נכון להיום, מאוד לא משתלם לקנות באליאקספרס מוצרים שאינם פטורים ממס

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
pkfire פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אני קונה משם כבר המון שנים.

כידוע, בעבר היה מדובר בסוג של רולטה האם המוצר ייתפס במכס או לא. מאחר והמוצר נשלח בדואר ״רגיל״ והבדיקה מדגמית, בפועל רק פעמים בודדות נדרשתי לשלם.
מאז סוף 2024 בערך, נראה שאליאקספרס סגרו איזשהו דיל עם חברות השילוח/רשות המיסים. כלומר: החבילות תמיד נשלחות בחברות שילוח ״יעילות״, ואליאקספרס מדווחים את המחיר ישירות לגורמים הנ״ל.
זה אומר שאין משמעות למחיר שמצהיר המוכר, ושכמעט בטוח שתאלצו לשלם.

ייתכן שכל זה סביר בהתחשב בדילים שניתן למצוא באתר, רק מה? כבר מזמן לא מדובר בעלות המיסים בלבד.
כך לדוגמה, על מוצר שכרגע בדרכו לארץ באמצעות דואר ישראל, ומחירו 105$ לאחר הנחה, נאלצתי לשלם 65 ש״ח מע״מ כמצופה... ובנוסף:
25 שח ״עמלת שחרור מכס בהצהרת ייבוא״, 20 ש״ח ״דמי הקצאת אשראי״, 20 ש״ח ״אגרת מחשב - רשות המיסים״, 8 ש״ח ״מעמ מעמלת הדואר״.
סך הכל 138 ש״ח על מוצר של 350 ש"ח: כמעט 40 אחוז! המע״מ עצמו מהווה פחות ממחצית מהמס שאני נדרש לשלם!

וזו לא פעם ראשונה שאני נתקל במספרים כאלה. גרוע מזה, אם המוצרים נקנו מאליאקספרס מכמה סוחרים במקביל (מה שאכן קרה), אאלץ לשלם ״אגרות מחשב״ כאלה עבור כל חבילה בנפרד.

אז מבחינתי רשות המיסים ניצחה. אם זה הקופון שגוזרת המדינה, עדיף לא להזמין וזהו.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

אין דבר, בקרוב פטור ממכס עד 200$.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

גם אני חטפתי

150 ש"ח על מוצר של 116$
בדיעבד היה לא משתלם בעליל

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

לכל מוצר מעל 100$ נכנס העמלות הנוספות של הדואר וגם בשאר החברות +- אותו הדבר
כשהסכום הוא פחות מ 100$ ועד 75$ יש עמלה מינימלית של כמה עשרות שקלים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #5 

אצלי היה מוצר של פחות מ-75$ אבל משלוח יקר

אולי הייתי יכול להתווכח עם החברת שילוח אבל לא היה לי אנרגיה לזה

pkfire פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מישהו כאן הצליח לשכנע חברת שילוח לאחד את עלויות השחרור?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

אני לא חושב שיש להם איזשהו אינטרס לעזור לך בזה
אולי אם לפני שהחבילות נקלטות תנסה לפנות אליהם

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #8 

בנוסף אם אתה לא מוכן לשלם אזי החבילה גם לא חוזרת לשולח, היא נעלמת בנתב"ג ומישהו נהנה ממנה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 894
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #9 

אין שום דיל, יש חוק והצהרה שקרית לא חוקית. אלי אקספרס כמו כול שולח מעבירים את הסכומים בעצמם, לא מוכר שמצהיר על ערך שקרי:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 08,00.html

בגלל שהם חתמו על הסכם עם הדואר זה לא נחשב דואר אוויר ויש דמי עמילות כמו של EMS.
29/08/2025 12:44  
Jabberwock כתב:
בנוסף אם אתה לא מוכן לשלם אזי החבילה גם לא חוזרת לשולח, היא נעלמת בנתב"ג ומישהו נהנה ממנה.
...
הם מושמדות כי השולח לא מוכן לשלם על ההחזרה, מצטער לנפץ את הקונספירציה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #10 

shaked - אתה חי בלאלאלנד. היו מספיק כתבות ודיווחים ברשת על המכירות הפומביות שהדואר עושה לחבילות ש"הלכו לאיבוד" או "לא הגיעו לשולח". אותם מכירות פומביות שמפורסמות בשושו ומיועדות בעיקר לעובדי הדואר.

בבקשה, דוגמית:

https://www.mako.co.il/finances-magazin ... a71027.htm

pkfire פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

29/08/2025 13:39  
shaked כתב:
הם מושמדות כי השולח לא מוכן לשלם על ההחזרה, מצטער לנפץ את הקונספירציה.
...
לא נכון. המכס רשאי למכור את המוצר במכירה פומבית, (כולי תקווה שלא מדובר במכרז תפור...). רשאי גם למסור את המוצר ״למוסדות שונים ללא תמורה״. כמו כן לא אופתע אם לעיתים האופן שבו בפועל מתבצעת ״השמדה״ היא אכן שהחבילה ״נעלמת בנתב״ג ומישהו נהנה ממנה״. כלומר (כפי שנכתב כאן בזמן שניסחתי את התגובה הזו) גורמים שונים המקורבים לדואר ו/או למכס גוזרים עליה קופון.

