם?
הגיע טכנאי, מתח סיב מהמסדרון, אראה לי שהעוצמה שאקבל היא -23db ואיקטב את הממיר מול HOT.
דרך לפטופ שמחובר לממיר קיבלתי DHCP ובדיקת מהירות הראתה שהקו שהובטח אכן התקבל - 1000/100.
לאחר מכן, כשחיברתי את הראוטר לממיר (+להגידר vlan601) והמשכתי בחיי התחלתי לשים לב לבעיות..
בגדול, נראה שה-GF25C פשוט קורס/מתרסט בכל כמה דקות.
התחלתי לבדוק את כל הציוד.
ראוטר:
* ניסיתי להשתמש בציוד אחר. חיברתי fortigate 30E ישן, pc ואפילו raspberry pi במקום הראוטר.
בכל אחד מהם (אחרי הגדרת vlan601) קיבלתי dhcp ויכולתי לגלוש אבל לאחר מספר דקות ה-link בין המכשיר (ראוטר או אחרים) לבין ה-gf25c פשוט נפל וחזר לאחר 3-6 שניות. במצב כזה גם ה-pon כבה ולוקח לו יותר זמן לחזור..
אגב, קורה גם בלינק של 1000 mbps וגם בלינק של 2500 mbps מול הציוד שלי (ראוטר או אחרים).
* כדי להיות בטוח שאין בעיית negotiation בין הציוד שלי לבין ה-gf25c גם ניסיתי לחבר switch של 1000 mbps כדי "להנחית" את 2 הצדדים (שוב, בין ה-gf25c ובין הראוטר או הקנדידטים האחרים). במקרה הזה הציוד שלי לא ידע שהלינק נפל אלא פשוט לא קיבל תשובה על packets ששלח ב-wan.
* החלפתי כבל ethernet - על הכבל שסופק בערכה אין כיתוב.. ניסיתי להחליף 2 כבלים קצרים cat7 וגם cat8. ללא שינוי.
* הסנפתי את צד ה-wan של הראוטר כשה-link חוזר ונראה שהראוטר מנסה לקבל dhcp אבל הצד השני לא עונה (כנראה שבכלל עוד לא מתקשר מול ה-OLT).
* את הבדיקות עשיתי עם ובלי gpon מחובר.
gf25c:
* ניתקתי את ה-gpon וגלשתי לממשק ניהול (אפשר לגלוש אליו רק כשה-gpon מנותק) - גלישה לממשק נקטעת (בשלב מסויים הדפדפן לא טוען עמודים). כשהממשק "חוזר" ולאחר חיבור מחדש לממשק לאחר הקיטוע (שמתאפשרת אחרי 40-50 שניות) נראה שה-uptime של הרכיב שמוצג התאפס וכעת מוצג uptime נמוך משהיה קודם. רמז חזק לזה שהמכשיר עבר reset בזמן הזה.
* ניסיתי לבצע factory reset, לא עזר.
* ניסיתי שנאי אחר 12V 3A במקום השנאי שסופק בערכה 12V 0.5A. אותם התופעות.
* בכלליות הנורה של ה-PON לא דוקלת לזמן רב, מקסימום 3-5 דק וכבית עד שחוזרת או שבכלל לא חוזרת ואז צריך לרסט את ה-gf25c.
* קראתי לטכנאי של HOT שיסתכל, לא היה לו הרבה מה לעשות חוץ מלבדוק שוב שהסיגנל עומד על -23db (הכבל תקין).
אני די בטוח שה-gf25c פשוט תקול. קרה לכם?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1306
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
תשאל אותו אם יש אפשרות לשים אותך על פרופיל 23.10
לא זוכר אם זה המספר הנכון.
לא תצטרך להגדיר vlan אחרי שיעשה את זה
לא תצטרך להגדיר vlan אחרי שיעשה את זה
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
04/10/2025 20:24Jabberwock כתב: תשאל אותו אם יש אפשרות לשים אותך על פרופיל 23.10
לא תצטרך להגדיר vlan אחרי שיעשה את זה...
לגבי ה-vlan601, דווקא התחלתי מבלי אבל כמובן שלא עבד. אחרי אחרי הסנפה ראיתי שיש שימוש ב-802.1Q עם ה-vlan מצד HOT לכן נאלצתי להשתמש....
