צריך עזרה בבחירת ראוטר פייבר משולב (הכל כלול)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
שם מלא: max
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

רציתי לשדרג את האינטרנט שלי לפייבר (כרגע אני על תשתית נחושת, מהירות 100 מגהביט אבל בפועל מקבל בין 60 ל 40) ובשיחה עם נציג הבנתי שיש לי באזור סיבים של בזק (חשבתי להתחבר אצלם על מהירות של 2500 מגהביט או 1000 מגהביט).
לכן רציתי ראוטר (פרטי ולא להשכיר אחד מבזק). ואני צריך:
* נתב (router) שיש לו 4 יציאות RJ45,
* עם GPON (או SFP CAGE),
* עם וויפי 6 (עדיפות ל 7 אבל אם אין, אז גם 6 זה טוב, ואם אין 6 בכלל אז גם 5 סבבה, אבל חייב שיהיה וויפי ולא פחות מ וויפי 5)

בגדול צריך שהכל יהיה כלול בקופסא אחת כי אין מקום שמה לשים כמה קופסאות (יושב בארון תקשורת קטן בקיר).
המקום שיש בארון (כרגע) הוא:
25 X 20 X 7 X סנטימטר
אם יהי לי פייבר אני יכול להוציא את הפס קרונה (של התשתית נחושת) בצד ולקבל עוד 2 סנטימטרים:
25 X 22 X 7 X סנטימטר

ראיתי בכמה פוסטים שהמליצו כאן בפורום על SFP של:
Nokia G-010S-Q
ויש אותו בבזק סטור
ולגבי הראוטר עצמו ראיתי משהו בKSP:
https://ksp.co.il/web/item/233606
אבל אני לא מכיר את החברה, ולא יודע אם זה טוב או לא.
גם ראיתי שאין לו אנטנות חיצוניות לוויפי (אז יכול להיות שהקליטה שלו תיהיה גרועה?)

מה הכי ממולץ ומתאים למה שאני צריך?

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

איזה נתב יש לך עכשיו?
למעט המהירות הנמוכה מהספק האם הוא עונה על הצרכים שלך מבחינת עוצמת שידור כיסוי הדירה והשאר?
אילו פיצ'רים של WIFI7 אתה חושב שתשתמש בהם? ואילו פיצ'רים של WIFI6?
שים לב שציוד של 2.5G הרבה יותר יקר מציוד של 1G, ובכל מקרה מהירות ההעלאה היא יותר צוואר בקבוק ממהירות ההורדה. גם בתוך הרשת הפנימית תצטרך לשדרג לציוד עם מהירות יותר גבוהה.
המלצה כללית:
1. תבחר בחבילה שמתאימה לצרכים: אם אתה לא עורך וידאו או מחזיק חוות NAS או כל מיני שימושים ייחודיים 300M תספיק לך בהורדה. אבל בגלל ש30M העלאה שבאה עם זה לא מספיקה, ובגלל ההפרשים הקטנים במחיר, חבילת 1G/100M היא הסבירה ביותר.
2. תבחר\תקנה מתאם סיב שמתאים לתשתית שלך. חלק מהספקים נותנים או נתנו את זה בחינם. הממיר הוא בעל מימדים קטנים. זה יאפשר לך מעבר חלק בין תשתיות, ושימוש בנתבים מתקדמים יותר, או זולים יותר. הנתבים המשולבים הם בד״כ באיכות יותר נמוכה מהמקבילים הלא-משולבים.
3. הנתב הנוכחי סוס עבודה? סיימת. אם לא, תחפש נתב חדש בהתאם לצרכים ולתקציב.
4. במקרים מסויימים (ממד) תצטרך אולי להוסיף יחידה שתשפר את הקליטה. אבל קודם תבדוק לפני שתרוץ לקנות.

