האטת מהירות בפרטנר לאחר מעבר לציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
uria12321 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

התחברתי לפרטנר לפני שבוע, הטכנאי שלהם ״לא הצליח״ לאקטב את הממיר סיב שהם היו צריכים לספק ודחף לי את הנתב שלהם בכוח למרות שסיכמתי איתם שאני לא רוצה נתב כי יש לי את הנתב שלי.

עד היום המהירות הורדה שהייתי מקבל היתה תמיד 550-610mbps ומהירות העלאה היתה תמיד בין 98 - 102 mbps.
היום קיבלתי את המתאם סיב שהזמנתי של GoFiber GF25C.
לאחר שאיקטבו אותו בפרטנר בבדיקת מהירות - אני מקבל בין 80 ל370 mbps ומהירות העלאה בין 48 ל80 mbps.

עכשיו גם בבדיקת מהירות בשעות ״שפל״ אין שום שיפור.
למישהו קרה גם שהוא עבר מציוד של הספקית לציוד פרטי שלו וחווה ירידה חדה באיכות?

כמובן שאם אדבר עם התמיכה שלהם הם יפילו את זה על הציוד שלי ויגידו שהקו תקין.., ויש לי תחושה עיוורת שאם אבקש לאקטב מחדש את הנתב שלהם אני פתאום שוב אקבל את מלוא רוחב הפס. אבל כמובן שמדובר בתחושת בטן כרגע..

עריכה:
שכחתי לציין שגם שכשהנתב שלהם היה מחובר, הוא היה מחובר בגשר לנתב שלי לחיבור Wan, ככה שהבדיקות מהירות נעשו עם הנתב שלי.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #2 

מול איזה שרתים אתה בודק?
על איזה תשתית אתה נמצא? בזק או IBC?

אני חושב שצריך לבדוק עוצמות אות. זה כבר עבודת טכנאי שצריכה להתבצע.

לפי ניסיון שלי ה-GoFiber GF25C מאוד יציב וחזק.

כדאי להחליף כבלים RJ45.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

benda76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

איזה נתב יש לך? גם לי זה היה בהוט עם נתב פשוט בן 5, החלפתי אותו לנתב יותר מתקדם
והמהירות הסתדרה, כמובן שבקווי בדקתי

uria12321 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

04/09/2025 21:30  
Jabberwock כתב:
מול איזה שרתים אתה בודק?
על איזה תשתית אתה נמצא? בזק או IBC?

אני חושב שצריך לבדוק עוצמות אות. זה כבר עבודת טכנאי שצריכה להתבצע.

לפי ניסיון שלי ה-GoFiber GF25C מאוד יציב וחזק.

כדאי להחליף כבלים RJ45.
...
אני על IBC אין תשתית אחרת ביישוב.
ונראה מוזר מאוד שעוצמת אות תחלש בתוך פחות מ6 שעות (בדיקת מהירות אחרונה לפני המעבר לציוד פרטי).

מדובר על כבל RJ45 חדש, וכמו שחשבתי לאחר בדיקה עם הכבל שחיבר כגשר בין הנתב של פרטנר לשלי ואיתו כן קיבלתי 600mbps, אין שום שינוי.

ואני אף פעם לא הסתכלתי על השרתים, מה שהמערכת בוחרת, לפעמים זה פ״ת, לפעמים זה רחובות. אלו אותם שרתים שגם לפני המעבר למתאם סיב פרטי זה היה בודק מולם
04/09/2025 22:17  
ohadi76 כתב:
איזה נתב יש לך? גם לי זה היה בהוט עם נתב פשוט בן 5, החלפתי אותו לנתב יותר מתקדם
והמהירות הסתדרה, כמובן שבקווי בדקתי
...
זה לא נתב ישן, הוא יחסית די חדש - Cudy P5 5G. הוא משמש כראוטר סלולרי בנוסף לקווי לגיבוי והוא בהחלט יכול (וגם עשה עד לפני שעברתי למתאם סיב פרטי עבודה טובה).

הוא תומך בקלות במהירויות גבוהות יחסית, זה ממש לא בעיה של הנתב, כמה שרשמתי לאחר העריכה - גם עם הנתב של פרטנר, גלשתי עם הנתב שלי. הנתב של פרטנר רק שימש כגשר בין הסיב לנתב שלי וממש לא יותר מזה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #5 

אתה יכול לחבר ישירות את המתאם סיב למחשב ולהגדיר חייגן וככה לבדוק אם הבעיה בראוטר.