לגבי הפרופיל - בעצם ממי צריך לבקש? מניח שרוב הטכנאים שלהם לא ידעו מה זה.
זאת הצעה מעולה, באמת שמתי לב שמ-cold boot אני מקבל קצת יותר זמן עד שה-gf25c מתרסט. אבל הוא נמצא בחדר ממוזג, קשה לי להאמין שכל רכיב כזה צריך מאוורר ולכן עדיין מאמין שהוא תקול. עם זאת, אנסה ואעדכן אם עזר....
תודה!
מכשיר תקין לא אמור להתחמם... תחליף תחת אחריות. חבל"ז.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא תקין בכלל.04/10/2025 17:22tzachya כתב:
gf25c:
* ניתקתי את ה-gpon וגלשתי לממשק ניהול (אפשר לגלוש אליו רק כשה-gpon מנותק) - גלישה לממשק נקטעת (בשלב מסויים הדפדפן לא טוען עמודים). כשהממשק "חוזר" ולאחר חיבור מחדש לממשק לאחר הקיטוע (שמתאפשרת אחרי 40-50 שניות) נראה שה-uptime של הרכיב שמוצג התאפס וכעת מוצג uptime נמוך משהיה קודם. רמז חזק לזה שהמכשיר עבר reset בזמן הזה....
האם גם כשכלום לא מחובר (לא הסיב ולא הרשת), זה מתרסט בלולאה? בדיקה לזה בלי לבהות בנוריות: תעשה cold boot כשכלום לא מחובר. תמתין 15-20 דקות. תחבר כבל רשת, תגלוש לממשק ותבדוק uptime - אם זה לא התרסט הuptime אמור להיות קרוב לזמן הboot. אם הזמן קטן משמעותית, זה התרסט.
מה גרסת התוכנה שמופיעה לך?
לגבי ההערה על מאוורר - אין שום צורך. המוצר לא אמור להתחמם ובטח לא להתרסט מזה. היה מחובר אצלי לבדיקה במשך שבועות ולא התרסט בכלל.
פרקטית, אפשר לנסות לדבג את הבעיה, שיכול להיות שנגרמה כי דחפו לך עדכון תוכנה כלשהו (קרה לי עם ציוד פרטי GF10C בתשתית IBC=הוט. יש פירוט כאן בפורום). אבל לכל דבר ועניין, bootloop אומר שהציוד כרגע תקול, נסה להחליף אצל מי שמכר לך אותו. ובציוד החדש תוכל גם לוודא שעובד עוד לפני האקטיבציה והחיבור הראשון לPON...
עם מאוורר הוא עובד. כנראה שמתחמם יותר מדי וקורס....
בממשק הוא מראה שהטמפרטורה היא 45+ כשיש מאוורר הוא נשאר על 36-37.
מנסה.. להשיג את התמיכה שלהם זה לא דבר כיף....
מסכים.04/10/2025 22:47whatevernevermind כתב: לא תקין בכלל.
האם גם כשכלום לא מחובר (לא הסיב ולא הרשת), זה מתרסט בלולאה? בדיקה לזה בלי לבהות בנוריות: תעשה cold boot כשכלום לא מחובר. תמתין 15-20 דקות. תחבר כבל רשת, תגלוש לממשק ותבדוק uptime - אם זה לא התרסט הuptime אמור להיות קרוב לזמן הboot. אם הזמן קטן משמעותית, זה התרסט.
מה גרסת התוכנה שמופיעה לך?
לגבי ההערה על מאוורר - אין שום צורך. המוצר לא אמור להתחמם ובטח לא להתרסט מזה. היה מחובר אצלי לבדיקה במשך שבועות ולא התרסט בכלל.
פרקטית, אפשר לנסות לדבג את הבעיה, שיכול להיות שנגרמה כי דחפו לך עדכון תוכנה כלשהו (קרה לי עם ציוד פרטי GF10C בתשתית IBC=הוט. יש פירוט כאן בפורום). אבל לכל דבר ועניין, bootloop אומר שהציוד כרגע תקול, נסה להחליף אצל מי שמכר לך אותו. ובציוד החדש תוכל גם לוודא שעובד עוד לפני האקטיבציה והחיבור הראשון לPON......
