פוסט בקשות\פריקה\שאלות והתייעצות,please bear with me
ברצוני לרכוש מחשב נייח חדש
*לא מעוניין במיני PC,יודע שיתאים לשימושים המעטים אבל מעדיף מחשב נייח חזק שייתן שקט מבחינת שדרוגים לשנים הבאות (5 לפחות)
המחשב הנוכחי כמעט אספנות,ברמה של 2 גיגה זכרון,מעבד intel core2duo ולוח גיגהבייט כלשהו,ומערכת הפעלה WIN 7 אולטימייט
קיימים גם דיסקים קשיחים SATA 5400RPM (אאל"ט) שארצה להעביר למחשב החדש,אבל הבנתי שזה פחות אפשרי? (נפחים של 1טרה 2טרה ואחד של 500,הססדי שלי בכלל סמסונג 120גיגה,אספנות - כפי שציינתי
אחרי שכמו ישראלי ממוצע חשבתי לחסוך את המע"מ ולקנות הכל באילת (חבר הרכיב לי מפרט שאציין בהמשך),החבר'ה שם אמרו שלא מרכיבים באילת,הייתי צריך לשריין עשרה ימי עסקים מראש לפני הגעתי,כשאגיע לקחת את החלקים ולתזז לסניף אחר שלהם,להפקיד שם את החלקים ולחכות עוד 14-21 ימי עסקים - נשמע לי הזוי אבל אולי זה רק אני...
בבאסה מרובה שלא אחזור הביתה עם מחשב חדש הלכתי לחנות פרטית שחבר אחר המליץ,כבר ישבנו על מפרט ועמדתי לשלוף את האשראי,כשבקשתי לראות את המארז,נדהמתי שכל (?) המארזים היום באים פיציים,יש מקום ללוח ולדיסק אחד גדול (כי כולם היום גדולים ממילא),ואופנת העבר של להחזיק כמה דיסקים מכניים כבר עברה מהעולם,מה שגרם לי לתהות מה אעשה עם הדיסקים הקיימים שלי (שציינתי למעלה) וכמובן עם החומר שעליהם (גיבויים,סדרות,שירים וכל מיני)
כמובן שהעסקה בוטלה והתבאסתי פעם שניה באותו יום
מה שמביא אותי אליכם - האם כולם היום קונים מחשב רגיל עם דיסק ססדי ממוצע וכל מה שקשור לאכסון הולך לנאס\ענן\שרת פרטי שניגשים אליו כשצריך? אי אפשר להעביר את הדיסקים הקיימים או לחלופין (במקרה שאי אפשר) לקנות 2 דיסקים של 4טרה נניח ? צריך מארז מיוחד מפונפן ל"דרישה" כזו?
להלן המפרט שרציתי לקנות
זכרונות - kingstone fury beast 2x16gb
ספק כח - antec 750w
לוח אם - MSI PRO B760M-E LGA1700 B760 DDR5
מעבד - Intel core i5 14400 2.5ghz 20mb cache s1700 BOX
כונן SSD - Samsung 990 evo plus 1tb pcie 4/0 nvme m.2 ssd
מארז - antec vx100m argb micro atx mini tower
*שוקל להחליף את המארז למידי (כמו הקיים)
*לאחר כמה קריאות בפוסטים אחרים שוקל להחליף מעבד לAMD,אז כמובן שאצטרך גם לוח אחר (עקב חוסר שדרוגי עתיד באינטל)
* לאחר חשיבה מחדש אולי נעדיף לוח אם ללא כרטיס מסך מובנה,ונסתפק במשהו סביר סביב 400-500ש"ח?
מעדיף כמו פעם,כל דבר בנפרד (כ.רשת וכ.קול לא נורא)
תקציב - 3000ש"ח (את המסביב יש כמובן,מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים\מדפסת)
שימושיי המחשב - הורדות,שידור לטלוויזיה של סדרות\סרטים דרך הנגן בוינדוס,מוזיקה,אופיס,גלישה בכמה וכמה טאבים (כרום השועל וכל דפדפן שניסיתי מתים על זכרון),וזה בגדול
בכוונה רוצה מעבד חזק (מאוד?) והרבה זכרון,שהכל ירוץ חלק,לא בא לי דפדפן זוחל (כמובן שבעיות אינטרנט\גלישה פחות מקורן בחומרת מחשב)
גלישה,הורדה,מולטי טאסקינג במיטבו
נראלי שכיסיתי את כל מה שרציתי לומר ולשאול,נשמח לתגובות וייעוץ ונתקדם משם.
תודה רבה לכולם\ן,המשך שבוע טוב לכולנו ב"ה