זקוק לייעוץ בנוגע למערכת קולנוע ביתית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
NewToSoundSystems פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, ותודה מראש על העזרה.
אני נכנס לדירת קבלן חדשה. בתוכניות הבניין, נעשתה *איזושהי* מחשבה על מערכת קולנוע ביתית. כך שיש בעצם יש הכנה תשתית להעברת כבלים מהאזור שמאחורי הטלוויזיה, אל רמקולים מימין ומשמאל לטלוויזיה. וכן אל רמקולים שנמצאים מאחורי הספה, תלויים על התקרה, גם משמאל וימין.
אציין שהסלון עצמו הוא עם תקרה גבוהה (משהו כמו 5.5 מטר), אבל המטבח שמאחוריו, הוא עם תקרה סטנדרטית, והרמקולים האחוריים מצויים בתקרת המטבח. אני מצרף שרשטוטים של התוכנית האדריכלית, ושל תוכנית החשמל (שבה רואים את ההכנה התשתית לרמקולים, עם הקשתות שיוצאות מאזור הטלוויזיה). כמו כן, יש לנו כבר קיר חיפוי על קיר הטלוויזיה, אז אני לא אבצע עוד איזשהן חפירות בקיר לצורך העברת כבלים. כך שצריך להתבסס על התשתית הקיימת לצורך העניין (השארתי חורים במקומות של הרמקולים מימין ושמאל, לטובת רמקולים).
המרחק בין מקום הישיבה בספה לטלוויזיה הוא בערך 3.3 מטר הייתי אומר.
זה המקום להתוודות, שאין לי מושג וחצי בסאונד. עד כה, היינו שומעים טלוויזיה מהרמקולים של הטלוויזיה (נטפליקס ודיסני דרך הסטרימר של yes sting), ולא מרמקולים חיצוניים. ומאזינים למוזיקה מאלכסה בסלון (ספוטיפיי שמחובר לאלכסה). כך שיש לי אפס ידיעות בתחום. אני מוכן קצת לקרוא על הנושא, אבל בסוף אנחנו עתידים בקרוב להכנס לדירה, ואני מעוניין לסיים בקרוב רכישות (יוצא מנקודת הנחה שבחגים יש הנחות מסויימות על מוצרי חשמל). הייתי שמח לייעוץ בתחום. מוכן גם לשלם סכום סמלי למישהו שייעץ לי על מה יתאים לי, אבל מחיפוש פה בפורום נראה שרב האנשים מרמזים שיועצים כאלה קצת מונעים ממנייעים אישיים, ועדיף לשאול כאן בפורום, או בחנות שמתמחה בנושא.
חשבתי לשאול כאן, ובמידת הצורך ללכת לחנות לפיזית ולברר שם.
מה בעצם מומלץ לי כמשתמש "חדש", לא אודיופיל, להתקין בדירה. זה גם בטח המקום לציין טווח מחירים לנושא, אבל בגלל בורות כללית, אני לא יודע בדיוק מה הטווח המדובר. אבל אני מניח שמדובר בכמה אלפי שקלים, אז אני נניח שאני מוכן לשים משהו כמו 8000 שקל בנושא, עם חריגות עם צריך (אבל כמובן, אם אפשר פחות, זה לא שיש לי איזושהי אוזן מעודנת או משהו כזה). אין לי כרגע שום ציוד היקפי כאמור.
אנחנו בעיקר רואים סדרות ומידי פעם סרטים לנו (ההורים) או לילדים.

תוכלו בבקשה לכוון אותי לשם התחלה לאיזה מכשור אני צריך, מה מומלץ ומה טווח המחירים שכדאי לצפות לו ? אם יש לינקים לקריאה שכדאי שאקרא אשמח גם.
אציין שיש לנו נינטנדו סוויץ' שגם הוא יתחבר לטלוויזיה, וגם שבפרט אנחנו צריכים להתחדש גם בטלוויזיה חדשה וגדולה (עד עכשיו היינו עם טלוויזיה צנועה של 48 אינץ', אבל נראה לי שהדיפולט עכשיו הוא כבר הרבה מעבר לזה). האם בחירת הטלוויזיה היא שיקול בהקשר של מערכת הסאונד ? או שאני חופשי לבחור איזה דגם טלוויזיה שאני רוצה ?

