Christy - סרט דרמת ספורט על מתאגרפת כריסטי מרטין עם סידני סוויני

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11502
נתן תודות: 1193 פעמים
קיבל תודות: 2420 פעמים

שליחה #1 

Christy סרט דרמת ספורט ביוגרפית על המתאגרפת Christy Martin שהייתה מתאגרפת מקצועית והפכה לאלופת העולם בין השנים
1989 ל-2012. בשנת 2010 היא שרדה ניסיון רצח של בעלה שדקר אותה מספר פעמים וירה בה.
https://www.imdb.com/title/tt32323252/? ... _unrel_t_5

Sydney Sweeney תגלם את כריסטי מרטין ובשביל התפקיד היא עלתה 14 ק"ג, ומתאמנת במשקולות ובקיקבוקסינג (תמיד יפה עם במשקל עודף).
https://variety.com/2025/film/news/sydn ... 236423553/

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

Re: Christy Martin - סרט דרמת ספורט על המאגרפת כריסטי מרטין עם סידני סוויני

שליחה #2 

קשה להאמין שזאת Sydney Sweeney. איזה תפקיד קשה יש לה.
https://www.yahoo.com/entertainment/art ... 33141.html

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #3 

שם רשמי עודכן. בכורה בבתי הקולנוע ב- 7 בנובמבר 2025.
https://variety.com/2025/film/news/chri ... 236514950/

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #4 

סרט מצוין, מרגש וקשה לצפייה. לא מבין את כל הביקורות השליליות שהסרט מקבל בקולנוע. סרט עשוי נהדר עם משחק מעולה של הכוכבת
Sydney Sweeney שחושף את הצד האפל של תחום האגרוף, ועוד יותר את הצד האלים של גברים שעבורם נשים הן רק אביזר ולא יותר.
שווה כל רגע -למרות שהסרט לא מנסה להיות נחמד אלא מעביר את המציאות הלא פשוטה של בני אדם (במקרה זה אישה) שלא מוצאים כיוון בחיים
והם יכולים לשמש "פלסטלינה" עבור אנשים שחושבים רק על טובתם. סרט עצוב עשוי בצורה חזקה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10063
נתן תודות: 567 פעמים
קיבל תודות: 587 פעמים

שליחה #5 

מסכים עם כל מילה.
אני נשארתי מרותק לאורך כל הסרט, הרגשתי את הכאב הפיזי והנפשי של כריסטי מכל כיוון, במיוחד מאמא שלה שלא עזרה לה.
סרט שעשוי טוב מאוד.
אני תוהה אולי הדירוג הנמוך שקיבל הסרט קשור למפה הפוליטית שבה סידני נמצאת?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #6 

בזמן האחרון אני פחות מתייחס לביקורות באתר imdb, משום מה הם לא משקפים את איכות הסרט. תראה את הביקורות
באתר rotten tomatoes של גולשים, שם הוא עומד על 96% שזה לא זהה בשום צורה לאתר imdb, למרות שגם הוא מוגזם.
לכן אני תמיד בודק מה קורה באתר rotten tomatoes כדי לקבל פרספקטיבה נוספת.

מכל מקום, אין בכלל וויכוח שההופעה של Sydney Sweeney פנומנלית. רוב הביקורות מציינות שהסרט לא מעביר את סיפורה של כריסטי מרטין
וכל האלימות במשפחה שהיא חוותה בצורה ראויה. כלומר, הסרט כאילו מחולק לשני חלקים לא זהים ,חלק אחד החיים של המתאגרפת, וחלק שני על חייה האישיים שלא קיבלו מספיק עומק להעביר נושא כזה קשה. היו הרבה נושאים שלא פיתחו מטבע הדברים (זמן לא מספיק בסרט) יחסיה על האימא הלא תומכת אביה שהיה חביב, אך נעלם מהסרט. יכול להבין חלק מהדברים, עדיין בחבילה השלמה הסרט טוב בהחלט. אולי מיני סדרה הייתה עושה חסד עם סיפור מורכב וטרגי כזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #7 

סיוויני מקסימה כאן ומצליחה להעביר כאן את הסימפטיה לדמות (אולי אפילו יותר מדי). קשה היה בעיקר להבין איך היא נקלעה לסיטואציה עם בעלה, אחרי שהיא כזו קשוחה בזירה.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #8 

כן, קשה לראות אישה חזקה וקשוחה באגרוף זוכה להתעללות כזו מצד בעלה. אבל צריך לזכור מאיזה רקע היא הגיעה (משפחה קשה וענייה)
והיא התחתנה בגיל 22 (ילדה) עם המאמן שלה שהיה בגיל 47. גם לא הוזכר שהיא עברה התעללות מינית בגיל צעיר לטענתה.
קשה להעביר כל כך הרבה תוכן בסרט עלילתי, היו צריכים להחליט על מה להתמקד, בחייה האישיים, או בהישגים שלה. זה אפשרי על ידי פלאשבקים
מאגרוף, ולהתמקד בחייה בתור נערה מתבגרה ולאחר מכן בתור נשואה לגבר מבוגר ומתעללת. עדיין ,אני חושב שהסרט היה טוב בהחלט.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

