שליטה בשרת ממנו אני מקבל סרטונים ביוטיוב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TaylorSammy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי,
האם יש דרך שבה אני יכול לגרום לסרטונים ביוטיוב להגיע משרת קצה אחר של ה CDN שלהם?
אני מקבל את הסרטונים משרת בתל אביב (נמצא תחת AS15169). לעיתים, בשעות העומס, יש הרבה buffering מולו (לא בעיה כללית בחיבור אלא ספיציפית ביוטיוב). אם אני מתחבר לשרת VPN פומבי שנמצא במדינות שונות באירופה הכל חלק, כך שאני מניח שמדובר בעומס מקומי מול השרת הזה.
האם יש דרך לעקוף את הבחירה האוטומתית הזו ללא שימוש ב VPN? תודה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3418
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

שימוש בVPN יעזור "לרמות" אותם... אבל אני בספק אם המצב ישתפר...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #3 

אנשים עובדים מהבית יוטיוב בכל בית לעסיק ילדים סהכ הגיוני.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #4 

לא חושב שיש דרך לשלוט בזה. מוזר שהם לא רואים את זה מהצד שלהם ומתגברים בהתאם

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #5 

19/06/2025 20:28  
TaylorSammy כתב:
היי,
האם יש דרך שבה אני יכול לגרום לסרטונים ביוטיוב להגיע משרת קצה אחר של ה CDN שלהם?
אני מקבל את הסרטונים משרת בתל אביב (נמצא תחת AS15169). לעיתים, בשעות העומס, יש הרבה buffering מולו (לא בעיה כללית בחיבור אלא ספיציפית ביוטיוב). אם אני מתחבר לשרת VPN פומבי שנמצא במדינות שונות באירופה הכל חלק, כך שאני מניח שמדובר בעומס מקומי מול השרת הזה.
האם יש דרך לעקוף את הבחירה האוטומתית הזו ללא שימוש ב VPN? תודה.
...
התופעה שאתה מתאר נפוצה מאוד בספקי אינטרנט בעיתיים בישראל. כאלה כמו פרטנר למשל. שבהם יש בעיות חיבוריות אפילו למשאבים מקומיים.
אצל ספקים עם חיבוריות תקינה, כאלה כמו בזק ובזק בינלאומי, תופעות אלה לא קיימות וכל המשאבים, כמובן גם כאלה שנמצאים בישראל ועם פירינג ישיר עובדים בצורה תקינה לחלוטין בכל הזמנים והשעות.

כמובן גם, שזה לא משהו חדש לגמרי ואת החיבוריות הבעייתית לאינטרנט של פרטנר כולם כבר יודעים במשך שנים. וזה גם עולה חדשות לבקרים, כולל גם כאן, ממש בפורום זה. למשל כאן:
viewtopic.php?t=396196

TaylorSammy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

20/06/2025 22:57  
oferlaor כתב:
לא חושב שיש דרך לשלוט בזה. מוזר שהם לא רואים את זה מהצד שלהם ומתגברים בהתאם
...
תודה. זה חבל כי "התרגלתי לטוב" בSteam ששם אפשר מההגדרות לבחור את המדינה ממנה אני מקבל הורדות.
21/06/2025 8:44  
sys_admin כתב:
התופעה שאתה מתאר נפוצה מאוד בספקי אינטרנט בעיתיים בישראל. כאלה כמו פרטנר למשל. שבהם יש בעיות חיבוריות אפילו למשאבים מקומיים.
אצל ספקים עם חיבוריות תקינה, כאלה כמו בזק ובזק בינלאומי, תופעות אלה לא קיימות וכל המשאבים, כמובן גם כאלה שנמצאים בישראל ועם פירינג ישיר עובדים בצורה תקינה לחלוטין בכל הזמנים והשעות.

כמובן גם, שזה לא משהו חדש לגמרי ואת החיבוריות הבעייתית לאינטרנט של פרטנר כולם כבר יודעים במשך שנים. וזה גם עולה חדשות לבקרים, כולל גם כאן, ממש בפורום זה. למשל כאן:
viewtopic.php?t=396196
...
מעניין מאוד. מה שמשותף לפוסט שלי שקישרת אליו ולמצב שאני מתאר פה הוא שמדובר במשאב ספיציפי שעובד לא טוב כשמשאבים אחרים, גם בחו"ל נגישים באופן תקין. האם מדובר פה בשרתי קצה שנמצאים ברשת של פרטנר והם עמוסים או שמדובר בשרתים בספקיות אחרות בארץ שיש אליהן peering לא טוב?
כמו כן, האם היית ממליץ על מעבר לבזק כאשר החיבור שלי כרגע לפרטנר הוא P2P? אני רואה דעות שונות בנוגע לסוגיית P2P מול GPON, כאשר יש אנשים שמקבלים מהירויות טובות לכל אורך היו ואנשים אחרים מרגישים האטה משמעותית בשעות עומס בבניין שלהם. אני גר בבניין עם כ-20 דירות, אבל אני לא בטוח כמה דירות מחוברת לבזק. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #7 

21/06/2025 13:19  
TaylorSammy כתב:
תודה. זה חבל כי "התרגלתי לטוב" בSteam ששם אפשר מההגדרות לבחור את המדינה ממנה אני מקבל הורדות.