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

07/08/2025 1:05  
borsood כתב:
איזה נתב יש לך עכשיו?
...
יש לי כרגע נתב של TP-link Archer VR400 AC1200
למעט המהירות הנמוכה מהספק האם הוא עונה על הצרכים שלך מבחינת עוצמת שידור כיסוי הדירה והשאר?
...
כן פחות או יותר, אבל כשבאים משפחה להתארח האינטרנט כל-כך איטי עד שאי-אפשר להשתמש ברשת הביתית (זה מתאים כאילו לעד 2 אנשים ברשת במצב הנוכחי)
אילו פיצ'רים של WIFI7 אתה חושב שתשתמש בהם? ואילו פיצ'רים של WIFI6?
...
רציתי ראוטר כמה שיותר מהיר ומתקדם ושיתמוך בריבוי מכשירים (כמו שהסברתי למעלה כשבאים משפחה/אורחים לסופ"ש), ככה שיהיה אפשר לחבר עד 7-8 מכשירים דרך הוויפי ו3 מחשבים שמחוברים לראוטר דרך כבילה של RJ-45 ברשת, ולקבל מהירות סבירה לדברים כמו חיבור למחשב בעבודה מרחוק, צפייה בנטפליקס/יוטיוב באיכות טובה (720p לפחות), חיבור לפלייסטישן 5 מרחוק (game streaming), הורדות קבצים גדולים של גיגהבייט בזמן סביר, וכו' (וכמובן שכל זה גם יוכל איכשהו לתת מענה ל 4 אנשים סכ"ה על הרשת מבלי לקבל מהירות הורדה בלתי שמישה)
שים לב שציוד של 2.5G הרבה יותר יקר מציוד של 1G, ובכל מקרה מהירות ההעלאה היא יותר צוואר בקבוק ממהירות ההורדה. גם בתוך הרשת הפנימית תצטרך לשדרג לציוד עם מהירות יותר גבוהה.
המלצה כללית:
1. תבחר בחבילה שמתאימה לצרכים: אם אתה לא עורך וידאו או מחזיק חוות NAS או כל מיני שימושים ייחודיים 300M תספיק לך בהורדה. אבל בגלל ש30M העלאה שבאה עם זה לא מספיקה, ובגלל ההפרשים הקטנים במחיר, חבילת 1G/100M היא הסבירה ביותר.
2. תבחר\תקנה מתאם סיב שמתאים לתשתית שלך. חלק מהספקים נותנים או נתנו את זה בחינם. הממיר הוא בעל מימדים קטנים. זה יאפשר לך מעבר חלק בין תשתיות, ושימוש בנתבים מתקדמים יותר, או זולים יותר. הנתבים המשולבים הם בד״כ באיכות יותר נמוכה מהמקבילים הלא-משולבים.
3. הנתב הנוכחי סוס עבודה? סיימת. אם לא, תחפש נתב חדש בהתאם לצרכים ולתקציב.
4. במקרים מסויימים (ממד) תצטרך אולי להוסיף יחידה שתשפר את הקליטה. אבל קודם תבדוק לפני שתרוץ לקנות.
...
כן אני מבין שזה יקר, אבל אם אני כבר קונה ציוד אז אני ארצה שהוא ייתן לי את האופציה לשדרג בקלות את המהירות מבלי להצטרך להוציא שוב הוצאה כספית גדולה כדי להרים את התמיכה שלו מ 1G ל 2.5G.

1. כמו שציינתי השימושים שלי הם לא קלילים, אני כן צריך משהו שיכול לספק עבודה ויוכל לתת לי מהירות סבירה מבלי לסבול תקיעות/איטיות כמו שיש לי עכשיו.
2. שאתה מדבר על ממיר סיב, אתה מתכוון לקופסא הזו? https://ksp.co.il/web/item/141241
או על זה? https://www.satsigma.co.il/product/gpon-2-5/
כמו שציינתי יש לי ארון תקשורת קטנטן בקיר ואין לי שם הרבה מקום לדבר כזה + ראוטר (כל הכבלים של הרשת והתשתית שנכנסת לדירה נמצאים שם, אז אני לא יכול לשים רק את הקופסא הזו בארון ולהעביר את הראוטר למקום אחר)
3. לגבי הנתב, אני לא יודע אם הוא "סוס עבודה" כי אין לי רשת מהירה כרגע כדי לבדוק עד כמה מהירות הוא תומך/אם עובד טוב במהירות גבוהה יותר. אם אני זוכר נכון אני חושב שהיה רשום על הקופסא כשקניתי אותו שהוא תומך עד 300 מגהביט מהירות (לא יודע אם הכוונה היא גם לרשת הפנימית).
4. יש לי ראוטר נוסף בממד (דיי ישן אומנם) שמחובר בממד ונותן אינטרנט בסיסי, שוב, לא יכול לבדוק כמה מהירות הוא נותן כי אין לי עדיין פייבר.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

