שלום
מחפש לקנות טלוויזיה לסלון והתקציב שלי הוא באיזור 6,000 ש"ח.
במקור חיפשתי טלוויזיה 75', C755 נראתה אחלה, אבל מביקורות על ה-C855 הבנתי שהיא רמה מעל, כשההבדלים העיקריים הם הרבה יותר dimming zones (קונטרסט גבוה ושחורים כמעט ברמת OLED), ובהירות הרבה יותר גבוהה, מה שגם משפר את ה-HDR.
תכננתי ללכת על ה-C855 אבל פתאום אני שוקל לקחת את ה-C755 ב-85'.
יש לי סלון גדול (מרחק צפייה באיזור 4 מטר, קצת יותר), ואני בכללי לא רואה טוב, אז טלוויזיה גדולה יותר היא מבורכת.
מצד שני, הביקורות שראיתי על ה-C855 קצת גרמו לי להתאהב - השאלה כמה באמת משמעותי ההבדל באיכות. שתיהן במחיר דומה, איזור 6,000. החלום שלי יהיה לקחת את ה-C855 בגודל 85' אבל זה כבר מגיע לאיזור ה-8,000 ש"ח ומרגיש לי הוצאה מיותרת.
קצת פרטים:
1. מרחק הצפייה הוא כ-4 מטר, נראה לי מאוד מתאים לטלוויזיה 85'. מצד שני, אף פעם לא חשבתי על גודל כזה כאופציה בכלל וזה נשמע לי פשוט עצום. אני גם מאמין שנעבור דירה בשנתיים הקרובות, ואם יהיה לנו סלון קטן יותר אולי הגודל הזה כבר לא יהיה נוח.
2. אני לא רואה הרבה טלוויזיה במהלך היום, השימושים העיקריים הם סרטים וסדרות (בשעות הערב) וגם קצת PS5.
3. אם הולכים על הטלוויזיה הקטנה יותר, אני שוקל גם לקחת את ה-C7K במקום ה-C855 (דגם 2025 מסדרה 7, מחיר דומה). עדיין לא הצלחתי להבין איזו מהן עדיפה.
בקיצור - מה עדיף? C755 בגודל 85' או C855 בגודל 75'?