האם פילטרים ושקיות איסוף אבק צד שלישי באמת שוות משהו?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73210
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3153 פעמים
בסרטון "רובוט שואב אבק: מסננים ושקיות צד שלישי - מיתוס או מציאות?", ערוץ Vacuum Wars בודק האם מסנני HEPA ושקיות אבק חד פעמיות של חברות צד שלישי יעילים כמו החלפים הרשמיים של היצרנים.
הסרטון מצביע על בעיה מרכזית: אין גוף רגולטורי שבודק ומאשר את טענות HEPA על מוצרים ביתיים [01:34]. כתוצאה מכך, יצרנים רבים משתמשים במונחים כמו "HEPA אמיתי" או "דמוי HEPA" מבלי לעמוד בסטנדרט אמיתי, אשר דורש לכידה של 99.97% מהחלקיקים עד גודל של 0.3 מיקרון.
בדיקת "ערפל" שנערכה הראתה:
פילטרים ושקיות רשמיים: הפילטרים והשקיות הרשמיים של חברת Roborock עברו את הבדיקה בהצלחה, ללא דליפת ערפל כלל.
פילטרים ושקיות צד שלישי: כמעט כל הפילטרים והשקיות של חברות צד שלישי, שהיו הנמכרים ביותר באמזון, כשלו בבדיקה ופלטו כמות רבה של ערפל.
יוצא מן הכלל: מותג אחד של חברת צד שלישי בשם Rrokio עבר את הבדיקה בהצלחה [04:34], מה שמוכיח כי ניתן לייצר חלפים איכותיים במחיר נמוך.
הסרטון מסכם כי אם סינון האוויר חשוב לכם, הדרך היחידה להבטיח איכות היא לרכוש את החלפים הרשמיים מהיצרן, על אף מחירם הגבוה יותר
הסרטון מצביע על בעיה מרכזית: אין גוף רגולטורי שבודק ומאשר את טענות HEPA על מוצרים ביתיים [01:34]. כתוצאה מכך, יצרנים רבים משתמשים במונחים כמו "HEPA אמיתי" או "דמוי HEPA" מבלי לעמוד בסטנדרט אמיתי, אשר דורש לכידה של 99.97% מהחלקיקים עד גודל של 0.3 מיקרון.
פילטרים ושקיות רשמיים: הפילטרים והשקיות הרשמיים של חברת Roborock עברו את הבדיקה בהצלחה, ללא דליפת ערפל כלל.
פילטרים ושקיות צד שלישי: כמעט כל הפילטרים והשקיות של חברות צד שלישי, שהיו הנמכרים ביותר באמזון, כשלו בבדיקה ופלטו כמות רבה של ערפל.
יוצא מן הכלל: מותג אחד של חברת צד שלישי בשם Rrokio עבר את הבדיקה בהצלחה [04:34], מה שמוכיח כי ניתן לייצר חלפים איכותיים במחיר נמוך.
הסרטון מסכם כי אם סינון האוויר חשוב לכם, הדרך היחידה להבטיח איכות היא לרכוש את החלפים הרשמיים מהיצרן, על אף מחירם הגבוה יותר
-
Huber
- חבר במועדון HT

שי-כ - אני קונה מהחנות המקורית באלי - לא רואה סיבה שלאף המחיר שם לא ממש גבוה. אין לי את הדגם שלך אז אל יכול לענות על השאר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

שי-כ - האמת האשה מתעסקת עם זה אז לא ממש יודע.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לא מצאתי חנות רישמית באלי ל roborock14/09/2025 11:53Huber כתב: שי-כ - אני קונה מהחנות המקורית באלי - לא רואה סיבה שלאף המחיר שם לא ממש גבוה. אין לי את הדגם שלך אז אל יכול לענות על השאר....
תוכל לשלוח קישור?
-
Huber
- חבר במועדון HT

