המלצה לטלויזיה 75 אינצ
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

- תגובות: 65
שלום,
אני מחפש המלצה לטלויזיה 75 בעלות של עד 3000-4000 (אפשר למתוח עוד קצת אם ממש ממש כדאי)
בפועל ביום יום רואים נטפליקס, יוטיוב, יס, סלקום וכד'.. לא רואים כדורגל, נכון להיום אין PS (אולי יהיה בעתיד כשהילדים יגדלו עוד קצת)
הייתי בחנות חשמל והאמת, שבעין פחות הצלחתי להרגיש הבדל בין הסמסונג סדרה 7 לQLED או בLG TCL וכד'
תוהה לעצמי אם בכלל שווה להשיקע בQLED או שמספיק האולטרה לד הפשוט.
חשוב שהטלויזיה תגיב מהר, והממשק יהיה ידידותי וכן עם מערכת הפעלה שתתאים לאפליקציות הנ"ל, וגם שיהיה שיקוף מהטלפון \ מחשב.
כמובן שעדיף שתיהיה כמה שיותר זולה, אבל מוכן להשקיע לתמורה שאכן אני ארגיש ביום יום..
ראיתי גם דגמים של שיומי והייסנס זולים יותר.. הם מומלצים או שהם זולים והאיכות לא משהו?
אני מחפש המלצה לטלויזיה 75 בעלות של עד 3000-4000 (אפשר למתוח עוד קצת אם ממש ממש כדאי)
בפועל ביום יום רואים נטפליקס, יוטיוב, יס, סלקום וכד'.. לא רואים כדורגל, נכון להיום אין PS (אולי יהיה בעתיד כשהילדים יגדלו עוד קצת)
הייתי בחנות חשמל והאמת, שבעין פחות הצלחתי להרגיש הבדל בין הסמסונג סדרה 7 לQLED או בLG TCL וכד'
תוהה לעצמי אם בכלל שווה להשיקע בQLED או שמספיק האולטרה לד הפשוט.
חשוב שהטלויזיה תגיב מהר, והממשק יהיה ידידותי וכן עם מערכת הפעלה שתתאים לאפליקציות הנ"ל, וגם שיהיה שיקוף מהטלפון \ מחשב.
כמובן שעדיף שתיהיה כמה שיותר זולה, אבל מוכן להשקיע לתמורה שאכן אני ארגיש ביום יום..
ראיתי גם דגמים של שיומי והייסנס זולים יותר.. הם מומלצים או שהם זולים והאיכות לא משהו?
- sabres
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1305
הדגמים של Hisense מגיעים עם מערכת הפעלה זוועתית בשם VIDAA, והדגמים של Xiaomi הם בעלי פחות אזורי תאורה ביחס למתחרים באותו גודל.
לך על ה-TCL 75C755 אם היא נכנסת לך בתקציב: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1215538
זאת טלוויזיה מצוינת לדרישות שלך. מומלץ גם לעדכן את הקושחה ידנית לאחר הרכישה כדי לקבל את כל השיפורים האחרונים.
בהצלחה.
לך על ה-TCL 75C755 אם היא נכנסת לך בתקציב: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1215538
זאת טלוויזיה מצוינת לדרישות שלך. מומלץ גם לעדכן את הקושחה ידנית לאחר הרכישה כדי לקבל את כל השיפורים האחרונים.
בהצלחה.
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

20/07/2025 12:00sabres כתב: הדגמים של Hisense מגיעים עם מערכת הפעלה זוועתית בשם VIDAA, והדגמים של Xiaomi הם בעלי פחות אזורי תאורה ביחס למתחרים באותו גודל.
בהצלחה....
במחיר הזה לא עדיף כבר הסמסונג QLED? (יקר יותר ב200 שח)
- sabres
-
- חבר ותיק

ממש לא, ועוד יותר כי מערכת ההפעלה ב-tcl היא אנדרואיד.
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

למה לא? מה היתרון של הTCL חוץ מהמערכת הפעלה?
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

והאם הדגם 75C69K עדיף?
- sabres
-
- חבר ותיק

לא כתבת איזה דגם, אבל אני מניח שאתה משווה לסמסונג QE75Q80D.
הנה ציטוט מסקירת הדגם באתר RTINGS: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... t-compared
לגבי ה-75C69K:
ל-75C69K יש פאנל 8 ביט + FRC ולא 10 ביט כמו ב-C755, כך שאיכות התמונה והצבע אמורות להיות פחות טובות.
הנה ציטוט מסקירת הדגם באתר RTINGS: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... t-compared
TCL QM7 בשוק האמריקאי = TCL C755 בשווקים מחוץ לארה"ב.Overall, this TV is a good purchase, but it's unfortunately overshadowed by models such as the TCL QM7/QM751G QLED and the Hisense U7N, both of which are sold for about the same price, or even cheaper, while offering better image quality in all content, as well as better overall gaming performance....
לגבי ה-75C69K:
ל-75C69K יש פאנל 8 ביט + FRC ולא 10 ביט כמו ב-C755, כך שאיכות התמונה והצבע אמורות להיות פחות טובות.
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