1. מצטער לומר לך אבל השימושים שלך הם לא משהו מיוחד. 😃 סביר להניח שמהירות ההעלאה הכללית היא מה שמגבילה אותך הנתב הוא לא רע יחסית למשולבי VDSL.
2. ממיר מדיה: יותר דומה לזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38838 אבל לתוכו אתה צריך לחבר ג'ביק שאותו אתה קונה או מקבל מהספק שלך. הג'ביק נראה כמו אצבע ממתכת שאליו נכנס הסיב. או שתקבל או תקנה את הכל מהספק, אבל זה הגודל, לדעתי הוא יכנס גם עם נתב.
3. תנסה לפני שאתה רץ לקנות. החסרון הגדול שלו מבחינתך הוא שאתה צריך להקריב את יציאה 1 עבור החיבור לממיר, מה שישאיר אותך עם 3 יציאות שמישות. 300M זו המהירות התיאורטית של רשת בתדר 2.4. מדבקת WIFI7 לא נותנת יתרון. אם אתה צריך פיצר של Wifi7 (ואני בספק) תוודא שהנתב תומך, הרבה פיצ'רים הם אופציונליים.
4. רעיון לא רע לממד אינטרנט בסיסי ממכשיר אחד שמוחבר קווית זה רעיון טוב. אם בכל זאת תקנה נתב חדש תוכל להעביר את הTplinlk לשימוש הזה.

למרות מה שאתה חושב השימושים שלך הם דיי mainstream - אם היה לך בית חכם עם עשרות מכשירי IoT זה היה סיפור אחר.
ולכן אני ממליץ שאם הציוד הנכחי לא יספיק לקנות נתב 1G טוב. תזכור שנטפליקס צורך 30M, טורנטים שיש להם מספיק זורעים כדי שההבדל בין 1G ל2.5G יורגש הם דיי נדירים. את הפלייסטיישן הייתי מייעץ לחבר קווית כדי להנמיך את ה latency.
בעתיד, כאשר יהיה צורך ברשת יותר מהירה תוכל להחליף את הציוד בציוד mainstream של אותו עתיד, במחירים יותר הגיוניים ממה שיש היום. להערכתי, גם 2.5G וגם 5G הן מהירויות ביניים שיוחלפו ב 10G.
הדבר היחידי ששווה להשקיע כהכנה לעתיד זו כבילה איכותית, כי שם השדרוג הוא קשה, אבל נשמע מדברך שכבר דאגת לזה.

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

07/08/2025 18:38  
borsood כתב:
1. מצטער לומר לך אבל השימושים שלך הם לא משהו מיוחד. 😃 סביר להניח שמהירות ההעלאה הכללית היא מה שמגבילה אותך הנתב הוא לא רע יחסית למשולבי VDSL.
2. ממיר מדיה: יותר דומה לזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38838 אבל לתוכו אתה צריך לחבר ג'ביק שאותו אתה קונה או מקבל מהספק שלך. הג'ביק נראה כמו אצבע ממתכת שאליו נכנס הסיב. או שתקבל או תקנה את הכל מהספק, אבל זה הגודל, לדעתי הוא יכנס גם עם נתב.
3. תנסה לפני שאתה רץ לקנות. החסרון הגדול שלו מבחינתך הוא שאתה צריך להקריב את יציאה 1 עבור החיבור לממיר, מה שישאיר אותך עם 3 יציאות שמישות. 300M זו המהירות התיאורטית של רשת בתדר 2.4. מדבקת WIFI7 לא נותנת יתרון. אם אתה צריך פיצר של Wifi7 (ואני בספק) תוודא שהנתב תומך, הרבה פיצ'רים הם אופציונליים.
4. רעיון לא רע לממד אינטרנט בסיסי ממכשיר אחד שמוחבר קווית זה רעיון טוב. אם בכל זאת תקנה נתב חדש תוכל להעביר את הTplinlk לשימוש הזה.

