הושלמה העסקה לרכישת מיזם הסיבים IBC
סלקום, הוט ותש"י מוכרות את חלקן לקבוצה שבהובלת הפניקס ומור גמל ופנסיה; חברת החשמל תמשיך להחזיק ב-30% מהחברה; ההיקף הכולל של העסקה עומד על 1.52 מיליארד שקל; אישור העסקה כפוף לאישור משרד התקשורת; IBC מחזיקה בתשתית הסיבים השנייה בגודלה במדינה
https://www.calcalist.co.il/market/arti ... e_vignette
אז אולי בקרוב, חברות הוט וסלקום יהיו ביחד ואו בנפרד עם חברת תשתית אחרת של סיבים אופטיים.
אז אולי בקרוב, חברות הוט וסלקום יהיו ביחד ואו בנפרד עם חברת תשתית אחרת של סיבים אופטיים.
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 02/11/2025 22:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
Re: רשות התחרות אישרה את עסקת מכירת השליטה בחברת הסיבים האופטיים IBC
מעניין אם זה ישפיע על חוסר הרצון שלהם לחבר על תשתית בזק, כשיש גם סיב "שלהם"
הגיע הזמן שהביתה ייכנס רק סיב אחד ולא אצטרך להעביר עוד סיב הביתה כשעובר לחברה אחרת!
זה עניין של כסף. בזק לוקחים 70 שקל נגיד20/08/2025 18:05rafi_d כתב: מעניין אם זה ישפיע על חוסר הרצון שלהם לחבר על תשתית בזק, כשיש גם סיב "שלהם"...
IBC לוקחים 50 נגיד ועוד רבע חזר אליהם מהכיס השני
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
המתקינים שבאים הרבה פעמים מחרטטים את הלקוח.
טענו ואמרו לי שאסור להם להעביר את הסיב של בזק לקופסה של הוט.
אחר כך מתקין של סלקום אומר, אין בעיה לעשות את זה כנראה לא הבינו אותך...
ומתקין של סלקום לא מעניין אותו שהוא מתקין מתאם סיב של 1 ג'יגה ורואה שבפועל ללקוח יש 2.5 ג'יגה. מה, הוא לא מבין שזה שינמוך?
ושמעירים לו הוא אומר, תבקש מהמוקד הטכני להחליף לך...
ומתקין של סלקום לא מעניין אותו שהוא מתקין מתאם סיב של 1 ג'יגה ורואה שבפועל ללקוח יש 2.5 ג'יגה. מה, הוא לא מבין שזה שינמוך?
ושמעירים לו הוא אומר, תבקש מהמוקד הטכני להחליף לך...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
, אז לפני הזמנת ההתקנה או קבלת המתאם, דורשים שמתאם הסיב יתאים למהירות הגלישה שיש.21/08/2025 15:47Jabberwock כתב: המתקינים שבאים הרבה פעמים מחרטטים את הלקוח.
ושמעירים לו הוא אומר, תבקש מהמוקד הטכני להחליף לך......
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
רוב המתקינים הם כנראה עובדי קבלן ולא טכנאים של החברות עצמן, בטח לא טכנאי תשתיות... מבחינת הסלילה של הסיבים לא אמורים לערבב את הקופסאות וכל חברת תשתית אמורה לשים קופסה משלה. אין בעיה טכנית לבצע את זה - פשוט יש איסור על כך. אם אני זוכר נכון, בגלל המונופול, התירו ל-IBC להשתמש בתעלות וגובים של בזק אבל לא להיפך, ובכל מקרה קופסאות נפרדות בנקודות הקצה...21/08/2025 15:47Jabberwock כתב: המתקינים שבאים הרבה פעמים מחרטטים את הלקוח.
ושמעירים לו הוא אומר, תבקש מהמוקד הטכני להחליף לך......
בפועל? גן חיות שלם. טכנאים "מטעם" IBC ופרטנר עושים זוועות - חזיתי במו עיני, בבזק לפחות במקרה אחד הם "שקלו" אבל אני מנעתי מהם לחבר בצורה פיראטית ארונות מרכזיים של IBC ובזק ברמת רחוב שלם (הקבלן עודד, מה אכפת לו, וגם הטכנאי הרשמי של בזק היה קרוב להשתכנע.. )
מעניין לראות מה יקרה למהירויות ולמחירים ... בעיקר בשוק העסקי ...
