מה אתם אומרים על NanoPi עם openwrt?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
כמו בהרבה תחומים אחרים, גם במקרה של NanoPi יש מוצרים טובים וזולים. וכל אחד יכול לבחור אחת משני אפשרויות אלה.04/09/2025 9:49zovirax כתב: מחפש ראוטר openwrt ללא WIFI
וקיים NanoPi בתקציב סביר.
נראה קטן וחסכוני.
למישהו יש ניסיון איתו?...
הרי גם במקרה זה של NanoPi, הרי שלא מדובר כלל על מוצר מסוים, אלה שזה קו שלם של מוצרים. למשל יש את המוצר כמו Nanopi R6S, שהוא יכול להיות די נחמד למי שלא צריך יותר מדי מנתב לחיבור של 1 או 2.5 ג'יגה. ויעבוד די יציב בחיבור מסוג זה. מצד שני בסדרה זו יש גם מוצרים כמו למשל את NanoPi R3S שדי בעיתי ויכול להספיק רק לקווי DSL, שבהם מדובר על מהירויות של עד כמה מאות מגה בודדות. מיותר לציין שגם המחירים בין המוצים אלה יהיו שונים. אם במקרה שמתאים לחיבורים במהירויות שנפוצות בסיבים היום, מוצר כמו Nanopi R6S למשל, יהיה מדובר על מחיר של כ 800 ש''ח לקיט שלם, אז במקרה של NanoPi R3S , זה יהיה מחיר של פחות מ 250 ש''ח לקיט.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
Banana PI יכול לשמש כנתב קווי מצויין עד קצבים של 10Gbps והביצועים טובים תודות ל-Hardware offload של ניתוב ו-PPPOE. מגיע כלוח ומארז מתכת נפרד.
ישנו שירשור נפרד על הדגם הזה
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7#p3320387
עריכה: הדגמים של Nanopi מבוססים על מעבדי ARM של Rockchip או Allwinner. אלו מעבדים טובים לשימושים כלליים. לעומת זאת ב- Banana Pi r4 יש מעבד של MediaTek המכיל פונקציות ספציפיות ליישומי רשת ו-Offload, ולכן ביצועי הניתוב טובים מאד, ועדיין נותרת Capacity של מעבד ליישומים נוספים.
ישנו שירשור נפרד על הדגם הזה
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7#p3320387
עריכה: הדגמים של Nanopi מבוססים על מעבדי ARM של Rockchip או Allwinner. אלו מעבדים טובים לשימושים כלליים. לעומת זאת ב- Banana Pi r4 יש מעבד של MediaTek המכיל פונקציות ספציפיות ליישומי רשת ו-Offload, ולכן ביצועי הניתוב טובים מאד, ועדיין נותרת Capacity של מעבד ליישומים נוספים.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
צודק@sys_admin
אני כיוונתי ל NanoPi R3S LTS RK3566
@DanielGR
מתייחס ל Routing/NAT Offloading ב OPENWRT?
@DanielGR
מתייחס ל Routing/NAT Offloading ב OPENWRT?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם יש לך חיבור DSL של נניח עד 100M או אפילו חיבור כבלים של הוט, עד 500M, אז NanoPi R3S LTS RK3566 יכול להיות פתרון סביר.04/09/2025 12:35zovirax כתב: צודק@sys_admin
@DanielGR
מתייחס ל Routing/NAT Offloading ב OPENWRT?...
אבל, אם יש לך חיבור של סיב אופטי עם מהירות יותר גבוהה, אז זה יהיה מיותר, כפי שכבר כתבתי לפני זה.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1327
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 163 פעמים
גם בסלקום באתר שלהם מתייחסים לעניין האצת חומרה.
אז אם אתה קונה תוודא שישנה תמיכה כזאת.
אז אם אתה קונה תוודא שישנה תמיכה כזאת.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
- DanielGR
- גורו רשתות

כן. היכולת הזו בין השאר היא ההבדל בין לוח לשימושים כלליים)גם ניתוב) ללוח ליישומי Networking.מתייחס ל Routing/NAT Offloading ב OPENWRT?...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בשביל זה בדיוק מעבדים מסוג של j1900 היו מספיקים לחיבורי DSL של נניח 100 או 200 מגה ולא מספיקים לחיבורים עם מהירויות שנהוגות בסיבים אופטיים.04/09/2025 14:56zovirax כתב: אז מה לגבי נתבים של x86 ? (היה לי אחד כזה עם מעבד j1900)
הם לא מספקים את הביצועים?
הרי אין שם תמיכת חומרה....
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

