בחודש הבא אני טס לארצות הברית, וחשבתי לקנות שם אייפון 17 פרו מקס. דיברתי קצת עם Chat GPT והוא אמר לי כמה דברים שאני בספק אם הם נכונים:
1. אהיה חייב להפעיל את המכשיר החדש רק בארץ, כי אחרת הוא יתחבר למפעיל מקומי ויהיה נעול לשימוש בארץ.
2. לא תהיה לי אחריות על המכשיר.
האם זה נכון? פשוט זה נשמע לי מוזר. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא.
אני רוצה לקנות את המכשיר בארצות הברית, בגלל גודל הסוללה וגם לפי בדיקה שעשיתי, המכשיר זול יותר ב-1,000 ש"ח מהמחיר באילת.
תודה רבה מראש לכל העוזרים
גמר חתימה טובה לכולם.
kalinium
חבר ותיק
תגובות: 1315
שליחה
בתור מי שקנה אתמול בארה"ב, אין שום בעיה להפעיל. רק צריך לבחור את האופציה שלא קשורה לאף מפעיל אמריקאי, נדמה לי שהם קוראים לזה באתר שלהם activate later.
מה שכן, לא מוכרים כאן מכשירים עם מגירת סים, אלא הכל esim. אני מנוי בסלקום, אז רק אחרי שקניתי את המכשיר והעברתי אליו הכל מהמכשיר הקודם (לקח כשעה וחצי), התחברתי מהחדש לווייפיי, ואז במחשב הלכתי לאתר של סלקום ובחרתי באזור האישי, "הפעלת esim". הוא נותן לך QR קוד לסרוק עם המכשיר החדש, חושב כמה דקות, והכל עובד מעולה.
לגבי אחריות אני לא יודע לומר, קראתי בכל מיני מקומות ש-dcs כן נותנים שירות במסגרת האחריות הבסיסית, אבל apple care לא אפקטיבי בישראל.
גלובל
חבר ותיק
תגובות: 1285
שליחה
שים לב שיש הבדלים בדגמים של אייפון לפי איזורים גיאוגרפים בעולם :
Versions:
A3526 (International);
A3257 (USA)
; A3525 (Middle East, Canada, Mexico)
; A3527 (China)
יש הבדלים ורסיות - ההבדלים הם בעיקר בנושא תדרי הכיסוי של דור 4 ודור 5 כדי להתאים לספקים המקומיים בכל איזור
גם הבדלים בנושאי eSIM בלבד או כאלה שכוללים מגש סים רגיל ( כמו שהוזכר כאן ) , קיימים גם הבדלים רגולטורים במודלים מסויימים ,
ההבדלים בנושאי תדרי הכיסוי יותר מטריד ....לא הייתי קונה מכשיר בארה"ב רק בגלל ההבדלים בנושא זה .
Alex8630
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
שליחה
קודם כל תודה רבה לכם על העזרה והמענה המהיר.
לגבי התדרים, איך אפשר לדעת אם זה מתאים לארץ ולמזער את הסיכון?
גלובל
חבר ותיק
שליחה
אתה צריך את הדגם הבין לאומי - A3526 או הדגם למזרח התיכון - A3525
לא נראה לי שתוכל להשיג אותם בחנויות רגילות בארה"ב ( כמו בסט ביי וכו' )
שם קרוב לודאי תמצא רק את הדגם האמריקאי - A3257
Alex8630
חבר פעיל מאוד
שליחה
ומה לגבי החנות הרשמית? יש שם את הגרסה Unlocked
במידה ואני רואה את הגרסה A3526 אני יכול לקנות בראש שקט ולא תהיה בעיה שזה יעבוד בארץ?\
זה מה שמצאתי באתר של אפל:
"If you purchased an eSIM only iPhone model but will use it while living in a different country or region
You can activate an unlocked eSIM only iPhone model with carriers from all over the world. Contact your carrier to confirm that they support eSIM on your cellular plan. Also, check iPhone cellular band support for country compatibility.
You cannot use an eSIM from a China mainland carrier on a device purchased outside of China mainland."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Can I activate an iPhone 17 Pro outside of the United States?
iPhone 16e, iPhone 16, iPhone 17, iPhone Air, and iPhone 17 Pro models purchased in the U.S. or Puerto Rico don’t have a physical SIM tray and activate only using eSIM. You can activate your iPhone outside the country if your carrier supports eSIM. Learn more about using eSIM while traveling(Opens in a new window).
While traveling internationally, your carrier may offer convenient and affordable international roaming options. Additionally, if your iPhone is unlocked, you can use a travel eSIM at your destination. Learn more about using eSIM while traveling(Opens in a new window)."
גלובל
חבר ותיק
שליחה
אין לי מידע לגבי חנויות אפל בארה"ב ....תצטרך לברר שם ( וגם שם לא בטוח שידעו לתת לך מידע טכני מדויק )
מהטקסט שצרפת - check iPhone cellular band support for country compatibility זה בדיוק הנושא שצריך להתחשב בו במיוחד !
אייפון אמריקאי יעבוד בישראל אבל יחסרו לו מס' תחומים בדור 4 /5 , כנ"ל הפוך מכשיר ישראלי יעבוד בארה"ב
אבל יחסרו לו מס' תחומים של חלק מהמפעילים - חברות הסלולר בארה"ב .....אבל כשאתה תייר בארה"ב זה פחות קריטי
בסופו של דבר תמצא רשת זמינה לעשות רומינג , לעומת זאת אם אתה קבוע בארץ עם מכשיר אמריקאי אתה בחוסר מס' תחומים
של חלק מהמפעילים בארץ באופן קבוע !
תריץ את השאלה הבאה ב גוגל / ג'מיני -
LTE and 5G frequency diferances btween USA and Europe
תקבל תשובה מפורטת על ההבדלים בתחומי התדרים ( אין טעם שאני אעתיק ואדביק את כל התשובה הארוכה כאן )
אגב ההבדלים האלה נכונים לא רק למכשירי אייפון גם למכשירי אנדרואיד !
Alex8630
חבר פעיל מאוד
שליחה
קודם כל תודה רבה, אבדוק את הכול לעומק.
השאלה שלי, במידה ואני יודע בוודאות שהמכשיר הוא מדגם A3526 בארצות הברית, זה יעבוד בטוח בארץ בכל התדרים?
נערך לאחרונה על ידי Alex8630 ב 28/09/25 9:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
גלובל
חבר ותיק
שליחה
כן , נראה לי שזה הדגם הגלובלי שיעבוד יפה בארץ באירופה ...וגם בארה"ב ,
השאלה אם הוא זמין לרכישה בחנויות בארהב וכמובן Unloacked
Alex8630
חבר פעיל מאוד
שליחה
שאלתי עכשיו את Chat GPT ומה שהוא אומר, גרסת Unlocked בארצות הברית מגיעה בדגם A3295.
"בארצות הברית תדר mmWave 5G - זה תדרים של 39-24 ג'גיה הרץ שמשמשים רק בארצות הברית בערים ענקיות, כמו סטאדיונים או השדרה החמישית במנהטון. אצלנו אין שום רשת כזאת - הכל על sub-6, בין 700 ל-4.8 ג'גיה הרץ, והדגם A3295 מכסה את כולם: B28, B3, B1 ו-B1 -ל-4G אות. רק אם תחזור לארצות הברית לעשות שופינג בטיימס סקוור, שם תרגיש הבדל - אפס בעיות בארץ."
זאת התשובה שלו.
מה שהוא אומר, הבעיה היחידה שתהיה בארץ, זאת עם רשת mmWave 5G שאין אותה בארץ ובאירופה, רק בארצות הברית והיא לא קריטית לארץ.
עכשיו רק נותר לדעת לגבי האחריות.
עריכה:
בדקתי מול DCS אמרו שאין אחריות. בודק עכשיו מול C-DATA.
זאת התשובה מחברת DCS:
אלכסנדר צהריים טובים
אין לנו אפשרות לדעת בוודאות אם המוצר יוכל לקבל שירות או לא
מוצרים ביבוא מקביל לעיתים קרובות חסומים לקבלת שירות במדינות אחרות , יכולים לקבל שירות רק במדינה ממנה הגיעו
לצערי הרב לא ניתן לדעת זאת מראש מאחר והחסימה היא במערכת התפעולית של אפל כך שאם המוצר חסום לשירות הוא יחסם רק כאשר טכנאי
ינסה להזמין חלק לתיקונו ועל כן לפני שיהיה פיזית במעבדה וינסו להזמין לו חלק לא נוכל לדעת
ככל ומערכת אפל תאפשר אנחנו יותר מנשמח לתת שירות
גלובל
חבר ותיק
שליחה
28/09/25 9:24
Alex8630 כתב:
שאלתי עכשיו את Chat GPT ומה שהוא אומר, גרסת Unlocked בארצות הברית מגיעה בדגם A3295.
קודם כל תודה רבה לך, אתה צודק לגבי הדגם וזה באמת אייפון 16 פרו מקס.