למרות מה שאתה חושב השימושים שלך הם דיי mainstream - אם היה לך בית חכם עם עשרות מכשירי IoT זה היה סיפור אחר.
ולכן אני ממליץ שאם הציוד הנכחי לא יספיק לקנות נתב 1G טוב. תזכור שנטפליקס צורך 30M, טורנטים שיש להם מספיק זורעים כדי שההבדל בין 1G ל2.5G יורגש הם דיי נדירים. את הפלייסטיישן הייתי מייעץ לחבר קווית כדי להנמיך את ה latency.
בעתיד, כאשר יהיה צורך ברשת יותר מהירה תוכל להחליף את הציוד בציוד mainstream של אותו עתיד, במחירים יותר הגיוניים ממה שיש היום. להערכתי, גם 2.5G וגם 5G הן מהירויות ביניים שיוחלפו ב 10G.
הדבר היחידי ששווה להשקיע כהכנה לעתיד זו כבילה איכותית, כי שם השדרוג הוא קשה, אבל נשמע מדברך שכבר דאגת לזה.
...
חשבתי על זה היום, וחיפשתי מה המהירות המקסימלית של הנתב ב LAN ונראה שזה אמור להיות 1G אז אני חושב זה יעבוד כמו שאתה אומר.
לגבי הממיר מדיה תודה על ההברה (Y)
אני זוכר מהשיחה עם הנציג שהוא אמר לי שאת הג'ביק אני צריך להביא לבד ושאין להם את זה (אולי נפלתי על נציג שלא יודע או שזה באמת המצב).
אז חשבתי שאולי הגיפון (https://www.satsigma.co.il/product/gpon-2-5) היה יכול להיות יותר פשוט (אם הייתי מצליח למצוא דרך להכניס אותו לשם). מבחינת חיסכון בדקתי וזה זניח (משהו כמו 50 שקל הבדל: ממיר מדיה 89 + ג'ביק (בסביבות 180) = 269 שקל, gpon 2.5 פלוס משלוח 219 שקל )

אפרופו, הסתכלתי שוב בארון תקשורת וחדשות טובות, אני רואה שבפועל אני משתמש רק ב 3 מתוך 4 מהפורטים של הראטור, ככה שאני לא צריך להקריב שום יציאה 8)
החיסרון היחידי זה שיש שם רק שקע אחד של חשמל, אז אני אצטרך מפצל של תקע עגול (12 וולט) ל 2 תקעים עגולים (12 וולט) כי אין מקום שם למפצל שקעים של שקעי חשמל רגיל.

בגדול אתה צודק, וזה מה שאני גם רוצה לעשות, להביא את הקופסא ולחבר את הפייבר לרשת הקיימת ולראות אם זה נותן מענה טוב למה שכבר יש לי או לא. פשוט לא הייתי בטוח אם הראוטר הזה כבר ישן מידי לזה וצריך להחליף למשהו שהכל כלול בו, וגם למשהו שיתאים לזה.

לגבי הכבילה בקיר, הקבלן בזמנו עשה אותם, לפי מה שפתחתי וראיתי זה כבלי רשת פשוטים (נראה לי CAT5 או CAT5e), אני חושב שלתשתית הנוכחית זה יהיה סביר (עד 1G בתור התחלה)

אפרופו מידע מעניין, מצאתי במקרה קבוצה בפייסבוק שגם עוסקת בתחום הפייבר ומישהו שאל שם לגבי הראוטר הזה ששאלתי בתחילת הפוסט (Iskratel Innbox U92) , המליצו שם לא להשתמש בו https://www.facebook.com/groups/ILFiber ... 8377900043

ועוד מידע מעניין שנתקלתי בו: מצאתי ראוטר שיש לו את מה שחיפשתי TP-Link ER706W :
https://www.omadanetworks.com/my/busine ... /#overview
מחיר בסביבות 555-775 שקל
(אבל כרגע אני לא ארכוש אותו, אני אנסה להשתמש בממיר מדיה קודם)

תודה לך על העזרה (Y)

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ועוד שאלה חשובה:

שהטכנאי בא להתקין את הפייבר, הוא מוציא רק את הפייבר עצמו לתוך הארון תקשורת, או שהוא צריך להתקין שם עוד קופסא שבה הוא שם עודף של החוט פייבר? (וזה משהו שהוא חייב לעשות?)

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

07/08/2025 19:27  
maximm676 כתב:
אני זוכר מהשיחה עם הנציג שהוא אמר לי שאת הג'ביק אני צריך להביא לבד ושאין להם את זה (אולי נפלתי על נציג שלא יודע או שזה באמת המצב).