חפרתי קצת, אבל הנחתי שעדיף שיהיו פה כל הפרטים כדי לקבל תשובות שהן לא כוללניות כאלה. אם יש משהו נוסף שצריך הבהרה, אשמח לענות.
תודה רבה לכל מי שיוכל לכוון אותי. אני הייתי שמח לקנות מוצר אחד שיכיל את כל מה שצריך, אבל משיטוט קצר באתרים הבנתי שלפעמים עדיף לקנות בנפרד דברים (למרות שאני כנראה משתמש די ממוצע, אולי זה רלוונטי למי שעושה חדר קולנוע, או שכבר משופשף בתחום).
סלון חשמל.JPG
סלון.JPG

contact64
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 159
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון - תתחדש
אני אתן את המלצתי (אני בטוח שיהיו כאלה שיחלקו על דעתי - אבל אני עומד אחרי המלצתי) - מכיוון שאתה מעיד על עצמך כלא אודיופיל - הייתי הולך על SoundBar ולא על מערכת שכוללת מגבר ורמקולים. לדוגמא מערכת 7.1 של סמסונג- מצורף קישור
https://www.payngo.co.il/348463.html?gad_source=1&gad_campaignid=18948289597&gclid=Cj0KCQjwrJTGBhCbARIsANFBfguoxP8uB3-
UYPDgMQtFkQjkJlaLI93wEB5L-xWTw4gBdNFJwy4gH3AaAryDEALw_wcB
לזה הייתי מצרף מסך טלוויזיה של 75 ומעלה .

בתצורה הזאת הדבר היחיד שאתה צריך לקחת בחשבון שלרמקולים האחוריים תצטרך לפרוס כבל חשמל במקום כבל רמקולים.
אשמח לענות עם יהיו שאלות נוספות.

בני

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה !

מבחינת החשמל לרמקולים האחוריים (אחורי פה הכוונה "מאחורי מקום הישיבה" ממה שאני מבין), זה לא אמור להיות בעיה כי הקבלן השאיר לי חוט משיכה בצינורות ההכנה לרמקולים האחוריים, אז אדאג למשוך חשמל אליהם. אבל מבחינה פרקטית ? איך בעצם נהוג לחבר אותם לתקרה ?

עוד שאלות ברשותך. את מקרן הקול זה בסדר פשוט להניח על השידה שמתחת לטלוויזיה, או שהוא באמת צריך להיות תלוי באוויר כמו בתמונה שהם צירפו באתר פה :

https://www.payngo.co.il/media/Oran/Sam ... 990D/1.jpg

ולגבי הסאב וופר, הוא צריך להיות מונח על הרצפה ? או או על השידה ?

ומי מהמכשירים בסופו של דבר מחובר חיבור פיזי לטלוויזיה ? או שגם הסאונד עצמו של הטלוויזיה עושה סטרימינג מעל ה-WIFI כדי להגיע למקרן הקול ?

כלומר, בתיאוריה, ארבעת המכשירים האלה (שני רמקולים אחוריים, סאב וופר, ומקרן קול), פשוט רק מחוברים כל אחד לחשמל, ומדברים אחד עם השני ועם הטלוויזיה מעל WIFI ?

contact64
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

את הרמקולים האחוריים תולים על הקיר או התיקרה - חפש בגוגל מתלים לרמקולים ותמצא סוגים רבים החל מ 60 שקל (אם הקיר הוא לא קיר גבס - גם הסט הזול ביותר יתאים)

המקרן קול יכול לשבת על השידה או להיות תלוי על הקיר במקרה ואין שידה - למקרן קול יש מספר כניסות - מחברים את הטלווזיה למקרן בכבל HDMI דרל היציאת ARC בטלוויזיה או שמחברים את הממיר של יש למקרן קול וממנו לטלוויזיה בחיבור HDMI רגיל (האופציה הראשונה בדרך כלל מומלצת יותר)
הSUB והרמקולים האחוריים מתחברים אוטומטית מול המקרן
המקרן קול יודע גם להתחבר לרשת ב WIFI או עם כבל רשת ואפשר לחבר אלין ב Bluetooth את הטלפון כדי להזרים מוזיקה.