10/01/2026 20:43  
Kondo10 כתב:
בזמן האחרון אני פחות מתייחס לביקורות באתר imdb, משום מה הם לא משקפים את איכות הסרט. תראה את הביקורות
באתר rotten tomatoes של גולשים, שם הוא עומד על 96% שזה לא זהה בשום צורה לאתר imdb, למרות שגם הוא מוגזם.
לכן אני תמיד בודק מה קורה באתר rotten tomatoes כדי לקבל פרספקטיבה נוספת.
...
מסכים.
בשנים האחרונות הדירוגים ב-IMDb כבר לא ממש משקפים בעיניי את איכות הסרטים והפער בין הציון לבין חוויית הצפייה בפועל לפעמים גדול מאוד.
לא פעם קורה לי שאני מסיים סרט, נכנס לדרג אותו ופשוט לא מבין איך הדירוג הכללי כל כך רחוק ממה שאני הרגשתי.
נראה לי שאני באמת אתחיל לאמץ את Rotten Tomatoes כמדד רציני יותר.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #10 

בעיקרון זה טוב לבדוק בשני האתרים. אבל ציון ממש נמוך באתר imdb לרוב מעיד על איכות הנמוכה של הסרט (זה מדד שאני בודק שנים ומחליט האם לצפות בסרט). אבל כשיש ציון בינוני באתר imdb ורואים שבאתר Rotten Tomatoes הציון משמעותית יותר גבוה על ידי גולשים, אני שואל את עצמי מה ההבדלים בין מדרגים בשני האתרים (מגולשים) ואני לא מוצא תשובה.

יוצא מהכלל וחשוב לשים לב לביקורת של מבקרי קולנוע באתר Rotten Tomatoes שהם לא זהות (ברוב הפעמים) למבקרים גולשים באתר
וזה נובע מראייה שונה של מבקרי קולנוע שלא בטוח שיקלעו לטעמו של צופה רגיל (לרוב אני לא מסכים איתם).

יש יוצאים מהכלל שהם סרטים זרים שרובם לא רואים אותם. אם תראה לאורך כל השרשור אני צופה במגוון סרטים כולל רוסיים, קוריאניים
טורקים, איראנים וכד', ושם הציון של מבקרי קולנוע יותר קולע לטעמי, היות ורוב הצופים מחפשים סיפוקים מיידים בקולנוע, בקולנוע זר זה עולם
שמתבשל לאט אך מי שניחן בסבלנות, מגלה עולם של עושר שלא קיים בהוליווד. Holy Spider האחרון שראית שאני מעריך שלא הייתה שומע
עליו אם לא הייתה קורה ביקרות באתר. ודווקא הוא מקבל פירגון גם ממבקרים וגם בגולשים באתר Rotten Tomatoes.
שווה לנסות את There Is No Evil האיראני (פחות טוב מהסרט למעלה אך מעניין) או את A Hero.
https://www.rottentomatoes.com/m/holy_spider

בכלל ממליץ להיפתח לקולנוע אחר שלא מגיע מהוליווד, זה קולנוע שמבוסס על סיפור טוב, ומשחק איכותי ללא צורך באפקטים מיותרים מארוול וחבריו).
שלא נדבר על סרטים קוריאנים ישנים שאת חלקם ראיתי לפחות פעמיים (באחת הפעמים כדי להראות לבן שלי, מה זה קולנוע באמת).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #11 

זה הסיבה שבוויג׳ט של הסרטים שמנו כמה מקורות. סרטים טובים ידורגו גבוה בכולם. הפרש גדול בין מקורות שונים של דירוג מצביע על בעיה.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #12 

ללא ספק התוספת של הדירוג +תמונה בביקורות זה הדבר הכי נפלא שאפשר לבקש. אבל הדירוג לא תמיד משקף כמה אתרים בו זמנית
לפעמים זה מושך רק מאתר אחד וזאת בעיה כי הציון באתר הנ"ל לא משקף את הציון האמיתי.

סתם דוגמה (ניסיתי כל השילובים, לא עוזר).

Der Tiger (2025)

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

11/01/2026 11:34  
Kondo10 כתב:
יש יוצאים מהכלל שהם סרטים זרים שרובם לא רואים אותם. אם תראה לאורך כל השרשור אני צופה במגוון סרטים כולל רוסיים, קוריאניים
טורקים, איראנים וכד', ושם הציון של מבקרי קולנוע יותר קולע לטעמי, היות ורוב הצופים מחפשים סיפוקים מיידים בקולנוע, בקולנוע זר זה עולם
שמתבשל לאט אך מי שניחן בסבלנות, מגלה עולם של עושר שלא קיים בהוליווד. Holy Spider האחרון שראית שאני מעריך שלא הייתה שומע
עליו אם לא הייתה קורה ביקרות באתר. ודווקא הוא מקבל פירגון גם ממבקרים וגם בגולשים באתר Rotten Tomatoes.

