הייתם מתחילים עכשיו תחביב של... CD?
נכנס לי איזה ג'וק. חלום מטופש (?) של מערכת עם נגן CD איכותי, כנראה משהו נוסטלגי של
איכות הסאונד
מגש נשלף לאט (לא בקטע מעצבן) כשהוא במכשיר איכותי
מגוון שנמצא מול העיניים ואפשר לבחור ממנו
כוננית עם דיסקים
יימאס מהר / שווה את זה? ואין כוונה להשקיע יותר מדי. מכשיר איכותי ביד2 ולהתחיל לאסוף שוב דיסקים.
איכות הסאונד
כוננית עם דיסקים
יימאס מהר / שווה את זה? ואין כוונה להשקיע יותר מדי. מכשיר איכותי ביד2 ולהתחיל לאסוף שוב דיסקים.
תחביב.
אם זה בגדר תחביב בשביל לשמוע מוזיקה ולא אודיופיל, אז זה סוג של התעסקות לבנות הכל צריך גם מקום, והיום גם תוכל למצא דיסקים מגוונים בחינם יש מלא שמוסרים בפייסבוק ובאתר אגורה רק ללכת ולקחת. ארגזים, מצד שני, רמקול מארשל בלוטוס גדול אתה יכול לרכוש סביב 4/5 אלף משהו טוב חוסך לך את כל ההתעסקויות והכל נגיש.
שיקול שלך.
אם זה בגדר תחביב בשביל לשמוע מוזיקה ולא אודיופיל, אז זה סוג של התעסקות לבנות הכל צריך גם מקום, והיום גם תוכל למצא דיסקים מגוונים בחינם יש מלא שמוסרים בפייסבוק ובאתר אגורה רק ללכת ולקחת. ארגזים, מצד שני, רמקול מארשל בלוטוס גדול אתה יכול לרכוש סביב 4/5 אלף משהו טוב חוסך לך את כל ההתעסקויות והכל נגיש.
שיקול שלך.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
זה נחמד בתור תחביב, אך לדעתי בסוף זה ימצה את עצמו.
כל התקליטורים תופסים מקום יקר שלא לכולם יש.
יש היום תחליפים איכותיים ולא תופסי מקום ל CD - קבצי FLAC או MP3 שיש היום דרכים מגוונות להזרים אותם - אך אין לך משהו "מוחשי" ביד.
תנסה, אולי תאהב ואולי לא.
כל התקליטורים תופסים מקום יקר שלא לכולם יש.
יש היום תחליפים איכותיים ולא תופסי מקום ל CD - קבצי FLAC או MP3 שיש היום דרכים מגוונות להזרים אותם - אך אין לך משהו "מוחשי" ביד.
תנסה, אולי תאהב ואולי לא.
לא.
אמנם הניסיון שלי מהשנים האחרונות הוא עם תקליטים, אבל זה די אותו הדבר.
יש לי אוסף תקליטים עם פטיפון שמחובר למערכת, מיותר לציין שחוץ מזה שבאים אורחים ומתלהבים, אני לא משתמש.
זה נחמד, שומעים טובים, יש ערך נוסטלגי וכו', אבל...
שהכל זמין היום ברשת באיכות טובה מאוד עם מגוון אינסופי, לקנות תקליטים בעלות לא נמוכה, לאחסן, לשים, להפוך אחרי לא הרבה זמן האזנה וכו', די מיושן ומעייף.
במקרה של CD המצב, בעיני, עוד יותר חמור כי אין ערך נוסף בדמות סאונד "אנלוגי", "חם" ושאר מושגים.
אמנם הניסיון שלי מהשנים האחרונות הוא עם תקליטים, אבל זה די אותו הדבר.
יש לי אוסף תקליטים עם פטיפון שמחובר למערכת, מיותר לציין שחוץ מזה שבאים אורחים ומתלהבים, אני לא משתמש.
זה נחמד, שומעים טובים, יש ערך נוסטלגי וכו', אבל...
שהכל זמין היום ברשת באיכות טובה מאוד עם מגוון אינסופי, לקנות תקליטים בעלות לא נמוכה, לאחסן, לשים, להפוך אחרי לא הרבה זמן האזנה וכו', די מיושן ומעייף.
במקרה של CD המצב, בעיני, עוד יותר חמור כי אין ערך נוסף בדמות סאונד "אנלוגי", "חם" ושאר מושגים.
