האם האינטרנט של הוט יציב?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שוקל לחזור לטריפל של הוט, הציעו מחיר מאוד אטרקטיבית.
נמצא היום ביס ומרוצה סה"כ, חוץ מהמחיר שצריך כל חודשיים להתקשר אחרת קופץ מאוד גבוה...

עד לפני כשנה היינו עם הוט ועזבנו בעיקר בגלל תקלות תשתית והצורך לאתחל את הראוטר שלהם מחדש כל כמה ימים / לשנות ערוצים כי תמיד בערבים היתה ירידה דרסטית במהירות הגלישה שהשפיעה גם על הטלוויזיה, והשאלה האם האינטרנט שלהם עם הראוטר החדש (תומך wifi7) ומגדיל הטווח שהם מספקים יציבים יותר ממה שהיה ולא נתונים לבעיות העומס בערבים.
לא מתכוון להשתמש בציוד פרטי אלא כאמור בציוד שלהם.
בסופו של דבר להבנתי מכיוון שבסיבים גם הטלוויזיה הרי תלויה באינטרנט אז אם החומרה החדשה שלהם טובה יותר ופותרת את הבעיות שהיו, אז סבבה. אבל אם לא ועדיין הבעיות של העומס בערבים קיים, האמת, גם בחינם לא נחזור אליהם.

תודה על העזרה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78765
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

תלוי מיקום וסוג תשתית. הסיבים שלהם טובים כמו של כל הספקים.

האינטרנט מבוסס קואקס שלהם לרוב יציב חוץ ממקומות שהתשתית לא במצב טוב. לי למשל היה בעיות ואחרי כמה שנים ניסיתי שוב והיה מצויין (כי טיפלו בתשתית בין לבין).

Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

למעשה היו לנו 2 בעיות עיקריות.
1. בערבים היתה ירידה משמעותית במהירות הגלישה - זה השפיע מאוד על הטלוויזיה ברמה של ממש תקיעות בשידור. בתמיכה טענו שזה בגלל עומס באזור והפיתרון שלהם היה לנסות להחליף ערוצים מה שלא תמיד עזר.

2. היה צריך לעשות יותר מדי פעמים אתחול לראוטר בגלל ירידה במהירות הגלישה גם אם לא היו תקלות, והיה צורך לעשות אתחול לסטרימרים בערך פעם בשבוע והתקנה מחדש בערך פעמיים בחודש...

בגלל זה ההתלבטות. המחיר מפתה, נכון, אבל מחיר זה לא הכל ואני מנסה להבין האם יש משהו בהבטחות שלהם שעכשיו המצב טוב או שזה סתם הבטחות מכירה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #4 

זה לא סוד שהוט, בגלל הכוונה של משרד התקשורת מפנטזת להפסיק להשתמש בעוד כמה שנים ברשת של חוטי קואקס שהיתה לה ולהשאיר רק את חיבורי סיבים.
בכלל לא בטוח שזה מה שיקרה, אבל, זו אחת הסיבות שהיא כבר זמן מה גם לא משקיעה כלום לא רק בשדרוג ופיתוח של רשת עתיקה זו של כבלי טלוויזיה, אלה גם מנסה כמה שפחות להשקיע בתחזוקה בתיקונים שלה ובהורדת עומסים בה, במיוחד בשעות השיא.
כך שעם לפני כשנה עזבתם את הוט בגלל התקלות ועומסים ברשת זו, אז היום בטח ובטח רוב הסיכויים שהמצב יהיה הרבה יותר גרוע ממה שהיה לפני שנה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

לא ציינת אם לפני שנה ההיתה מחובר לסיבים או לחיבור ישן של קואקס, התשובה הטובה ביותר זה תשאל את השכנים שגם מחוברים להוט סיבים.
ההבדל בין התשתית הישנה לחדשה לא ברי השוואה, אין בעיות של תדרים תקיעות וכו, אבל כן יש בעיה אם השכנים מורידים סרטים כל היום.
התשתית גם בסיבים היא משותפת (בכל החברות ולא משנה מה יספרו לך) כך שבסופו של דבר כל השכנים והשכונה מגיעים לצוור בקבוק של קיבולת אזורית.
אבל בסיבים פתח הבקבוק הרבה יותר רחב כך שבניהול נכון של חלוקת עומסים כל לקוח מקבל רוחב פס יציב יותר לפחות לצפייה בטלויזיה.

Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

היינו מחוברים לסיבים גם לפני שנה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

28/09/2025 11:56  
Neone כתב:
היינו מחוברים לסיבים גם לפני שנה.
...
אם היית רושם את זה מהתחלה, לא היינו צריכים לנחש ולחשוב שבכלל מדובר על חיבור של קואקס.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

יכול להיות ששדרגו את התשתיות כלפי מעלה ופתחו צוורי בקבוק בשעות העומס.
אבל תשובה טובה ביותר תקבל מהשכנים, זה בעיות מעוד מקומיות וכל שכונה/בניין יכול להיות שונה.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #9 

כן ,אבל הפינגים יחסית גבוהים

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 158 פעמים

שליחה #10 

אם העומס היה מהשכנים אז אם תתחבר לתשתית XGS-PON אז לכאורה העומס יפחת. אפשרי רק אם התשתית שלך תומכת במהירות 5000 מגה.
לשם כך צריך להתעסק עם ציוד פרטי כולל מתאם סיב פרטי. אך לא חייב להיות מנוי של 5000 מגה אפשר גם להתחבר במהירות נמוכה יותר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מצטער שלא ציינתי שהיינו בסיבים.

אני לא מתכוון לעבור ל5000 מגה... האופציה היא על 1000 מגה וזה מספיק לנו.

האמת שנושא העומס ממש מדאיג אותי.
ואני מבין שאין גם דרך ממשית לבדוק.

איך מבחינת ציוד? הראוטר החדש שתומך בwifi7 טוב ויציב יותר מהקודם? מניח שזה גם משהו שיכול להשפיע לא?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

28/09/2025 13:00  
Neone כתב:
אני לא מתכוון לעבור ל5000 מגה... האופציה היא על 1000 מגה וזה מספיק לנו.
...
לא חייב להיות מנוי ל-5000 מגה. צריך רק את המתאם סיב GoFiber GF10SK, אפשר להשיג אותו ב-300 שקל בערך.
מה שכן - חייב שהתשתית תתמוך ב-5000 מגה שאז זה אומר שיש תמיכה ב-XGS-PON. אחרת המתאם סיב פשוט לא יעבוד.
28/09/2025 13:00  
Neone כתב:
איך מבחינת ציוד? הראוטר החדש שתומך בwifi7 טוב ויציב יותר מהקודם? מניח שזה גם משהו שיכול להשפיע לא?
...
ניסיתי אותו - לא התלהבתי. אין כמו ציוד פרטי.
הוא בעייתי, ממשק איטי להחריד, מלא באגים. סיסמה לא ניתן להזין תווים מיוחדים.
אני לא הצלחתי לשים ערוצים של 100+ הנתמכים בישראל. זה אומר יותר הפרעות גלישה מהשכנים והמהירות צונחת.
אין מנוס מרכישת ציוד פרטי.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

28/09/2025 13:05  
Jabberwock כתב:
לא חייב להיות מנוי ל-5000 מגה. צריך רק את המתאם סיב GoFiber GF10SK, אפשר להשיג אותו ב-300 שקל בערך.
מה שכן - חייב שהתשתית תתמוך ב-5000 מגה שאז זה אומר שיש תמיכה ב-XGS-PON. אחרת המתאם סיב פשוט לא יעבוד.

ניסיתי אותו - לא התלהבתי. אין כמו ציוד פרטי.
הוא בעייתי, ממשק איטי להחריד, מלא באגים. סיסמה לא ניתן להזין תווים מיוחדים.
אני לא הצלחתי לשים ערוצים של 100+ הנתמכים בישראל. זה אומר יותר הפרעות גלישה מהשכנים והמהירות צונחת.
אין מנוס מרכישת ציוד פרטי.
...
את האמת, לא רוצה או מתכוון בשלב הזה להתעסק עם ציוד פרטי.
גם לא רוצה להתעסק עם הגדרות, מבחינתי שיבוא טכנאי, יחבר וילך.
ככה היה עם הוט בעבר, ככה עם יס עכשיו. הגדירו והלכו, לא התעסקתי עם זה מאז.

