מישהו משתמש ב- RAID במחשב האישי שלו?
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי,
אשמח לשמוע,
האם אתם משתמשים ב- RAID במחשב האישי שלכם?
לא מדבר על עבודה / NAS.
אשמח לשמוע,
האם אתם משתמשים ב- RAID במחשב האישי שלכם?
לא מדבר על עבודה / NAS.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
על איזה RAID אתה מדבר? יש כל מיני סוגים.
עם איזה דיסקים? (SSD\HDD?)
איזו סיבה אתה רואה לשימוש ב-RAID במחשב PC?
איזו סיבה אתה רואה לשימוש ב-RAID במחשב PC?
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

RAID1 שעושה מיררור.28/07/2025 10:55TheCoolest כתב: על איזה RAID אתה מדבר? יש כל מיני סוגים.
איזו סיבה אתה רואה לשימוש ב-RAID במחשב PC?...
דיסקי NVME SSD.
לא רואה סיבה, סתם שואל לדעת אם אנשים משתמשים בזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא חושב שזו קונפיגורציה נפוצה במיוחד.
קודם כל, כונני SSD אמינים יחסית, ובד"כ הם לא מתים בבת אחת אלא נותני סימני אזהרה לפני כן. וכמובן שזה יקר ולא ממש יעיל.
קודם כל, כונני SSD אמינים יחסית, ובד"כ הם לא מתים בבת אחת אלא נותני סימני אזהרה לפני כן. וכמובן שזה יקר ולא ממש יעיל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46320
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אבל אם השימוש שלך דורש את זה, אז תעשה, מה זה משנה אם אנחנו הגדרנו את זה או לא? 

-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

כך חשדתי28/07/2025 13:29TheCoolest כתב: אני לא חושב שזו קונפיגורציה נפוצה במיוחד.
קודם כל, כונני SSD אמינים יחסית, ובד"כ הם לא מתים בבת אחת אלא נותני סימני אזהרה לפני כן. וכמובן שזה יקר ולא ממש יעיל....
לא, השימוש שלי לא דורש את זה, אבל סתם עניין אותי בקרב אנשים אחרים האם זה משהו נפוץ.28/07/2025 22:10ziv_r כתב: אבל אם השימוש שלך דורש את זה, אז תעשה, מה זה משנה אם אנחנו הגדרנו את זה או לא?
...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
למשל ב-NAS שלי יש mirror של דיסקי ה-boot. אבל מדובר בשני כוננים ממש ישנים של סמסונג.
אבל במחשב הנייח שלי אף פעם לא חושב ששקלתי שימוש במירור.
אבל במחשב הנייח שלי אף פעם לא חושב ששקלתי שימוש במירור.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אצלי ההגדרות של NAS ושל מחשב אישי מאוד נזיל.
כשעבדתי בחברה אמריקאית גדולה, היה לי workstation נייד ובו היו שני כונני hdd קטנים ב- RAID1. זה היה מין סטנדרט כזה, כדי שמידע לא ילך לאיבוד.
היום אני עובד כעצמאי, יש לי workstation שולחני שבו שני כוננים nvme עבור משיכה וכתיבה מהירה של data בזמן עבודה דורשנית, ויש בתוכו 9 כוננים בRAID6, שמשמש כארכיון שמירה של data אחרי שמסתיימת עבודה על פרוייקט.
הארכיון נגיש ברשת הפנימית, כשאני רוצה לעבוד על הלפטופ, במקום ליד הworkstation, במעין "עבודה מרחוק" על התחנה.
את כל המערכת הזו בניתי בעצמי בהתאמה לצרכים שלי, כי פשוט לא מצאתי במחיר שפוי (כולל GPU שנועד לעבודה), ומסתבר שהחלקים זולים בהרבה מאשר חבילה סגורה.
כשעבדתי בחברה אמריקאית גדולה, היה לי workstation נייד ובו היו שני כונני hdd קטנים ב- RAID1. זה היה מין סטנדרט כזה, כדי שמידע לא ילך לאיבוד.
היום אני עובד כעצמאי, יש לי workstation שולחני שבו שני כוננים nvme עבור משיכה וכתיבה מהירה של data בזמן עבודה דורשנית, ויש בתוכו 9 כוננים בRAID6, שמשמש כארכיון שמירה של data אחרי שמסתיימת עבודה על פרוייקט.
הארכיון נגיש ברשת הפנימית, כשאני רוצה לעבוד על הלפטופ, במקום ליד הworkstation, במעין "עבודה מרחוק" על התחנה.
את כל המערכת הזו בניתי בעצמי בהתאמה לצרכים שלי, כי פשוט לא מצאתי במחיר שפוי (כולל GPU שנועד לעבודה), ומסתבר שהחלקים זולים בהרבה מאשר חבילה סגורה.