מה אתה מתכוון@sys_admin?
עד לפני שבוע היה מספק אותי יופי j1900, הגעתי למהירות מקסימלית בסיב - 600Mbit
עד לפני שבוע היה מספק אותי יופי j1900, הגעתי למהירות מקסימלית בסיב - 600Mbit
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אני מתכוון לכך שאף פעם לא מומלץ לנצל את המעבד ל 100% ועם הגעת ל 600MBIT, אז במהירות זו נתב כבר היה מגיע למצב ששירותים אחרים בו סובלים מחוסר של זמינות משאבי מעבד.04/09/2025 15:12zovirax כתב: מה אתה מתכוון@sys_admin?
עד לפני שבוע היה מספק אותי יופי j1900, הגעתי למהירות מקסימלית בסיב - 600Mbit...
וזה לא השתנה מאז ששאלת את זה לפני זמן מה, בדיון זה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 09+[b][/b]
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

או כמובן לרכוש מכשיר עם מעבד X64, של INTEL, רק כמובן לא מהסוג של j1900, אלה דבר כלשהו בן זמנינו וכך זה יהיה מתאים לך לכל מה שתרצה לעשות בעתיד, רק מן הסתם המחיר של זה לא יהיה דומה למכשיר עם מעבד ARM, אלה פי כמה ממחיר זה, נניח החל מאזור של 2K של שקלים וצפונה.04/09/2025 16:03zovirax כתב: נכון.
אז הברירה היחידה שלי ללכת על openwrt היא banana pi
או מוצר מדף שתומך...
- DanielGR
- גורו רשתות