כן. זה....
18/10/2025 10:47zovirax כתב: תודה!
באיזה שלב יש צורך להחליף את המברשת הליקופטר הזאת? זה משהו שמתבלה או נשבר?...
לפי העיין, ברגע שהזיפים שם כבר לא ישרים/התעקמו.
יש גם חנות ליצרנים אחרים?14/09/2025 11:53Huber כתב: שי-כ - אני קונה מהחנות המקורית באלי - לא רואה סיבה שלאף המחיר שם לא ממש גבוה. אין לי את הדגם שלך אז אל יכול לענות על השאר....
MOVA
DREAME
NARWAL
ECOVACS?
שיקול בשבילינו בבחירת שואב
-
Huber
- חבר במועדון HT

alcd - אין לי את המוצרים הללו אז לא חיפשתי, אז אין לי תשובה. אפשר לחפש באלי ולראות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

זה מה שה AI ענה:
שקית אבק תומכת HEPA בשואב רובוטי מציעה יתרונות חשובים במיוחד למי שרגיש לאבק, סובל מאלרגיות או מבקש סביבה בריאה ונקייה יותר:
יתרונות מרכזיים:
סינון חלקיקים מיקרוסקופיים: מסנן HEPA לוכד 99.97% מהאבק, האלרגנים, קרדית האבק, אבקת פרחים, עובשים וחיידקים שקוטרם 0.3 מיקרון ומעלה, כך שמעט מאוד אבק חוזר לאוויר.
הפחתת תגובות אלרגיות ואסתמה: מניעת פליטת אבק זעיר לאוויר מסייעת להפחית גירויים נשימתיים ותגובות אלרגיה.
שמירה על סביבה נקייה ובריאה: מתאים מאוד למשקי בית עם ילדים, קשישים, חיות מחמד וסובלים רגישויות נשימתיות, בכך שהוא שומר על סביבה סטרילית יחסית.
ניקיון יסודי ויעיל: מנגנון השקית שומר שאבק ולכלוך לא ייפלטו חזרה גם בזמן ההוצאה והריקון, בניגוד למכלים רגילים שבהם האבק מתפזר לעיתים בעת הריקון.
בנוסף, מסנן HEPA בדגם כזה גם מאריך את חיי השואב ושומר עליו מתקלות שנגרמות מסתימות אבק פנימיות. יתאים במיוחד לאנשים הדורשים איכות אוויר גבוהה בביתם.
שקית אבק תומכת HEPA בשואב רובוטי מציעה יתרונות חשובים במיוחד למי שרגיש לאבק, סובל מאלרגיות או מבקש סביבה בריאה ונקייה יותר:
יתרונות מרכזיים:
סינון חלקיקים מיקרוסקופיים: מסנן HEPA לוכד 99.97% מהאבק, האלרגנים, קרדית האבק, אבקת פרחים, עובשים וחיידקים שקוטרם 0.3 מיקרון ומעלה, כך שמעט מאוד אבק חוזר לאוויר.
הפחתת תגובות אלרגיות ואסתמה: מניעת פליטת אבק זעיר לאוויר מסייעת להפחית גירויים נשימתיים ותגובות אלרגיה.
שמירה על סביבה נקייה ובריאה: מתאים מאוד למשקי בית עם ילדים, קשישים, חיות מחמד וסובלים רגישויות נשימתיות, בכך שהוא שומר על סביבה סטרילית יחסית.
ניקיון יסודי ויעיל: מנגנון השקית שומר שאבק ולכלוך לא ייפלטו חזרה גם בזמן ההוצאה והריקון, בניגוד למכלים רגילים שבהם האבק מתפזר לעיתים בעת הריקון.
בנוסף, מסנן HEPA בדגם כזה גם מאריך את חיי השואב ושומר עליו מתקלות שנגרמות מסתימות אבק פנימיות. יתאים במיוחד לאנשים הדורשים איכות אוויר גבוהה בביתם.
- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- שם מלא: עידו בנטוב
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
היי08/09/2025 8:52Huber כתב: בסרטון "רובוט שואב אבק: מסננים ושקיות צד שלישי - מיתוס או מציאות?", ערוץ Vacuum Wars בודק האם מסנני HEPA ושקיות אבק חד פעמיות של חברות צד שלישי יעילים כמו החלפים הרשמיים של היצרנים.
...
אני מחפס שוטף רובוטי להוריי הפנסיונרים שכבר קשה להם לנקות,הבנתי משיטוט בפורום שהכי אמין הוא רובורוק טבל חא בטוח לכבי הדגם,אשמח לדעתך.
חזרה למעלה
תגובה מהירה