תודה רבה על התשובות!
בדקתי קצת לגבי הרכישה, וקצת הלכתי לאיבוד..
יש מצב שהדגם c755 התחלף עם השנים ל6K?
באתרים שמוכרים את הc755 כתוב שאחריות ע"י SG, שהם כבר לא היבואן הרשמי.. (ובאתר של SG כתוב שהם לא מספקים לזה אחריות)
לעומת אתרים שמוכרים את הדגם 6K שהאחריות ניתנת ע"י CDATA
יכול להיות שדווקא הדגם הישן יותר (755) מוצלח יותר מהדגם החדש (6K)?
ומה לגבי האחריות?
מה נכון יותר לקנות?
בדקתי קצת לגבי הרכישה, וקצת הלכתי לאיבוד..
יש מצב שהדגם c755 התחלף עם השנים ל6K?
באתרים שמוכרים את הc755 כתוב שאחריות ע"י SG, שהם כבר לא היבואן הרשמי.. (ובאתר של SG כתוב שהם לא מספקים לזה אחריות)
לעומת אתרים שמוכרים את הדגם 6K שהאחריות ניתנת ע"י CDATA
יכול להיות שדווקא הדגם הישן יותר (755) מוצלח יותר מהדגם החדש (6K)?
ומה לגבי האחריות?
מה נכון יותר לקנות?
- sabres
-
- חבר ותיק

הסדרה שמחליפה את סדרת C755 היא סדרה C7K/C79K, לא C6K/C69K שהיא הסדרה הנמוכה יותר.
SGE הייתה היבואנית הרשמית, ועכשיו היבואניות הרשמיות ונותנות האחריות הן חברת אלקטרה (דגמי CxxK) וחברת C-Data (דגמי CxK) - הדגמים זהים פרט לשמות.
לגבי הבלבול באתרים שונים - רוב הסיכויים שהאתרים שהסתכלת בהם לא טרחו לעדכן את הטקסט עם השינוי ביבואן. זה הכל.
לגבי ההשוואה:
במקרה הנ"ל דווקא הדגם הקודם מוצלח יותר כי אתה לא משווה בין אותן סדרות.
אם היית משווה את ה-75C755 ל-75C79K, הייתי אומר לך שעדיף לרכוש את הדגם החדש.
בהצלחה.
SGE הייתה היבואנית הרשמית, ועכשיו היבואניות הרשמיות ונותנות האחריות הן חברת אלקטרה (דגמי CxxK) וחברת C-Data (דגמי CxK) - הדגמים זהים פרט לשמות.
לגבי הבלבול באתרים שונים - רוב הסיכויים שהאתרים שהסתכלת בהם לא טרחו לעדכן את הטקסט עם השינוי ביבואן. זה הכל.
לגבי ההשוואה:
בהצלחה.
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

מה הכוונה לגבי העדכון קושחה?20/07/2025 12:00sabres כתב: הדגמים של Hisense מגיעים עם מערכת הפעלה זוועתית בשם VIDAA, והדגמים של Xiaomi הם בעלי פחות אזורי תאורה ביחס למתחרים באותו גודל.
בהצלחה....
יש לך איזה מדריך או קובץ רלוונטי של הfirmware החדש? אפשר עוד קצת מידע לגבי זה?
- sabres
-
- חבר ותיק