מעניין מאוד. מה שמשותף לפוסט שלי שקישרת אליו ולמצב שאני מתאר פה הוא שמדובר במשאב ספיציפי שעובד לא טוב כשמשאבים אחרים, גם בחו"ל נגישים באופן תקין. האם מדובר פה בשרתי קצה שנמצאים ברשת של פרטנר והם עמוסים או שמדובר בשרתים בספקיות אחרות בארץ שיש אליהן peering לא טוב?
כמו כן, האם היית ממליץ על מעבר לבזק כאשר החיבור שלי כרגע לפרטנר הוא P2P? אני רואה דעות שונות בנוגע לסוגיית P2P מול GPON, כאשר יש אנשים שמקבלים מהירויות טובות לכל אורך היו ואנשים אחרים מרגישים האטה משמעותית בשעות עומס בבניין שלהם. אני גר בבניין עם כ-20 דירות, אבל אני לא בטוח כמה דירות מחוברת לבזק. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
...
אין יותר p2p פרטנר עוברת בהדרגה לgpon…

TaylorSammy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

נכון, אבל כרגע החיבור שלי עודנו P2P, ואני תוהה אם שווה להישאר איתו עד שיעבירו אותי ל GPON.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3418
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #9 

יש רק פרמטר אחד חשוב: המחיר...
אגב, גם הוט עדיין בP2P אם יש לך פריסה של סיב IBC...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #10 

21/06/2025 13:19  
TaylorSammy כתב:

...
דבר ראשון שאתה צריך לדעת שהחיבור שיש לך הוא בטח שלא P2P.
חיבור P2P הוא חיבור אחר לגמרי ובטח שלא זמין ללקוחות ביתיים. זה חיבור שמספקים לפי הצורך בזק ללקוחות שמוכנים לשלם עליו ואשר צריכים אותו.
הסברתי את הנושא זה כאן בפורום בפרטי פרטים במשך שנים פעמים רבות ולא כדאי יהיה לחזור על הכל מחדש, אבל אפשר לסיים בכך שהחיבור שיש לך מפרטנר הוא כרגע בסך הכל על רשת שהיא ETHERNET, שממומשת בצורה בעיתית ביותר גם מבחינת הציוד בצד של פרטנר וגם מבחינת זה שרשת זו היא עם רוחב פס שיתופי לא מספיק ושיוצרת צווארי בקבוק של רוחב פס גם ברמה אפילו של בניין שכל הלקוחות בו מתחרים על רוחב פס משותף ברשת זו.

בכלל, אנשי מכירות, מאוד נהנים להפריח לאוויר מושגים לא קשורים למוצר או לשירות שלהם, בכדי שהלקוחות שהם לא אנשים טכניים יחשבו שיש למוצר או לשירות זה איזה חדשנות כלשהי. ופרטנר בכך עם סיפורי P2P, פרייבט פייבר וכו' אפילו לא מיוחדים עם פרסומי מושגים שאין בינם לבין מה שהם מספקים קשר כלשהו.
כך למשל, בגלל שעכשיו כל המוכרנים שמעו על מושג של AI, שכל מני אנשים חוזרים עליו, אז הם גם בכל מקום מדביקים אותו לכל דבר לא קשור. למשל דוגמה של הוט:
https://www.ynet.co.il/economy/article/skcd0b0geg
ואחריה גם בזק מצטרפת לחגיגה של AI:
https://www.israelhayom.co.il/tech/tech ... e/17891025

אני מניח שלא ירחק היום שאנשי שיווק אלה ישמעו שיש מושג כמו למשל רשתות נוירונים וגם יהיה צפוי לנו מבול של שטויות מסוג זה בפרסומות שלהם. :lol:

ועכשיו למה שאני ממליץ.
אם אתה מרגיש בעיה כלשהי בסוג החיבור שיש לך כרגע ומוכן לשלם יותר לבזק על שירות יותר איכותי, אז אתה יכול לעבור לבזק. אם לא תראה שום שיפור, אז תוכל לחזור בהמשך לפרטנר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”