מקווה שעזרתי

בני

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #5 

תראה, סאונד בר זה לא קולנוע ביתי זה קישקוש בלבוש וטוב בעיקר לשדרוג הסאונד מהטלויזיה.

אתה רוצה קולנוע ביתי ( אפילו ולא משהו מטורף ) ויש לך הכנה ? תרכוש רסיבר + 5 רמקולים + סאב + סטרימר, שנכנס לתקציב שלך.

מומלץ לגשת לחנויות מתמחות כדי להתרשם .

בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #6 

לגבי השאלה על הסאב, לא שמים סאב על שידה ולא בתוך רהיט. להניח על רצפה ועם בידוד כלשהו.

אם אתה לא מרגיש שאתה חייב יותר מזה אז סאונדבר איכותי יספיק לך לגמרי, רק תוסיף לו סאב אמיתי, לא מה שמגיע יחד עם זה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #7 

ההמלצה לסאונדבר של מסמסונג מצויינת במקרה שלך ,יש דגם גבוה יותר שנקרא 990d שבכלל מצויין.מי שרושם שזה קפיצה קטנה מעל רמקולים של טלוויזיה לא באמת שמעה את הסאונדבר הזה.
כדי לבנות מערכת קולנוע 5.1 שתעלה על הסאונדבר הזה צריך לפחות כפול מה8000 שאתה מוכן להשקיע ,וזה כן מצריך יותר ידע בכיולים וחיבורים שונים.
הסאונדבר של סמסונג מתחבר ומכייל את עצמו ב 2 דקות ,הסאב עובד מצויין והממשק תוכנה עובד יותר חלק מכל רסיבר שהשתמשתי בו בעבר.
אם אתה מהצפון אתה מוזמן להגיע לביקור התרשמות כי יש לי חדר יחסית גדול עם סאונדבר כזה.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה לכל המגיבים.

יש קונצנזוס קטן פה לגבי המערכת של סמסונג, אז נראה לי שאלך עליה. בפרט, על הדגם של 990d.

מאחר שאני צריך גם טלוויזיה חדשה, אשמח גם לקבל הצעות (אני יודע שזה לא הפורום המתאים, אבל יש הקשר לשאלה, אז מקווה שזה מותר).

אני רואה שבעמוד של הסאונדבר מדברים על כדאיות לבחור טלוויזיה של סמסונג עם תאימות ל-q-symphony. האם באמת שווה בגלל זה מראש ללכת על דגם של סמסונג ? האם הם חברה מומלצת בין כה וכה בטלוויזיות ? יש למישהו המלצה לטלוויזיה ספיציפית ?
(עד עכשיו היו לי טלוויזיות של סוני, ואני מרוצה מהן. מעולם לא התקלקלו לי, והחזיקו הרבה שנים).

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5142
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 696 פעמים

שליחה #9 

השרשור הדרדר לגמרי..
ביקש יעוץ לקולנוע ביתי וקיבל יעוץ לשנמוך לסאונד בר..

בהצלחה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #10 

21/09/2025 8:36  
FastandFurious כתב:
השרשור הדרדר לגמרי..
ביקש יעוץ לקולנוע ביתי וקיבל יעוץ לשנמוך לסאונד בר..

בהצלחה
...
הי ויקטור
הוא אמר שאין להם דרישות מיוחדות בסאונד, ושרוב התוכן זה בעיקר סדרות, לכן במצב כזה סאונדבר יכול להיות צעד ראשון בתחביב וגם לא יקר מדי, וזה אולי מתאים למי שלא מבין כל כך או שלא רוצה להתחיל להסתובב בחנויות ולבדוק רמקולים.
לשדרג תמיד אפשר.
בגלל שזאת דירה חדשה שיש בה הכנה בקירות, הייתי בודק אפשרות של רמקולים שקועים ורסיבר, כנראה זו תהיה הוצאה מעבר לתקציב שכתוב אבל כדאי לבדוק.

