התייעצות על מיקום רמקולי סראונד ואטמוס
-
Yaron_M
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- שם מלא: ירון מ.
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אחרי שבעבר הייתי עם סטאפ של 5.1, בדירה הנוכחית נאלצתי להסתפק עד עכשיו בסטאפ של 3.1, כי לא היה לי איך לפרוס כבלים לרמקולים האחוריים, אבל הגיע הזמן לחצוב בקירות, להוסיף תעלות ולשדרג את המערכת ל-5.1.2!
השאלה שלי היא איפה עדיף למקם את הרמקולים –
סראונד
אופציה 1 ‒ למקם רמקולי on-wall דקים יחסית על הקיר האחורי ולחבר אותם לרסיבר באמצעות תעלות לכבלים שירוצו למעלה, דרך תעלת המזגן, מעל היציאה למרפסת ומשם לרסיבר.
אופציה 2 ‒ למקם רמקולים מדפיים קטנים על קונסולה צרה מאחורי הספה ולחבר אותם לרסיבר באופן אלחוטי, בעזרת המוצר הזה או הזה (יש אפשרות לחיבור לחשמל).
אטמוס
אופציה A או B ‒ כמו שמופיע בתמונה, בכל מקרה יחוברו לרסיבר עם כבלים שירוצו דרך תעלות שיחצבו בקיר.
אז מה השילוב המנצח? B-1, A-2, A-1 או B-2?
נק' בונוס אם יש לכם המלצה לרמקולי סראונד שיתאימו.
סראונד
אופציה 1 ‒ למקם רמקולי on-wall דקים יחסית על הקיר האחורי ולחבר אותם לרסיבר באמצעות תעלות לכבלים שירוצו למעלה, דרך תעלת המזגן, מעל היציאה למרפסת ומשם לרסיבר.
אופציה 2 ‒ למקם רמקולים מדפיים קטנים על קונסולה צרה מאחורי הספה ולחבר אותם לרסיבר באופן אלחוטי, בעזרת המוצר הזה או הזה (יש אפשרות לחיבור לחשמל).
אטמוס
אופציה A או B ‒ כמו שמופיע בתמונה, בכל מקרה יחוברו לרסיבר עם כבלים שירוצו דרך תעלות שיחצבו בקיר.
נק' בונוס אם יש לכם המלצה לרמקולי סראונד שיתאימו.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9009
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
מעניין הסידור של החלל.
חשבתם על להפוך בין בספה לטלוויזיה ?
ככה זה פחות "יפריע" למסדרון המעבר שיצרתם לחדרים.
מה שאר הסטאפ ? תקציב לרמקולים החדשים ?
מה שאר הסטאפ ? תקציב לרמקולים החדשים ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 289
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
בתצורה שלך זה B-1.
מאחר וב 5.1 הרמקולים האחורים לא אמורים להיות ממש מאחור, אלה יותר לכיוון 110 מעלות ממקום הישיבה.
קרי, אחור הצידה כזה כמו בתמונה של "1".
A-1 , יהיה מעולה (יותר טוב מ B-1) אם תשים רמקולים שקועים בתקרה מעל (או תלויים פונים כלפי הכורסא), ואז הם ישמשו כ רמקולים עליוניים סנטר ( TML/TMR) Top Middle.
תזיז את הספה קצת אחורה, ע"מ שהם יהיו בדיוק מעליך, קצת קדימה.
---
אתה רוצה להגיע למשהוא כזה בערך.
https://dolby.my.salesforce.com/sfc/p/# ... bVSl4LrbUQ
אם תהפוך את הסדר של הספה והקיר (כמו שהציע קודמי), אתה תהיה במצב עוד יותר טוב אפילו להגיע ל 5.1.4 בלי בעיה.
במצב הנוכחי העליונים אחור (A) לא ממש מאחור, הם באמצע כזה אבל פונים קדימה, אז אתה לא ממש מקבל את גלי הקול שלהם, אלא אם הם רמקולים שקועי פונים כלפי מטה.