אספתי במהלך חיי יותר מ 1000 תקליטורים ששוכבים עכשיו בארון. לפני קצת יותר מעשור העברתי את כולם לכונן נייד (המרתי לקבצי MP3 באיכות של 320 kbps, וידאתי שאין שום הבדל עבורי מבחינת איכות הצליל), חיברתי למחשב קטן, ויצרתי Private cloud שאני יכול להזרים לכל מקום בעולם. מבחינתי אני לא חוזר לאחור ואין גם טעם, בטח ובטח כששירותי הזרמת מוזיקה מסוג ספוטיפיי ודומיו מייתרים את רוב הענן הפרטי שלי גם ככה
אם אתה רוצה את ההתעסקות המוחשית- מוצר פיזי, ניגון במכשיר כלשהו, התחושה שיש למוזיקה התחלה אמצע וסוף- לך על פטיפון ותקליטים שזה מה שאני עשיתי. פתאום למוזיקה יש ערך, אין בולמוס של האזנה וצריכה כי כל תקליט עולה לא מעט, והתחושה הוותיקה של הנאה מהאזנה חוזרת בחזרה
אם אתה רוצה את ההתעסקות המוחשית- מוצר פיזי, ניגון במכשיר כלשהו, התחושה שיש למוזיקה התחלה אמצע וסוף- לך על פטיפון ותקליטים שזה מה שאני עשיתי. פתאום למוזיקה יש ערך, אין בולמוס של האזנה וצריכה כי כל תקליט עולה לא מעט, והתחושה הוותיקה של הנאה מהאזנה חוזרת בחזרה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
תנסה אם זה משהו שאתה ממש רוצה, ותגיע למסקנות בדרך.03/06/2025 23:26shac כתב: נכנס לי איזה ג'וק. חלום מטופש (?) של מערכת עם נגן CD איכותי, כנראה משהו נוסטלגי של
איכות הסאונד
כוננית עם דיסקים
יימאס מהר / שווה את זה? ואין כוונה להשקיע יותר מדי. מכשיר איכותי ביד2 ולהתחיל לאסוף שוב דיסקים....
עכשיו אתה אומר שלא תשקיע יותר מדי אבל יכול להיות שזה ישתנה ככל שתיכנס לזה יותר.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
אני גם העברתי את ספריית הדיסקים שלי לכונן חיצוני נייד שמחובר באופן קבוע למיני מחשב שמריץ Lyrion music server (Logitech media server). שמשרת 2 רסיברים (חדר שינה וסלון).
לא מרגיש בחיסרון של שימוש בתקליטורים, למרות שהנגן עדיין יושב בסלון לניגון של דיסקים שעדיין אצלי.
לא מרגיש בחיסרון של שימוש בתקליטורים, למרות שהנגן עדיין יושב בסלון לניגון של דיסקים שעדיין אצלי.
אני משתמש עד היום באופן יומיומי כמעט ב CD. יש לי אוסף של מאות רבות והוא רק גדל.
לפני כמה שנים רכשתי מגבר סטריאו INTEGRA DTM-6 בחו"ל.
משתמש בנגן של ONKYO DX-704, שנמצא אצלי מעל 30 שנה !!!
קונה דיסקים חדשים/משומשים ב EBAY באופן קבוע. המגוון אינסופי.
נהנה מכל רגע.
מתבאס שאין לי CD ברכב.
לפני כמה שנים רכשתי מגבר סטריאו INTEGRA DTM-6 בחו"ל.
משתמש בנגן של ONKYO DX-704, שנמצא אצלי מעל 30 שנה !!!
קונה דיסקים חדשים/משומשים ב EBAY באופן קבוע. המגוון אינסופי.
נהנה מכל רגע.
מתבאס שאין לי CD ברכב.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
אם אין לך אוסף גדול של דיסקים, לדעתי אין טעם להתחיל.
ה-CD עשה מהפכה בעולם המוזיקה. המעבר לפני 40 שנה פלוס מינוס למוזיקה דיגיטלית, מפורטת עם טווח דינמי הרבה יותר גדול שינה את תעשיית האודיו.
היום רוב מה שמנגנים הוא ממילא בפורמט הדיגיטלי (סטרימרים, רדיו אינטרנטי, נטפליקס, מוזיקה שמורה במחשב וכו') כך שלפורמט פיזי כמו CD אין יתרון.
לא מקביל בכלל לתקליטים ששומרים את הצלילים באופן מכני.
ה-CD עשה מהפכה בעולם המוזיקה. המעבר לפני 40 שנה פלוס מינוס למוזיקה דיגיטלית, מפורטת עם טווח דינמי הרבה יותר גדול שינה את תעשיית האודיו.
היום רוב מה שמנגנים הוא ממילא בפורמט הדיגיטלי (סטרימרים, רדיו אינטרנטי, נטפליקס, מוזיקה שמורה במחשב וכו') כך שלפורמט פיזי כמו CD אין יתרון.
לא מקביל בכלל לתקליטים ששומרים את הצלילים באופן מכני.
למה לא?? תעשה מה טוב לך לא מה טוב לאחרים
- YaronShlomo
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- שם מלא: Yaron Shlomo
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
יש לי פטיפון, תקליטים, שרת מוזיקה קבצי dsd, flac חלק קניתי חלק המרתי וסטרימינג מכל הסוגים, נהנה מהכל, עכשיו חזרתי גם ל cd כיף גדול אין ספק שאני הולך להמשיך עם זה.;
הסאונד מעולה לא יכול להסביר את זה אבל שומעים נהדר.
דרך אגב מבחינת סאונד הסטרימינג בתחתית הרשימה, ללא ספק.
הסאונד מעולה לא יכול להסביר את זה אבל שומעים נהדר.
דרך אגב מבחינת סאונד הסטרימינג בתחתית הרשימה, ללא ספק.