התקדמות במגעים: הוט השלימה הליכי רישוי לאספקת שירותי סטארלינק בישראל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
נעול
רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

חברת הלוויינים סטאר לינק, מתכוונת להקים חברת בת בישראל שתמכור ישירות ללקוחות פרטיים, בעוד הוט תתמחה בלקוחות עסקיים.
https://zmanavir.co.il/internet/29410/

האם במקרה הזה הלקוח הפרטי יצטרך שיהיה לו על גג הבית, צלחת לווין פרטית, שמתחברת לנתב אינטרנט, כדי לקבל בצורה טובה את האינטרנט דרך הלווין?
אם כן, אז איזה סוג בדיוק של צלחת לווין פרטית הוא יצטרך לזה?

או שמדובר בכך שתהיה במדינת ישראל, עוד חברה שהיא חברת בת של חברת סטארלינק, בצורה שאולי דרך צלחת הלווין הפרטית שלה דרך הלווין של סטארלינק, היא תתן אינטרנט ללקוחות פרטיים?

ולדעתכם, איזו סיבה יש לחברת הוט לתת את האינטרנט דרך הלווין של סטארלינק, בעיקר ללקוחות עסקיים?

, בינתים נראה לי, שלרוב הלקוחות הפרטיים, למשל במדינת ישראל, שאינטרנט דרך סיבים אופטיים, יותר טוב מאינטרנט דרך לווין.

בכתבה הזו כתוב שלדעתם, אינטרנט דרך לווין יכול לעזור במצב חרום בקשר לקבלת אינטרנט, אבל האם זה לא נכון לדעתכם, שבמשך שנה אחת, שרוב הזמן, אין במדינת ישראל, מצב חירום?
אז לדעתכם, מה הסיכוי שרוב הלרוחות הפרטיים במדינת ישראל, יעדיפו לשלם כסף גם על קבלת אינטרנט דרך לווין באם בהמשך לזמן לא מאוד ארוך, יהיה במדינת ישראל, מצב חרום?
עד עכשיו נראה לי, שגם שהיו במדינת ישראל מצבי חירום, אז האינטרנט של הקווי נחושת, וגם האינטרנט של הסיבים האופטיים, לא נפגע.

אז אם זה נכון, אז איך לדעתכם זה יכול לעזור להרבה לקוחות פרטיים במדינת ישראל, אינטרנט שפועל דרך הלווין?
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 27/07/2025 0:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

Re: בלעדי |התקדמות במגעים: הוט השלימה הליכי רישוי לאספקת שירותי סטארלינק בישראל

שליחה #2 

מה בלעדי בהודעה שלך?
זה שהיא אולי בלעדית באתר ממנו הבאת אותה?
אז היא לא הודעה בלעדית שלך?
אז למה לכתוב בלעדי? כי cut and paste חוסך מחשבה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #3 

@Borderline1
מדובר על סגנון בלעדי של רמקולים בלהציף בהתמדה כל פורום אפשרי בהעתקת הכרזות PR ריקות מכל תוכן, גם אחרי שמוחקים את המשתמש הבא שלו, שהוא פותח לצורך זה.
בלעדיות הסגנון שלו, היא גם בזה, שהוא אפילו לא משתדל להבין את הנושאים של הכרזות PR אלה ושגם שואל מיד אחרי שמדביק את הסיפורים אלה, את מה שאפשר היה לקרוא בידיעה ה"בלעדית" זו, ואחרי שמסבירים לו על מה בכלל מדובר, הוא משיב, שהוא לא בדעה זו, כאילו שלא היה מדובר שם על דברים פשוטים ביותר, אלה על משהו שיכולים להיות בו דעות לכאן או לכאן. 😄

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

זו כנראה ה-"בקשר ל..." החדש....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #5 

מעניין ביותר

1. כבר ידענו שאפשר בישראל לקבל שירותי סטארלינק אך שנדרש ספק מקומי שיתמוך בכך
2. אין כאן יותר מדי חוכמות, השירות הזה מגיע עם שתי אופציות לצלחות - עלות ראשונית שהיא טיפה יקרה ועלות חודשית שהיא בחו"ל סביב 100 דולר לחודש. זה לא הסכומים שאנחנו רגילים אליהם.
3. זה פיתרון למי שצריך או רשת מגובה, כלומר, אם יש פתאום נפילה רצינית של תשתיות, או שיש לו רשת לא יציבה או שאין לו גישה מספיק טובה לרשת broadband
4. יש אנשים בארץ, בערבה למשל, או שהם באיזה איזור נידח, או שהם ניידים, שזה יכול להיות פיתרון מעולה בשבילם. כנ"ל למילואימניקים או כאלה שצריכים פיתרון שלאו דווקא יעבוד רק בתוך גבולות הארץ.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