ואם תהפוך , לא צריך רמקולים שקועים בכלל, התצורה שציירת ברמקולים העליוניים יהיו טובים מאד.
וגם יהיה לך הרבה יותר חלל חדר זמין כי אתה יכול לדחוף את הכורסא כמעט עד הקיר.
במצב הנוכחי שלך הכורסא צריכה להיות רחוקה יותר מהקיר ע"מ לקבל את האטמוס האופטימלי (אם אין אפשרות לשים רמקולים שקועים בתקרה)
מאחר וב 5.1 הרמקולים האחורים לא אמורים להיות ממש מאחור, אלה יותר לכיוון 110 מעלות ממקום הישיבה.
קרי, אחור הצידה כזה כמו בתמונה של "1".
A-1 , יהיה מעולה (יותר טוב מ B-1) אם תשים רמקולים שקועים בתקרה מעל (או תלויים פונים כלפי הכורסא), ואז הם ישמשו כ רמקולים עליוניים סנטר ( TML/TMR) Top Middle.
תזיז את הספה קצת אחורה, ע"מ שהם יהיו בדיוק מעליך, קצת קדימה.
---
אתה רוצה להגיע למשהוא כזה בערך.
https://dolby.my.salesforce.com/sfc/p/# ... bVSl4LrbUQ
אם תהפוך את הסדר של הספה והקיר (כמו שהציע קודמי), אתה תהיה במצב עוד יותר טוב אפילו להגיע ל 5.1.4 בלי בעיה.
במצב הנוכחי העליונים אחור (A) לא ממש מאחור, הם באמצע כזה אבל פונים קדימה, אז אתה לא ממש מקבל את גלי הקול שלהם, אלא אם הם רמקולים שקועי פונים כלפי מטה.
ואם תהפוך , לא צריך רמקולים שקועים בכלל, התצורה שציירת ברמקולים העליוניים יהיו טובים מאד.
וגם יהיה לך הרבה יותר חלל חדר זמין כי אתה יכול לדחוף את הכורסא כמעט עד הקיר.
במצב הנוכחי שלך הכורסא צריכה להיות רחוקה יותר מהקיר ע"מ לקבל את האטמוס האופטימלי (אם אין אפשרות לשים רמקולים שקועים בתקרה)
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

גם בתצורה הנוכחית אפשר לייצר 5.1.4 עם אטמוס של זוג אליביישן לדוגמא מקדימה, שקועים עם טוויטר מתכוונן מאחורה בתוך הנמכת הגבס וזוג און וול דקים כסראונד.
למרות שהחלל מאפשר גם הפוך ואז 4 אליביישן צמודי תקרה, ביפואלרי כסראונד (ותליית המסך על הקיר עם/בלי קשר).
למרות שהחלל מאפשר גם הפוך ואז 4 אליביישן צמודי תקרה, ביפואלרי כסראונד (ותליית המסך על הקיר עם/בלי קשר).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

אפשרי נכון, יאלץ לדחוף את הספא עוד קדימה על מנת שיהיה לא לפחות מרחק זווית של 30 מעלות (רמקולים שקועים), את זה הוא יכול להשיג בקלות יחסית אבל בעלות שטח ריצפה/חדר זמין (זה עלול להרגיז את האישה)07/06/2025 16:23avihuli כתב: גם בתצורה הנוכחית אפשר לייצר 5.1.4 עם אטמוס של זוג אליביישן לדוגמא מקדימה, שקועים עם טוויטר מתכוונן מאחורה בתוך הנמכת הגבס וזוג און וול דקים כסראונד.
למרות שהחלל מאפשר גם הפוך ואז 4 אליביישן צמודי תקרה, ביפואלרי כסראונד (ותליית המסך על הקיר עם/בלי קשר)....