בדקתי אותו עכשיו כשלא מחובר לכלום, הוא התרסט כמו תמיד.
הגרסא שלו היא V1.9.2-240924
המאוורר עזר להבין את הבעיה, ללא ספק בעיית התחממות של המכשיר ולא בעיית "חוסר" קירור מצידי. המכשיר יושב בחדר ממוזג.
בקיצור - תקול, להחליף
תודה לכם!
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

באסה. כי תצטרך להביא שוב טכנאי לאקטב את הממיר החלופי והפעם יבקשו ממך 125 שקל התקנה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
החלפתי את המכשיר, החדש לא מתרסט כמו הקודם 
לא רואה מצב שאשלם 125 שקל להתקנה. יהיה קל יותר לעבור לחברה אחרת

מחכה לשירות לקוחות לעדכן אותם על הסיריאלי החדש.05/10/2025 13:32Jabberwock כתב: באסה. כי תצטרך להביא שוב טכנאי לאקטב את הממיר החלופי והפעם יבקשו ממך 125 שקל התקנה....
לא רואה מצב שאשלם 125 שקל להתקנה. יהיה קל יותר לעבור לחברה אחרת
יוותרו לך. תנסה לשכנע אותם באמת, שלא צריך לבוא, ואפשר לבצע אקטיבציה בשיחות טלפון ע"פ צילום שתשלח ..
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
לבצע אקטיבציה בטלפון זה אפשרי רק בתיאוריה. הייתי עכשיו בסיפור הזה עם פרטנר (על תשתית בזק). עד שהצלחתי להסביר לשירות הלקוחות שהם צריכים לבצע אקטיבציה, לטענתם אין להם אפשרות לעשות את זה, רק לטכנאים, ואי אפשר להגיע לטכנאי בטלפון, חייבים להזמין שיגיע...
אתה צודק, ככה זה ברוב החברות.שני מקרים חיוביים היו לי:06/10/2025 15:55dr0r כתב: לבצע אקטיבציה בטלפון זה אפשרי רק בתיאוריה. הייתי עכשיו בסיפור הזה עם פרטנר (על תשתית בזק). עד שהצלחתי להסביר לשירות הלקוחות שהם צריכים לבצע אקטיבציה, לטענתם אין להם אפשרות לעשות את זה, רק לטכנאים, ואי אפשר להגיע לטכנאי בטלפון, חייבים להזמין שיגיע......
1. כמנוי בבזק, הפעילו לי מתאם ZTE מרחוק.
תזכרו, שבזק היא החברה היחידה, שבדיפולט , מציעה ללקוח להדתמש בציוד פרטי, או שולחת אותו לקנות אצלה בחנות...
2. בהוט, במקרה חריג שטכנאי עזב אותי עם נתב שלהם, אך ללא אינטרנט - בתמיכה מצאו מישהו עם הרשאה לאקטב מרחוק, טלפונית .
אבל בד"כ נכון שרובן שולחות מישהו, ולפעמים גם גובות על זה כסף בלי שתרגיש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

יש לי מספר טלפון של שימור לקוחות בהוט אם אתה צריך.
05/10/2025 18:02rafi_d כתב: יוותרו לך. תנסה לשכנע אותם באמת, שלא צריך לבוא, ואפשר לבצע אקטיבציה בשיחות טלפון ע"פ צילום שתשלח .....
06/10/2025 15:55dr0r כתב: לבצע אקטיבציה בטלפון זה אפשרי רק בתיאוריה. הייתי עכשיו בסיפור הזה עם פרטנר (על תשתית בזק). עד שהצלחתי להסביר לשירות הלקוחות שהם צריכים לבצע אקטיבציה, לטענתם אין להם אפשרות לעשות את זה, רק לטכנאים, ואי אפשר להגיע לטכנאי בטלפון, חייבים להזמין שיגיע......