יש פה דיון בפורום איך להתחבר לממשק של ה-GF25C ולראות את העוצמות. אם אני לא טועה העלאתי תמונות עם העוצמות שלי, תשווה ביניהם לשלך
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #6 

04/09/2025 22:42  
uria12321 כתב:
גם עם הנתב של פרטנר, גלשתי עם הנתב שלי. הנתב של פרטנר רק שימש כגשר בין הסיב לנתב שלי וממש לא יותר מזה.
...
האם החיבור שלך מבוסס על חייגן PPPoE? (אם אתה נדרש להזין שם משתמש וססמה בשביל להתחבר אז התשובה היא כן.) אם כן, על איזה נתב פעל החייגן כשהתחברת דרך הנתב של פרטנר? צריך לקחת בחשבון שעבור הרבה נתבים חיבור דרך חייגן PPPoE זה משהו שדורש משאבי חישוב משמעותיים ויכול להשפיע באופן דרסטי על הביצועים.

ע"פ המפרט שאני רואה באינטרנט, לנתב שלך יש מעבד עם שתי ליבות מסוג ARM Cortex-A53 בתדירות 1.0 ג'יגהרץ. זה מעבד חלש ביחס למה שמקובל היום בנתבים (לשם השוואה, בנתב Cudy BE3600, שעולה חמישית מהנתב שלך, יש מעבד עם ארבע ליבות בתדירות 2.0 ג'יגהרץ). הנתב שלך מוכוון לשימוש סלולרי ויתכן בהחלט שהוא מתקשה לסחוב מהירויות גבוהות בחיבור דרך חייגן PPPoE. אם זו שיטת החיבור שלך, זה יכול בהחלט להיות מקור הבעיות.

עוד שאלה: האם אתה בטוח שהנתב שלך בכלל מתחבר לאינטרנט דרך מתאם הסיב? (או שאולי אתה בעצם מחובר דרך הרשת הסלולרית...)

uria12321 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

05/09/2025 7:15  
itfan כתב:
האם החיבור שלך מבוסס על חייגן PPPoE? (אם אתה נדרש להזין שם משתמש וססמה בשביל להתחבר אז התשובה היא כן.) אם כן, על איזה נתב פעל החייגן כשהתחברת דרך הנתב של פרטנר? צריך לקחת בחשבון שעבור הרבה נתבים חיבור דרך חייגן PPPoE זה משהו שדורש משאבי חישוב משמעותיים ויכול להשפיע באופן דרסטי על הביצועים.

ע"פ המפרט שאני רואה באינטרנט, לנתב שלך יש מעבד עם שתי ליבות מסוג ARM Cortex-A53 בתדירות 1.0 ג'יגהרץ. זה מעבד חלש ביחס למה שמקובל היום בנתבים (לשם השוואה, בנתב Cudy BE3600, שעולה חמישית מהנתב שלך, יש מעבד עם ארבע ליבות בתדירות 2.0 ג'יגהרץ). הנתב שלך מוכוון לשימוש סלולרי ויתכן בהחלט שהוא מתקשה לסחוב מהירויות גבוהות בחיבור דרך חייגן PPPoE. אם זו שיטת החיבור שלך, זה יכול בהחלט להיות מקור הבעיות.

עוד שאלה: האם אתה בטוח שהנתב שלך בכלל מתחבר לאינטרנט דרך מתאם הסיב? (או שאולי אתה בעצם מחובר דרך הרשת הסלולרית...)
...
כן, התחברות לפרטנר זה באמצעות חייגן PPPoE, לפני כן הוא היה מחובר לנתב של פרטנר בגשר ומוגדר על DHCP דינאמי, ככה שהנתב של פרטנר הוא זה שהיה מבצע את החיוג.
אז לפי מה שאתה רושם זה בהחלט יכול להיות מה שמשפיע על המהירות, המהירות של המעבד זה באמת לא משהו שלקחתי בחשבון בנושא הזה.

וכן, אני בטוח ב120%, שהנתב מקבל תקשורת באמצעות החיבור Wan, הוא לא משתמש באינטרנט סלולרי, והתקשורת סלולרית משמשת רק כגיבוי במידה והרשת קווית נופלת. גם בממשק של הנתב מופיע בחיבור Wan הpublic ip שהוא מקבל מהספקית, וזאת באמת הכתובת שאני יושב עליה כרגע.

אני אמור לעבור במילא לספקית אחרת (הוט) שבוע הבא ושם החיבור הוא ללא חייגן (הנתב תומך בהגדרות VLan עם בעדכוני תוכנה האחרונים שלו, אז גם במידה ויהיה צריך להגדיר VLan601 כמו שהרבה אנשים כתבו שהם הצטרפו עם ציוד פרטי זה לא יהיה בעיה).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”