האלטרנטיבה היותר טובה היא, ע"י תליית הרמקולים הגבוהים האחוריים על הקיר האחורי בגובהה, בדומה לקידמיים שהוא צייר, ואז לא צריך להזיז את הספה ממקומה המקורי היום, ולהשאיר גם את הקדמיים העליוניים כמו באיור, ואז יש לו 5.1.4 די בפשטות (וגם פחות חציבת קיר).
טוויטר מתכוונן לא מספיק, צריך גם את המיד שיתכוונן, כי גם ה Presence ( מ 4KHz - 6KHz) וה Upper Mid (מ 2KHz - 4KHz ) וחלק מה Mid ( ומעלה 1KHZ) הם גלי קול קצרים , Positional sound waves
דבר שני, דולבי אומרת בפירוש שלא לשים Bipole באטמוס ( זה מה שניקרא It's a BIG No No),
ובמיוחד כאשר יש גם רמקולים אטמוס. זה ייצור ורטיגו בסאונד (טשטוש דיוק מיקום אובייקט) וחוסר הפרדת גבהיים בין התוכן (איך שהתוכן Was mastered) לבין מה שהרמקולים (והחדר) יורקים החוצה.
אטמוס כולו מבוסס על דיוק מיקום אובייקט, ברגע שאתה שם בייפולאר אתה מאבד דיוק אובייקט. לכן הם כותבים בפירוש ב Dolby Atmos White paper שלהם , להשתמש ב direct-radiating (monopole) speakers בלבד.
ה Bipole וה Dipole הם היו טובים פעם בתקופת ה Dolby Surround, כגון Dolby Pro Logic, שרצית לייצר "מרחב" סאונד, סאונד רחב יותר.
זה לא המקרה שאנחנו רוצים להשיג באטמוס, זה נחלת העבר. זה יעשה רק יותר נזק מתועלת בתכנים של אטמוס.
Dolby Atmos Home Studio Technical Guidelines
Atmos relies on object-based audio where sounds are placed and moved precisely within a 3D environment. Bipolar speakers, designed to produce ambient, non-localized sound (similar to dipoles but with in-phase drivers), can blur the precision needed for Atmos’ dynamic and static audio objects. This diffuse nature conflicts with Dolby’s goal of creating a “sound bubble” with distinct overhead and surround effects
Dolby Atmos® Home Theater Installation Guidelines
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
המערך מהאתר של דולבי פחות מתאים לק"ב - יש מס סרטונים בנושא הזה.
מערך 5.1.2.
הקוביות האדומות זההאטמוס, המיקום לא הכי מדוייק אבל לא הייתי חורג מגבולות צידי הספה לאטמוס.
הזכויות שמורות למשתמש MAD
מערך 5.1.2.
הקוביות האדומות זההאטמוס, המיקום לא הכי מדוייק אבל לא הייתי חורג מגבולות צידי הספה לאטמוס.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אכן אבל בהסתייגות קלה של ה-AI:07/06/2025 16:26Akila כתב: אפשרי נכון, יאלץ לדחוף את הספא עוד קדימה על מנת שיהיה לא לפחות מרחק זווית של 30 מעלות (רמקולים שקועים), את זה הוא יכול להשיג בקלות יחסית אבל בעלות שטח ריצפה/חדר זמין (זה עלול להרגיז את האישה)
image.png
האלטרנטיבה היותר טובה היא, ע"י תליית הרמקולים הגבוהים האחוריים על הקיר האחורי בגובהה, בדומה לקידמיים שהוא צייר, ואז לא צריך להזיז את הספה ממקומה המקורי היום, ולהשאיר גם את הקדמיים העליוניים כמו באיור, ואז יש לו 5.1.4 די בפשטות (וגם פחות חציבת קיר).