לדעתי החסרון הכי גדול של סיבים אופטיים - זה בזמן הפסקת חשמל ..
עם בזק בזמנו (לפני שנתיים + ) יכולתי להמשיך לעבוד (עם UPS גדול)
ובסיבים - בשנייה שיש הפסקת חשמל.. הכל נופל וצריך לחכות לפעמיים לא מעט
גם בנפילת חשמל של דקה - לסיבים לוקח מעל 10 דק' (לפעמים גם 40 דק') להתייצב ...
לדעתי החסרון הכי גדול של סיבים אופטיים - זה בזמן הפסקת חשמל ..
עם בזק בזמנו (לפני שנתיים + ) יכולתי להמשיך לעבוד (עם UPS גדול)
ובסיבים - בשנייה שיש הפסקת חשמל.. הכל נופל וצריך לחכות לפעמיים לא מעט
גם בנפילת חשמל של דקה - לסיבים לוקח מעל 10 דק' (לפעמים גם 40 דק') להתייצב ...
משרד התקשורת אישר: העסקה לרכישת מיזם הסיבים IBC תושלם מחר,
משרד התקשורת העביר היום (ד') את האישור לעסקה בהתאם למגבלות שעליהן סיכם עם הקבוצה הרוכשת שמנוהלת בידי גיל שרון.
לפי מגבלות אלה לא תוכל הפניקס להחזיק ביותר מ-16% מניות פרטנר שבה היא שותפה לשליטה.
הפניקס היתה שותפה לרכישת השליטה בפרטנר דרך החברה המשותפת אמפיסה של שלמה רודב ואבי גבאי יחד עם מורי ארקין, מנורה, כלל והפניקס. מאז הרכישה, שבה הגיעה הפניקס ל־20% ממניות פרטנר - חלקן דרך אמפיסה שרכשה את השליטה, וחלקן ישירות - מכרה הפניקס מניות פרטנר וירדה להחזקה נוכחית של כ־14.7%. כיום מחזיקה הפניקס ב-37% באמפיסה שמחזיקה ב־21% מפרטנר, שבשרשור מהווים 8% מפרטנר, לצד 6.54% שבהן הפניקס מחזיקה ישירות.
משרד התקשורת העביר היום (ד') את האישור לעסקה בהתאם למגבלות שעליהן סיכם עם הקבוצה הרוכשת שמנוהלת בידי גיל שרון.
לפי מגבלות אלה לא תוכל הפניקס להחזיק ביותר מ-16% מניות פרטנר שבה היא שותפה לשליטה.
הפניקס היתה שותפה לרכישת השליטה בפרטנר דרך החברה המשותפת אמפיסה של שלמה רודב ואבי גבאי יחד עם מורי ארקין, מנורה, כלל והפניקס. מאז הרכישה, שבה הגיעה הפניקס ל־20% ממניות פרטנר - חלקן דרך אמפיסה שרכשה את השליטה, וחלקן ישירות - מכרה הפניקס מניות פרטנר וירדה להחזקה נוכחית של כ־14.7%. כיום מחזיקה הפניקס ב-37% באמפיסה שמחזיקה ב־21% מפרטנר, שבשרשור מהווים 8% מפרטנר, לצד 6.54% שבהן הפניקס מחזיקה ישירות.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
Re: משרד התקשורת אישר: העסקה לרכישת מיזם הסיבים IBC תושלם מחר
הושלמה עסקת העברת השליטה ב-IBC לקבוצת הפניקס-מור-נוי
שווי החברה מוערך ביותר מ-2 מיליארד שקל. גיל שרון יכהן כיו"ר הדירקטוריון, ויוסי חבר ימשיך בתפקידו כמנכ"ל
https://zmanavir.co.il/internet/30569/
שווי החברה מוערך ביותר מ-2 מיליארד שקל. גיל שרון יכהן כיו"ר הדירקטוריון, ויוסי חבר ימשיך בתפקידו כמנכ"ל
https://zmanavir.co.il/internet/30569/
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין