שרשור Starlink בישראל
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
יש למישהו כבר? ניסיתם?
מעניין אותי, הבעיה היא שזה יקר (המחיר החודשי בעיקר) וגם מטריד אותי שיהיה כאן Double NAT.
מה אומרים?
מעניין אותי, הבעיה היא שזה יקר (המחיר החודשי בעיקר) וגם מטריד אותי שיהיה כאן Double NAT.
מה אומרים?
"אנחנו" אומרים שיש פתרון תקציבי יותר מהיר יותר, וזול יותר לספקית-גיבוי ביתית... שהיום עשיתי...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3379874+
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3379874+
-
oferlaor
- מנהל

ראיתי את הוידאו של גרעיני אבל הוא לא ממש נכנס לעומק של ההגדרות של הראוטר וכו'.
אגב, ממה שכתוב יש תמיכה בהפיכת הראוטר של סטארלינק ל-Bypass mode מה שהופך אותו טכנית בעצם ל-Bridge
אגב, ממה שכתוב יש תמיכה בהפיכת הראוטר של סטארלינק ל-Bypass mode מה שהופך אותו טכנית בעצם ל-Bridge
-
oferlaor
- מנהל

שתי הסיבות שאני יכול לחשוב עליהם זה גיבוי מאובטח במיוחד או מקום בעייתי שאין לו קליטה.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
תשתית האינטרנט בישראל סגרה בשנים האחרונות פערים גדולים לעומת העולם המערבי , וללא ספק כעת היא מהמתקדמות שיש ,
בישראל ניתן היום לקבל במחיר סביר חיבור בסיב אופטי של 1000/100 או 2500/250 ללא מאמץ מיוחד ברוב המקומות ,
אין תחרות עם סטארלינק שהוא חיבור אינטרנט לוייני באיכות פחותה גם מהירות הורדה נמוכה יותר בהרבה
וגם זמן שהייה בהרבה יותר גדול מ 3 או 4 מילישניות בלבד בסיב אופטי .
ללא ספק השירות של סטארלינק כמו שהוא במחיר שהוא מוצע והיכולות שמציב הוא פתרון מצויין
למי שאין לו היום שום אלטרנטיבה אחרת ,
דוגמאות - חוות חקלאיות מבודדות , ישובים בערבה שחברות התקשורת
לא ממהרות לחבר לסיב אופטי , אסדות קידוח הגז מול חופי ישראל בהם גרים ועובדים עשרות אנשים ,
בסיסי צה"ל מבודדים ( אם ימצא מימון לשירות ) ...ועוד ועוד .
צורך נוסף -
גיבוי לתשתית הקיימת למתקנים רגישים , למקרה שתשתית הסיבים תפגע במלחמה חלילה או תקלה ארוכת טווח .
גם למקרה ואחד מההכבלים התת ימיים שמחברים את ישראל לעולם יפגע חלילה ...
בישראל ניתן היום לקבל במחיר סביר חיבור בסיב אופטי של 1000/100 או 2500/250 ללא מאמץ מיוחד ברוב המקומות ,
אין תחרות עם סטארלינק שהוא חיבור אינטרנט לוייני באיכות פחותה גם מהירות הורדה נמוכה יותר בהרבה
וגם זמן שהייה בהרבה יותר גדול מ 3 או 4 מילישניות בלבד בסיב אופטי .
ללא ספק השירות של סטארלינק כמו שהוא במחיר שהוא מוצע והיכולות שמציב הוא פתרון מצויין
למי שאין לו היום שום אלטרנטיבה אחרת ,
דוגמאות - חוות חקלאיות מבודדות , ישובים בערבה שחברות התקשורת
לא ממהרות לחבר לסיב אופטי , אסדות קידוח הגז מול חופי ישראל בהם גרים ועובדים עשרות אנשים ,
בסיסי צה"ל מבודדים ( אם ימצא מימון לשירות ) ...ועוד ועוד .
צורך נוסף -
גיבוי לתשתית הקיימת למתקנים רגישים , למקרה שתשתית הסיבים תפגע במלחמה חלילה או תקלה ארוכת טווח .
גם למקרה ואחד מההכבלים התת ימיים שמחברים את ישראל לעולם יפגע חלילה ...
-
oferlaor
- מנהל

תלוי בקליטה. יש הרבה מקומות בארץ שהרשתות האלה מוגבלות ברוחב הפס. חוץ מזה שרשתות סלולריות מגבילות את כמות המידע שעובר דרכן.