רושם ראשוני וכמה מילים על הוטבוקס 7F עם Fiber AI

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #1 

היום התקינו לי מודם הוטבוקס 7F.
רושם ראשוני סביר מבחינת העיצוב והצורה החיצונית.
על הקופסה רשום שנת ייצור 2025, יצרן סאג'מקום.
על המוצר מופיע כיתוב "Fiber AI". לדעתי אין פה שום קשר לבינה מלאכותית, סתם הוסיפו את המושג הזה על המוצר.
ממשק; אותו ממשק של הוטבוקס 5F. ממשק איטי, מסורבל, עדיין לא ניתן לשים סיסמה עם תווים מיוחדים. מלא באגים.
אם מנסים לשנות את הערוץ בתדר 5GHz ל-108, הטלפון הנייד שלי כבר לא יכול להתחבר ל-WiFi. כלומר התדר "נעלם".
בנוסף, לוקח לו הרבה זמן להידלק. ואין מצב bridge.
המודם-ראוטר הזה מתפאר ב-WiFi 7. מבדיקה שלי אין פה שום יתרון. רק ב-2.4GHz ראיתי שיפור מול ה-GL-iNet MT-6000 (Flint 2) שלי שתומך עד WiFi 6E. מבחינת 5GHz, ישנה ירידה בביצועים. לדעתי זה בגלל שהוא בוחר ערוץ 60 שכנראה עמוס מול ה-Flint 2 שברשותי שבוחר ערוצי 100 ומעלה.

הסתבכתי היום ובזבזתי זמן לנסות לעבוד עם הוטבוקס.
שני דברים שאני צריך זה סינון תכנים והקלטה של מצלמת אבטחה.
מצלמת האבטחה אני יכול לחבר Raspberry Pi ולהקליט בצורה הזו.
אבל לקבל סינון אתרים של Adguard Home אני בבעיה.
הסינון תכנים של הוט בעצם מכניס את הלקוח מאחורי פרוקסי. וזה לא מה שאני רוצה.
לכן ניסיתי לכבות את ה-WiFi בהוטבוקס ולשרשר ל-Flint 2, הצלחתי על ידי זה ששיניתי את כתובת ה-LAN ל-192.168.2.1.
אבל ה-IPv6 כרגע לא עובד.

שוקל לוותר ולהישאר עם סלקום.
מה אתם הייתם עושים?
עזבו את עניין הכסף, זה כבר לא ה-issue כאן. לא אהבתי את סלקום כי אני מקבל פחות תעבורה לחו"ל, על פניו.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

Re: רושם ראשוני וכמה מילים על הוטבוקס 7F

שליחה #2 

1. ה-Flint 2 לא תומך ב-WiFi 6E.

2. מקריאת השרשורים שלך מתקבל רושם ברור שהוט היא החברה הכי נחותה והכי עלובה שיש מבחינת שירות ומבחינת טכנולוגיה.
זה מדהים כמה החברה הזאת לא מסוגלת בכלל לפתור בעיות בסיסיות או לספק שירות ברמה מינימלית. לא להאמין שהיא עדיין לא פשטה רגל.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

יש לי הוטבוקס 7F אני משאיר הכל על אוטומט ומרוצה

נבחר אוטומטית ערוץ מעל 100 וכולם מחוברים אתה טוען שאין שיפור לעומת wifi6? האם אתה יכול לקבל 1700 מגה ב wifi6?
אני לא גר במושב אלא בשכונה טיפוסית בתל אביב
נערך לאחרונה על ידי hagai147 ב 24/08/2025 16:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

24/08/2025 16:48  
sabres כתב:
מבחינת טכנולוגיה.
...
המצחיק הוא שהיא הכי טובה אם אתה משתמש בציוד פרטי ואין נציגה זוטרה שתדפוק לך את המנוי...
כל הבלאגן הזה התחיל שביקשתי לבטל אייפי קבוע ולהגדיל מהירות. אחר כך טענו שהציוד איבד שיוך עם המנוי והשאר היסטוריה. לא אחזור על עצמי כמו תוכי.

מ-2022 שאני מנוי שלהם והם ממש השתפרו מאז. שהות נמוכה למכרזיה - בעבר זה היה 13ms, היום 3ms. תעבורה לחו"ל טובה מאוד. בגלל זה ניסיתי להחזיר את המצב לקדמותו והתעקשתי. כמה חבל...

