הנחתה משמעותית במהירות האינטרנט של סלקום דרך מכשירי DECO

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Alil פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 159
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
יש לי כבר שנים רבות בבית רשת MESH מבוססת על מכשירי DECO M5 עם אינטרנט של סלקום, סיב אופטי, 1GB.
לאורך כל השנים הייתי מקבל מהדקו מהירות מלאה.
החל מלפני שבוע הרגשתי latency באינטרנט. בבדיקות מהירות רבות שביצעתי מאז, המהירות דרך הדקו היא באזורים של 400-500 בעוד כשאני מחבר מחשב ב-ethernet ישירות למודם של סלקום אני מקבל מהירות מלאה של אזור ה-900.

ניסיתי לשחק עם הגדרות גם בדקו וגם במודם\נתב של סלקום ללא הצלחה.
אציין עוד שחבר אשר יש לו רשת MESH של גוגל עם אינטרנט של סלקום נתקל באותה הבעיה בדיוק.

האם מישהו נוסף נתקל בעניין הזה?
האם יש למישהו עצה לפתרון?
תודה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

בחיבור סיבים אין מודם. לאיזה מכשיר של סלקום אתה מתחבר בבדיקה החוטית?
אם זה נתב, וודא שהרשת האלחוטית שלו כבויה, כי רשת נוספת עלולה לגרום להפרעות ברשת ה-Mesh.

לפי האתר של TP-Link, נראה שיצאה גרסת קושחה חדשה ל-M5 לפני כחודש.
כדאי לבדוק אם היחידות שלך עודכנו אליה אוטומטית, ואם היא איכשהו הגורם לבעיה:

Alil פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

13/08/2025 15:07  
sabres כתב:
בחיבור סיבים אין מודם. לאיזה מכשיר של סלקום אתה מתחבר בבדיקה החוטית?
אם זה נתב, וודא שהרשת האלחוטית שלו כבויה, כי רשת נוספת עלולה לגרום להפרעות ברשת ה-Mesh.

לפי האתר של TP-Link, נראה שיצאה גרסת קושחה חדשה ל-M5 לפני כחודש.
כדאי לבדוק אם היחידות שלך עודכנו אליה אוטומטית, ואם היא איכשהו הגורם לבעיה:

Screenshot_20250813_150056.png
...
תודה על תשובתך.
כוונתי ב"מודם" לנתב הסטנדרטי של סלקום אשר אליו מחובר הסיב ואשר דרכו מתחברים לאינטרנט.
אני מחובר בצורה הזו כבר שנים רבות וכאמור רק לאחרונה יש הנחתה במהירות דרך הדקו.
הוויפי שלו סגור ובכל מקרה אני מתייחס לבדיקות מהירות שנעשות על הרשת הקווית בחיבור ישיר לנתב של סלקום. אחת מהדקו עצמו אשר מחובר והשניה מלפטופ אשר חיברתי ישירות לנתב לצורך בדיקת מהירות.

אגב, גרסת הקושחה המותקנת אצלי היא 1.7.8 מיולי 2024 שזו הגרסה האחרונה לחומרה שלי (US).

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

רק לחדד:
- בחיבור ישירות לנתב אתה מקבל +900?
- בחיבור קווי של אחת מיחידות ה-DECO לנתב, ואז בחיבור קווי של הלפטופ ליציאה השניה שלה, אתה גם מקבל +900?
- רק בחיבור אלחוטי לאותה יחידת DECO, המהירות בלפטופ צונחת ל-400-500?

Alil פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מחדד :)
חיבור לפטופ בכבל ישירות (וגם דרך סוויץ) לנתב של סלקום נותן 900+.
חיבור בכבל של יחידת DECO ישירות לנתב והרצת בדיקת מהירות דרך אפליקציית הדקו (שבודקת את המהירות שיחידת הדקו מקבלת) נותן מהירות של 400-500.
כל חיבור חוטי או אלחוטי דרך הדקו נותן מקסימום 400-500.

משהו ככל הנראה השתנה לאחרונה. בעבר בדיקות המהירות דרך אפליקציית הדקו היו מראות מהירות של סביבות 900 גם כן.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עזוב שניה את אפליקציית ה-DECO.
מה המהירות שמתקבלת כשאתה מחבר יחידת DECO בצורה חוטית לנתב, ואז מריץ בדיקת מהירות (כמו Speedtest) מלפטופ שמתחבר לאותה יחידה בצורה קווית?
האם קינפגת את יחידת ה-DECO כ-AP בלבד?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #7 

בדיוק מה שבאתי לרשום. תוכנת הבדיקה שלהם לא שווה.

