האם פילטרים ושקיות איסוף אבק צד שלישי באמת שוות משהו?

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73210
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3153 פעמים

שליחה #1 

בסרטון "רובוט שואב אבק: מסננים ושקיות צד שלישי - מיתוס או מציאות?", ערוץ Vacuum Wars בודק האם מסנני HEPA ושקיות אבק חד פעמיות של חברות צד שלישי יעילים כמו החלפים הרשמיים של היצרנים.

הסרטון מצביע על בעיה מרכזית: אין גוף רגולטורי שבודק ומאשר את טענות HEPA על מוצרים ביתיים [01:34]. כתוצאה מכך, יצרנים רבים משתמשים במונחים כמו "HEPA אמיתי" או "דמוי HEPA" מבלי לעמוד בסטנדרט אמיתי, אשר דורש לכידה של 99.97% מהחלקיקים עד גודל של 0.3 מיקרון.

בדיקת "ערפל" שנערכה הראתה:

פילטרים ושקיות רשמיים: הפילטרים והשקיות הרשמיים של חברת Roborock עברו את הבדיקה בהצלחה, ללא דליפת ערפל כלל.

פילטרים ושקיות צד שלישי: כמעט כל הפילטרים והשקיות של חברות צד שלישי, שהיו הנמכרים ביותר באמזון, כשלו בבדיקה ופלטו כמות רבה של ערפל.

יוצא מן הכלל: מותג אחד של חברת צד שלישי בשם Rrokio עבר את הבדיקה בהצלחה [04:34], מה שמוכיח כי ניתן לייצר חלפים איכותיים במחיר נמוך.

הסרטון מסכם כי אם סינון האוויר חשוב לכם, הדרך היחידה להבטיח איכות היא לרכוש את החלפים הרשמיים מהיצרן, על אף מחירם הגבוה יותר

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4806
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 948 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #2 

בדיוק השבוע רכשתי Roborock Edge. מה התדירות של ההחלפות? האם באמת השק הוא חד פעמי?
בקשר לחלפים צד שלישי, מה ההבדלים במחירים? גם ככה, זה לא נראה יקר אם קונים מקוריים באמזון או אליאקספרס.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

שי-כ - אני קונה מהחנות המקורית באלי - לא רואה סיבה שלאף המחיר שם לא ממש גבוה. אין לי את הדגם שלך אז אל יכול לענות על השאר.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

על פניו החלפים נראים זהים בכל סדרת ה Qrevo.
בכל מקרה, אתה מחליף שק כל כמה שבועות? יש בעיה לנקות אותו ידנית?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

שי-כ - האמת האשה מתעסקת עם זה אז לא ממש יודע.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

:lol:

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

14/09/2025 11:53  
Huber כתב:
שי-כ - אני קונה מהחנות המקורית באלי - לא רואה סיבה שלאף המחיר שם לא ממש גבוה. אין לי את הדגם שלך אז אל יכול לענות על השאר.
...
לא מצאתי חנות רישמית באלי ל roborock
תוכל לשלוח קישור?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #8 

Huber כתב:
...
קישור? :)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #10 

תודה!

באיזה שלב יש צורך להחליף את המברשת הליקופטר הזאת? זה משהו שמתבלה או נשבר?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

...
כן. זה.

18/10/2025 10:47  
zovirax כתב:
תודה!

באיזה שלב יש צורך להחליף את המברשת הליקופטר הזאת? זה משהו שמתבלה או נשבר?
...

לפי העיין, ברגע שהזיפים שם כבר לא ישרים/התעקמו.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #12 

Huber כתב:
...
יש גם חנות ליצרנים אחרים?
MOVA
DREAME
NARWAL
ECOVACS?

שיקול בשבילינו בבחירת שואב

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

alcd - אין לי את המוצרים הללו אז לא חיפשתי, אז אין לי תשובה. אפשר לחפש באלי ולראות.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #14 

סתם שאלה. מה אכפת לי אם השקית אשפה של השואב אבק שיושב בפינה נסתרת של הבית הוא עם או בלי HEPA?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

זה מה שה AI ענה:

שקית אבק תומכת HEPA בשואב רובוטי מציעה יתרונות חשובים במיוחד למי שרגיש לאבק, סובל מאלרגיות או מבקש סביבה בריאה ונקייה יותר:

יתרונות מרכזיים:
סינון חלקיקים מיקרוסקופיים: מסנן HEPA לוכד 99.97% מהאבק, האלרגנים, קרדית האבק, אבקת פרחים, עובשים וחיידקים שקוטרם 0.3 מיקרון ומעלה, כך שמעט מאוד אבק חוזר לאוויר.​
הפחתת תגובות אלרגיות ואסתמה: מניעת פליטת אבק זעיר לאוויר מסייעת להפחית גירויים נשימתיים ותגובות אלרגיה.​
שמירה על סביבה נקייה ובריאה: מתאים מאוד למשקי בית עם ילדים, קשישים, חיות מחמד וסובלים רגישויות נשימתיות, בכך שהוא שומר על סביבה סטרילית יחסית.​
ניקיון יסודי ויעיל: מנגנון השקית שומר שאבק ולכלוך לא ייפלטו חזרה גם בזמן ההוצאה והריקון, בניגוד למכלים רגילים שבהם האבק מתפזר לעיתים בעת הריקון.​
בנוסף, מסנן HEPA בדגם כזה גם מאריך את חיי השואב ושומר עליו מתקלות שנגרמות מסתימות אבק פנימיות. יתאים במיוחד לאנשים הדורשים איכות אוויר גבוהה בביתם.

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
שם מלא: עידו בנטוב
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #16 

08/09/2025 8:52  
Huber כתב:
בסרטון "רובוט שואב אבק: מסננים ושקיות צד שלישי - מיתוס או מציאות?", ערוץ Vacuum Wars בודק האם מסנני HEPA ושקיות אבק חד פעמיות של חברות צד שלישי יעילים כמו החלפים הרשמיים של היצרנים.

הסרטון מצביע על בעיה מרכזית: אין גוף רגולטורי שבודק ומאשר את טענות HEPA על מוצרים ביתיים [01:34]. כתוצאה מכך, יצרנים רבים משתמשים במונחים כמו "HEPA אמיתי" או "דמוי HEPA" מבלי לעמוד בסטנדרט אמיתי, אשר דורש לכידה של 99.97% מהחלקיקים עד גודל של 0.3 מיקרון.

בדיקת "ערפל" שנערכה הראתה:

פילטרים ושקיות רשמיים: הפילטרים והשקיות הרשמיים של חברת Roborock עברו את הבדיקה בהצלחה, ללא דליפת ערפל כלל.

פילטרים ושקיות צד שלישי: כמעט כל הפילטרים והשקיות של חברות צד שלישי, שהיו הנמכרים ביותר באמזון, כשלו בבדיקה ופלטו כמות רבה של ערפל.

יוצא מן הכלל: מותג אחד של חברת צד שלישי בשם Rrokio עבר את הבדיקה בהצלחה [04:34], מה שמוכיח כי ניתן לייצר חלפים איכותיים במחיר נמוך.

הסרטון מסכם כי אם סינון האוויר חשוב לכם, הדרך היחידה להבטיח איכות היא לרכוש את החלפים הרשמיים מהיצרן, על אף מחירם הגבוה יותר

...
היי :)
אני מחפס שוטף רובוטי להוריי הפנסיונרים שכבר קשה להם לנקות,הבנתי משיטוט בפורום שהכי אמין הוא רובורוק טבל חא בטוח לכבי הדגם,אשמח לדעתך.
חזרה למעלה
תגובה מהירה

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”