יש קבוצה בטלגרם שמפרסמת באופן תדיר את עדכוני הקושחה לכל דגמי TCL: https://t.me/tclupdates
כל הודעה על קושחה חדשה מציינת לאילו דגמים מתאימה הקושחה החדשה, וכוללת קישור להורדה.
אתה יכול למשל לראות שההודעה האחרונה היא על גרסה V534, שתואמת בין השאר לדגמים מסדרת C755.
איך מבצעים עדכון:
1. מכינים דיסק און קי מפורמט ל-FAT32. הוא צריך להיות ריק לחלוטין. אפשר לפסוח על הצעד הזה אם כבר הכנו דיסק און קי מתאים.
2. נכנסים לקבוצה בטלגרם ומורידים את קובץ ה-ZIP העדכני שמתאים לדגם הטלוויזיה שלנו. אפשר להוריד מההודעה עצמה או מהקישור ל-MEGA שכלול בה.
3. מעבירים את קובץ ה-ZIP כמו שהוא (בלי לפתוח אותו) לדיסק או קי שהכנו בשלב #1. זה צריך להיות הקובץ היחיד על הדיסק און קי.
4. מכניסים את הדיסק און קי לכניסת ה-USB בצד הטלוויזיה.
5. נכנסים לתפריט ה-Settings של הטלוויזיה, בוחרים System Update, ואז Local/USB Update ובוחרים Update.
6. העדכון ירוץ כמה דקות עד לסיום, ואז אפשר לבחור לאתחל את הטלוויזיה. זהו.
אפשר לקרוא עוד פרטים כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=397631
כל הודעה על קושחה חדשה מציינת לאילו דגמים מתאימה הקושחה החדשה, וכוללת קישור להורדה.
אתה יכול למשל לראות שההודעה האחרונה היא על גרסה V534, שתואמת בין השאר לדגמים מסדרת C755.
איך מבצעים עדכון:
1. מכינים דיסק און קי מפורמט ל-FAT32. הוא צריך להיות ריק לחלוטין. אפשר לפסוח על הצעד הזה אם כבר הכנו דיסק און קי מתאים.
2. נכנסים לקבוצה בטלגרם ומורידים את קובץ ה-ZIP העדכני שמתאים לדגם הטלוויזיה שלנו. אפשר להוריד מההודעה עצמה או מהקישור ל-MEGA שכלול בה.
3. מעבירים את קובץ ה-ZIP כמו שהוא (בלי לפתוח אותו) לדיסק או קי שהכנו בשלב #1. זה צריך להיות הקובץ היחיד על הדיסק און קי.
4. מכניסים את הדיסק און קי לכניסת ה-USB בצד הטלוויזיה.
5. נכנסים לתפריט ה-Settings של הטלוויזיה, בוחרים System Update, ואז Local/USB Update ובוחרים Update.
6. העדכון ירוץ כמה דקות עד לסיום, ואז אפשר לבחור לאתחל את הטלוויזיה. זהו.
אפשר לקרוא עוד פרטים כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=397631
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

תודה רבה
ועוד שאלה קטנה
עד כמה ההבדלים בין ה755 ל69k מורגשים במציאות?
והאם זה שווה את ההבדל של בערך 600 שח? (אחרי הנחות שאני יכול להשיג, כלומר ה69k זולה יותר)
ועוד שאלה קטנה
עד כמה ההבדלים בין ה755 ל69k מורגשים במציאות?
והאם זה שווה את ההבדל של בערך 600 שח? (אחרי הנחות שאני יכול להשיג, כלומר ה69k זולה יותר)
- sabres
-
- חבר ותיק

מורגשים מאוד וההבדל הוא משמעותי, במיוחד בכל מה שקשור לסצינות חשוכות ול-HDR.
בנוסף על הניגודיות והבהירות הטובות יותר ב-C755, העובדה של-C755 יש יותר מפי שניים אזורי תאורה מצדיקה את ה-600 ש"ח הנוספים האלה בלי למצמץ.
בנוסף על הניגודיות והבהירות הטובות יותר ב-C755, העובדה של-C755 יש יותר מפי שניים אזורי תאורה מצדיקה את ה-600 ש"ח הנוספים האלה בלי למצמץ.
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

מסתבר שהדגם הזה (755) נגמר אצל היבואן החדש C DATA21/07/2025 15:45sabres כתב: הסדרה שמחליפה את סדרת C755 היא סדרה C7K/C79K, לא C6K/C69K שהיא הסדרה הנמוכה יותר.
לגבי ההשוואה:
בהצלחה....
מצאתי חנות שיש אצלם במלאי עוד מהתקופה שSG הייתה יבואן, וע"כ הם אומרים שהאחריות שאני אקבל זה מSG.
זה נשמע תקין? סבבה לקנות טלויזיה שישבה להם במחסן שנה?(אולי יותר)
- sabres
-
- חבר ותיק

זה תקין לגמרי. תתחדש.
-
bennyye1
-
- חבר פעיל

הי
מקפיץ את ההודעה
אני כבר כשלושה חודשים עם הטלויזיה הנ"ל (C755), אחלה טלויזיה, מומלצת!
יש לי רק עניין אחד מעצבן שלא ברור לי,
כשאני עושה קאסטינג מהטלפון שלי (סמסונג), השידור עובר בצורה גרועה מאוד, ממש לא חלק, מאוד איטי, והופך את הקאסטינג ללא רלוונטי
יש מה לעשות בנידון? אני באותה רשת כמובן..
מקפיץ את ההודעה
אני כבר כשלושה חודשים עם הטלויזיה הנ"ל (C755), אחלה טלויזיה, מומלצת!
יש לי רק עניין אחד מעצבן שלא ברור לי,
כשאני עושה קאסטינג מהטלפון שלי (סמסונג), השידור עובר בצורה גרועה מאוד, ממש לא חלק, מאוד איטי, והופך את הקאסטינג ללא רלוונטי
יש מה לעשות בנידון? אני באותה רשת כמובן..