contact64
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני מצטער לקרוא את התגובות לגבי סאונדבר - כנראה שמי שכותב אותם לא התנסה בסאונדבר החדשים - בתור אחד שיש לו מערכת סבירה פלוס התקנתי אצל הבן שלי סאונדבר של סמסונג 9.1 ואני מאוד התרשמתי מהסאונד בסרטים וסדרות במיוחד כאלה שגם תומכים אטמוס.
אז ברור שלא אשווה את זה למערכת מעולה - אבל אין סיכוי להרכיב מערכת כזו בתקציב שפותח השרשור הגדיר - יעלה לו לפחות כפול
בתקציב המוגדר הוא יקבל מערכת בסיסית ביותר שממש לא תתקרב לאיכות שהוא יקבל בסאונדבר.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #12 

ראשית תתחדש על המעבר לדירה חדשה.
נראה מהשירטוט שהרמקולים האחוריים נמצאים מעל היושבים בפינת האוכל ולא מעל היושבים בספת הטלוויזיה. אם אי אפשר להעביר אותם מעל היושבים בספת הטלוויזיה, עדיף לקנות מתלים ורמקולים שיהיו עם הטיה משמעותית לכיוון הספה. כך לא יישמעו חזק מעל לראש היושבים במטבח.

אם התקציב שלך כ- 8000 ש"ח, הייתי נוטה ללכת על מקרן קול עם רמקולי סראונד אחוריים, כדוגמת ה- 990F של סמסונג, אבל תשומת ליבך שכל מקרני הקול שמגיעים עם רמקולי סראונד, דורשים חיבור לחשמל לרמקולי הסראונד, ואת זה כפי שאני מבין, אין לך בהכנה במטבח.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

שוב שלום וגמר חתימה טובה.
תודה על התגובות הנוספות.
בנוגע לחיבורים הקיימים בבית, אני מצרף תמונה של החלק האחורי (המטבח), איפה שהרמקולים האחוריים אמורים להתחבר.
בתמונה רואים חוט משתלשל בין שתי נקודות בתקרה. אלה הן הנקודות עבור הרמקולים. אני משער שאני יכול להריץ בהן גם כבל חשמל. הקבלן השאיר כמו סטאלבנד כזה למשוך. ניסיתי לחפש מעמדים כמו שהציעו פה, שיכוונו יותר קדימה, אבל לא בדיוק מצאתי. אם למישהו יש לינק למוצר מתאים אשמח.
כבר הייתי די סגור על המקרן קול של סמסונג שהציעו פה, ורציתי לקנות טלוויזיות סמסונג תואמת, גם בשביל התכונה של ה-symphony. אבל דיברתי קצת עם חברים, וגם קצת פשפשתי באינטרנט, ויש דעות חזקות נגד סמסונג, ודווקא בעד LG, כשזה נוגע לטלוויזיה.
אז אמרתי, טוב, אני אבחר טלוויזית LG, ואחפש מקבילה עבור מה שהציעו לי בסמסונג ב-LG, אבל CHATGPT טוען שאין מקבילה מתאימה לדגם של הסמסונג במקרן קול, כי אין ל-LG יכולות של 11.1.4 ערוצים.
ועכשיו אני קצת בדילמה. האם לבחור מקרן קול של LG שהוא "פחות" (הצ'ט הציע את S95QR בתור דגם מתקדם) - האם הוא גם טוב דיו ?
או שעדיף לי כבר להשאר בהמלצה על המקרן קול של סמסונג 990D, אבל לבחור טלוויזיות LG, ובכך לוותר על האפשרות של ה-q-symphony (או המקבילה שלה ב-LG - WOW).
מה דעתכם בנושא ? תודה רבה לעונים.
רמקולים אחוריים.jpeg

contact64
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

בוקר טוב,

הדעות נגד סמסונג הם בעיקר בגלל השירות של היבואן ולא בגלל איכות המוצר - אבל זה כבר לשיקול דעתך...

גם המקרן קול של LG S95QR ימלא את היעוד שאתה מחפש (לא חושב שתרגיש הבדל גדול בן 11.1.4 ל 9.1.5 שתקבל ב LG.)

לגבי חיבור הרמקול האחורי - לא הייתי מחבר אותו בחלק התחתון של הקיר - אלא על הקיר שעולה למעלה

זרוע שמתאימה לחיבור בחלק התחתון של הקיר: https://www.mnmltd.co.il/items/4971699- ... 520-BARKAN

לחיבור על הקיר כמו שאני ממליץ : https://www.satsigma.co.il/product/%d7% ... 9%d7%9d-2/

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”