לגבי הכבילה בקיר, הקבלן בזמנו עשה אותם, לפי מה שפתחתי וראיתי זה כבלי רשת פשוטים (נראה לי CAT5 או CAT5e), אני חושב שלתשתית הנוכחית זה יהיה סביר (עד 1G בתור התחלה)
...
מי הספק שלך? בזק\בזק? קונים את הג'יביק מבזק סטור, אבל אולי ספק אחר על תשתית בזק (גילת? פרטנר? סלקום?) יסכימו לתת לך ממיר מדיה עם ג'יביק עובד.
CAT 5 זה ישן ויגביל אותך (100M) CAT5E לא הכי מומלץ אבל יש סיכוי לא רע שיעבוד. אתה לא הולך לסלול מחדש את הרשת עכשיו...
07/08/2025 19:54  
maximm676 כתב:
ועוד שאלה חשובה:
שהטכנאי בא להתקין את הפייבר, הוא מוציא רק את הפייבר עצמו לתוך הארון תקשורת, או שהוא צריך להתקין שם עוד קופסא שבה הוא שם עודף של החוט פייבר? (וזה משהו שהוא חייב לעשות?)
...
הטכנאי "סולל" את הסיב לתוך הדירה ואם צריך בונה קופסה. משם הסיב מתחבר לממיר מדיה. בד״כ אין עודף גדול אבל קשה לדעת מראש מה יקרה אצלך. בכל מקרה הטכנאי אמור לטפל בכל הבעיות שבאחריות ספק האינטרנט.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

זה מה שאתה צריך מפצל חשמל גאוני לארון תקשורת של דירה. הישר מסין העממית. בהצלחה
https://www.aliexpress.com/item/1005008051980161.html
https://www.aliexpress.com/item/1005007392975904.html

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

07/08/2025 23:51  
borsood כתב:
מי הספק שלך? בזק\בזק? קונים את הג'יביק מבזק סטור, אבל אולי ספק אחר על תשתית בזק (גילת? פרטנר? סלקום?) יסכימו לתת לך ממיר מדיה עם ג'יביק עובד.
CAT 5 זה ישן ויגביל אותך (100M) CAT5E לא הכי מומלץ אבל יש סיכוי לא רע שיעבוד. אתה לא הולך לסלול מחדש את הרשת עכשיו...

הטכנאי "סולל" את הסיב לתוך הדירה ואם צריך בונה קופסה. משם הסיב מתחבר לממיר מדיה. בד״כ אין עודף גדול אבל קשה לדעת מראש מה יקרה אצלך. בכל מקרה הטכנאי אמור לטפל בכל הבעיות שבאחריות ספק האינטרנט.
...
הספק עצמו זה רימון על תשתית בזק.
יש להם כיום עד 1G (שבעבר לא היה להם בכלל) אז אני חושב שהם כנראה גם יספקו בעתיד 2.5G (ומעדיף להיות מוכן לזה כדי לחסוך בהוצאות נוספות).
אני אנסה לדבר איתם שוב, אולי גם עם הטכנאי שבא אבל אני לא סומך על זה ב 100% שיש לו או שהם יביאו לי.

ושוב מדדתי ובדקתי את המקום בארון, גם אם אני אשתמש בממיר מדיה שהצעת לי אני אוכל להכניס אותו לשם בקושי, בתנאי שהטכנאי יוצא את הפייבר לארון בלי לשים אותו בקופסא, וגם אז אני אצטרך למעוך את הכבלים כדי שהכל ייכנס (לכבל אינטרנט כנראה זה לא יזיז, אבל רוב הסיכויים שהזווית כיפוף הקשה שם תשבור את הסיב האופטי).
עשיתי תרשים שממחיש את הצפיפות בארון.
תרשים ארון תקשורת (עם ממיר מדיה והראוטר הנוכחי)
תרשים ארון תקשורת (עם ממיר מדיה והראוטר הנוכחי)
לגבי הכבל הסתכלתי על אחד מהם (את השאר היה קשה לקרוא) והיה רשום CAT5E, אז אולי זה יהיה בסדר.

נתקלתי בסרטון של הספקית על הפייבר שלהם וראיתי בסרטון שהראוטר שלהם (כנראה זה שהם משכירים) הוא של חברת HALNy הפולנית,
ראיתי שהחברה הזו מוכרת נתבים משולבים של וויפי ו SFP CAGE, ככה שאולי זה כן יהיה לי פתרון יותר טוב (מבחינת מקום)

דוגמאות ל 2 נתבים שלהם שראיתי:
https://flyteccomputers.com/halny-networks-hl-4gmv2-us
https://flyteccomputers.com/halny-networks-hl-4gmvr-us
ראיתי שבארץ חברת טלרן הם המשווקים שלהם:
https://www.telran.co.il/product/7346/h ... c-apc-wifi
https://www.telran.co.il/product/8171/h ... i-b-g-n-ac
אבל הם לא מופיעים ברשימה של הנתבים הנתמכים שלהם...