נקודת המוצא צריכה להיות מה רוצים להריץ על הנתב מבחינת שירותים, וחבילת החיבור לאינטרנט. אי אפשר להעריך האם חומרה מסויימת מתאימה או מספקת את הביצועים במנותק מנקודת המוצא הזו.
לכן:
אם רוצים מראש להריץ pfSense/OpenSense אז האפשרות היחידה היא X86. אין גרסאות חופשיות ל- ARM
במידה וחבילת החיבור היא עד ג'יגה - אז יש הרבה אפשרויות ומעבד ARM עדכני יסחוב חיבור כזה גם בלי Offloading. לצורך הדוגמא גם NanoPI R4S יסחוב ניתוב בחיבור כזה בלי בעיה. ב-5Gbps יש בעיה - אין הרבה single board computers עם פורטים מתאימים, ויש בעיית ביצועים אפילו עם מוצרי מדף מוכרים כמו UDM כאשר מדובר בקצבים גבוהים ו- PPPOE
מחשב מבוסס X86 מספיק חזק כדי להריץ ניתוב ושירותים נוספים ללא Offloading
הרצת שירותים נוספים:
נתחיל עם VPN - זה דורש כח חישוב, וכאן קיים הבדל משמעותי בין יישומי ARM ו-X86, X86 חזק משמעותית. דוגמא: שירות NordVPN הפותח Tunnel Wireguard לשרת בחו"ל ומאפשר לקבל כתובת IP מקומית במדינת היעד. שימושי מאד לצפות בתכנים מוגבלים גיאוגרפית וכו'. השוותי Banana PI r4 ואינטל N150 שניהם עם OpenWRT ואותו חיבור לאינטרנט. R4 נותן רוחב פס של 600mbps בבדיקת מהירות, ואילו N150 נותן רוחב פס של 3400mbps. אין להתייחס לערכים האבסולוטיים אלא לפער היחסי בין הפלטפורמות. זהו הפרש משמעותי ביותר, וזאת לכאורה כאשר הביצועים של R4 בניתוב פשוט שהוא Offloaded הם מעולים, עם נצולת מעבד קרוב לאפס
IPS/IDS גם דורשים מעבד חזק והם אינם Offloaded ולכן למעבד X86 יש יתרון במתאר השימוש הזה
וכמובן יש עוד.
המשמעות של Offloading: למעשה ברגע ש- Offloading מופעל העיבוד מתבצע במקום אחר שלא מעמיס את המעבד, וניתן להשתמש בקיבולת המעבד לדברים אחרים. לדוגמא - בהורדה בקצב מקסימלי עם Banana PI R4 עומס המעבד קרוב לאפס. זה אומר שניתן להריץ קונטיינרים עם עוד שירותים מתוך OpenWRT, לדוגמא - PiHole מבלי שזה ישפיע על ביצועי הניתוב, ומבלי שעומס של הניתוב ישפיע על הקונטיינר. רלוונטי גם ל- Packages של OpenWRT
הבסיס המינימלי לפלטפורמה שתהיה גם Future proof וגם תואמת ליישומים נוכחיים היא N150 עם שני פורטים של SFP PLUS, ושני פורטים של 2.5. זה יסחוב חיבור של 5Gbps בקלות עם pfSense ועומס מעבד בסביבות 35% עם PPPOE, ובוודאי עם OpenWRT, מדובר בניתוב פשוט וקונפיגורציית ברירת המחדל, ויש מספיק מרווח ביצועים לעוד דברים.
לסיכום: עם מדובר בחיבור בסיסי של פחות מג'יגה וניתוב בלבד, וזה נכון לעתיד הנראה לעין - אז מוצר מינימליסטי כאמור יספיק, ומחירו אטרקטיבי. מתנצל מראש אם חזרתי על חלק מההודעות של קודמיי.
לכן:
אם רוצים מראש להריץ pfSense/OpenSense אז האפשרות היחידה היא X86. אין גרסאות חופשיות ל- ARM
במידה וחבילת החיבור היא עד ג'יגה - אז יש הרבה אפשרויות ומעבד ARM עדכני יסחוב חיבור כזה גם בלי Offloading. לצורך הדוגמא גם NanoPI R4S יסחוב ניתוב בחיבור כזה בלי בעיה. ב-5Gbps יש בעיה - אין הרבה single board computers עם פורטים מתאימים, ויש בעיית ביצועים אפילו עם מוצרי מדף מוכרים כמו UDM כאשר מדובר בקצבים גבוהים ו- PPPOE
מחשב מבוסס X86 מספיק חזק כדי להריץ ניתוב ושירותים נוספים ללא Offloading
הרצת שירותים נוספים:
נתחיל עם VPN - זה דורש כח חישוב, וכאן קיים הבדל משמעותי בין יישומי ARM ו-X86, X86 חזק משמעותית. דוגמא: שירות NordVPN הפותח Tunnel Wireguard לשרת בחו"ל ומאפשר לקבל כתובת IP מקומית במדינת היעד. שימושי מאד לצפות בתכנים מוגבלים גיאוגרפית וכו'. השוותי Banana PI r4 ואינטל N150 שניהם עם OpenWRT ואותו חיבור לאינטרנט. R4 נותן רוחב פס של 600mbps בבדיקת מהירות, ואילו N150 נותן רוחב פס של 3400mbps. אין להתייחס לערכים האבסולוטיים אלא לפער היחסי בין הפלטפורמות. זהו הפרש משמעותי ביותר, וזאת לכאורה כאשר הביצועים של R4 בניתוב פשוט שהוא Offloaded הם מעולים, עם נצולת מעבד קרוב לאפס
IPS/IDS גם דורשים מעבד חזק והם אינם Offloaded ולכן למעבד X86 יש יתרון במתאר השימוש הזה
וכמובן יש עוד.
המשמעות של Offloading: למעשה ברגע ש- Offloading מופעל העיבוד מתבצע במקום אחר שלא מעמיס את המעבד, וניתן להשתמש בקיבולת המעבד לדברים אחרים. לדוגמא - בהורדה בקצב מקסימלי עם Banana PI R4 עומס המעבד קרוב לאפס. זה אומר שניתן להריץ קונטיינרים עם עוד שירותים מתוך OpenWRT, לדוגמא - PiHole מבלי שזה ישפיע על ביצועי הניתוב, ומבלי שעומס של הניתוב ישפיע על הקונטיינר. רלוונטי גם ל- Packages של OpenWRT
הבסיס המינימלי לפלטפורמה שתהיה גם Future proof וגם תואמת ליישומים נוכחיים היא N150 עם שני פורטים של SFP PLUS, ושני פורטים של 2.5. זה יסחוב חיבור של 5Gbps בקלות עם pfSense ועומס מעבד בסביבות 35% עם PPPOE, ובוודאי עם OpenWRT, מדובר בניתוב פשוט וקונפיגורציית ברירת המחדל, ויש מספיק מרווח ביצועים לעוד דברים.
לסיכום: עם מדובר בחיבור בסיסי של פחות מג'יגה וניתוב בלבד, וזה נכון לעתיד הנראה לעין - אז מוצר מינימליסטי כאמור יספיק, ומחירו אטרקטיבי. מתנצל מראש אם חזרתי על חלק מההודעות של קודמיי.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

