מחפש מערכת הפעלה יציבה ל5 גיגה PPPOE
-
coolzero
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- שם מלא: avi
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן כולם,
יש לי אינטרנט של בזק 5 גיגה עם ONT של GOFIBER, שמחובר ל־FIREWALL עם כבל CAT8 SFP RJ45 למכשיר C3758R.
במכשיר יש 4 יציאות SFP 10G ועוד 5 יציאות של 2.5G.
כרגע מותקן עליו OpenWRT על ברזל.
מחוברים אליו:
AP של Ubiquiti U7 Pro ביציאת 2.5G
NAS של Synology עם חיבור 10G (כבל CAT8 RJ45 ל־SFP RJ45)
מחשב אישי שמחובר בכבל DAC
ועוד כמה חיבורים שפחות חשובים לי כרגע
אני משתמש הרבה ב־Plex ו־NZB דרך ה־NAS.
הבעיה: כשאני מוריד דרך NZB, ההורדה מתחילה ב־330MB/s ואז נופלת ל־120–130MB/s.
כשהייתי מחובר לראוטר של בזק, זה היה יציב על 330MB/s, למרות שלדעתי אני אמור לקבל כפול מזה אם לא יותר.
בדיקות מהירות מראות 4.8–5 גיגה יציב.
המעבד על כ־40%.
בדיקת iPerf בין המחשב ל־NAS מראה מעל 9 גיגה.
בנוסף שהייתי עושה בדיקת מהירות דרך הטלפון הייתי מקבל 1300 עכשיו 900 ואני ליד הAP.
אני כבר חודש מנסה להבין מה הבעיה.
מה הדרך הכי יעילה למצות את מהירות ה־5 גיגה דרך ה־NAS?
האם זה קשור למערכת ההפעלה, להגדרות, או משהו אחר?
אני לא הכי מבין בזה, אבל חקרתי לא מעט.
יש לי אינטרנט של בזק 5 גיגה עם ONT של GOFIBER, שמחובר ל־FIREWALL עם כבל CAT8 SFP RJ45 למכשיר C3758R.
במכשיר יש 4 יציאות SFP 10G ועוד 5 יציאות של 2.5G.
כרגע מותקן עליו OpenWRT על ברזל.
מחוברים אליו:
AP של Ubiquiti U7 Pro ביציאת 2.5G
NAS של Synology עם חיבור 10G (כבל CAT8 RJ45 ל־SFP RJ45)
מחשב אישי שמחובר בכבל DAC
ועוד כמה חיבורים שפחות חשובים לי כרגע
אני משתמש הרבה ב־Plex ו־NZB דרך ה־NAS.
הבעיה: כשאני מוריד דרך NZB, ההורדה מתחילה ב־330MB/s ואז נופלת ל־120–130MB/s.
כשהייתי מחובר לראוטר של בזק, זה היה יציב על 330MB/s, למרות שלדעתי אני אמור לקבל כפול מזה אם לא יותר.
בדיקות מהירות מראות 4.8–5 גיגה יציב.
המעבד על כ־40%.
בדיקת iPerf בין המחשב ל־NAS מראה מעל 9 גיגה.
בנוסף שהייתי עושה בדיקת מהירות דרך הטלפון הייתי מקבל 1300 עכשיו 900 ואני ליד הAP.
אני כבר חודש מנסה להבין מה הבעיה.
מה הדרך הכי יעילה למצות את מהירות ה־5 גיגה דרך ה־NAS?
האם זה קשור למערכת ההפעלה, להגדרות, או משהו אחר?
אני לא הכי מבין בזה, אבל חקרתי לא מעט.
-
coolzero
- חבר שרק התחיל