27/07/2025 14:41  
oferlaor כתב:
מעניין ביותר

1. כבר ידענו שאפשר בישראל לקבל שירותי סטארלינק אך שנדרש ספק מקומי שיתמוך בכך
2. אין כאן יותר מדי חוכמות, השירות הזה מגיע עם שתי אופציות לצלחות - עלות ראשונית שהיא טיפה יקרה ועלות חודשית שהיא בחו"ל סביב 100 דולר לחודש. זה לא הסכומים שאנחנו רגילים אליהם.
3. זה פיתרון למי שצריך או רשת מגובה, כלומר, אם יש פתאום נפילה רצינית של תשתיות, או שיש לו רשת לא יציבה או שאין לו גישה מספיק טובה לרשת broadband
4. יש אנשים בארץ, בערבה למשל, או שהם באיזה איזור נידח, או שהם ניידים, שזה יכול להיות פיתרון מעולה בשבילם. כנ"ל למילואימניקים או כאלה שצריכים פיתרון שלאו דווקא יעבוד רק בתוך גבולות הארץ.
...
אז אני לא בטוח שזה יצליח בישראל, להרבה מאוד לקוחות פרטיים, שלדעתי מבחינת נוחות ומחיר כספי, יעדיפו אינטרנט של קווי נחושת ואו של סיבים אופטים, במקום גם שתהיה על גג הבית שלהם צלחת לווין פרטית שנראה לי שמבחינת עוצמת קרינה היא גם משדרת כדי להעביר את האינטרנט לאיפה שצריך להעביר אותו, ואולי בישראל המחיר הכספי לזה יעלה יותר כסף, ונראה לי שכיום בהרבה מאוד מקומות במדינת ישראל יש אפשרות לקבל אינטרנט דרך קווי נחושת ואו סיבים אופטיים.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #7 

זה נכון שזה פיתרון מוגבל בישראל, זה באמת אפקטיבי במקומות שהם מבוזרים יותר (מרחק גדול יותר בין בתים, פחות תשתיות וכו') או שיש להם פחות תשתית סיבים טובה.

בישראל כבר יש תשתית סיבים מצויינת. עדיין, לא הייתי פוסל פיתרון כזה, סטארלינק ידועים שהם נותנים מחירים די תחרותיים במדינות שהם פעילים בהם.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

28/07/2025 10:22  
oferlaor כתב:
זה נכון שזה פיתרון מוגבל בישראל, זה באמת אפקטיבי במקומות שהם מבוזרים יותר (מרחק גדול יותר בין בתים, פחות תשתיות וכו') או שיש להם פחות תשתית סיבים טובה.

בישראל כבר יש תשתית סיבים מצויינת. עדיין, לא הייתי פוסל פיתרון כזה, סטארלינק ידועים שהם נותנים מחירים די תחרותיים במדינות שהם פעילים בהם.
...
איך לדעתך אפשר לנסות לשכנע את רוב הלקוחות הפרטיים, במדינת ישראל, שהם יהיו בדעה, שיותר עדיף לקבל את האינטרנט דרך לווין עם התקנת צלחת לווין על גג הבית, שאולי קבלת הצלחת הזו עם התקנה שלה, ואו שכירות שלה, עולה יותר כסף, בנוסף לקבלה ואו התקנה ואו שכירות של נתב האינטרנט? ושגם שזו צלחת לווין עם LNB, שהוא גם משדר, כדי להעביר אם צריך מידע, דרך האינטרנט, אז ש LNB, שהוא גם משדר, הוא לא מוציא קרינה מעל המותר, באם למשל בעל מקצוע צריך להיות לא מעט זמן בגג כזה, למשל כדי לתקן את הקולטים של הדוד החשמלי? ואו כדי לעשות בגג עבודת איטום כמו מריחת זפת ואו מריחת סיד, ואו אם בגג כזה הוא כחלק מקומת פנטהאוז, וחשוב למי שגר בדירה כזו, לא מעט זמן להיות בגג כזה?

מאשר לקבל את האינטרנט דרך סיבים אופטיים?

אני לא יודע האם זה אפשרי, במיוחד שלדעתי כיום, בלא מעט בנינים חדשים, במדינת ישראל, יש הגבלה בנושא התקנת צלחת לווין פרטית על גג הבית.
ושיש במדינת ישראל, לא מעט בניינים בבניה חדשה, בצורת שבה המדינה משלמת כסף ליזם על עבודת הבניה ואו השיפוץ, בצורה שהיזם לא מעדיף שתהיה בבניה ואו בשיפוץ שהוא עושה בלי תוספת תשלום, תשתית לכבלי העברת מידע, מהגג אל דירות הבניין, ושלעשות תשתית כזו זה יכול לעלות למי שגר בבניין לא מעט כסף.