טוויטר מתכוונן לא מספיק, צריך גם את המיד שיתכוונן, כי גם ה Presence ( מ 4KHz - 6KHz) וה Upper Mid (מ 2KHz - 4KHz ) וחלק מה Mid ( ומעלה 1KHZ) הם גלי קול קצרים , Positional sound waves
דבר שני, דולבי אומרת בפירוש שלא לשים Bipole באטמוס ( זה מה שניקרא It's a BIG No No),
ובמיוחד כאשר יש גם רמקולים אטמוס. זה ייצור ורטיגו בסאונד (טשטוש דיוק מיקום אובייקט) וחוסר הפרדת גבהיים בין התוכן (איך שהתוכן Was mastered) לבין מה שהרמקולים (והחדר) יורקים החוצה.
אטמוס כולו מבוסס על דיוק מיקום אובייקט, ברגע שאתה שם בייפולאר אתה מאבד דיוק אובייקט. לכן הם כותבים בפירוש ב Dolby Atmos White paper שלהם , להשתמש ב direct-radiating (monopole) speakers בלבד.
ה Bipole וה Dipole הם היו טובים פעם בתקופת ה Dolby Surround, כגון Dolby Pro Logic, שרצית לייצר "מרחב" סאונד, סאונד רחב יותר.
זה לא המקרה שאנחנו רוצים להשיג באטמוס, זה נחלת העבר. זה יעשה רק יותר נזק מתועלת בתכנים של אטמוס.
Dolby Atmos Home Studio Technical Guidelines
Atmos relies on object-based audio where sounds are placed and moved precisely within a 3D environment. Bipolar speakers, designed to produce ambient, non-localized sound (similar to dipoles but with in-phase drivers), can blur the precision needed for Atmos’ dynamic and static audio objects. This diffuse nature conflicts with Dolby’s goal of creating a “sound bubble” with distinct overhead and surround effects
Dolby Atmos® Home Theater Installation Guidelines
image.png...
דולבי (Dolby) נוטה להמליץ על שימוש ברמקולים מסוג מונופולארי (direct-radiating) עבור רוב ערוצי הסאונד במערכות Dolby Atmos, כולל ערוצי הסראונד. הסיבה לכך היא ש-Dolby Atmos הוא פורמט מבוסס אובייקטים, כלומר הוא מאפשר מיקום מדויק של צלילים במרחב התלת-ממדי. רמקולים מונופולאריים מספקים "נקודת מקור" ברורה יותר לצליל, מה שמאפשר למנוע את ה"טשטוש" האקוסטי שעלול להיווצר מרמקולים עם פיזור רחב יותר כמו בי-פולאריים או די-פולאריים.
עם זאת, ההנחיות של דולבי אינן אוסרות באופן מוחלט על שימוש ברמקולים בי-פולאריים כסראונד במערכות 5.1.4, ויש לכך ניואנסים:
* העדפה למונופולארי: ההמלצה העיקרית של דולבי, במיוחד עבור מערכות Dolby Atmos, היא להשתמש ברמקולים מונופולאריים (direct-radiating) עבור כל ערוצי הגובה (ה-.4) וגם עבור ערוצי הסראונד (ה-5.1). המטרה היא להבטיח את הדיוק המקסימלי במיקום האובייקטים הקוליים.
* די-פולארי מול בי-פולארי: דולבי מצהירה במפורש כי רמקולים די-פולאריים (dipole) אינם מומלצים עבור השמעת Dolby Atmos. רמקולים די-פולאריים פולטים צליל בפאזה הפוכה משני הכיוונים, מה שיוצר שדה צליל מאוד מפוזר ועשוי "לטשטש" את מיקום הצלילים, וזה מנוגד למטרת פורמט מבוסס אובייקטים. לעומת זאת, רמקולים בי-פולאריים (bipole) נחשבים בסדר לשימוש. הם אמנם מפיצים צליל לשני כיוונים (בפאזה), אך הפיזור הוא פחות קיצוני מאשר בדי-פולארי, והם עדיין יכולים לספק חוויה טובה.