סליחה זה: QOTOM Fanless Home Serve Router Q20331G915/07/2025 12:51sigamore כתב: מה זה ״מכשיר C3758R״ ? נסה להיות יותר ספציפי.
מדוע החלטת להתקין OpenWRT ?...
מבוסס מעבד C3758R
OPENWRT בגלל המהירות שהוא עולה ונוחות, אם צריך אתקין מערכת יוצר טובה או יציבה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1457
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 221 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ישנן שתי הגדרות ב-OPENWRT שכדאי לנסות:
Packet steering
Software offloading
נסה קודם את הראשונה.
בעיקרון המעבד הספציפי הזה תומך ב-QAT ויש לו יותר PCIE Lanes ממעבדי Desktop, אבל מצד שני ביצועי ה-Single thread שלו נמוכים בהשוואה למעבדי Desktop. במינוח מעבדי Desktop הכוונה למעבדים נפוצים ביישומים כאלה כמו Alderlake N - N100 ודומים. לכן אם לא מופעל Packet steering והעומס מופעל על ליבה יחידה זה יכול להסביר את בעיית הביצועים. ייתכן שעומס המעבד שאתה רואה הוא ממוצע, ובפועל ליבה יחידה מגיעה קרוב ל-100%. אפשר לראות ניצולת של כל ליבה בנפרד עם HTOP או BTOP.
עריכה: די חרשתי בזמנו את נושא הביצועים של X86, ראה את הפוסט הזה, והעוקבים אחריו עם הערות של חברי הקהילה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3337059+
Packet steering
Software offloading
נסה קודם את הראשונה.
בעיקרון המעבד הספציפי הזה תומך ב-QAT ויש לו יותר PCIE Lanes ממעבדי Desktop, אבל מצד שני ביצועי ה-Single thread שלו נמוכים בהשוואה למעבדי Desktop. במינוח מעבדי Desktop הכוונה למעבדים נפוצים ביישומים כאלה כמו Alderlake N - N100 ודומים. לכן אם לא מופעל Packet steering והעומס מופעל על ליבה יחידה זה יכול להסביר את בעיית הביצועים. ייתכן שעומס המעבד שאתה רואה הוא ממוצע, ובפועל ליבה יחידה מגיעה קרוב ל-100%. אפשר לראות ניצולת של כל ליבה בנפרד עם HTOP או BTOP.
עריכה: די חרשתי בזמנו את נושא הביצועים של X86, ראה את הפוסט הזה, והעוקבים אחריו עם הערות של חברי הקהילה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3337059+
-
coolzero
- חבר שרק התחיל

היי דניאל,15/07/2025 13:40DanielGR כתב: ישנן שתי הגדרות ב-OPENWRT שכדאי לנסות:
Packet steering
Software offloading
נסה קודם את הראשונה.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3337059+...
ה Packet steering
Software offloading
מופעלים
לפני ששמתי את הפוסט הזה חרשתי על הפוסט שנתת, אני עדיין לא מבין למה המהירות נופלת,
יש לך הצעה אולי מערכת הפעלה אחרת? לשים ישירות על ברזל או לא?
אחרי כמה זמן המהירות נופלת? שניות? דקות? יותר?15/07/2025 10:06coolzero כתב: הבעיה: כשאני מוריד דרך NZB, ההורדה מתחילה ב־330MB/s ואז נופלת ל־120–130MB/s....
שים לב שאחד הדברים שעלולים להיות מאתגרים במחשב שלך הוא התחממות יתר (ה-TDP של המעבד הוא 26W שזה די הרבה למארז קומפקטי עם קירור פאסיבי). האם בדקת שזה לא מקור הבעייה? (אפשר, למשל, לשים מאוורר שנושב מבחוץ על המארז ולראות אם זה משפיע.)
- DanielGR
- גורו רשתות

בעיה מעניינת. בעומסים המופיעים (4 ליבות בכלל ב-Idle) ספק אם זו בעיה של Thermals (מעניין היה לראות את העומסים בזמן הורדה מ-NZB שאז הבעיה מופיעה).
מעניין להבין מה שונה בהורדה בין NZB ו-Speedtest.
עוד רעיון: האם מוגדר ב-LAN , הכוונה למחשב וה-NAS - תמיכה ב-Jumbo frames? אם כן תנסה לבטל ולבדוק.
לחילופין לצורך הבדיקה תוכל להתקין pfSense, בגרסה החדשה 2.8.0 ישנו PPPOE client חדש ויותר יעיל.
ראה כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3371636+
עוד רעיון: האם מוגדר ב-LAN , הכוונה למחשב וה-NAS - תמיכה ב-Jumbo frames? אם כן תנסה לבטל ולבדוק.
לחילופין לצורך הבדיקה תוכל להתקין pfSense, בגרסה החדשה 2.8.0 ישנו PPPOE client חדש ויותר יעיל.
ראה כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3371636+
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 135
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 38 פעמים
באיזה דגם של רכיב SFP+ אתה משתמש כדי להמיר מ-RJ45 מה-GoFiber ל SFP+ שבקופסה?
מה מצבו מבחינת טמפרטורה, דיווח שגיאות, dropped frames, jumbo packets וכו?
ואגב איזה GoFiber עם איזו גרסת תוכנה? מניח שהנתב של בזק היה משולב ONT ולא עברת גם שם דרך GoFiber פלוס ממיר RJ45 10G ל- SFP+?
ואגב איזה GoFiber עם איזו גרסת תוכנה? מניח שהנתב של בזק היה משולב ONT ולא עברת גם שם דרך GoFiber פלוס ממיר RJ45 10G ל- SFP+?
- DanielGR
- גורו רשתות