הרשימה המלאה של הנתבים הנתמכים (מהספקית רימון) נמצאת כאן: https://rimon.net.il/wp-content/uploads ... %D7%9F.pdf
מהרשימה אני יכול לקחת רק מה שרשום כ "ציוד מאושר לשימוש בתשתיות בזק סיבים"
של HALNY ראיתי שיש להם: HL-4GXV-F, HL-4GXV, HL-4GQVS2.
ראיתי שיש עוד ראוטרים משולבים שם תחת "CPE GW ONT" אבל לא יודע מה כדאי וטוב

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

08/08/2025 23:13  
hagai147 כתב:
זה מה שאתה צריך מפצל חשמל גאוני לארון תקשורת של דירה. הישר מסין העממית. בהצלחה
https://www.aliexpress.com/item/1005008051980161.html
https://www.aliexpress.com/item/1005007392975904.html
...
תודה אבל יש עם זה כמה בעיות:
בעיה ראשונה זה מקום, הארון די צפוף אז אין ממש מקום ל-2 שנאי מתח. (יש בקושי מקום לראוטר אחד שם)
בעיה שנייה (שקצת יותר מדאיגה אותי) זה חוט חשמל כזה בלי תקן, קצת מפחיד להשתמש בזה
אבל תודה על הרעיון (Y)

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #11 

נראה שהבעיה העיקרית שלך זה מקום בארון.
אולי הפתרון הוא להשתמש בנתב קווי ולהוסיף נק' גישה (access point) חיצונית. למשל להשתמש בנתב של ubiquiti מדגם Cloud Gateway Ultra. זה נתב קטן מידות - 14.2X12.8 ס"מ, שיש לו כניסת WAN אחת ו-4 יציאות LAN. תצטרך להוסיף לעלות גם נק' גישה ומזרק מתח POE. אם אתה מוכן לשלם את המחיר בשביל לעלות לחיבורי 2.5MB אז יש לו אח גדול שנקרא Cloud Gateway Max, שכל חיבורי הרשת שלו הם 2.5MB. יש אח צעיר ומוכשר יותר שנקרא Cloud Gateway fiber שאפילו כולל חיבורי 10GB אבל הוא גדול יותר פיזית (וכמובן יקר יותר) ואולי לא יתאים למידות אצלך
הפתרון הזה כמובן מגיעה לעלות גבוהה יותר מנתב שכולל WIFI מובנה אבל יכול לפתור לך את בעיית המקום בארון. יש לפתרון הזה יתרון והוא באפשרות לשדרג בעתיד רכיבים נפרדים. זאת אומרת שתוכל להחליט שעכשיו אתה רוכש נק' גישה פשוטה וזולה ובעתיד תוכל לשדרג אותה לאחת עם יכולת גבוהה יותר, מבלי שתצטרך לשדרג את הנתב. וכמובן שאפשר גם הפוך, להתחיל עכשיו עם הנתב הבסיסי יותר ובעתיד לשדרג רק אותו, בלי לשדרג את נק' הגישה.
נערך לאחרונה על ידי UriM ב 10/08/2025 12:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #12 

עוד רעיון:

אפשר להסתפק בשנאי מתח יחיד באופן הבא, לשם כך צריך:
1. מטען USB-C בעל שני פורטים או יותר, והספק של 25-40W בהתאם לצריכה הכוללת שדרושה
2. שני כבלים של USB-C to DC עם קונקטור סטנדרטי , ישנם כבלים של 12V ו-5V בהתאם לצורך

וכך ניתן לחבר שני צרכנים לספק מתח יחיד. אני משתמש בארבעה פורטים בצורה הזו עם מטען UGreen 65W, בניגוד לספקים סטנדרטיים, יש מטענים בטכנולוגיית GaN שיותר קומפקטיים במידות, וגם מתחממים הרבה פחות.