תודה רבה@DanielGR
באמת הדרישות שלי אינם גבוהות.
1. חיבור 600Mb - אולי בהמשך 1Gb בחיבור PPPOE (קשה לי להאמין שאני ישתדרג ל 2.5Gb)
2. adguard home
3. vpn - לרשת הביתית מרחוק - או wireguard או tailscale (לא יודע מי מבינהם יותר מינימלי ואופטימלי)
אין לי דרישה כרגע ל SFP , יש לי ממיר סלקום
הייתי מעדיף ARM חסכוני בחשמל ומקום כמו ה Nanopi
1. חיבור 600Mb - אולי בהמשך 1Gb בחיבור PPPOE (קשה לי להאמין שאני ישתדרג ל 2.5Gb)
2. adguard home
3. vpn - לרשת הביתית מרחוק - או wireguard או tailscale (לא יודע מי מבינהם יותר מינימלי ואופטימלי)
הייתי מעדיף ARM חסכוני בחשמל ומקום כמו ה Nanopi
- DanielGR
- גורו רשתות

בסוף צריך להתפשר על משהו, המחיר או הביצועים. את ה- R3S ניתן להשיג בסביבות 40 דולר. לשם השוואה - יש לי את ה- R4S שסוחב בקלות חיבור של ג'יגה אבל עולה כפול. R3S יסחוב כנראה 600mbps ואולי יותר, Adguard לא תהיה בעיה, ויתרון נוסף הוא שיש לך eMMC מובנה. הערכה זו מבוססת על בדיקה של R2S שיש לי וסוחב בסביבות 600Mbps ויותר חלש מה- R3S.05/09/2025 10:02zovirax כתב: תודה רבה@DanielGR
2. adguard home
הייתי מעדיף ARM חסכוני בחשמל ומקום כמו ה Nanopi...
ביצועי ה- VPN יהיו נמוכים למדי, להערכתי כמה עשרות Mbps, לניהול מרחוק אולי זה מספיק, להעביר קבצים - ככה ככה.
והמחיר נמוך במידה כזו שמקסימום תחליף אותו בלי להצטער.
- DanielGR
- גורו רשתות

אפילו BPI R3 יהיה טוב יותר מ-R4S, ניתן להשיג עם קופונים בסביבות 80 דולר, ומארז לקנות בנפרד.
במחיר הזה אתה מקבל שני פורטים של SFP התומכים ב-2.5G, WiFi 6 די טוב (אנטנות צריך לרכוש בנפרד), וסלוט של NVME לאיחסון. להבנתי - הרבה יותר שימושי מ- R4S ליישומים האלו.
במחיר הזה אתה מקבל שני פורטים של SFP התומכים ב-2.5G, WiFi 6 די טוב (אנטנות צריך לרכוש בנפרד), וסלוט של NVME לאיחסון. להבנתי - הרבה יותר שימושי מ- R4S ליישומים האלו.
לדעתי, כדאי לך לשקול GL.iNet MT-2500:...
https://www.aliexpress.com/item/1005004852211838.html
(איתו גם תהיה לך אופצייה להשתמש בקושחה של GL.iNet, שהיא לא רעה בכלל.)
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מעדיף ARM, חסכוני בחשמל ומקום כמו ה Nanopi, וגם צריך שימושים כמו VPN, וחיבור 600Mb - אולי בהמשך 1Gb בחיבור PPPOE, אז כבר בתגובה הראשונה שלי קיבלת המלצה מוגדרת למוצר מתאים, שהוא Nanopi R6S, שגם ARM, גם חסכוני בחשמל, גם במקום וגם הוא Nanopi ושיש לו את המשאבי מעבד הנדרשים לכך וגם האצת חומרה לצורך שימוש ב VPN.05/09/2025 10:02zovirax כתב: תודה רבה@DanielGR
2. adguard home
הייתי מעדיף ARM חסכוני בחשמל ומקום כמו ה Nanopi...