אם אתה משווה את בזק היום, הספקית שלהם כבר לא בזק בינלאומי אלא ספק שלהם שנקרא B1000. שמים לך CGNAT ואם אתה רוצה לצאת אתה צריך לשלם 15 שקל אייפי קבוע (מה אם אני לא רוצה אייפי קבוע?). והם הכי יקרים בשוק...

מצב מתוסבך. :?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #5 

כשאני אומר טכנולוגיה אני לא מתכוון לתעבורה לחו"ל או לשיהוי הנמוך לשרת כזה או אחר.
אני מדבר על דברים בסיסיים כמו התקנה של סיב ללקוח וחיבור שלו לרשת שלוקח ימים במקום שעות, ציוד של החברה שגם היא עצמה לא יודעת לתפעל, ומוקד טכני שמעסיק אנשים שלא מסוגלים לבצע פעולות בסיסיות. הוט היא חברה פח אשפה במלוא מובן המילה.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 24/08/2025 17:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

חחח... וואלה היה לי היום פספוסים.
המתקין שבא מנסה להסביר למוקדנית שאני מבקש לצאת מ-CGNAT.
שמים אותו בהמתנה, ושואלים מה זה CGNAT. איש אחר אומר לי נו זה לא קשור אלינו תעבור לחברה הזאת CGNAT (חושבים שזה שם של חברה).

אגב, המתקין איכשהו התקשר לחבר שמבין עניין. החבר הזה שואל אותו: "תשאל את הלקוח אם זה ההוא שכתב את הפוסט ב-HTMAG"...
וואלה ניסה לעזור. העלה לי את התקווה שיעזור לי כי זה חבר פה בפורום. אבל בסוף לא הצליח...

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #7 

24/08/2025 16:48  
sabres כתב:
זה מדהים כמה החברה הזאת לא מסוגלת בכלל לפתור בעיות בסיסיות או לספק שירות ברמה מינימלית.
...
מה שעוד יותר מדהים זה שמרוב שהם גרועים אנשים שבמקור התחברו אליהם בגלל הבטחות למחיר סופר זול עם ציוד פרטי משתכנעים לקחת נתבים שלהם ב-40 ש"ח לחודש…

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

24/08/2025 19:35  
itfan כתב:
מה שעוד יותר מדהים זה שמרוב שהם גרועים אנשים שבמקור התחברו אליהם בגלל הבטחות למחיר סופר זול עם ציוד פרטי משתכנעים לקחת נתבים שלהם ב-40 ש"ח לחודש…
...
כרגע אני מנוי להוט וסלקום בו-זמנית.
הוט - 79 שקל כולל הוטבוקס 7F. בינתיים יש חודשיים בחינם עד שאבין אם זה טוב לי או לא...
סלקום - 89 עם מתאם סיב שלהם. אבל הוא מעפן. ייתכן שהוא זה שעושה את הבעיות בבדיקת מהירות (860 מגה הורדה בבדיקת מהירות מול שרת בזק).
אז כשהמחיר היה 48 שקל עם ציוד פרטי, כמובן שהיה הבדל משמעותי. אבל כעת כשההבדל במחיר הוא רק 10 שקל זה זניח. לכן אני מתלבט.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

24/08/2025 16:16  
Jabberwock כתב:
אם מנסים לשנות את הערוץ בתדר 5GHz ל-108, הטלפון הנייד שלי כבר לא יכול להתחבר ל-WiFi. כלומר התדר "נעלם".
...
אם כבר התלוננת על זה, יש לי מכשיר Oneplus 8T שאני משתמש בו מידי פעם והוא באמת התחבר ב-2.4 גיגה מאז שיש את ה- hotbox 7F
הראוטר אוטומטית בוחר בערוץ 124. שיניתי ידנית בראוטר את הערוץ ל-36 ועכשיו ה-Oneplus כן מתחבר בתדר 5 גיגה.
זה באג בסמרטפון ולא בראוטר כנראה. הסמרטפון הזה לא מקבל עדכונים כבר שנה+
הסמרטפון הנוכחי גלקסי S25 מתחבר ב-wifi7 ואין בעיות כשהערוץ בראוטר באוטומט.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

24/08/2025 20:50  
hagai147 כתב:
הסמרטפון הנוכחי גלקסי S25 מתחבר ב-wifi7 ואין בעיות כשהערוץ בראוטר באוטומט.
...
שלי גלקסי S24+. קורים דברים מוזרים בהוטבוקס הזה.

TheTool
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

תקלה חמורה והזויה בהוטבוקס 7 - לא ניתן לפתוח פורט 443 (HTTPS). כשאני מנסה לפתוח הנתב מקפיץ שגיאה "External ports are already in use by other applications." הנציגים של הוט מצליחים להוסיף את הפורט לרשימה אבל הפורט לא באמת מופנה.

לפני זה היה לי הוטבוקס 5f והיה אפשר לפתוח את הפורט ללא בעיה.
כבר דיברתי עם איזה 6 נציגים, וכל פעם מפעילים לי DMZ חושבים שזה פתרון... נאמר לי שזה הועבר ל"הנדסה" ושיחזרו אלי עד ראשון... בינתיים זה עוד לא קרה.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

24/08/2025 20:56  
Jabberwock כתב:
שלי גלקסי S24+. קורים דברים מוזרים בהוטבוקס הזה.
...
בדקתי עכשיו עם גלקסי S23, שמתי ערוץ 108 קבוע ו-128 קבוע והוא מתחבר על תדר 5 גיגה בשני המקרים, בדיקת מהירות והכל...
אולי בגלל ש S24 הוא עם צ'יפסט של סמסונג ולא קוולקום אז יש בעיית תאימות.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #13 

זה לא עניין תאימות, זה הגדרות לא מעודכנות של OnePlus איזה תדרים מאושרים באיזו מדינה

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #14 

באופן כללי, התדרים הגבוהים (שצריכים dfs) פנויים יותר ומשדרים בעוצמה חזקה יותר, כל שיש להם יתרון מובנה (אלא אם אתה גר באיזור שבו הסריקה של הdfs מפילה את זה מדי פעם)

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

מעניין, תודה על ההערה.
בדקתי בגלל ש Jabberwock אומר שיש לו בעיה עם גלקסי S24
לי באמת היו בעיות עם oneplus 8T

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אם עובד לך והכל תקין אז אין בעיה.
גם אני הייתי תקופה ארוכה עם המודם-ראוטר הוטבוקס 5F לפני שעברתי לחיבור עם מתאם סיב פרטי.
ציוד פרטי זה עולם אחר, אתה שולט על הכל. הקושחה נקייה ואתה מתקין רק מה שאתה רוצה.
ישנם פיצ'רים כמו שיתוף קבצים, הקלטת מצלמת אבטחה, סינון תכנים (Adguard Home) שלא מכניס אותך ל-CGNAT וגם ניתן לשליטה לפי שעות מסוימות. איך לא חשבו על זה קודם?? למה להוציא מודם-ראוטר שלא כולל את הפיצ'רים האלה וסתם סוג של Rebrand של הוטבוקס 5F? וגם אם לא, אז למה לא לשווק מתאם סיב בחינם ללקוחות? הוט החברה היחידה שלא עושה זאת!

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #17 

אני 4 חודשים עם מתאם נוקיה פרטי בלי שום בעיה ובלי CGNAT. היה יותר פשוט אם היית מתנתק ומתחבר מחדש.
אתה לא קהל היעד של הראוטר הזה ותכונות כאלה לא קיימות אצל שום ספק תשתית. כולל אצל פטריק דהרי בצרפת https://actus.sfr.fr/tech/internet/deco ... 10005.html .
בזק לא משווקים מתאם סיבים בחינם, 019 לא, פרטנר גבו\גובים 5 שח בחודש, להמשיך?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #18 

בהתקנה של הוט שהיתה לי לפני כמה חודשים אחרי התברברות של המתקין והמנהל שלו שאלתי אם יש אפשרות לקבל מהם מתאם סיב
במקום המתאם הפרטי שלא הצליחו להגדיר אמרו לי שכן אבל זה שמור ללקוחות עסקיים בלבד.
אז כנראה שזה כן אופציה אבל לא לכולם.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

25/08/2025 15:39  
shaked כתב:
היה יותר פשוט אם היית מתנתק ומתחבר מחדש.
...
כן, כבר ניסיתי להתנתק ולהתחבר וזה לא פתר את הבעיה.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

26/08/2025 10:17  
Jabberwock כתב:
כן, כבר ניסיתי להתנתק ולהתחבר וזה לא פתר את הבעיה.
...
הסכמת להצעה של השימור ולא התנתקת מבחינת המערכות של הוט

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”