שלום,
אני מחליף את הראוטר שלי במחשב עם חיבור sfp+
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 1802sB6YRO
רושם גם פה כי הקישור מג'עג'ע לי:
יש לי מתאם sfp+ שקיבלתי מבזק בדגם NOKIA G-010S-Q. המחבר שלו די גמור ולהוציא ולחבר אותו נהיה סיוט ואני חושש שעד שאסיים את כל המשחקי העברה הוא יישחק ויהרס ולכן רציתי להזמין אחד חדש.
1. מישהו יודע איפה אפשר להזמין אחד נורמלי (בשאיפה מ ALI או אמאזון)? האם זה חייב להיות אותו אחד בדיוק - אני מעדיף אחד אחר כי הידית חיבור וניתוק של הנוקיה על הפנים....
2. האם כשארצה להחליף אותו אצטרך את בזק או פשוט חיבור וניתוק?
3. אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון בחיבור שלו ישירות למחשב עם openWRT וההגדרות שם.
תודה,
ניר
החלפת מתאם sfa מסוג G-010S-Q של בזק
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
לגבי מודול ה- SFP:06/06/2025 19:50nir78 כתב: שלום,
אני מחליף את הראוטר שלי במחשב עם חיבור sfp+
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 1802sB6YRO
רושם גם פה כי הקישור מג'עג'ע לי: יש לי מתאם sfp+ שקיבלתי מבזק בדגם NOKIA G-010S-Q. המחבר שלו די גמור ולהוציא ולחבר אותו נהיה סיוט ואני חושש שעד שאסיים את כל המשחקי העברה הוא יישחק ויהרס ולכן רציתי להזמין אחד חדש.
1. מישהו יודע איפה אפשר להזמין אחד נורמלי (בשאיפה מ ALI או אמאזון)? האם זה חייב להיות אותו אחד בדיוק - אני מעדיף אחד אחר כי הידית חיבור וניתוק של הנוקיה על הפנים....
2. האם כשארצה להחליף אותו אצטרך את בזק או פשוט חיבור וניתוק?
3. אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון בחיבור שלו ישירות למחשב עם openWRT וההגדרות שם.
תודה,
ניר...
קיימת רשימה של ציוד תואם לתשתית בזק, הרשימה מגדירה דגם וגרסת קושחה נתמכת. כל ספק תשתית בארץ יסרב לבצע אקטיבציה לציוד שאיננו ברשימה (של הספק הספציפי). בהקשר לשאלה 2 שלך, התשובה היא, כן, תצטרך לבצע אקטיבציה של המתאם החדש מול בזק עם המספר הסידורי שלו.
ייתכן שמה שנפגע אצלך זו הידית עם מנגנון השיחרור, והמחבר בבסיס הוא תקין. מכיוון שהחיבור הוא תהליך חד פעמי ולא מוציאים ומכניסים אותו באופן תדיר, לטעמי אפשר לנסות אותו על הציוד החדש בתקווה שיעבוד, ואז תחסוך קניה של מתאם חדש. תלוי כמובן במצב של המודול.
המקור הטוב ביותר לרכוש את הדגם הזה (שאגב מבין שני הדגמים שבזק מציעים הוא המועדף מבחינת תואמות) הוא בזק סטור בתקווה שיש להם במלאי. כך תוכל להיות בטוח שתקבל גרסה תואמת, ואחריות שניתן לממש אותה. כל האמור בהנחה שתרצה מודול SFP ולא Bridge ONT
הערות לגבי המחשב שישמש כנתב:
בדגם עם שני הפורטים של ה- SFP PLUS הבקר הוא Intel 82599ES, זהה לכרטיס X520-DA2. הדגם הזה שהוא די וותיק תומך ב- 1Gbps או 10Gbps, לא במהירויות הביניים כמו 2.5Gbps. לא ציינת במפורש לאיזו מהירות אתה מתכנן, מודול ה- SFP של נוקיה תומך גם ב- 2.5Gbps, וזו לא נתמכת בפורטים האלו כאמור.
היצרן - TOPTON מוכר היטב, החומרה איכותית, במקרה הספציפי הדגם ששלחת די Overkill לביצוע ניתוב בקצבים של 1Gbps או 2.5Gbps, אלא אם כן אתה רוצה להריץ שירותים שהם CPU Intensive כמו VPN או IPS/IDS. אם מדובר בניתוב פשוט ואולי עוד VM שלא יעמיסו את המעבד - תוכל להסתפק בדגמים פחות חזקים: N150/N100 יספיק די והותר לניתוב בקצבים המדוברים. תוכל לקבל אותו עם קירור פאסיבי (ללא מאוורר) שזה עדיף כמובן. אם צריך דגם יותר חזק תוכל ללכת על N300, שמונה ליבות לעומת ארבע ב-N150. לגבי הביצועים, N300 יסחוב גם חיבור של 5Gbps בלי בעיה (בדקתי). כל האמור כפוף לשירותים שתרצה להריץ עליו.