היחיד שנדפק כאן הוא המוכר באליאקספרס, שאיבד את הכסף ואת המוצר.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 894
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #12 

29/08/2025 20:29  
Huber כתב:
shaked - אתה חי בלאלאלנד. היו מספיק כתבות ודיווחים ברשת על המכירות הפומביות שהדואר עושה לחבילות ש"הלכו לאיבוד" או "לא הגיעו לשולח". אותם מכירות פומביות שמפורסמות בשושו ומיועדות בעיקר לעובדי הדואר.

בבקשה, דוגמית:

https://www.mako.co.il/finances-magazin ... a71027.htm
...
אתה חי בכותרות. מכירה של הדואר לא רלוונטית כי הפריט לא שוחרר מהמכס ולא עבר לחזקתם.
29/08/2025 20:33  
pkfire כתב:
לא נכון. המכס רשאי למכור את המוצר במכירה פומבית, (כולי תקווה שלא מדובר במכרז תפור...). רשאי גם למסור את המוצר ״למוסדות שונים ללא תמורה״. כמו כן לא אופתע אם לעיתים האופן שבו בפועל מתבצעת ״השמדה״ היא אכן שהחבילה ״נעלמת בנתב״ג ומישהו נהנה ממנה״. כלומר (כפי שנכתב כאן בזמן שניסחתי את התגובה הזו) גורמים שונים המקורבים לדואר ו/או למכס גוזרים עליה קופון.

היחיד שנדפק כאן הוא המוכר באליאקספרס, שאיבד את הכסף ואת המוצר.
...
אף אחד לא יתעסק עם הכמויות שנפסלות מאלי אקספרס ולא שוות כלום. המכס ימכור יהלומים,מכוניות וכו' לא שיט סיני.
הדואר מעביר להשמדה בגלל ההיקפים ואם תחפש תמצא אפילו את המכרז.

ד.א יש נהל מפורט להשמדה, אבל אתה מוזמן להמשיך להאמין לקונספציה שלך
https://www.gov.il/BlobFolder/generalpa ... se-acc.pdf
https://www.gov.il/he/pages/customs-sabanim

pkfire פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

טוב, לא בא לי להכנס לויכוח אינטרנט, אבל בקצרה: לא מאמין שהמצב בשטח הוא כפי שאתה מתאר מכיוון שאינני סומך על הגורמים המעורבים. מוצר שאינו פטור ממע״מ עשוי בהחלט להיות רב-ערך ו/או נחשק.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #14 

לא רוצה להסיט את הדיון אבל בנוסף גם יעילות רכישה של מוצרים זולים (לפחות במקרה שלי) נפגמה קשות כי הם נשלחים היום על ידי חברות שילוח ולא דואר ישראל וזה ממש מתסכל.
בדואר ישראל הייתי בוחר נקודות איסוף קרובות לבית מתוך עשרות אפשרויות - בחברות השילוח (צ'יטה ו HFD) נותנים לך לבחור מבין 3-4 נקודות וב 50% מהמקרים שולחים לאיזו נקודה שבא להם. איסוף החבילות הפך להיות משימה אסטרטגית.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #15 

30/08/2025 11:16  
oris74 כתב:
לא רוצה להסיט את הדיון אבל בנוסף גם יעילות רכישה של מוצרים זולים (לפחות במקרה שלי) נפגמה קשות כי הם נשלחים היום על ידי חברות שילוח ולא דואר ישראל וזה ממש מתסכל.
בדואר ישראל הייתי בוחר נקודות איסוף קרובות לבית מתוך עשרות אפשרויות - בחברות השילוח (צ'יטה ו HFD) נותנים לך לבחור מבין 3-4 נקודות וב 50% מהמקרים שולחים לאיזו נקודה שבא להם. איסוף החבילות הפך להיות משימה אסטרטגית.
...
זה נכון חלקית.
אני קונה כמו רבים המון מוצרים זולים מאוד מעליאקספרס, בין 1-3 חבילות בחודש והמשלוח מחולק ל 2 צורות:
1. זולים: דרך דואר ישראל: בד"כ מוצרים שעולים יותר מ 10$ למשל אוזניות BT של חברות כמו Anker . אכן נוח מאוד לשנות נקודת איסוף.

2. זולים מאוד: אוסף של מוצרים זולים ממוכרים שונים שביחד מצטברים למעל 10$: פה באמת יש מבחר נמוך של נקודות איסוף אבל עדיין באיזור שלי ת"א-חולון איכשהו אני תמיד מוצא משהו קרוב.

ד"א: לאחרונה עליאקספרס הקימו יחידות חלוקה משלהם כתחליף לצ'יטה.
למשל בחולון יש נקודת חלוקה כזאת - רק של עליאקספרס. אספתי כבר פעמיים משם והתהליך בסדר.
באמת מעצבן למי שלא גר באזור.
שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”