* התאמה לחדר ולאיזון: למרות ההעדפה למונופולארי, דולבי מבינה שפרקטיקות התקנה בחדרי מגורים שונים. אם רמקולים בי-פולאריים מספקים פיזור צליל טוב יותר בחדר הספציפי שלך, או אם הם עוזרים ליצור "מעטפת" סראונד טובה יותר לכלל המאזינים (ולא רק לנקודת ישיבה אחת), הם יכולים להיות בחירה טובה. לעיתים קרובות, במיוחד בחדרים עם אקוסטיקה מאתגרת או בחדרים צרים שבהם רמקול מונופולארי הממוקם בצד עלול להיות קרוב מדי למאזין, רמקול בי-פולארי יכול להיות פתרון עדיף כדי למנוע "נקודות חמות".
* תפקיד רמקולי הגובה (Atmos): במערכת 5.1.4, ארבעת רמקולי הגובה (ה-.4) הם קריטיים ליצירת מימד הגובה. דולבי ממליצה מאוד שרמקולים אלה יהיו מונופולאריים (או רמקולים מופנים כלפי מעלה שמאושרים על ידי דולבי). תפקידם למקם צלילים במדויק מעל המאזין. ערוצי הסראונד (ה-5.1) עדיין אחראים על יצירת האווירה והצלילים ההיקפיים בגובה האוזן, ורמקולים בי-פולאריים יכולים לעשות זאת היטב.
הנחיות מיקום כלליות של דולבי עבור רמקולי סראונד (Side Surrounds) במערכת 5.1.4:
* מיקום: רמקולי הסראונד צריכים להיות ממוקמים בצדדים, מעט מאחורי נקודת ההאזנה הראשית. ההמלצה היא בדרך כלל בין 90 ל-110 מעלות ביחס לנקודת ההאזנה והרמקול המרכזי.
* גובה: גובה האוזן, או מעט גבוה יותר (לרוב 60-90 ס"מ מעל גובה האוזן). המטרה היא להפריד אותם מספיק מרמקולי הגובה כדי שלא יהיה טשטוש.
לסיכום:
בעוד שדולבי מעדיפה באופן כללי רמקולים מונופולאריים לדיוק מרבי במיקום צלילים בפורמט Atmos, רמקולים בי-פולאריים מותרים וניתן להשתמש בהם כרמקולי סראונד (אחוריים/צדדיים) במערכת 5.1.4. הם יכולים לספק חוויה עוטפת וכיפית, במיוחד בחדרים שבהם רמקולים מונופולאריים לא יתאימו בצורה אופטימלית. חשוב להימנע מרמקולים די-פולאריים.
ההחלטה הסופית תלויה במידה רבה בחדר שלך, באקוסטיקה שלו, ובאופן שבו הצליל מתפזר בצורה הטובה ביותר עבורך.
לאן נעלם המר בחור, פות"ש ?
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@Akila
לקחתי כמובן לתשומת הלב מה שכתבת.
אפשר לדייק את ההמלצה הראשונית שלי לרמקול טרי פולארי ואז ליהנות מכל העולמות.
אפשר לדייק את ההמלצה הראשונית שלי לרמקול טרי פולארי ואז ליהנות מכל העולמות.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
שים זוג סראונדים במסדרון בקיר06/06/2025 21:22Yaron_M כתב: 20250606_103817_7724.JPG
אחרי שבעבר הייתי עם סטאפ של 5.1, בדירה הנוכחית נאלצתי להסתפק עד עכשיו בסטאפ של 3.1, כי לא היה לי איך לפרוס כבלים לרמקולים האחוריים, אבל הגיע הזמן לחצוב בקירות, להוסיף תעלות ולשדרג את המערכת ל-5.1.2!
סראונד
אטמוס
נק' בונוס אם יש לכם המלצה לרמקולי סראונד שיתאימו....