בכלל ממליץ להיפתח לקולנוע אחר שלא מגיע מהוליווד, זה קולנוע שמבוסס על סיפור טוב, ומשחק איכותי ללא צורך באפקטים מיותרים מארוול וחבריו).
שלא נדבר על סרטים קוריאנים ישנים שאת חלקם ראיתי לפחות פעמיים (באחת הפעמים כדי להראות לבן מה זה קולנוע באמת).
...
בהחלט, בשנים האחרונות התחלתי לראות יותר סרטים זרים מבעבר, במיוחד לאור כל ההמלצות בשרשור וכנראה שלא הייתי מגיע לזה לבד אז זה אכן מבורך.
11/01/2026 11:34  
Kondo10 כתב:
שווה לנסות את There Is No Evil האיראני (פחות טוב מהסרט למעלה אך מעניין) או את A Hero.
https://www.rottentomatoes.com/m/holy_spider
...
תודה אנסה אותם.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #14 

אם לא צפית בסרטי איכות קוריאנים ישנים? זאת ההזדמנות לצמצם פערים עם קולנוע משובח.
אני רק יכול לקנא (במובן החיובי) במי שיצפה בם היום (יכול לרשום רשימה של כמה מובחרים)כי לצפות בהם עוד פעם לבד, זה מיותר.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

אולי שווה לפתוח "מהו הסרט הזר האחרון בו צפיתם?"

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #16 

מיותר (להתחיל להעביר כל ביקורת שאינה במקום) שרשור אחד זה הכי יעיל ונוח. גם לא בעיה לעשות חיפוש במידה וכותבים את שם הסרט בראש למעלה. כשאין שם (רק תמונה מצורפת) לא ניתן למצוא את הביקורת. בטח לא בעברית שראיתי כמה פעמים (אני משנה את זה) כי אין קשר בין שם רשמי באנגלית, לתרגום בעברית (גם אף אחד לא מחפש בעברית) שנלקח לא פעם מעולם הפנטזיה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

צריך ללקט אותם.
אם יש לך בשלוף סרטים שאתה זוכר, אשמח שתרשום.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4779
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 766 פעמים

שליחה #18 

אז סוף סוף התפנתי לצפות בסרט הזה. יש פה פוטנציאל אדיר, אבל יש גם כישלון גדול. הסרט חסר עומק. ההרגשה שלי שכדי להמנע משיפוטיות בחרו במודע לא להסביר יותר מידי את המניעים של הדמויות השונות בסיפור וגם לא להסביר תמיד את טיב או עומק היחסים בינהם. לא ברור בכלל איך היא נשאבה לזוגיות הזו וכל הנושא הרגשי שיטחי למדי.סידני סוויני מצילה את הסרט במשחק נהדר ולמען האמת יש משחק טוב באופן כללי.
יש בסרט קריצה לסרט המופתי "מיליון דולר בייבי" (לכאורה מציעים סרט שמספר את סיפורה ומי שתככב בו היא הילארי סוונק) ובהחלט יש נקודות דמיון (המאמן שהופך לדמות אב/בן זוג), הרצון האינסופי לרצות את המשפחה ועוד ועוד אבל חבל שלא למדו מקלינט איסטווד איך ליצור עומק אינסופי במערכות היחסים שבין הדמויות.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #19 

ללא ספק אפשר היה להתעמק יותר ביחסים בין Christy לבין מאמנה/בעלה הדוחה. מנגד נשים משכבת סוציו אקונומית נמוכה לא חסרות
אפילו הכרתי כמה נשים/ילדות שהיו מוכנות להתחתן עם גברים מבוגרים רק כדי להתרחק מהבית והסביבה הדתית/ פרימיטיבית.
Christy הגיעה בדיוק מבית כזה. Sydney Sweeney שחקנית נהדרת שיש בה עומק למרות שאנשים נוטים לקטלג אותה בתיאורים שונים
בגלל המראה החושני שלה, למרות שיש בה מעט יותר מיופי טבעי.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4779
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 766 פעמים

שליחה #20 

1. אין ספק שהיא מעבר לאובייקט מיני.
2. ברור לגמרי הסיבות שהיא בחרה במאמן שלה כבן זוג ולמה סבלה את האלימות שלו, מה שחסר זה לגעת בזה בצורה ישירה. להתייחס להתפתחות של האלימות שהוא מפנה כלפיה. זה מוצג בנגיעות מאד שטחיות פה ושם. רק ממש בסוף הסרט במהלך העדות שלה במשפט נוגעים בזה. חבל.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”