Huawei ax3 pro בבית חדש.
יש ברשותי 2 ראוטרים huawei ax3 pro.
עברתי דירה ונראה שכרגע הם לא מכסים בהצלחה את כל המרחב.
חיפשתי לרכוש ראוטר נוסף אך אני מוצא רק את הגרסאות הסיניות החלשות ולא את הפרו Ws7200.
האם מומלץ פשוט לרכוש ראוטר חדש של huawei? הוא יתמוך בmesh הקיים?
אשמח לפתרונות נוספים אם יש כאלה.
תודה מראש לעוזרים
עברתי דירה ונראה שכרגע הם לא מכסים בהצלחה את כל המרחב.
חיפשתי לרכוש ראוטר נוסף אך אני מוצא רק את הגרסאות הסיניות החלשות ולא את הפרו Ws7200.
האם מומלץ פשוט לרכוש ראוטר חדש של huawei? הוא יתמוך בmesh הקיים?
אשמח לפתרונות נוספים אם יש כאלה.
תודה מראש לעוזרים
אם יש ברשותך את הגרסאות הסיניות של ה-AX3, רק ראוטרים של Huawei בגרסה הסינית יוכלו ליצור איתם רשת Mesh.
אתה יכול לקנות ראוטר חדש של Huawei, אבל הבעיה היא שכיום לא מאפשרים להזמין ולהכניס לארץ ראוטרים בגרסת חומרה\קושחה סינית עקב ענייני תדרים.
לדעתי חבל להתעסק בעניין הזה ועדיף כבר לקנות מערכת Mesh חדשה מיצרן אחר.
בהצלחה.
אתה יכול לקנות ראוטר חדש של Huawei, אבל הבעיה היא שכיום לא מאפשרים להזמין ולהכניס לארץ ראוטרים בגרסת חומרה\קושחה סינית עקב ענייני תדרים.
לדעתי חבל להתעסק בעניין הזה ועדיף כבר לקנות מערכת Mesh חדשה מיצרן אחר.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 03/09/2025 13:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
ל-AX3, כמו להרבה נתבים של יצרנים סיניים, יש גרסאות שמיועדות לשווקים בינלאומיים שונים. למיטב זכרוני, לדגם הזה יש גרסאות לשוק הסיני, הרוסי, הברזילאי, והעולמי.
אני לא יודע איפה קנית את היחידות שלך ואיזו מהגרסאות היא ה-WS7200, אבל אם רכשת אותן בעלי אקספרס והממשק שלהן בסינית, אז מדובר בגרסה הסינית.
אם הממשק באנגלית, אז רוב הסיכויים שמדובר בגרסה הגלובלית.
בשורה התחתונה:
ממשק בסינית - תצטרך לקנות יחידה נוספת בגרסה הסינית. זאת בעיה כי היחידות האלו לא מורשות מבחינת משרד התקשורת.
ממשק באנגלית - אתה יכול לקנות יחידה נוספת של Huawei, אבל רק בגרסה הגלובלית (מותרת לשימוש בארץ רק במידה ויש לה אישור CE).
אני לא יודע איפה קנית את היחידות שלך ואיזו מהגרסאות היא ה-WS7200, אבל אם רכשת אותן בעלי אקספרס והממשק שלהן בסינית, אז מדובר בגרסה הסינית.
אם הממשק באנגלית, אז רוב הסיכויים שמדובר בגרסה הגלובלית.
בשורה התחתונה:
ממשק בסינית - תצטרך לקנות יחידה נוספת בגרסה הסינית. זאת בעיה כי היחידות האלו לא מורשות מבחינת משרד התקשורת.
ממשק באנגלית - אתה יכול לקנות יחידה נוספת של Huawei, אבל רק בגרסה הגלובלית (מותרת לשימוש בארץ רק במידה ויש לה אישור CE).
הבנתי, נראה הגרסא שלי היא בסינית, הזמנתי מאלי אקספרס.