לדוגמא:
https://www.aliexpress.com/item/1005008061281216.html
עריכה: אינני יודע אם זה המקרה אבל נתקלתי במקרים שבהם משמשים לא ידעו כיצד לשחרר מודול SFP. הדרך הנכונה היא לנתק את הסיב, ולהזיז ידית הקרובה לפתח הקידמי, ואז המודול יוצא ללא הפעלת כח. במידה ולא מזיזים את הידית ומפעילים כח אז יכול להיגרם נזק למנגנון הקיבוע, ועדיין התושבת והמחבר בבסיס המודול יכולים להיות תקינים והמודול יעבוד
תודה רבה על התשובה המפורטת דניאל.
בסוף באמת הוצאתי את המתאם וחיברתי ישירות למחשב.
חייב להודות לא חשבתי על מה שאמרת על המהירות... בדיוק היום שדרגתי מ 1 ג'יגהבייט ל 2.5 כי זה יצא יותר זול במחיר
אפשר להחליף שם כרטיס רשת לאחד שכן תומך?
ראיתי את רשימת הנתמכים בבזק אבל אני לא מוצא מהיכן לקנות אותם. גם בזק לא ידעו לענות.
הנוקיה הנוכחי נושק ל 90 מעלות וזה נהיה כבר ממש מלחיץ.
יש לך רעיון מהיכן אפשר לרכוש?
תודה,
ניר
חייב להודות לא חשבתי על מה שאמרת על המהירות... בדיוק היום שדרגתי מ 1 ג'יגהבייט ל 2.5 כי זה יצא יותר זול במחיר
ראיתי את רשימת הנתמכים בבזק אבל אני לא מוצא מהיכן לקנות אותם. גם בזק לא ידעו לענות.
תודה,
ניר
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ברצון.08/06/2025 17:19nir78 כתב: תודה רבה על התשובה המפורטת דניאל.
חייב להודות לא חשבתי על מה שאמרת על המהירות... בדיוק היום שדרגתי מ 1 ג'יגהבייט ל 2.5 כי זה יצא יותר זול במחיר![]()
תודה,
ניר...
הדגם של המחשב עם שני פורטים של SFP PLUS מגיע בתצורה התואמת ל-X520-DA2. כאמור - לא תומך במהירויות הביניים. ישנם דגמים אחרים שניתן לקבל עם ארבעה פורטים של SFP PLUS ומקביל לדגם X710-DA4, ישנם דגמים של X710 התומכים ב-2.5G, סביר מאד שזה לא הדגם המדובר.
שורה תחתונה: רוב אם לא כל מחשבי המיני אינם תומכים בקצבים של 2.5G על פורט SFP PLUS. בכלל הנושא של תמיכה ב2.5G על פורטים של SFP PLUS היא בעייתית (הסבר הוא מעבר לפוסט הקצר הזה), לא ידוע לי על כרטיסי SFP PLUS התומכים, או כאלו בעלות סבירה. גם Ubiquity dream machine ונגזרותיו לא תומכים ב-2.5G על פורטים של SFP PLUS, לעומת זאת דגמים רבים של MikroTik כן תומכים.
אכן הדגם הזה של נוקיה מתחמם מאד, אני מאד לא אוהב את זה משום שהחום עובר לפורט עצמו, ואפילו אם המודול מתוכנן לטמפרטורות כאלו - לא בטוח שהנתב או הסוויץ׳ מתוכנן, מבלי לפגוע באמינות הציוד.
אחד הפתרונות הוא להשתמש ב- ONT bridge ולעבוד עם נחושת RJ45 במקרה הזה לא תהיה שום בעיה עם הפורטים של RJ45 במחשב המדובר. במקרה זה צריך לרכוש את המתאם.
אפשרות נוספת היא לרכוש מתאם מדיה תומך 2.5G, שיש לו פורט SFP, ופורט נחושת RJ45 שאותו תוכל לחבר לאחד הפורטים של RJ45 במחשב המדובר. לינק:
https://a.aliexpress.com/_oC9PAOO
יתרונות: תוכל להמשיך להשתמש ב- NOKIA GS-010S-Q מבלי לרכוש ONT חדש, ולהתחבר לפורט נחושת סטנדרטי התומך ב- 2.5G
חסרונות: רכיב נוסף, לא ניתן להשתמש בפונקציות ניטור DDM שהמודול תומך בהן
לגבי רכישת ה-ONT, עדיף תמיד להבנתי לרכוש את הדגם הנפוץ ביותר שיש איתו ניסיון, וכן עדיף לרכוש מקומית. בזמנו היה אפשר לרכוש בבזק סטור את שני המודולים של נוקיה - GS-010S-A וכן GS-010S-Q.