במידה ומעניין אשלח לינקים לרכישה.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #13 

ו..עוד רעיון:
לא למקם את הנתב בארון, אלא במקום מרכזי אחר (טוב ל wifi), בתנאי שיש אליו שני שקעי רשת.
בארון יהיה רק מתג (ללא אנטנות, אז קטן יותר) ומתאם סיב, שיקושרו לנתב אחד ל WAN ואחד ל LAN
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

10/08/2025 9:40  
UriM כתב:
נראה שהבעיה העיקרית שלך זה מקום בארון.
אולי הפתרון הוא להשתמש בנתב קווי ולהוסיף נק' גישה (access point) חיצונית. למשל להשתמש בנתב של ubiquiti מדגם Cloud Gateway Ultra. זה נתב קטן מידות - 14.2X12.8 ס"מ, שיש לו כניסת WAN אחת ו-4 יציאות LAN. תצטרך להוסיף לעלות גם נק' גישה ומזרק מתח POE. אם אתה מוכן לשלם את המחיר בשביל לעלות לחיבורי 2.5MB אז יש לו אח גדול שנקרא Cloud Gateway Max, שכל חיבורי הרשת שלו הם 2.5MB. יש אח צעיר ומוכשר יותר שנקרא Cloud Gateway fiber שאפילו כולל חיבורי 10GB אבל הוא גדול יותר פיזית (וכמובן יקר יותר) ואולי לא יתאים למידות אצלך
הפתרון הזה כמובן מגיעה לעלות גבוהה יותר מנתב שכולל WIFI מובנה אבל יכול לפתור לך את בעיית המקום בארון. יש לפתרון הזה יתרון והוא באפשרות לשדרג בעתיד רכיבים נפרדים. זאת אומרת שתוכל להחליט שעכשיו אתה רוכש נק' גישה פשוטה וזולה ובעתיד תוכל לשדרג אותה לאחת עם יכולת גבוהה יותר, מבלי שתצטרך לשדרג את הנתב. וכמובן שאפשר גם הפוך, להתחיל עכשיו עם הנתב הבסיסי יותר ובעתיד לשדרג רק אותו, בלי לשדרג את נק' הגישה.
...
10/08/2025 19:12  
rafi_d כתב:
ו..עוד רעיון:
לא למקם את הנתב בארון, אלא במקום מרכזי אחר (טוב ל wifi), בתנאי שיש אליו שני שקעי רשת.
בארון יהיה רק מתג (ללא אנטנות, אז קטן יותר) ומתאם סיב, שיקושרו לנתב אחד ל WAN ואחד ל LAN
...
רעיונות טובים, אבל זה מצריך אותי להעביר עוד קו בקיר לחדר אחר (סלון) עם AP, זה יותר סרבול בשבילי. (ולשים AP/ראוטר על הקווים הקיימים גם לא יעזור, כי החדרים נמצאים במקומות מרוחקים ממרכז הבית)
וכמובן יש פונקציה של העלות שהיא יותר גבוהה פה (ראוטר קווי + AP [כנראה יותר מאחד] יותר ייקר מקופסא אחת שיש בה הכל).
וזה עדיין לא פותר את הבעיה שאני צריך קופסא אחת שיש בה את הכל (שוב, מפאת חוסר מקום בקיר כפי הסברתי והדגמתי למעלה): GPON או SFP CAGE, ראוטר עם 4 יציאות RJ45, ו וויפי.

אז זה יהיה לא רלוונטי עבורי....
(ודרך אגב, יש קליטה טובה בסלון עם הראוטר במקום הנוכחי בארון, אז זה גם לא נותן לי ייתרון כלשהו)

אני חושב שאני פשוט אלך על הקופסא שהספק אינטרנט מספק/משתמש ואנסה לראות איך לקנות את זה מהם במקום להשכיר.

10/08/2025 12:24  
DanielGR כתב:
עוד רעיון:

אפשר להסתפק בשנאי מתח יחיד באופן הבא, לשם כך צריך:
1. מטען USB-C בעל שני פורטים או יותר, והספק של 25-40W בהתאם לצריכה הכוללת שדרושה
2. שני כבלים של USB-C to DC עם קונקטור סטנדרטי , ישנם כבלים של 12V ו-5V בהתאם לצורך

וכך ניתן לחבר שני צרכנים לספק מתח יחיד. אני משתמש בארבעה פורטים בצורה הזו עם מטען UGreen 65W, בניגוד לספקים סטנדרטיים, יש מטענים בטכנולוגיית GaN שיותר קומפקטיים במידות, וגם מתחממים הרבה פחות.