איזה מעייפים הם! אחרי התעקשות אצל החשבונות שלהם (כי מסתבר ששיח על שיוך ציוד זה רק שם בהוט) הם ניסו לשייך אבל לא הצליחו כי כבר משוייך אליי סיראלי של ציוד פרטי אחר (התקול שהחזרתי). הם לא הצליחו להסיר אותו ולהכניס את הסיריאלי החדש והתעקשו שרק טכנאי יודע לעשות את זה....
התחלתי שיח עם שימור לקוחות כי זה פשוט מרתיח. ביום העסקים הבא יגיע טכנאי (קוסם שידע לדבר עם מוקד טכנאים ולעשות שיוך באורך פלא "כי זאת העבודה שלו ואנחנו לא מצליחים") ולטענתם יפתור את זה. במידה ולא זה יהיה סוף הסיפור עם הוט.
אה וכמובן שביקור טכנאי לא עולה כסף, אל תכנעו לשטויות האלו שלהם.
צריך סבלנות.
בעיקר כשעושים שינויים של ציוד פרטי.
כשחיברתי את אחותי להוט עם מתאם סיב שהיה בעבר בשימוש במנוי הוט שלי גם לקח להוט כמה שעות לגרום לו לעבוד.
אתה צריך את הטכנאי כי להם יש גישה למוקד התקנות שלהם יש הרשאה לבצע שינויים בציוד. אתה יכול לנסות להסביר לטכנאי שהוא לא חייב להגיע פיזית כשהוא מתקשר לפני לוודא שאתה בבית.
בעיקר כשעושים שינויים של ציוד פרטי.
כשחיברתי את אחותי להוט עם מתאם סיב שהיה בעבר בשימוש במנוי הוט שלי גם לקח להוט כמה שעות לגרום לו לעבוד.
אתה צריך את הטכנאי כי להם יש גישה למוקד התקנות שלהם יש הרשאה לבצע שינויים בציוד. אתה יכול לנסות להסביר לטכנאי שהוא לא חייב להגיע פיזית כשהוא מתקשר לפני לוודא שאתה בבית.
צפוי.. בכל החברות השיטה דומה, הטכנאים אמורים לרשום ציוד שנלקח על שמם. אתמול היה כאן איש סלקום לאותה מטרה בדיוק. שלח לי לבקשתי תמונת מסך שהמתאם שלקח רשום על שמו....
חשוב לקבל אישור (שולחים לפעמים ב סמס דוח ביקור לחתימה שנעלם לו אחרי יום) . ולבדוק באיזור האישי שרשום למשל "מתאם זר". יש גם טכנאים לא ישרים... בסוף עוד עלולים להגיד תחזיר או תשלם על הציוד...
גם המתקינים ("טכנאים") לא אוהבים את כל זה...
חשוב לקבל אישור (שולחים לפעמים ב סמס דוח ביקור לחתימה שנעלם לו אחרי יום) . ולבדוק באיזור האישי שרשום למשל "מתאם זר". יש גם טכנאים לא ישרים... בסוף עוד עלולים להגיד תחזיר או תשלם על הציוד...
גם המתקינים ("טכנאים") לא אוהבים את כל זה...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אמרו לך שטויות. הם לא יכולים, גם אם מאוד ירצו. רק טכנאי יכול לבצע את הפעולה הזו של שיוך ציוד למנוי.
טכנאי הגיע ועשה את השיוך מול המוקד טכנאים עוד מהרכב שלו. הוא עלה כדי לוודא שהכל עובד (וכדי שאחתום לו).
נגמרה הסאגה.
ב-GoFiber אפשר ליפול על ציוד תקול. זה לא מוצר ללא תקלות כמו שהתמיכה שלהם אומרת ולהשיג את התמיכה שלהם זה סיפור.
השירות הטלפוני של HOT בכלל לא משהו! אבל הם יודעים לשלוח טכנאי די מהר ואכפת להם בדיעבד אם השירות היה אפקטיבי.
נגמרה הסאגה.
ב-GoFiber אפשר ליפול על ציוד תקול. זה לא מוצר ללא תקלות כמו שהתמיכה שלהם אומרת ולהשיג את התמיכה שלהם זה סיפור.
השירות הטלפוני של HOT בכלל לא משהו! אבל הם יודעים לשלוח טכנאי די מהר ואכפת להם בדיעבד אם השירות היה אפקטיבי.