שים זוג אטמוסים בערך בנקודת האמצע של החלל אבל קצת יותר קרוב אליך ושלא יהיו מקבילים לרמקולים קדמים כי אז המפתח שלהם יהיה גדול ותאבד אפקטים, צמצם להם את הבמה בייחס לבמה הקדמית, שתרים רא לתקרה תראה אותם מצד ימין ושמאל קצת לפני אמצע החדר לכיון שלך
אל תמקם את הסראונדים איפה שהיציאה של המזגן
אל תמקם אטמוסים איפה שציינת זה לא המקום שלהם כאשר עובדים 5.1.2 או 5.2.2
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- Akila
- חבר פעיל מאוד

התאדה....
---
אני לא מכיר אותם (טרי פולאר),08/06/2025 21:55avihuli כתב: @Akila
אפשר לדייק את ההמלצה הראשונית שלי לרמקול טרי פולארי ואז ליהנות מכל העולמות....
אבל אני הייתי דבק בהמלצת דולבי וללכת על monopole אלא אם כן יש אילוץ אחר שמחייב בייפולאר או משהו אחר.
בייפולאר בטוח לא ייתן תוצאה טובה יותר אלא רק עלוללה להרוס את דיוק האובייקט בפוטנציאל.
גם ה AI שלך מצביע על אותו כיוון (אומנם ביותר נימוס)
לכן אני אישית הייתי דבק בהמלצה של דולבי.
---
האיור שלך הוא טוב מאד, אני התייחסתי באיור המקורי על הקו בין הטלוויזיה לספה איפה למקם את האטמוס, לא במרחקים בינהם.08/06/2025 11:51niko כתב: המערך מהאתר של דולבי פחות מתאים לק"ב - יש מס סרטונים בנושא הזה.
מערך 5.1.2.
...
כלל האצבע שבדר"כ הוא טוב לרוב המקרים,הוא שיהיה כ 55 מעלות בין ה MLP לרמקול.
החישוב הוא פשוט: מודדים כמה מרחק יש בין המאזין (אוזן כאשר אתה יושב) לתקרה ואז מכפילים את המספר ב 0.7. התוצאה זה כמה ס"מ למקם את הרמקול הצידה ביחס ל MLP.
דוגמא: מדדת שבין האוזן לתקרה כאשר אתה יושב בכורסא הוא 130 ס"מ.
אז 130 כפול 0.7 = 91 ס"מ. מודדים 91 ס"מ מה MLP ימינה ושמאלה , וממקמים את האטמוס שם בתקרה.
זה נכון לתצורה של רמקולים בתקרה.
אם הכורסא ארוכה יותר, אז אפשר קצת למתוח את זה, לדוגמא למקם את הרמקולים אל אחד בקצה הספה או קצת בעבר לו.
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 10/06/2025 17:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

לא ברור לי בדיוק על איזה setup אתה מדבר ועל איזה חלק אתה מתייחס, כי לא סיפקת שום קונטקסט.10/06/2025 10:20עופרפולק כתב: אם תשים אותם שם אז לא עשית כלום לא יהיה שווה לך מבחינת סאונד זה יראה כמו סראונד בק יענו לא אחורה אלא בשני הצדדים...
היו הרבה תגובות והצעות פה, וצריך להיות מאד חד על מה אתה מגיב (ציטוט של החלק הרלוונטי זו אחת הדרכים הטובות)
-
Yaron_M
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- שם מלא: ירון מ.
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
סליחה על ההיעלמות - שילוב של שבוע עמוס, מחלה קלה ומלחמה עם איראן (בקטנה). שמח על הדיון שהתפתח ותודה על התגובות!...
מאחורי הספה היה קיר במקור, אבל הוא ירד לטובת ביטול המסדרון (הצר) והגדלת החלל של הסלון.07/06/2025 14:16avihuli כתב: מעניין הסידור של החלל.
מה שאר הסטאפ ? תקציב לרמקולים החדשים ?...