חוץ מזה, תוודא שאתה במצב AP.

ה backhaul שלך קוי? בטוח שלא ביטלת את ה 5Ghz?

הגרסא האחרונה הוסיפה רשת IOT. אגב, שמתי לב שהקליטה ירדה באיכות לאחרונה. הרכב שלי מחובר ליחידה מרוחקת יחסית והוא הפסיק לקלוט ונאלצתי להזיז יחידות בהתאם באמת. אולי משהו בגרסא הזו עושה בעיות.

Alil פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הי.
ה-backhaul שלי קוי. לא ביטלתי את ה-5Ghz ובכל מקרה מדובר בבעיה במהירות כשהכל עובר רק על חיבורים קוויים.
במקרה של הבדיקה מדובר בדקו הראשי שהיה מחובר חוטית ישירות לנתב, גם במצב ראוטר וגם במצב AP נתן 400-500 עפ"י הבדיקה בתוכנה של דקו. לא בדקתי עם לפטופ חיצוני כי כאמור במשך שנים התוכנה שלהם עבדה בצורה תקינה אז סמכתי עליה. אעשה את זה.
אגב, ניסיתי גם לשחק עם קונפיגורציות בנתב (דרך ה-GUI ב-10.100.102.1) מתוך מחשבה שסלקום ביצעו איזה שינוי שגרם לזה. ללא הצלחה.

במשך שנים רבות היה הדקו מוגדר כראוטר, בכוונה. ניהל לי את הרשת בצורה טובה וגם הראה מהירות מלאה בתוכנת בדיקת המהירות שלהם. הייתי מאד רוצה להשאיר את הקונפיגורציה הזו כך שהרשת כולה מנוהלת ומוגנת ע"י הדקו כנקודת כניסה יחידה לרשת.
עם זאת, בגלל הבעיה הנוכחית -
- עברתי למצב AP.
- שיניתי את החיווט כך שהסוויץ אליו מחוברת כל הרשת הביתית הקוית מחובר כעת ישירות לנתב (עד כה היה מחובר לדקו הראשי והוא היה מחובר לנתב).
אז כעת הרשת מנוהלת ע"י הנתב. המכשירם בחיבור קוי נהנים מכלל רוחב הפס שהנתב נותן. הוויפי (דרך מכשירי הדקו) נותן מקסימום 400-500.
זה מצב נסבל אבל כאמור, הייתי מעדיך לפתור את הבעיה כך שהדקו יהיה במצב ראוטר וינהל הכל כמו בעבר.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #9 

14/08/2025 11:30  
Alil כתב:
במקרה של הבדיקה מדובר בדקו הראשי שהיה מחובר חוטית ישירות לנתב, גם במצב ראוטר וגם במצב AP נתן 400-500 עפ"י הבדיקה בתוכנה של דקו.
...
במצב AP מעולם לא ראיתי יותר מ400-500 באפלקציה של הדקו, מחשב שמחובר קווית לדקו מקבל 940 מגה ללא בעיה, אין מה להתיחס למדידה של התוכנה.
אני חושב שבעבר כשבדקתי את ההגדרה של הדקו כראוטר כן קיבלתי מאפליקציה מהירות של 940 מגה אבל כשחזרתי לAP זה ירד ל500.

המהירות המוצגת באפליקציה חסרת משמעות, רק למה שאתה מקבל במחשב המחובר יש משמעות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #10 

גם אני מעולם לא קיבלתי יותר מ-400-500 דרך המכשירים עצמם. חושב שזה מגבלות של ה-test platform שלהם...

אגב, בדיוק שעשיתי בדיקה הבוקר קיבלתי עדכון לכל ה-M5 שלי, לא הרגשתי הבדל בתוצאות.

Alil פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

שלום,
החזרתי למצב ההתחלתי (דקו כראוטר מחובר ישירות לנתב) וביצעתי בדיקת מהירות במחשב נייד המחובר קוית לדקו. גם כך קיבלתי רק כ-500, בדומה לבדיקת המהירות באפליקציה, וכמובן פחות מה-900 שאני מקבל ישירות מהנתב.

אגב, כפי שציינתי לעיל, אותה הדבר קרה לחבר אשר לו יש רשת MESH של גוגל הום עם סיבים של סלקום, מה שגורם לי להאמין שהטריגר לכל העניין הוא שינוי שנעשה בצד של סלקום...

בשורה התחתונה, אשאיר אותו במצב AP (הפחות רצוי מבחינתי) ואקווה שמשהו ישתנה מתישהו.

אשמח לשמוע אם למישהו יש פתרון אחר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”