מה שאתה בעצם אומר זה שכדאי להישאר ביס? כי הסיבים מערכת שלהם יציבה יותר? ביס אני לא חווה את מה שהיה בהוט...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

28/09/2025 12:51  
Jabberwock כתב:
אם העומס היה מהשכנים אז אם תתחבר לתשתית XGS-PON אז לכאורה העומס יפחת. אפשרי רק אם התשתית שלך תומכת במהירות 5000 מגה.
לשם כך צריך להתעסק עם ציוד פרטי כולל מתאם סיב פרטי. אך לא חייב להיות מנוי של 5000 מגה אפשר גם להתחבר במהירות נמוכה יותר.
...
אם מדובר על טריפל, כמו במקרה של פותח הדיון, אז האפשרות של ציוד פרטי, לא רלוונטית בהוט, גם בסיבים, גם, אם מדובר על GPON וגם, עם מדובר על XGS-PON. בהוט, את טריפל שלהם הם מעדיפים לספק רק עם ציוד שלהם.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

למה לא רלוונטית?
אני מחובר עם ציוד פרטי וטריפל בלי אף ציוד של הוט בבית, שלל סטרימרים וטלויזיות חכמות שמריצים אפליקצית הוט בלי שום תקלות.
הבעיה היחידה שעדיין לא מצאתי מישהו בהוט שיוכל לשלוח לי את הסיסמה לקו הטלפון כל מה שקשור לטפוניה ופרטי לא בתסריטים הכתובים שלהם.

Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

הדיון קצת סטה 😀

יכול להיות שזה אפשרי עם ציוד פרטי, מבחינתי זה לא רלוונטי כי אני לא רוצה להתעסק עם זה.

באמת לא הבנתי אם יש מצב שהוט באמת שדרגו את התשתית שלהם ואת החומרה.
או לחלופין, הגיוני שבערבים בהוט יש ירידה דרסטית במהירות הגלישה בסיבים לעומת יס נניח?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

28/09/2025 14:36  
Neone כתב:
מה שאתה בעצם אומר זה שכדאי להישאר ביס? כי הסיבים מערכת שלהם יציבה יותר? ביס אני לא חווה את מה שהיה בהוט...
...
תישאר ביס...
28/09/2025 19:17  
Neone כתב:
באמת לא הבנתי אם יש מצב שהוט באמת שדרגו את התשתית שלהם ואת החומרה.
או לחלופין, הגיוני שבערבים בהוט יש ירידה דרסטית במהירות הגלישה בסיבים לעומת יס נניח?
...
חסר הרבה מידע. האם הירידה במהירות קורה גם באופן קווי או רק ב-WiFi?
איפה אתה גולש? באתרים בישראל או בחו"ל?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

28/09/2025 19:04  
rm1 כתב:
למה לא רלוונטית?
אני מחובר עם ציוד פרטי וטריפל בלי אף ציוד של הוט בבית, שלל סטרימרים וטלויזיות חכמות שמריצים אפליקצית הוט בלי שום תקלות.
הבעיה היחידה שעדיין לא מצאתי מישהו בהוט שיוכל לשלוח לי את הסיסמה לקו הטלפון כל מה שקשור לטפוניה ופרטי לא בתסריטים הכתובים שלהם.
...
גם בגלל הטלפוניה וגם בגלל התקלות. למשל, אם כמו בפוסט הראשון של הפותח הדיון הוא יתקל בתופעות של עמוסים, איטיות, ניתוקים וכו', אז כל תשובה שהוא יקבל מהם, תהיה, ש... זה בגלל הציוד הפרטי שלך ואצלינו הכל תקין ואפילו אין צורך לשלוח טכנאי לבדוק על מה מדובר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78765
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #19 

מאוד משונה שיש עומס, גם הטיעון שיש בעיה עם השכנים לא מתיישב עם סיבים. "ערוצים" בד"כ מתייחס לערוצי WIFI. אני מניח שהעומס הזה לא השתנה כתלות בספק, כך שזה לא נשמע סביר שזה יפריע באופן כזה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #20 

יש שירשור בנושא הטלפוניה, נסה לעבור עליו...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”