הקיר השמאלי (איפה שאופציה 1 לרמקולי הסראונד) הוא קיר ממ"ד ואין בו תשתית חשמל, לכן לא חשבתי עד עכשיו על האופציה של היפוך הסידור, אבל אני מודה שסיקרנת ואני אבדוק את הרעיון.
מה שיש לי כיום זה קדמיים וסנטר של Monitor Audio (דגם Silver RX2) ואטמוס של SVS (דגם Prime Elevation). סראונד כרגע רמקולים ישנים של JBL, אבל הכוונה להחליף אותם.
ההצעות לתצורת 5.1.4 ולרמקולים בי, טרי, או די פולאריים לא רלוונטיות, אבל היה מעניין לקרוא
לגבי מיקום רמקולי האטמוס, ברסיבר יש אופציה למקם אותם על הקיר מעל לרמקולים הקדמיים (front height), או על התקרה (top front, שקרוב לבמה הקדמית, ו־top middle, שקרוב יותר לספה). ההמלצה הגורפת פה, ממה שאני מבין, היא ל־top middle, נכון? למה front height לא מומלץ?
הנטייה שלי כרגע היא לנסות להחליף בין הטלוויזיה לספה ולמקם את הסראונד (אולי SVS Prime Satellite?) על סטנדים משני צידי הספה.
לגבי האטמוס, האם במקרה הזה יהיה עדיף שימוקמו מעל לספה (על התקרה, צמודים לקיר, כך שיהיו ממש מעליה או מעט מאחוריה, אז לא בדיוק top middle), או לצד היציאה של המזגן ומכוונים בזווית לכיוון הספה (סוג של top front)?
- Akila
- חבר פעיל מאוד

כי בד"כ Top Front על הקיר או בקידמת החדר היא יותר מתאימה לתצורה שיש לך גם אחוריים דומים, קרי 5.1.4.17/06/2025 19:47Yaron_M כתב: לגבי מיקום רמקולי האטמוס, ברסיבר יש אופציה למקם אותם על הקיר מעל לרמקולים הקדמיים (front height), או על התקרה (top front, שקרוב לבמה הקדמית, ו־top middle, שקרוב יותר לספה). ההמלצה הגורפת פה, ממה שאני מבין, היא ל־top middle, נכון? למה front height לא מומלץ?...
במקרה של רק שניים (5.1.2), העליוניים אז הם די צריכים להיות מעליך.
מעל (בקיר או בתיקרה) מעט קדימה, לא אחורה. אבל זה לא ממש קריטי אם יש אילוצים גיאוגרפיים.17/06/2025 19:47Yaron_M כתב: לגבי האטמוס, האם במקרה הזה יהיה עדיף שימוקמו מעל לספה (על התקרה, צמודים לקיר, כך שיהיו ממש מעליה או מעט מאחוריה, אז לא בדיוק top middle), או לצד היציאה של המזגן ומכוונים בזווית לכיוון הספה (סוג של top front)?...
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 19/06/2025 0:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בכל החלק של קיר 1 אין נקודת חשמל ? מהצד השני גם טוב ואז ניתן לקדוח ממנה ישירות לסלון וחציבונת קטנה נקודתית עם חיבור של מפצל חשמל ישירות על המזנון.
רשמת שיש אופציה לחשמל "מאחורה".
לדעתי, צריך לקבל החלטה ראשונית על היפוך הסלון אם כן או לא ומשם יהיה יותר קל לקבל החלטה לנושא האטמוס.
אל תשלול 5.1.4 עם רביעיית אליביישן צמודי תקרה, זה יכול לבוא לך בול על החלל.
רשמת שיש אופציה לחשמל "מאחורה".
לדעתי, צריך לקבל החלטה ראשונית על היפוך הסלון אם כן או לא ומשם יהיה יותר קל לקבל החלטה לנושא האטמוס.
אל תשלול 5.1.4 עם רביעיית אליביישן צמודי תקרה, זה יכול לבוא לך בול על החלל.
.
.