במידה ומעניין אשלח לינקים לרכישה.
...
זה אחלה רעיון לבעייה של חוסר בשקעים, מטען USB-C עם PD שיכול לתת מתחים שונים,
איך לא חשבתי על זה חח :) , אשמח אם תשתף כאן כמה קישורים

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #15 

זה אחלה רעיון לבעייה של חוסר בשקעים, מטען USB-C עם PD שיכול לתת מתחים שונים,
איך לא חשבתי על זה חח :) , אשמח אם תשתף כאן כמה קישורים
...
בשלב ראשון צריך לוודא לגבי כל מכשיר מהם המתח והזרם המתאימים, בדרך כלל זה כתוב ליד השקע או על הספק המקורי. לדוגמא - 12V 1A שמשמעותו הספק של 12*1=12W. לאחר מכן צריך לוודא את סוג הקונקטור הנדרש לשקע ה-DC, לדוגמא 5.5x2.5mm שהוא הנפוץ ביותר, ואז הכבל נראה כך:
במידה והקונקטור לא תואם למידה הזו יש למוכר בלינק הבא מידות נוספות, ראה לבחור את הדגם הנכון מבחינת מתח יציאה, ומידות הקונקטור. הכבלים טובים מאד ועמידים.

https://a.aliexpress.com/_olf9PKn

לגבי המטען יש הרבה מאד אפשרויות, מומלץ מהמותגים הבאים: Anker, UGreen, BaseUS, בסדר הזה, Anker עדיף במידת מה. (בבקשה לא מטענים עלומי שם בשקל וחצי שיש כמוהם הרבה בעלי אקספרס) ראה לבחור מטען שהוא בטכנולוגית GaN שהם קומפקטיים יותר מבחינת מידות, ופולטים פחות חום - מה שהופך אותם למתאימים מאד לחללים צפופים וסגורים. מבחינת דגם המטען - ההספק שלו צריך להיות יותר מאשר סה"כ מקסימום הצריכה של כל ההתקנים המחוברים.

maximm676 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

10/08/2025 23:24  
DanielGR כתב:
בשלב ראשון צריך לוודא לגבי כל מכשיר מהם המתח והזרם המתאימים, בדרך כלל זה כתוב ליד השקע או על הספק המקורי. לדוגמא - 12V 1A שמשמעותו הספק של 12*1=12W. לאחר מכן צריך לוודא את סוג הקונקטור הנדרש לשקע ה-DC, לדוגמא 5.5x2.5mm שהוא הנפוץ ביותר, ואז הכבל נראה כך:

Cable.jpg.jpg

במידה והקונקטור לא תואם למידה הזו יש למוכר בלינק הבא מידות נוספות, ראה לבחור את הדגם הנכון מבחינת מתח יציאה, ומידות הקונקטור. הכבלים טובים מאד ועמידים.

https://a.aliexpress.com/_olf9PKn

לגבי המטען יש הרבה מאד אפשרויות, מומלץ מהמותגים הבאים: Anker, UGreen, BaseUS, בסדר הזה, Anker עדיף במידת מה. (בבקשה לא מטענים עלומי שם בשקל וחצי שיש כמוהם הרבה בעלי אקספרס) ראה לבחור מטען שהוא בטכנולוגית GaN שהם קומפקטיים יותר מבחינת מידות, ופולטים פחות חום - מה שהופך אותם למתאימים מאד לחללים צפופים וסגורים. מבחינת דגם המטען - ההספק שלו צריך להיות יותר מאשר סה"כ מקסימום הצריכה של כל ההתקנים המחוברים.
...
ואפשר לחבר לזה חיבור/מתאם Type-c של 90 מעלות לימין לשקע אחד, ו90 מעלות כלפי מטה לשקע השני? (לא יכול לחבר את החוט ישר שם אין מקום)
או שמתאמים כאלה עושים בעיה?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #17 

11/08/2025 13:01  
maximm676 כתב:
ואפשר לחבר לזה חיבור/מתאם Type-c של 90 מעלות לימין לשקע אחד, ו90 מעלות כלפי מטה לשקע השני? (לא יכול לחבר את החוט ישר שם אין מקום)
או שמתאמים כאלה עושים בעיה?
...
מה שאתה מתאר אלו מתאמים פאסיביים לחלוטין, לא אמורה להיות בעיה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”