הבעיה שלי היא שהמוניטור של התינוקת לא עבד טוב עם הרשת שמחליפה אוטומטית בין 2g 5g, ולכן הפרדתי בין ה 2g ל5g. כמו כן, ה5g לא מגיע לחדרים המרוחקים.
זה לא נוח כי אני צריך להחליף רשתות כל פעם.
יש פתרון אחר מומלץ?
הבעיה שלי היא שהמוניטור של התינוקת לא עבד טוב עם הרשת שמחליפה אוטומטית בין 2g 5g, ולכן הפרדתי בין ה 2g ל5g. כמו כן, ה5g לא מגיע לחדרים המרוחקים.
זה לא נוח כי אני צריך להחליף רשתות כל פעם.
יש פתרון אחר מומלץ?
כמו שכתבתי, אתה יכול לקנות מערכת Mesh חדשה. פשוט צריך להחליט על תקציב ואילו תכונות אתה צריך.
אם יש לך אפשרות להשחיל כבל רשת לכל נקודה בה אתה מתכוון לשים יחידת Mesh, אפשר גם לבחור מערכות זולות יותר ללא תמיכה ב-Tri-Band.
הנה דוגמה למערכת טובה ללא Tri-Band, שיש לה גם תמיכה ב-OpenWrt: https://ksp.co.il/web/item/373734
אם יש לך אפשרות להשחיל כבל רשת לכל נקודה בה אתה מתכוון לשים יחידת Mesh, אפשר גם לבחור מערכות זולות יותר ללא תמיכה ב-Tri-Band.
הנה דוגמה למערכת טובה ללא Tri-Band, שיש לה גם תמיכה ב-OpenWrt: https://ksp.co.il/web/item/373734
אם בחדר התינוקת יש כבל רשת לאחד הראוטרים שלך, תוכל לחבר את המוניטור של התינוקת בחיבור קוי (אם תומך בחיבור קוי).02/09/2025 22:38a_beilis כתב: הבעיה שלי היא שהמוניטור של התינוקת לא עבד טוב עם הרשת שמחליפה אוטומטית בין 2g 5g, ולכן הפרדתי בין ה 2g ל5g....
לחליפין, תוכל לשים בחדר שלה ראוטר נוסף, מדגם אחר, שיחובר קוית לאחד הראוטרים הקיימים שלך, ואשר יעבוד כ- access point.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
@a_beilis
שווה לבדוק את הלוחות, לפעמים אתה יכול למצוא נתבים כאלו ב- 100-150 ש"ח, הרבה יותר זול מכל פתרון של מערכת Mesh חדשה והרבה יותר קל להטעמה.
שווה לבדוק את הלוחות, לפעמים אתה יכול למצוא נתבים כאלו ב- 100-150 ש"ח, הרבה יותר זול מכל פתרון של מערכת Mesh חדשה והרבה יותר קל להטעמה.
אחפש תודה!03/09/2025 12:01ziv_r כתב: @a_beilis
שווה לבדוק את הלוחות, לפעמים אתה יכול למצוא נתבים כאלו ב- 100-150 ש"ח, הרבה יותר זול מכל פתרון של מערכת Mesh חדשה והרבה יותר קל להטעמה....
האם אני חייב לחפש את הגרסא הסינית? או שכל ראוטר דומה יצליח להתחבר למש הביתי?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
עדיף גרסה סינית עבור התקנה קלה. הנה מודעה מתאימה מהלוחות:09/09/2025 9:03a_beilis כתב: אחפש תודה!
האם אני חייב לחפש את הגרסא הסינית? או שכל ראוטר דומה יצליח להתחבר למש הביתי?...
5G מטבעו בעל טווח יותר נמוך מ2.4G...
בדיקה קלה: תוודא שכל האנטנות ישרות. תנסה לסובב את הנתב ב90° בכיוונים שונים. לפעמים יש לזה השפעה גדולה על הקליטה.