בגלל זה, זה הפתיע אותי, שחברת הבת של חברת סטארלינק, רוצה למכור ללקוחות פרטיים, קבלת אינטרנט דרך הלווין.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #9 

הוט מכוונים להציע שירות סטארלינק ללקוחות פרטיים שגרים באזורים מרוחקים מתשתיות, כדוגמת הערבה, השטחים, והנגב. יש מספיק לקוחות שיהיו מוכנים לשלם סכומים הרבה יותר גבוהים מאלו המשולמים במרכז, על מנת לקבל אינטרנט יציב. אצלם אין חלופה של תשתית סיבים קוית, כי הם לא נמצאים ליד תשתית כזו.

בנוסף, יהיו מספיק בעלי יאכטות שירצו שירות כזה שיותקן על היאכטה שלהם.
בקיצור, יש שוק לזה.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #10 

איך לדעתך אפשר לנסות לשכנע את רוב הלקוחות הפרטיים, במדינת ישראל, שהם יהיו בדעה, שיותר עדיף לקבל את האינטרנט דרך לווין עם התקנת צלחת לווין על גג הבית
...
לא משכנעים אף אחד , אינטרנט לוייני גם זה של סטארלינק הוא הרבה פחות טוב מאינטרנט בסיב אופטי שקיים כיום בישראל ואפילו פחות טוב מאינטרנט ב VDSL שקיים בישראל , מהירות ההורדה היא בין 25 ל 220 מגה במקרה קיצון , הרוב מקבלים כ 100 מגה הורדה והעלאה של 5 עד 20 מגה , ה דיליי Latency הוא כ 25 עד 60 מילישניות שזה הרבה יותר מ כ 3 עד 5 מילישניות בסיב אופטי .
סטארלינק עושה שימוש בלויינים מנמיכים LEO והדיליי הרבה יותר נמוך ממה שהיה מקובל פעם בלוייני תקשורת רגילים אולם זה עדיין
לא מתקרב לביצועים של סיב אופטי .

כמו שמנסים להסביר לך כאן זה שירות נוסף שמיועד למי שאין לו כלום , למשל חווה חקלאית באמצע המדבר
או אחד מישובי הערבה , או יאכטה שיוצאת לים ורוצים שיהיה למפליגים אינטרנט רציף וטוב .
הצלחת של סטארלינק שונה מאוד מצלחות שאתה מכיר אז תפסיק לדמיין מעולם ההבנה שלך איך נראית צלחת - ראה בתמונה .
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 29/07/2025 8:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

29/07/2025 8:11  
lasik כתב:
הוט מכוונים להציע שירות סטארלינק ללקוחות פרטיים שגרים באזורים מרוחקים מתשתיות, כדוגמת הערבה, השטחים, והנגב. יש מספיק לקוחות שיהיו מוכנים לשלם סכומים הרבה יותר גבוהים מאלו המשולמים במרכז, על מנת לקבל אינטרנט יציב. אצלם אין חלופה של תשתית סיבים קוית, כי הם לא נמצאים ליד תשתית כזו.

בנוסף, יהיו מספיק בעלי יאכטות שירצו שירות כזה שיותקן על היאכטה שלהם.
בקיצור, יש שוק לזה.
...
עם יוקר המחיה בישראל, שהוא בין הגבוהים בעולם, נראה לי שרק בודדים מהלקוחות הפרטיים בישראל יעדיפו לשלם הרבה כסף לאינטרנט דרך לווין.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

29/07/2025 8:24  
רמאשכ כתב:
עם יוקר המחיה בישראל, שהוא בין הגבוהים בעולם, נראה לי שרק בודדים מהלקוחות הפרטיים בישראל יעדיפו לשלם הרבה כסף לאינטרנט דרך לווין.
...
שוב....אתה לא תופס אהה ??
מי שיש לו יאכטה לא יחסוך עלות של שירות לוייני כזה ...אתה מתחיל להבין ?

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

29/07/2025 8:26  
גלובל כתב:
שוב....אתה לא תופס אהה ??
מי שיש לו יאכטה לא יחסוך עלות של שירות לוייני כזה ...אתה מתחיל להבין ?
...
לרוב הלקוחות הפרטיים בישראל אין יאכטה.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יפה ...התחלת להבין ,

אז מה זה אומר ? שהלקוחות לשירות של סטארלינק הם לא רוב הלקוחות הפרטיים בישראל ,
אלה יכולים לקבל אינטרנט בסיב אופטי שגם זול יותר וגם יש לו ביצועים הרבה יותר טובים ,

כמו שאתה מתחיל להבין ( למרות שנראה לי שלא קראת את כל מה שכתבתי ) השירות של סטארלינק
מיועד למי שאין כלום כיום - למשל חווה חקלאית באמצע המדבר , או כלי שיט או למשל אסדת קידוח גז שיש כאלה מול חופי ישראל ....