גרסה חלשה יותר של המעבד האמור (חצי ממספר הליבות + 200Mhz מהירות שעון נמוכה יותר) מותקנת ב- Firewall Appliance של Netgate - המפתחים של pfSense (המציעים גם חומרה וגרסאות Premium של pfSense). על פי המפרט - ראה להלן, החומרה הזו תומכת בקצבים דרך Firewall קרוב ל- 10Gbps. עם המעבד החזק יותר בוודאי שלא תהיה בעיה לתמוך בקצבים כאלו.17/07/2025 23:04MrYair כתב: נסה pfsense 2.8 אם ה pppoe מובנה בקרנל שאמור לנצל את כל הליבות של המעבד,
יכול להיות שמעבד שלך חלש מדי בגלל זה....
https://shop.netgate.com/products/6100- ... 3783706739
עריכה: נתוני הביצועים האלו הם לפני גרסה 2.8.0, ואם מתקינים OPENWRT בכלל לא אמורה להיות בעיה כי OpenWRT יותר מינימליסטי מבחינת שימוש במשאבי מערכת.
-
coolzero
- חבר שרק התחיל

סביבות ה30 עד דקה , שמתי 2 מאווררים , כן הוריד לי בכ20 מעלות, היה 55 מעלות עכשיו 25-30 מעלות.15/07/2025 22:53itfan כתב: אחרי כמה זמן המהירות נופלת? שניות? דקות? יותר?
שים לב שאחד הדברים שעלולים להיות מאתגרים במחשב שלך הוא התחממות יתר (ה-TDP של המעבד הוא 26W שזה די הרבה למארז קומפקטי עם קירור פאסיבי). האם בדקת שזה לא מקור הבעייה? (אפשר, למשל, לשים מאוורר שנושב מבחוץ על המארז ולראות אם זה משפיע.)...
התקנתי את pfsense 2.8.0 הפעלתי את if_ppp עדיין אותו דבר. אומנם לוקח יותר זמן לנפילה אבל יש שיפור קל +15/07/2025 23:40DanielGR כתב: בעיה מעניינת. בעומסים המופיעים (4 ליבות בכלל ב-Idle) ספק אם זו בעיה של Thermals (מעניין היה לראות את העומסים בזמן הורדה מ-NZB שאז הבעיה מופיעה).
ראה כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3371636+...
עשיתי Jumbo frames וזה עובד. אבל יותר מעניין אותי הנפילה שקורה אחרי דקה ואז עולה חזרה ל200 ואז יורד ל120.
דגם gf10sk xgs-pon , אין אפשרות לבדוק מה מצבו אין אפשרות להכנס אליו,16/07/2025 20:16whatevernevermind כתב: באיזה דגם של רכיב SFP+ אתה משתמש כדי להמיר מ-RJ45 מה-GoFiber ל SFP+ שבקופסה?
ואגב איזה GoFiber עם איזו גרסת תוכנה? מניח שהנתב של בזק היה משולב ONT ולא עברת גם שם דרך GoFiber פלוס ממיר RJ45 10G ל- SFP+?...
לגבי SFP יש לי את ONT-C1TE-R01 שמחובר בין GOFIBER לראוטר
וגם מחובר בין הSYNOLOGY לראוטר
וגם מחובר בין המחשב לראוטר
יש מהירות של 9+ גיגה בין המחשב לסינולוגי אז לא ניראה לי הבעיה.
ניראה לי שהמעבד יכול להחזיק 5 גיגה, לא אמורה להיות בעיה,17/07/2025 23:04MrYair כתב: נסה pfsense 2.8 אם ה pppoe מובנה בקרנל שאמור לנצל את כל הליבות של המעבד,
יכול להיות שמעבד שלך חלש מדי בגלל זה....
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html