השוואתי בין הדגמים, ובדגם הבינלאומי חסרים התדרים הבאים:
4G: b14, b29, b71
5G: n14, n29, n71, n258, n260, n261 + mmWave
ChatGPT אומר שזה תדרים שעובדים רק בארצות הברית ובאזורים מסויימים באסיה. זה תדרים במהירויות גבוהות שאין אותם בארץ ולא בטוח שיהיו, כי התחזוקה שלהם מאוד יקרה. אפשר לקנות את המכשיר ולהשתמש בו בראש שקט והכול יעבוד כמו שצריך.
אני לא יודע אם אפשר לסמוך על ה-ChatGPT והאם הוא צודק.
לגבי האחריות, אני עדיין ממשיך לברר את הנושא, בינתיים ממה שביררתי, תהיה בעיה עם האחריות.
Alex8630
חבר פעיל מאוד
שליחה
דיברתי עכשיו עם התמיכה של אפל בארצות הברית.
לסיכום:
1. אפשר לקנות בחנות של Apple Store בארה"ב את הדגם A3526 הכול יעבוד כמו שצריך ותהיה אחריות מלאה אצל DCS. הדגם הזה מגיע ללא סים פיזי, מה שרציתי. חשוב רק לומר להם לפני הקניה, שאתם רוצים את הדגם הספציפי.
2. אסור לאקטב/להעביר את כל המידע בארצות הברית, כי יש סיכוי שהמכשיר ינעל. במידה המכשיר לא ננעל, הוא יעבוד כמו שצריך עד העדכון הבא ואז ינעל!
3. חשוב לבדוק בחנות את המכשיר, להדליק אותו ולראות שהכול עובד.
תודה רבה לכולם על העזרה
נערך לאחרונה על ידי Alex8630 ב 28/09/25 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה יכול לראות פה את התמיכה בתדרים וההתאצה לרשתות הספציפיות בארץ של הגרסאות (צפון אמריקה, גלובלי וכו') https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... -max-a3257
תבחר את הדגם למעלה, ואז תלחץ על הרשתות בישראל
מראה לך תמיכה לפי רשת
Alex8630
חבר פעיל מאוד
שליחה
קודם כל תודה רבה.
אז יוצא שאפל סתם אמרו לי את המידע הזה? כי אני רואה שבדגם הגלובלי הסוללה חלשה יתר, זאת אומרת שהוא מגיע עם מגירת סים
יוצא רק שבפרטנר ובהוט מובייל תהיה תמיכה מלאה.
התדרים גם לא מסתדרים לי, כי באתר שגלובל הביא היו שם תדרים אחרים שלא נתמכים בארץ, ובאתר שאתה הבאת התדרים שונים.
נערך לאחרונה על ידי Alex8630 ב 28/09/25 16:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
sigamore
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
שליחה
28/09/25 15:06
Alex8630 כתב:
דיברתי עכשיו עם התמיכה של אפל בארצות הברית.
לסיכום:
1. אפשר לקנות בחנות של Apple Store בארה"ב את הדגם A3526 הכול יעבוד כמו שצריך ותהיה אחריות מלאה אצל DCS. הדגם הזה מגיע ללא סים פיזי, מה שרציתי. חשוב רק לומר להם לפני הקניה, שאתם רוצים את הדגם הספציפי.
2. אסור לאקטב/להעביר את כל המידע בארצות הברית, כי יש סיכוי שהמכשיר ינעל. במידה המכשיר לא ננעל, הוא יעבוד כמו שצריך עד העדכון הבא ואז ינעל!
3. חשוב לבדוק בחנות את המכשיר, להדליק אותו ולראות שהכול עובד.
תודה רבה לכולם על העזרה
...
תתחדש
... סתם מתוך עניין - בדקת כמה יעלה לקנות את אותו דגם באילת ? מנסיון אישי במהלך השנים האחרונות, המחיר של מוצרי אפל באילת זול יותר מהמחיר בארה״ב.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
Alex8630
חבר פעיל מאוד
שליחה
28/09/25 16:41
sigamore כתב:
תתחדש
... סתם מתוך עניין - בדקת כמה יעלה לקנות את אותו דגם באילת ? מנסיון אישי במהלך השנים האחרונות, המחיר של מוצרי אפל באילת זול יותר מהמחיר בארה״ב.
...
תודה רבה.
ברור שבדקתי, אני אילתי נכון לרגע זה, הבדל של 1,000 ש"ח. המחיר באילת בדרך כלל יקר ב-200/300 ש"ח מארצות הברית.
OMRIJ
חבר ותיק
תגובות: 2654
שליחה
הוספת מס מקומי למחיר שאתה רואה באתר אפל?
באילת כנראה זול יותר