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אחרי כל השנים אלה, אתה צריך כבר לדעת שלרמקולים אתה לא יכול להסביר כלום.
הוא הרי סך הכל סתם גורר לכל פורום כל "דשן" פרסומי ממוחזר וריק מתוכן ושואל אחרי זה שאלות מהסוג, שאם הוא לפחות היה לבד קורא את מה שקשור לפרסומות אלה, היה מובן שלא היה שואל אותם. וזה לא משנה, אם תסביר לו את זה עוד פעם ועוד פעם, זה לא ישנה לו. הרי את אותם פרסומות על אותם סיפורים ריקים מכל תוכן הוא כבר מדביק במשך שנים.
למשל כאן, מלפני שנים:
מזל טוב (: , שירות האינטרנט הלווייני של מאסק, סטארלינק, התחיל לפעול בישראל 😄

ואם, אז, אחרי שהסבירו לו כל דבר בכל צורה, הוא "לא היה בדעה" שצריך לפחות לנסות להבין על מה בכלל מדובר. ועובדה שגם עכשיו הוא מתחיל את כל הסיפור מהתחלה, סתם בכדי לטחון מיים על משהו שהוא בחיים לא ראה, לא יראה לעולם ובנוסף לכך, גם לא מוכן אפילו להבין על זה כלום, גם אחרי שמסבירים לו את זה בצורה פשוטה ביותר.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

29/07/2025 8:48  
sys_admin כתב:
אחרי כל השנים אלה, אתה צריך כבר לדעת שלרמקולים אתה לא יכול להסביר כלום.
הוא הרי סך הכל סתם גורר לכל פורום כל "דשן" פרסומי ממוחזר וריק מתוכן ושואל אחרי זה שאלות מהסוג, שאם הוא לפחות היה לבד קורא את מה שקשור לפרסומות אלה, היה מובן שלא היה שואל אותם. וזה לא משנה, אם תסביר לו את זה עוד פעם ועוד פעם, זה לא ישנה לו. הרי את אותם פרסומות על אותם סיפורים ריקים מכל תוכן הוא כבר מדביק במשך שנים.
למשל כאן, מלפני שנים:
מזל טוב (: , שירות האינטרנט הלווייני של מאסק, סטארלינק, התחיל לפעול בישראל 😄

ואם, אז, אחרי שהסבירו לו כל דבר בכל צורה, הוא "לא היה בדעה" שצריך לפחות לנסות להבין על מה בכלל מדובר. ועובדה שגם עכשיו הוא מתחיל את כל הסיפור מהתחלה, סתם בכדי לטחון מיים על משהו שהוא בחיים לא ראה, לא יראה לעולם ובנוסף לכך, גם לא מוכן אפילו להבין על זה כלום, גם אחרי שמסבירים לו את זה בצורה פשוטה ביותר.
...
, אני הפסקתי לקחת אותך ברצינות.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

29/07/2025 8:34  
גלובל כתב:
יפה ...התחלת להבין ,

אז מה זה אומר ? שהלקוחות לשירות של סטארלינק הם לא רוב הלקוחות הפרטיים בישראל ,
אלה יכולים לקבל אינטרנט בסיב אופטי שגם זול יותר וגם יש לו ביצועים הרבה יותר טובים ,

כמו שאתה מתחיל להבין ( למרות שנראה לי שלא קראת את כל מה שכתבתי ) השירות של סטארלינק
מיועד למי שאין כלום כיום - למשל חווה חקלאית באמצע המדבר , או כלי שיט או למשל אסדת קידוח גז שיש כאלה מול חופי ישראל ....
...
איך לדעתכם זה עוזר לחברת הבת של סטארלינק, שרוב הלקוחות הפרטיים במדינת ישראל, לא מרוויחים הרבה כסף?
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

29/07/2025 9:10  
רמאשכ כתב:
, אני הפסקתי לקחת אותך ברצינות.
...
לפי איך שזה נראה, לפי כל השטויות שאיתם אתה ממלא כל פורום אפשרי במשך כל השנים, וזה, גם אחרי שמוחקים אותך בו שוב ושוב, אז בראש ובראשונה שאת עצמך אתה "הפסקת לקחת ברצינות" כבר מלכתחילה. :lol:

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3418
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #19 

אם אין תגובות ענייניות, אז אין טעם להמשיך... נעול.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

נעול

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”